Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Δελτίου Τύπου της ΕΣΗΑΠΕ και της ΕΛΕΤΑΕΝ, Πέμπτη 26 Μαΐου 2011


Μετά τα ποντικάκια με τα τυράκια, να και τα ...κροκοδειλάκια.  Κλάμα τα παιδιά, κλάμα... Τους δυσφημίζουμε τις ΑΠΕ και αυτό ενισχύει, λένε, το ...αντι-αναπτυξιακό περιβάλλον.  Ισχυρίζονται ότι διασφαλίζουν την ...ανάπτυξη.

Εάν δεν φοβόμουν μην σας προσβάλω, θα έλεγα ότι λέτε τις γνωστές σας αρλούμπες και παραμύθια. Αλλά δεν θέλω να σας προσβάλω, και δεν το λέω.

 Ανήρτησα στο Scribd το Δελτίο Τύπου της συμπαθούς τάξης των Κρατικοδίαιτων που θέλουν σε καιρό φτώχειας να πληρώνουμε ακριβά το ρεύμα, για να μην έχουμε ρεύμα.  Κρατικοδίαιτοι είστε. Χωρίς τον απίθανα φαύλο Νόμο για τις Ταρίφες (φτιαγμένο για τις Ορδές των Ηλιθίων), δεν θα υπήρχατε.  Ο Νόμος αυτός ήταν η καλύτερη εξαγωγή της Γερμανίας (κατά δήλωσή τους). Είστε Κρατικοδίαιτοι, γιατί μόνο το Κράτος, και οι Γερμανοί (με συγχωρείτε, η ...Ε.Ε.) μπορούν να επιβάλλουν τέτοια απάτη σε βάρος του καταναλωτή.  Θέλετε να πληρώνεστε 2 και 3 και  10 φορές το κόστος του συμβατικού ρεύματος, όταν, βασικά, δεν παράγετε ρεύμα.  Μπορείτε να συνυπάρξετε σε ένα υπάρχον δίκτυο, αλλά η συνύπαρξή σας είναι, απλά, επιβαρυντική και παρασιτική.

Τα αιολικά σας και τα φωτοβολταϊκά σας, ΟΛΑ ΜΑΖΙ, δεν φτάνουν ούτε για ένα περίπτερο που έχει παγωτά και δουλεύει βράδια.  Κοροϊδεύετε τον κόσμο με δηλώσεις για το πόσα σπίτια τροφοδοτείτε.  ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ δεν μπορείτε να καλύψετε.  Κάθε ιδιοκτήτης αυθαίρετου ξέρει από αιολικά και φωτοβολταϊκά.  Με πολλά χωματουργικά και πολλά καλώδια (και νερά), αν σας τα πληρώσει κάποιος άλλος, ίσως μπορείτε να ηλεκτροδοτήσετε το περίπτερο. Χεστήκατε για το CΟ2. Την επιδότηση θέλετε, και τα δικαιώματα άνθρακα, και να μας βάλουν φόρο στον άνθρακα για να έχουν αξία τα δικαιώματα.  Είστε ψυχανώμαλοι, σε αυτό το θέμα, αλλά είναι ίδιον χαρακτηριστικό των κρατικοδίαιτων αυτό.

Η Τρόϊκα είπε στην Πορτογαλία να κόψει τις επιδοτήσεις στις ΑΠΕ για να ρεφάρει.
Η Ισπανία τις έκοψε, για να μην γίνει Ελλάδα.
Η Ολλανδία, γιατί είναι κοροϊδία και δεν παράγουν ρεύμα
Το ΙΟΒΕ είπε ότι θα μας φτωχύνετε (παραπάνω από ό,τι είμαστε)
Η Ακαδημία είπε ότι είστε υπερβολικά ακριβοί και μη ρεαλιστικοί.
Ο Παλαιοκρασσάς και στελέχη της ΔΕΗ, τα ίδια.

Ο καταναλωτής θα το μάθει όταν θα είναι αργά, και σε αυτό ποντάρετε. Αυτό σας κάνει λίγο ...απατεώνες.

Το ξέρω ότι υπάρχουν ΠΛΟΥΣΙΕΣ χώρες που μιλάνε ακόμα για ΑΠΕ, αλλά είναι θέμα χρόνου να τις παρατήσουν.  Στην Ελλάδα υπάρχετε γιατί υπάρχουν προσκυνημένα ή πουλημένα ή παραμυθιασμένα σούργελα, και ο ...Σκάϊ.  Μόνο για αυτό υπάρχετε. Υπάρχετε γιατί ο Σόϊμπλε λέει να μην πληρώσουμε, ίσως, τώρα, τα χρέη, αλλά να βάλουμε πολλές ΑΠΕ.  Κατοχικοί μαυραγορίτες, εισπράκτορες φόρου υποτέλειας, με ποσοστά.  Καταπατητές γης που πρόθυμα σας δίνει η Μπιρμπίλη και ο ΓΑΠ, λες και την βρήκαν από τον μπαμπά τους!

Χρησιμοποιείτε παρα-πλανητικά οικονομικά και ανύπαρκτη ή διεφθαρμένη επιστήμη για να αποδείξετε ότι το 100 είναι μικρότερο από από το 40, και το 400 μικρότερο από το 100.  Μιλάτε για τόνους CO2 λες και αυτοί θα ταΐσουν άνεργους και φτωχούς.  Και για περιφερειακή ανάπτυξη, λες και η καταστροφή του τοπίου, τα πολλά καλώδια, και το τέλος του τουρισμού είναι περιφερειακή ανάπτυξη.

