Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Τα δέντρα, το δάσος και το ερώτημα ταμπού.


Εγώ, ως γνωστόν δεν έχω πρόβλημα να είμαι αιρετικός, αλλά, όσο ξεκαθαρίζει το τοπίο, απορώ πως δεν βλέπουμε το δάσος, και δεν συζητιέται η απαγορευμένη ερώτηση

Μπορούμε να γκρινιάζουμε όσο θέλουμε με τα σημερινά και τα αυριανά μέτρα, αλλά γκρινιάζουμε (ή και σκοτωνόμαστε) αποσπασματικά. Αυτό που με προσβάλει το περισσότερο δεν είναι η φοροεπιδρομή, ή η αντιστροφή "κεκτημένων" και τέτοια. Πολλά από αυτά είναι η ρίζα του προβλήματος εξ άλλου. Αυτό που με προσβάλει είναι η πασιφανής απώλεια κυριαρχίας. Και δεν το εννοώ αυτό με την «συναισθηματική» έννοια (οι αρχαιοπτέρυγες είναι κυνικοί) αλλά με την πρακτική. Δεν αντέχω να κάνω αυτό που ξέρω ότι πρέπει να κάνω, όχι επειδή, θέλω, αλλά επειδή μου το λένε. Έχω επίσης σοβαρή αλλεργία στο να με ταλαιπωρούν δήθεν για το καλό μου αλλά στην ουσία για πάρτη τους. Εκεί επαναστατώ. Αλλά η επανάσταση πάει χαμένη, αφού πάντα αυτή η συλλογή ανθρώπων που ονομάζεται "Βουλή" σφραγίζει ό,τι της πάνε.

Το θέμα μας έχει περίπου κλείσει (όσον αφορά τους Γερμανούς). Τώρα ασχολούνται με τους Γάλλους και το EFSF και τι είδους EFSF και την διάσωση του Ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος και τέτοια. Οι Γερμανοί έχουν ξεκαθαρίσει πριν από μήνες την θέση τους όσον αφορά εμάς. Θα μας «σώσουν» ή «τους ανήκουμε» αλλά αυτό δεν ισχύει για τους υπόλοιπους. Μπορεί να τα καταφέρουν, μπορεί και να μην τα καταφέρουν με την «Ευρώπη» ή το «Ευρωπαϊκό» τραπεζικό σύστημα, αλλά αυτό γίνεται αδιάφορο, νομίζω, για εμάς.

Οι τράπεζες μας θα μείνουν «ανοικτές» μέσω κάποιου «Ευρωπαϊκού» μηχανισμού, ο πανικός «απαγορεύεται», απλά, ό,τι λεφτά υπάρχουν θα φορολογούνται. Ότι εισόδημα υπάρχει θα φορολογείται. Το νόμισμα θα είναι το ευρώ, και, όσοι συμμορφώνονται, θα έχουν λίγα, με την προϋπόθεση ότι τα χρησιμοποιούν για να ψωνίζουν Γερμανικά προϊόντα. Τα ΕΣΠΑ, ΞΕΣΠΑ κλπ, θα πάνε κατά 5-10% για τοπική κατανάλωση και τα υπόλοιπα για αγορά Γερμανικών προϊόντων, που θα αποφασίζουν αυτοί ποιά και πώς. Οι βιομηχανίες μας που παράγουν κάτι χρήσιμο για την Γερμανία, θα εξακολουθούν, αλλά εάν δεν τα καταφέρνουν ή θα κλείνουν ή θα αποκτούν ...επίτροπο.  Σε χώρες σαν την δική μας, οι Γερμανοί δεν κάνουν «εξαγορές», απλά παίρνουν αυτό που θέλουν και θα μας διοικούν μέσω ελέγχου της ρευστότητας. Μέσω ελέγχου ρευστότητας θα αποφασίζουν εάν, πότε και τι μάρκα αυτοκίνητο θα παίρνετε, και, εάν τους συμφέρει, να το πάρετε με δανεικά με επιτόκιο που θα καθορίζουν αυτοί.

