Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Σωθήκαμε! Η Μπιρμπίλη πρασινίζει χωριά και νησιά


Ανακοίνωσε χτες η κυρία ΥΠΕΚΑ "Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης για Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές Κοινότητες" (Η αναλυτική παρουσίαση, η συνοπτική παρουσίαση και το Πράσινο Νησί και το Πράσινο Χωριό -- μονταρισμένα από Απατεώνες, που απευθύνονται σε Ηλίθιους)

Το ότι η χώρα διαλύεται και η κυρία Μπιρμπίλη ασχολείται με τα δικά της, καθ' εαυτό, δεν με ενοχλεί.  Έτσι θα έπρεπε να είναι. Το ότι λέει αρλούμπες, επίσης είναι δευτερεύον.  Αυτήν έβαλε ο Πρωθυπουργός, καλύτεροι άνθρωποι έχουν κάνει σοβαρότερα λάθη.  Το ότι ασχολείται με πρασινίσματα όταν αμφισβητείται εθνική κυριαρχία, δεν ξέρω εάν είναι προδοσία, ή πονηρός πασοκικός αντιπερισπασμός.

Ούτε είναι η πρώτη φορά που "Υπουργός" υποτιθέμενης Ελληνικής Κυβέρνησης λειτουργεί σαν ατζέντης ξένων συμφερόντων.  Η Ελλάδα είναι γεμάτη τέτοιες ιστορίες από το 1945 (ή το 1770) και μετά. Μέχρι το 1989, υποτίθεται ότι είμαστε δέσμιοι γεωπολιτικών επιταγών και επιλογών του Ψυχρού Πολέμου.  Από το 1990 και μετά είμαστε δέσμιοι των εμπορικών συμφερόντων 2-3 Γερμανικών εταιριών.  Δεν είναι η πρώτη Υπουργός η κυρία Μπιρμπίλη που σκίζεται να εξυπηρετήσει Γερμανικά συμφέροντα, αλλά είναι η πρώτη που δίνει Γη, Ύδωρ και Πειραματόζωα, και όχι απλά παχυλά κοντράτα για ...υποβρύχια, ας πούμε. Να δοκιμάσουμε συστήματα, μπαταρίες, δεξαμενές, βαλβίδες, για να είμαστε έτοιμοι για εμπορικές εφαρμογές το 2030.


Θέλει η Γερμανία να βάλει καλώδια προς την Αφρική;  Μέσα η Υπουργός.  Θέλει η Γερμανία να βάλει πολλά φωτοβολταϊκά;  Μέσα η Υπουργός. Θέλει η Γερμανία να τεστάρει συστήματα και υδρογόνα και μπαταρίες, ζωντανά, σε κάποια νεοπτωχική ελληνική εκδοχή;  Μέσα η Υπουργός.  Θέλουν οι Γερμανοί ή οι Γάλλοι την Κρήτη;  Μέσα η Υπουργός. Θέλουν οι Ισπανοί την Χίο; Μέσα η Υπουργός.  Όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει.

Και πρόθυμοι σύμμαχοι οι οικοπαπαγάλοι που διαφημίζουν από   "συμμετοχή των πολιτών και με σεβασμό – προσαρμογή στις ιδιαιτερότητες του νησιωτικού περιβάλλοντοςκαι τις γνωστές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες της συμπαθούς τάξης της Τοπικής (Επιδοτούμενης)  Μαφίας.  Αιολικά, φωτοβολταϊκά, και καμία τοπική αρπαχτή γιατί έχουμε και αναδουλειές.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και θα γινουν (οπως Αγ.Ευστρατιο) σε περιοχες 500-800 κατοικων. Και να φωναξουν ποιος θα τους ακουσει?
Ερωτηση, τι εννοει οταν λεει 50 εκατ. διασφαλισμενα?
ThW

Ανώνυμος είπε...

Αντι να την πάρετε με τις ντομάτες κάθεστε και ασχολείστε με τις ανακοινωσεις που κάνει καθε βδομάδα. Πρασινα νοσοκομεια, πρασινα στρατοπεδα, πρασινες κοινοτητες , πρασινα σκατα στα μουτρα του Παπανδρεου

Ανώνυμος είπε...

