Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ο δεύτερος πιο χιονισμένος χειμώνας!


Το ότι στο Whistler, βόρεια του Vancouver, είχαν φέτος 15 μέτρα(!) χιόνι, σημαίνει ότι παρατείνεται η σαιζόν του σκι μέχρι 30 Μαΐου (για όποιον έχει λεφτά να πάει για σκι στον Δυτικό Καναδά, μόνο 10 ώρες διαφορά από εδώ).

Ούτε είναι ο "δεύτερος πιο χιονισμένος χειμώνας" γενικώς, είναι ο δεύτερος στα σύγχρονα χρονικά, πριν 10.000 χρόνια σίγουρα είχαν παραπάνω...


Αυτό μου το έστειλε e-φίλος από τον Καναδά που, και αυτός, τα έχει πάρει με τις αρλούμπες του Θερμοκηπίου. Και μου είπε, καθόλου αστειευόμενος, ότι "τελικά, αν υποψιαστεί ο κόσμος ότι υπάρχει σενάριο ψύξης αντί για θέρμανση, θα έχουμε χειρότερα προβλήματα μαζικής παράνοιας, αφού το κρύο είναι πολύ χειρότερο από την ζέστη για τον άνθρωπο" -- στον Καναδά είναι, τι περιμένετε;

Αυτό με έβαλε σε σκέψεις για τον δύσκολο 14ο αιώνα μ.Χ. Όταν ξεκίνησε ο μίνι παγετώνας που κράτησε μέχρι και τον 17ο...  Στο επόμενο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγωγή αποζημίωσης στην Deutsche Bank υπέβαλε το αμερικανικό δημόσιο, κατηγορώντας την ότι «επανειλημμένως εψεύσθη, με σκοπό να συμπεριλαμβάνεται σε ένα ομοσπονδιακό πρόγραμμα επιλογής υποθηκών, που ασφαλίζει το αμερικανικό δημόσιο.

Ανώνυμος είπε...

Οταν ήμουν φοιτητής στην Αγγλία η τρέχουσα υστερία ήταν για την προβλεπόμενη τότε νέα εποχή τωνπαγετώνων και τις προβλέψεις της Λέσχης της Ρώμης για λιμούς και τρίχες μέχρι το 1990.

Ολα αποδείχτηκαν μαλακίες. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα με την υπερθέρμανση του πλανήτη.