Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Nέες ανατιμήσεις στο ρεύμα (συνέχεια)


Άκουσα και εγώ το πρωί την κυρία Μπατζελή να προσπαθεί να εξηγήσει «γιατί ακριβαίνει το ρεύμα». Μιλούσαν, ως συνήθως, όλοι μαζί, αλλά μπόρεσα και άκουσα τις θλιβερές εξηγήσεις της: «Ευρώπη», «απελευθέρωση» και ότι άλλα ποιήματα την έβαλαν να πει. Θλίψη.

Το ρεύμα ακριβαίνει για έναν και μόνο έναν βασικό λόγο, με 2-3 παρατράγουδα. Ο βασικός λόγος είναι ότι στις μέρες και χρόνια που έρχονται, οι λογαριασμοί του ρεύματος θα είναι σίγουρο, ανελαστικό, εξασφαλισμένο έσοδο, και κανείς μα κανείς δεν θέλει ή δεν μπορεί να πάρει την ΔΕΗ, όπως είναι, και να τροφοδοτεί την χώρα, όπως γίνεται, με επιτυχία, τα τελευταία 60 χρόνια. Κανείς δεν έχει ή δεν θέλει να δώσει τόσα λεφτά. Όλοι, δικοί μας και ξένοι, προτιμούν να ροκανίζουν τα τυράκια, τα σαλαμάκια και τα φιλετάκια. Κατά προτίμηση χωρίς να δεσμεύσουν δικά τους λεφτά

Ούτε τα αιολικά, ούτε τα φωτοβολταϊκά βγαίνουν με €40 ή €60, χοντρική, την μεγαβατώρα. Θέλουν από 100 και πάνω. Για αυτό ακριβαίνει το ρεύμα. Και θα ακριβαίνει, μέχρι να βγαίνουν οι «επενδύσεις». Εάν είμαστε σοβαρή χώρα, και, λυπάμαι, δεν είμαστε, θα γινόταν μία σοβαρή επένδυση με κάρβουνο ή (θοῦ Κύριε) πυρηνική και 1-2 με υδροηλεκτρικά, και θα λύναμε το πρόβλημα για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Στις διάφορες κυρίες που βγαίνουν στα κανάλια, είτε δηλώνουν ότι Αλλάζουν το Κλίμα, ή ότι ασχολούνται με την Γεωργία, αυτή είναι η συμβουλή μου (εάν έχουν παιδιά ή εγγόνια, και εάν έχουν σκοπό να μείνουν στην Ελλάδα). Τα άλλα είναι κοροϊδία σε βάρος των ιθαγενών.

Δεν είναι εντυπωσιακό; Η ίδια πράσινη αλητεία, δεν θέλει πετρέλαιο από την Μεσόγειο... Τι σας έλεγα στα πράσινα όνειρα και εφιάλτες;

10 σχόλια:

Γιάννης είπε...

Βλέπω ότι μετά από αρκετό καιρό, έφθασες στην αλήθεια.
Που την ξέρει βέβαια όλος ο κόσμος, εκτός από την αποπυρηνικοποιημένη (λόγω ΚΚΕ και συνοδοιπόρων) Ελλάδα.

Με τί λεφτά όμως βρε αρχαίε, θα φτιάξεις δυο πυρηνικούς σταθμούς ; κοστίζουν 40 δίς (http://www.energia.gr/article.asp?art_id=42937),

εδώ εσύ, δεν πληρώνεις ούτε τα διόδια, για να δανειστείς και να φτιάξεις δρόμους με 7 δις.

archaeopteryx είπε...

Μην φοβάσαι, δεν προκειται να κάνουμε πυρηνικά.

Θα τα έφτιαχνα όπως τα εφτιαξε η Φινλαδία. Όπως τα φτιάχνει όλος ο κόσμος. Θα πληρωνα ευχαρίστως για να έχω ρεύμα (δεν μου αρέσει να διπλοπληρώνω για να ΜΗΝ έχω)

Και θα τα έφτιαχνα στην Θράκη, κοντά σε υπάρχοντα δίκτυα Α-Δ, Β-Ν, που δεν είναι και σεισμογενής.

Το αρχικό κόστος είναι μεγάλο, το ρεύμα είναι φτηνό. Μια χαρά γίνονται (αλλά δεν αφήνει η διαπλοκή). Σε άλλη ζωή. Θα εισάγουμε από την Τουρκία και την Βουλγαρια. Θα εισάγουμε έναντι 50-60 και θα παράγουμε έναντι 150. (€/MWhr χοντρική)

Αν πας πίσω στις αναρτήσεις μου έχει πληροφορίες και για κόστη και για κόστος ρεύματος, και για την Φινλανδία, και για σεισμογενείς περιοχές.

porta porta είπε...