Θα έχει ΑΠΕ αλλά θα διατηρείται και η υφιστάμενη αισθητική, δηλαδή θα δέσουν τα ΦΒ και οι τουρμπίνες με την νησιώτικη αρχιτεκτονική. Θα υπάρχει, και μάλιστα αυξανόμενη, γεωργία και κτηνοτροφία αλλά με μηδενική εισαγωγή ενέργειας, δηλαδή καλλιέργεια χωρίς τρακτέρ;

Για την προστασία του εδάφους κουβέντα. Και αυτό δείχνει ότι πρόκειται περί έκθεσης ιδεών επιπέδου πρώτης λυκείου. Το Νο 1 περιβαλλοντικό πρόβλημα της χώρας είναι η διάβρωση, τα υπόλοιπα έπονται αυτής.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Και ποιός πληρώνει τις μαλακίες της???

Ανώνυμος είπε...

Aυτό που έγραψα σε προηγούμενο σχόλιό μου:
...
Σε τοπικό και αυτόνομο επίπεδο θα μπορούσες ακόμα και να πειραματιστείς με έξυπνα δίκτυα δημιουργώντας τεχνογνωσία.
...

Τώρα όμως τα λέει αυτά? ΤΩΡΑ? Τώρα που μας έχουν το μαχαίρι στην καρωτίδα?
Η ορχήστρα παίζει και ο Τιτανικός βυθίζεται!

Υπάρχουν άνεργα ή ημιαπασχολούμενα κεφάλια που θέλουν και μπορούν να δουλέψουν κάνοντας research & development made in Greece σε τέτοιες εφαρμογές.
(είμαι σε θέση και ξέρω)
Φεύγουν από την Ελλάδα και έτσι δίνουν την προστιθέμενη αξία που δημιουργούν σε χώρες κατόχους τεχνογνωσίας.

Γιατί όχι εμείς? Να το πάρω προσωπικά?
Έχουν καλύτερους μηχανικούς οι Γερμανοί?

Να τι συμβαινει τώρα: Αναρχία και "εταιρική διακυβέρνηση" (άλλος νεολογισμός αυτός)

Ποιο ειναι το αποτέλεσμα:

...
Κάποιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, μάλιστα, έχουν καταστεί, ήδη, κορεσμένες από άποψη δυνατότητας ένταξης πρόσθετων εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), σε σημείο που να προκύπτει και κίνδυνος ασφαλούς λειτουργίας των επιμέρους δικτύων. «Όταν λέμε ότι είναι κορεσμένες, εννοούμε ότι το δίκτυο δεν μπορεί να πάρει ούτε ένα κιλοβάτ παραπάνω», είπε ο πρώην τομεάρχης ανάπτυξης και λειτουργίας του δικτύου της ΔΕΗ, Αστέριος Ζαφειράκης, αναφερόμενος σε περιοχές στο Κιλκίς, τη Δράμα, την Καστοριά, την Κοζάνη και τα Γρεβενά.
Μιλώντας στο πλαίσιο ημερίδας για τα φωτοβολταϊκά στην Ελλάδα, που διοργάνωσε το ΤΕΕ/ΤΚΜ, ο κ. Ζαφειράκης υποστήριξε πως «η ένταξη πολλών ΑΠΕ στο ίδιο δίκτυο μπορεί να σημάνει και άνοδο των επιπέδων τάσης σε τέτοια κλίμακα που ξεπερνούν τα όρια ασφαλούς λειτουργίας του δικτύου ή σημαίνουν αδυναμία σύνδεσης των καταναλωτών, που βρίσκονται κοντά στον παραγωγό». Επιπρόσθετα, όπως είπε ο (έως το Δεκέμβρη) τομεάρχης της ΔΕΗ, ενώ η «οροφή« για την εγκατεστημένη ισχύ των φωτοβολταϊκών έως το 2014 είναι 1.500 MW, η ισχύς των αιτήσεων για τη μέση και χαμηλή τάση ξεπερνά ήδη τα 2.250 MW και ειδικά στην περιφέρεια Μακεδονίας - Θράκης οι άδειες στα «σπάργανα» αφορούν σε 1.125 MW, που σημαίνει ότι «αν ένας μηχανικός της ΔΕΗ κατάφερνε να τις διεκπεραιώνει σε τρεις μέρες έκαστη, πράγμα δύσκολο, θα χρειαζόταν ούτε λίγο, ούτε πολύ, 25 χρόνια για να τα ολοκληρώσει».
...

