Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Από το θερμοκήπιο του 2007, στο ψυγείο του 2011


Το ότι είχαμε δροσερό Μάϊο, ή ότι έχουν ξεπατωθεί στο χιόνι και πάγους στην Αμερική, και το ότι χιονίζει ακόμα, και το ότι όλοι αυτοί οι πάγοι και τα χιόνια, λιώνοντας, θα φέρουν πλημμύρες, δεν είναι φαινόμενο Παγετού, ή Θερμοκηπίου.  Όπως δεν ήταν και το 2007, που εν όψει Κοπεγχάγης, για τα πάντα, ακόμα και για την έλλειψη χιονιού στα χιονοδρομικά, έφταιγε το ...Φαινόμενο του Θερμοκηπίου. Το παρακάτω εξώφυλλο είναι από το 2007.


Το 1975, περιμέναμε την νέα εποχή Παγετώνων.  Τότε, ίσχυε ακόμα η ...σεξουαλική επανάσταση (προ AIDS) και το κρύο ήταν καιρός για δύο.  Τώρα, είναι δικαιολογία για να σας διαφημίζουν αιολικά και φόρο άνθρακα τα παπαγαλάκια. Μήπως έχει έρθει ώρα να ξαναφέρουμε την σεξουαλική επανάσταση για να γλυτώσουμε από την υπερβολική μακακία;

Και είμαι σίγουρος, εάν μεθάυριο κάνει ζέστη, θα φωνάζουν οι παπαγάλοι "ζέστη! ζέστη!"

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εχονtας ζήσει από πρώτο χέρι την βλακεία της δεκαετίας του 1970 στην αλλοδαπή, παραθέτω μερικές εμπειρίες.

Στα σχολεία ήταν επιβεβλημένο το μάθημα για τους επερχόμενους παγετώνες που θα κάλυπταν την Ευρώπη με πάγο πάχους ενός τουλάχιστον χιλιομέτρου. Είχαμε επίσης μαθήματα για το πρόβλημα του υπερπληθυσμού και διάφορες προβολές εκφοβιστικών ντοκυμανταίρ.

Η Λέσχη της Ρώμης είχε βγάλει ντοκυμανταίρ που προέβαλε το BBC δείχνοντας ότι σε λίγα χρόνια, δηλαδή στην δεκαετία του 1990, εκατομμύρια θα πέθαιναν από λιμό ή περιβαλλοντική μόλυνση.

Ονόματα που μεσουράνησαν στην μαλακία τότε είναι ακόμη σήμερα στο προσκήνιο, όπως ο κύριος Χόλντρεν, επιστημονικός σύμβουλος του Ομπάμα, και ο Ερλιχ που συνεχίζει να γράφει περί υπερπληθυσμού αλλά δεν προβλέπει εξαφάνιση μας το....2000.

Αν θέλετε να γελάσετε με τους καταστροφολόγους διαβάστε τις απίστευτες βλακείες που έγραφαν την πρώτη ημέρα περιβάλλοντος το 1975.

Kaymakchalan

archaeopteryx είπε...

Για ψυχαγωγία, δες το περιβόητο άρθρο του Newsweek, 28 Απριλίου 1975, που έλεγε ότι ο κόσμος παγώνει, και θα πεθάνουμε της πείνας, και ότι οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν κάτι

Στο

http://www.scribd.com/doc/56042662/1975-the-Cooling-World

ή το

http://tigerhawk.blogspot.com/2007/08/newsweek-on-climate-change-plus-change.html

ή το

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/07/1975.html

Απορώ πως έχουν μούτρα και μιλάνε τα λαμόγια...

Μήπως να το μεταφράσω στα ελληνικά;