Θα είναι συμφερότερο στους δικούς μας άνεργους να πάνε στην «Ευρώπη» από το να ανταγωνίζονται εδώ με τους αλλοδαπούς. Ο αλλοδαπός θα παίρνει ευχαρίστως €20 και €30 μεροκάματο, αφού στην χώρα του το € είναι πολύτιμο και το μεροκάματο στα €5-€10. Και φυσικά, θα στέλνει έξω. Θα είναι συμφερότερο να μην παράγουμε τα στοιχειώδη από το να παράγουμε, και τις τιμές στα σουπερμάρκετ θα τα καθορίζει το Γαλλικό και το Ολλανδικό προϊόν και όχι ο Έλληνας παραγωγός. Και μπορεί και τη θέση στα ράφια να την καθορίζει ο συνήθως ξένος ιδιοκτήτης του σουπερμάρκετ. Θα νομίζουμε ότι έχουμε "Πράσινο" ρεύμα, στην πράξη όμως θα πληρώνουμε νέο και ακριβότερο δάνειο από αυτά που θα κουρέψουν (και όσοι το αμφισβητούν, είμαι στην διάθεσή σας).

Είτε μείνουμε στο ευρώ, είτε όχι θα είναι εξ ίσου επώδυνο, βραχυπρόθεσμα. Χάλια θα είναι. Το τονίζω. Αλλά εκτιμώ ότι παραμένοντας στο ευρώ θα συνεχίσει μία άνευ προηγουμένου απομύζηση που σαν πρόσθετο σκοπό θα έχει και τον παραδειγματισμό ώστε να μην σκέφτονται ρυθμίσεις και σωτηρίες οι Ιταλοί ή οι Ισπανοί. Εκτιμώ ότι η απομύζηση, τελικά θα έχει αντεθνικές συνέπειες. Με άλλα λόγια, και εικάζοντας ότι το θέμα είναι ταμπού, ξαναρωτώ: Θέλουμε ευρωζώνη; Ή προτιμούμε το άγνωστο σκοτεινό κόσμο που είχαμε πριν το 2000;

Η "Εθνική Κυριαρχία" δεν ενδιαφέρει πια; Μήπως είμαι σε ξένη χώρα;

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αρχαιοπτέρυγα,

Το σχέδιο βγάζει νόημα αν προορίζεται για πάνω από μια χώρες. Με μια χώρα των 11 εκατομμυρίων δεν αξίζει τον κόπο, ούτε για τους Γερμανούς.

Επίσης, όπως λένε οι διαφημιστές, μην υποτιμάς το "εσωτερικό μάτι" του καταναλωτή, γιατί θα την πληρώσεις. Ενδέχεται η "κυριαρχία" των Γερμανών, ακόμη και αν εφαρμοστεί εναντίον ενός, να φέρει στην επιφάνεια αντιπάθειες στην υπόλοιπη αγορά, και έτσι να καταποντίσει τα δήθεν καλά προϊόντα τους, που δεν είναι και μοναδικά.

Οσες φορές την πάτησαν οι Γερμανοί στο παρελθόν την πάτησαν από υπερβολική δύναμη συνδυασμένη με μια δόση πνευματικής ακαμψίας.

Μου φαίνεται ότι και αυτή τη φορά αυτό πάνε να καταφέρουν, και θα το καταφέρουν.

Αν κρίνω από τον κοινωνικό μου περίγυρο, χωρίς να υπάρχει καμία προσυνεννόηση, οι περισσότεροι αποστρέφονται τα γερμανικά προϊόντα. Δεν χρειάζεται και πολύ για αυτό να γίνει πανευρωπαϊκό ή ακόμη και παγκόσμιο αντανακλαστικό.

People who live in glass houses should not throw stones.

Kaymakchalan

porta porta είπε...

Ενας δντης της Media Markt... αρπαξε 3.5 εκ ευρω για να σπρωχνει συγκεκριμενη DSL συνδεση... η οποια εκανε 50 εκ ευρω πωλησεις !!

Ταπαιρνογλου και Ταδινογλου οι ΓΥΨΑΔΟΡΟΙ!