Από εδώ: http://tinyurl.com/3rk4jol

spiral architect

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις, έχετε παρασυρθει και ζειτε σε εικονικη πραγματικοτητα.
Στην αγορά δεν υπάρχει χρήμα ούτε για πασατεμπο και έχουμε την ηλίθια προστατευομενη του αλήτη του Τζέφρυ να μας προτεινει οτι ακριβοτερο & εισαγωμενο υπάρχει, για να μας διαλύσει τελείως.
οι ΑΠΕ είναι για πλούσιες χωρες με ευκαταστατους πολίτες όπως οι Δανοι και οι Γερμανοι.

Έβγαλε προγραμμα για αναβαθμιση κτιρίων και πάτωσε, αφου μέχρι να εκδοθούν τα άτοκα δανεια χρειάζονται μετρητά!!!
Αλλά και να υπήρχαν μετρητά για προκαταβολή, ποιος μπορεί να πληρώνει δόσεις δανείου (έστω άτοκου) όταν του παίρνουν το αυτοκινητο και το παιδί του δεν έχει δουλειά;
Μια εξαθλιωμένη χώρα πρέπει να έχει φτηνές λύσεις στην ενέργεια και οχι την πανακριβη οικολογική ανωμαλία της παρέας του Τζέφρυ

Ανώνυμος είπε...

Η πράσινη Τινα νομίζει ότι λεφτά υπάρχουν. Σπιτι σου κυρά μου να δεις πως βγαινουν τα λεφτά. Υαπλληλάκι της Ιμπερντρόλα έχουν και γυμναστηριο στα γραφεία.

Ανώνυμος είπε...

Φωτοβολταϊκό πάρκο 2 MW στη Λακωνία παρέδωσε η Positive Energy

a. horribillis είπε...

12:59, γίνονται σχεδόν καθημερινά ληστείες. Γιατί δεν βρίσκεις σε ποιούς ανήκει ή ποιοί διαχειρίζονται την Positive Energy; Ντρέπονται ή φοβούνται να πουν ποιοί είναι;

Ανώνυμος είπε...

@ a. horribillis:

Έχουν όραμα!

http://tinyurl.com/3z4tq5y

(σε πρώτο πλάνο παιδάκια, μπαλόνια, κατσικούλες και σε δεύτερο πλάνο τα λεφτά "αστράφτουν".
(και οι μαλάκες που τα πληρώνουν μέσω του τέλους υπέρ ΑΠΕ, χάσκουν ...)

Αχ, τι όμορφα που είναι!

spiral architect

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΡΟΙΔΟ ΕΛΛΗΝΑ
ΜΙΑ ΖΩΗ ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Η Τίνα σε νέες περιπέτεις. Ποδήλατο για την ημέρα του περιβάλοντος. Χτενίζεται!!!

Ανώνυμος είπε...

Από περιέργεια, υπάρχει καμιά μελέτη, (τι ρωτάω τώρα, η Ελλάδα βρίθει από μελέτες), για το πόσα δευτερόλεπτα θα άντεχαν οι ατζέντηδες των ΑΠΕ σε ανοικτή αγορά, όπου η τιμή του προϊόντος (ενέργεια) είναι πραγματικά ελεύθερη;

a. horribillis είπε...

Να ξεκινήσω με λίγη ορολογία.

"ΑΠΕ" εννοώ τα φ/β, τα αιολικά και τα ...κύματα. Η βιομάζα είναι ξύλα, κλαδιά και αγροτικά προϊόντα, τυποις ΑΠΕ. Τα βιοκαύσιμα είναι η τσικουδιά από καλαμπόκι ή περίπου. Η γεωθερμία δεν είναι ΑΠΕ. Δηλαδή η Γη δεν είναι ανανεώσιμη. Απλά μεγάλη. Τα Υ/Η είναι ΑΠΕ και εάν έχεις νερά και γεωμορφία είναι θαύμα.

Από τις ΑΠΕ που μιλάμε δύο είναι της μόδας. Τα αιολικά και τα φ/β.