Θα σας πω και 3-4 μυστικά:  Γιατί έχουν πληθύνει οι αντιδράσεις;  Απλούστατο!  1)  Σας πήρανε χαμπάρι, χαχαχάαα χαχα.  2) Γίνατε ρεζίλι με την παρουσίαση του Κάπρου. Έβαζε μάτι! Ακόμα και οι φίλα κείμενοι γέλασαν. 3) Άρχισε να μαθαίνεται το πράγμα στην ...περιφέρεια.  Οι χάντρες και τα καθρεφτάκια για τους ΟΤΑ, ...δεν πείθουν το πόπολο.  Και λίγο η γενικότερη απαξίωση των πολιτικών, σε περιβάλλον φτώχειας. λίγο οι υπερβολές σας με τα παιδάκια και τους χαρταετούς και τα Πράσινα Άλογα...  Μα πού ζείτε;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενα από τα καλύτερα άρθρα σου!

Πέστα έξω από τα δόντια, καθαρά και ξάστερα.

Kaymakchalan

Φακ Κωστας είπε...

Και οι έδρες των περιβαλλοντικών σπουδών που έχουν ιδρυθεί και ιδρύονται σε ολα τα ελληνικά πανεπιστήμια τι θα γίνουν?

Οι καθηγηταράδες κλέφτες θα γίνουν?

Βλέπω να σκάει μεγάλη φούσκα και εκεί..

Αλλά τι περιμένεις από ενα κράτος που χρηματοδοτεί την αγορά και εγκατάσταση στο Αιγαίο ανιχνευτών τσουναμι!!!...Έχουμε και έδρες τσουναμολογίας τρομάρα μας..καιρος να ιδρυθούν και έδρες πιγκουϊνολογίας μια που η θέρμανση του πλανήτη δεν τους βγαίνει (μάλλον ψύχεται...)

TP είπε...

Είναι χαρακτηριστικό ότι μία μεγαβατώρα από λιγνίτη στοιχίζει στη ΔΕΗ 35-36 ευρώ, ενώ για μία μεγαβατώρα από φωτοβολταϊκά που αγοράζει από τους ιδιώτες πληρώνει 400 ευρώ. Γι' αυτό πολλοί μιλούν για «πάρτι» των ιδιωτών στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η ΔΕΗ αύξησε τα τιμολόγιά της, ώστε να μπορεί να πληρώνει τους ιδιώτες των ανανεώσιμων.

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=273488

να τα και στον Τύπο!!

Ανώνυμος είπε...

Αρχαιοπτέρυγα, σε παρακολουθώ απο την αρχή του ιστολογίου σου. Πιό πριν παρακολουθουσα την απάτη της AGW -τώρα CC- και χάρηκα αφόρητα όταν ξεσπάθωσες.

Φτάνει όμως αυτό; Πως μπορούν αυτές οι αλήθειες να γίνουν ευρύτερα γνωστές στην Ελλάδα;
Υπάρχει περίπωση κανένα κόμμα να δεί το φως το αληθινό;

Ιδέες anybody;

Ανώνυμος είπε...

Ξέρετε τι σημαίνει στην πράξη η έννοια “εταιρική διακυβέρνηση”? Ψάξτε και διαβάστε στον γούγλη: http://tinyurl.com/3fd2och

Αυτά είναι τα θεωρητικά. Υπάρχουν όμως και τα απόκρυφα, που κάποτε αρχίζουν και εμφανίζονται. Μια συνιστώσα αυτών των απόκρυφων είναι η πίεση μέσω επιστολών διαμαρτυρίας και αυτή η κίνηση είναι ή πιο “κομψή”. Υπάρχουν αντιδράσεις άλλου τύπου που ελάχιστα βγαίνει στην επιφάνεια το παρασκήνιό τους, όπως:

- Hot lines μέσω τηλεφώνων και e-mail.
- Πιέσεις μέσω τύπου.
- Τεκμηρίωση μέσω εξωνημένων καθηγητών Πανεπιστημίου και λοιπών “εγκύρων κύκλων”
- Ωμός εκβιασμός σε συναντήσεις face to face
- "Λάδωμα" για έκδοση νομοθεσίας που να βολεύει τα λόμπι των εταιρειών.

Γενικά “ εισβάλουμε στο Δημόσιο και δημιουργούμε διαδικασίες και πρότυπα που μας βολεύουν προς όφελος του μετόχου μας”.

Στην περίπτωση της ηλεκτρενέργειας, οι πιέσεις για έργα και εφαρμογές που κάποτε ήταν απορριπτέα λόγω δυσμενούς λόγου “κόστος / όφελος” βγαίνουν στην επιφάνεια π.χ. με πρόσχημα τη ευστάθεια του συστήματος Μεταφοράς της Κρήτης που έχει σαν σκοπό τα αιολικά των ιδιωτών που έχουν περιγραφεί εδώ. Δυστυχώς τα μυστικά μόνο οι γνώστες του αντικειμένου καταλαβαίνουν.

Ποιος θα πληρώσει δεν ξέρω …

spiral architect