Εχθνικη Κυριαχρια ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, εχουμε ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΤΑΓΗ με εργαλεια τα Μπεννυ+ΓΑΠΑΣΟΚ, αλλα και την αντιπολιτευση η οποια σφαζεται για το δικιο ΤΗΣ .

Το να αποδεχεσαι οτι εισαι μαλακας και ανικανος ειναι προβλημα σου. Το να στο επιβαλλουν ομως ειναι ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ.

Εαν υπηρχε μια αλλη ΕΞΟΥΣΙΑ, αυτη του ΕΛΕΓΧΟΥ απο κληρωτους ( βαση ειδικοτητας ) Πολιτες, τοτε ο καθε ΤΙΠΟΤΑΣ θα ειχε εξαφανισθει.

ΠΠ

archaeopteryx είπε...

άρα το ερ΄ωτημα είναι "είμαστε μαλάκες"; ή "μας επιβάλουν να είμαστε μαλάκες";

όλοι θα διαλέξουν το δεύτερο... επειδή είμαστε...

porta porta είπε...

Η κυβερνηση του μαλακα.


ΠΠ

Ανώνυμος είπε...

@ archaeopteryx
Αλλά η επανάσταση πάει χαμένη, αφού πάντα αυτή η συλλογή ανθρώπων που ονομάζεται "Βουλή" σφραγίζει ό,τι της πάνε.

Και εγώ για αυτό απορούσα, χρόνια τώρα! Τον τελευταίο καιρό όμως, παρότι και άλλοι πολλοί αναρωτήθηκαν επίσης – για αυτό – και διαφώνησαν, αντέδρασαν κλπ, για την πολιτική που ασκείται, βλέπουμε ότι το σύστημα ξέρει να αυτοδιατηρείται μια χαρά.
Σήμερα ξυπνήσαμε και πάλι με την αίσθηση ότι κάθε εχθές και καλύτερα…
Να σταματήσουμε να δίνουμε σημασία στα (εφήμερα ή καιροσκοπικά;) λόγια των πολιτικών μας; Ίσως και να τους άξιζε, όμως αυτό δεν γίνεται. Εφόσον αποφασίζουν για τη ζωή μας, είναι κανόνας αυτοάμυνας να προσπαθούμε τουλάχιστον να μαθαίνουμε το προς τα πού – νομίζουν – ότι μας οδηγούν.
Η φωτογραφία όμως με κέρδισε!
Αναγνωρίζω και τον εαυτό μου στους δεμένους στην πυρά. Ποιοι όμως με καταδίκασαν να βρεθώ πάνω στις φλόγες; Γιατί πρέπει να καώ; Θέλουν να ψήνομαι για να ζεσταθούν; Για γλιτώσουν από την παρουσία μου, επειδή υπήρξα ηλίθιος που πίστευα – τόσα χρόνια – αυτά που μου έλεγαν;
Ο κύριος στη φωτογραφία με την μεγάλη πιρούνα που δυναμώνει τη φωτιά, απλά του αρέσει να ψήνει; Αυτή είναι η δουλειά του; Είναι μέλος της «ομάδας» των τιμωρών ή τυχαία βρέθηκε στο ρόλο του ψήστη;

porta porta είπε...

ΝΑ ΕΚΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΕΣ ΚΑΙ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΑ ΥΠΕΡ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΟ 100%.

ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ 10 ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΙ 3 ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ.. ΝΑ ΜΕΡΤΗΣΟΥΜΕ ΠΟΣΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ... ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ...

ΕΙΣΑ ΧΕΙΡΑ ΤΡΙΤΩΝ - ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟ 100% ΥΠΕΡ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΧΡΕΟΥΣ.

ΔΥΣΚΟΛΟ ??

ΕΕ ΣΑΜΑΡΑ ??

ΚΑΛΑ ΤΟ ΜΠΕΝΝΥ ΔΕΝ ΤΟ ΡΩΤΑΩ... ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ !!! ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΟΛΑ ΤΣΑΜΠΑ !!!!!!

ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΠΕΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΝΟΧΟΣ ΑΠ ΟΣΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ! Ο ΦΤΩΧΟΣ...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΖΙΤΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ??

ΠΠ