Τα αιολικά, ανα την υφήλιο, παράγουν ρεύμα με περίπου 2-3 φορές κόστος ανα κιλοβατώρα από ότι τα συμβατικά (κυρίως το κάρβουνο). Με τα πυρηνικά εξαρτάται, αλλά είναι ίδια τάξη μεγέθους. Με το αέριο επίσης εξαρτάται. Εάν έχεις δικό σου αέριο, είναι φτηνό.

Τα φ/β ανα τον κόσμο είναι 4-6 φορές πιο ακριβά από τα συμβατικά, στην Ελλάδα δεν έχουμε καλό ήλιο και κάνουν ...10 φορές.

Ούτε τα αιολικά, ούτε τα φ/β θα υπήρχαν χωρίς επιδότηση, παρά μόνο σε φάρους, κότερα και αυθαίρετα. Την επιδότηση μπορεί να την πεις ταρίφα, φόρο άνθρακα, τέλος υπέρ ΑΠΕ, μπορεί να ακριβύνεις ΌΛΟ το ρεύμα και να μην φαίνεται, αλλά υπάρχει, και χωρίς αυτήν ΔΕΝ υπάρχουν ΑΠΕ.

Βεβαίως, οι ΑΠΕτζήδες ισχυρίζονται ότι και οι άλλες μορφές ενέργειας επιδοτούνται επομένως και αυτοί.

Υπάρχει όμως μία σοβαρή διαφορά. Οι συμβατικές μορφές ενεργειας επιδοτούνται και παρέχουν ρεύμα. Συνέχεια. Οι ΑΠΕ επιδοτούνται και ΔΕΝ παράγουν ρεύμα, συνέχεια. Είναι αυτό που λέμε ότι ένα φ/β "πάρκο" 200MW δεν φτάνει ούτε για ένα περίπτερο. Τα περίπτερα δουλέυουν και νύχτες και όταν δεν φυσάει. Το ρεύμα ΔΕΝ αποθηκεύεται σε μεγάλη κλίμακα, και όπου έχει αντλησιοταμίευση είναι ειδικές και ακριβές περιπτώσεις.

Ούτε λειτουργείς χυτήριο ή νοσοκομείο με αιολικά ή με ηλιακά ή με συνδυασμό.

Οι ΑΠΕ λοιπόν, 1) ΜΟΝΟ με επιδότηση, και 2) ΜΟΝΟ συμπληρωματικά (αν είσαι ΑΠΕτζής) ή παρασιτικά (εάν είσαι αρχαιοπτέρυξ).

Και για αυτό όλο το παραμύθι με το CO2, ότι δηλαδή μειώνουν CO2. Τρίχες. Εάν φοβάσαι το CO2, μόνο τα πυρηνικά μειώνουν το CO2. Τα αιολικά και τα φ/β όμως ροκανίζουν επιδοτήσεις, ακριβαίνουν το ρεύμα, και προετοιμάζουν τον δρόμο για πυρηνικά. Τα πυρηνικά είναι πιο ακριβά από τα ανθρακικά, αλλά ίσα βάρκα ίσα νερά με τα αιολικά. Τουλάχιστον παράγουν ρεύμα όμως.

Σε πρακτικό επίπεδο, έχουμε γράψει τις "ενεργειακές επιλογές" (google με archaeopteryx θα τις βρεις). Πρακτικά είμαστε υπόδουλοι των Γερμανών (και 2-3 άλλων Ευρωπαίων) εξ ου και ο Δήμας και η Μπιρμπίλη. Πρακτικά είμαστε και φτωχοί και φαλιρισμένοι. Στο τέλος της ημέρας, αυτό θα κάνει κουμάντο νομίζω. Και οι δυσκολίες στην Ευρώπη.

Μακροσκελής απάντηση σε σύντομο και απλό ερώτημα. Το ερώτημά σου είναι όμως καλό και ίσως το κάνουμε ανάρτηση, μαζί με την απάντηση (που θα χτενίσουμε)

porta porta είπε...

αι Χυτηρ πια...
οταν ερθουν οι Κιενεζοι και αγορασουν τα λιγνιτορυχεια και παραγουν ρευμα νε ΝΕΑ ΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΚΑΘΑΡΗ τεχνολογια τι θα μας πει η Μπιρμπιλω?

ΠΠ

Ανώνυμος είπε...