ZEITGEIST: MOVING FORWARD
Παγκοσμια Πρεμιερα !!!
Οσοι πιστοι προσελθετε… αντε να γνωριστουμε !(Αθηνα)

Αθήνα:
Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011, στις 22:30
Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011, στις 17:30
Κινηματογράφος ΑΑΒΟΡΑ, Ιπποκράτους 180
Μετρό: Αμπελόκηποι
Είσοδος: 3€

Θεσσαλονίκη:
Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011, στις 19:00
Κινηματοθέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ, Εθνικής Αμύνης 2
απέναντι από το Λευκό Πύργο
Είσοδος: ΔΩΡΕΑΝ

Αλεξανδρούπολη:
Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011, στις 11:00π.μ.
Κινηματογράφος “ΗΛΥΣΙΑ”
Είσοδος: ΔΩΡΕΑΝ

ΠΠ

nikos είπε...

αφού σήμερα η Μαντάμ έβγαλε και ...http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=389&sni[524]=768&language=el-GR.. δίχως να μας λέει ..αν υπάρχει ακόμα λιγνίτης .. κατάλαβα...

nikos είπε...

και ο Ζερβός καθόρισε στην Βουλή ...Το ενεργειακό μείγμα της ΔΕΗ με ορίζοντα το 2020 προβλέπεται - ως προς την εγκαταστημένη ισχύ - να αντιστοιχεί σε χρήση 58% ΑΠΕ, μηδενική χρήση πετρελαίου, 22% Φυσικού Αερίου και 20% Λιγνίτη (τα αντίστοιχα ποσοστά σήμερα είναι 47% λιγνίτης, 18% Φυσικό αέριο, 7% πετρέλαιο και 28% ΑΠΕ).

Γιάννης είπε...

ποιός σου είπε ότι φοβάμαι ; το ακριβώς αντίθετο. Ανάπτυξη χωρίς φθηνό ρεύμα δεν γίνεται και φθηνό (σε βάθος χρόνου) είναι μόνο από τα πυρηνικά.
Υπάρχει χώρα περισσότερο σεισμογενής από την Ιαπωνία ; όλα φτιάχνονται, απλά είναι θέμα κόστους και όσα λέγονται σαν αντίλογος είναι π@π@ριές και μόνον για ινδιάνους, με εξαίρεση το σχετικά μεγάλο μέγεθος της μονάδας, που πράγματι, είναι δύσκολο να ενταχθεί σωστά σε ένα μικρό δίκτυο σαν της Ελλάδας.

Τα αρχικά λεφτά όμως είναι πολλά, δεν μαζεύονται έτσι απλά, για αυτό και στην λέω για τον Μαχάτμα και την παθητική αντίσταση.

archaeopteryx είπε...

χμμμ... αν ανέβαινε το ρεύμα σήμερα, για να φτιάξουμε μονάδες που θα έχουν φτηνό ρεύμα σε 5 χρόνια, θα έκανα τούμπες.

Τώρα ανεβαίνει το ρεύμα για να ΜΗΝ έχουμε ρεύμα, και να εισάγουμε ρεύμα. Ανώμαλο. Εξ ου και ο μαχάτμα.

Έγραψα ένα κομμάτι για "διόδια, κοινόχρηστα και δημοκρατία" το έστειλα "αλλού"

nikos είπε...

με λίγα λόγια .. ακρίβεια ..και φτώχεια

Γιάννης είπε...

τον δρόμο μας τον έδειξαν οι Τούρκοι και λυπάμαι διπλά για αυτό.
και από εθνικό εγωισμό που φάνηκαν εξυπνότεροι,και επειδή θα αγοράζω από αυτούς σε μερικά χρόνια.
Για τα διόδια εγώ τα λέω από χρόνια εδώ
http://www.safedriver.gr/index.php?productID=140

Ανώνυμος είπε...

@ ΓΙΑΝΝΗΣ 5,17
Ακομη παραγουν: τηλεορασεις πλασμα, πλυντηρια ψυγεια ,ελαστικα αυτοκινητων,F 16,κινητηρες αεροσκαφων,ηλεκτρικες συσκευες,κλιματιστικα,δημιουργησαν μεγαλες μοναδες για κατασκευη και επιδιωρθωση πλοιων στα παραλια.πολλες συσκευες τους πωλουνται σε ελληνικες αλυσιδες σουπερ μαρκετ,πολλα δε πλοια μας κανουν επισκευες σε δικα τους ναυπηγεια(λογω κοστους),και δεν ειναι λιγες οι φορες που καλουν ελληνες τεχνικους να τους λυσουν προβληματα.
johntecn.