900.000.000 ευρώ είναι ο προυπολογισμός του 2011 για το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ! (κλιματική αλλαγή κλπ).
http://envthink.blogspot.com/2011/05/blog-post_26.html
@katalytikos

Ανώνυμος είπε...

http://et.diavgeia.gov.gr/f/ypeka/ada/4%CE%91%CE%98%CE%A30-%CE%96

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι πρόσφατα απαγορευόταν η εγκατάσταση ακόμα και του ηλιακού θερμοσίφωνα σε στέγες σπιτιών, στις Κυκλάδες! Και αυτό, γιατί έλεγαν ότι κάτι τέτοιο, ήταν… «αισθητική ρύπανση». Τα σετ των ανεμογεννητριών όμως τώρα λέγεται πως είναι, ότι καλύτερο για την ανάδειξη της λιτής αισθητικής του νησιώτικου τοπίου.

http://www.emprosnet.gr/Current/?EntityID=1c5808bb-4196-401b-aee9-8be850e0bec1

http://www.emprosnet.gr/Current/?EntityID=723480f0-ef99-400f-9fdc-68c483d9d9a8

http://www.emprosnet.gr/Current/?EntityID=955b489e-d056-4000-b5e7-e760b97400c2

Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτός ο «Οικολογικός Άνεμος». Μπορεί να είναι απλά ένας νέος εκκολαπτόμενος πολιτικός συσχετισμός. Μπορεί πάλι να είναι ένα παράρτημα παλαιότερου πολιτικού σχήματος που κάποιες «πράσινες πρωτοβουλίες – εκλογικές» καλύπτονται απευθείας από χρηματοδοτικά της Ε.Ε. βαπτιζόμενες ως περιβαλλοντικά προγράμματα…
Μπορεί να είναι κάτι άλλο, κάτι νέο. Πάντως δεν είναι ξεκάθαρο αν ο κ.Σηφουνάκης ή η κ.Μπιρμπίλη συνεργάζονται ήδη «επιχειρησιακά» με αυτόν τον νέο φορέα.

Πάντως αν τελικά οι ανεμογεννήτριες χαλάσουν, οι ντόπιοι μπορούν να τις βάψουν μπλε και να τις φουντάρουν από τα βράχια.
Μπορεί να παιδευτούν λίγο να τις ξεπατώσουν, όμως, μακροπρόθεσμα ο κόπος τους θα ανταμειφτεί. Έτσι, θα είναι χρήσιμες και ως θολάμια για τα χταπόδια.

Γιώργος Αντωνίου είπε...

Παιδιά σας το λεω με πληρη γνωση και συγκράτηση. Έφτασε η ωρα να τους πάρουμε με τις πετρες, η αυτο θα γίνει η θα ξεπουλήσουν και τα τρισέγγονα μας.

Το δεντρο της ελευθερίας χρειάζεται πότισμα και μακάρι να'ναι πρωτο το αιμα μου.

Οι παπούδες και οι πατεράδες μας δεν χύσανε το αίμα τους ποτάμι για να το αγνοούμε εμεις αλλα για να το τιμάμε και να διατηρούμε οσα κατόρθωσε να κατακτήση.

Ανώνυμος είπε...

Το έδαφος για την άλωση (με ΑΠΕ) των Κυκλάδων προλειάνθηκε και δικαστικά. Ο πρώην πρόεδρος του ΣτΕ Ε' τμήματος είχε ακυρώσει απόφαση για την σύνδεση με την ηπειρωτική χώρα επειδή αυτό ήταν, είπε, καταστροφικό για το περιβάλλον και πρότεινε, στην δεκαετία του 1990, τις ΑΠΕ ως υποκατάστατο. Είναι συζητήσιμο αν τα καλώδια ΥΤ είναι χειρότερα από τις ανεμογεννήτριες.

Ο ίδιος δικαστής έφερε και τις παπαριές του συμφώνου του Ρίο στην Ελλάδα και τις ενσωμάτωσε, αυθαίρετα στις αποφάσεις του.

Οποιος όμως κατέχει από οικολογία, την επιστήμη, όχι τις αρλούμπες των πρασίνων, κατανοεί την καταστροφική επίδραση των αποφάσεων και της οικο-ιδεοληψίας που δέρνουν την χώρα εδώ και δύο δεκαετίες.