(από το pdf, εδώ)
Αν το ποσοστό των Ελλήνων που θεωρούν την Κλιματική Αλλαγή ανέβηκε από 82% το το 2007-2008 σε 87% το 2010, αυτός είναι άλλος ένα λόγος να ντρέπεσαι να κυκλοφορείς... Και διάλογος; Κάθε μέρα στον Σκάϊ, και σε επιδοτούμενα συνέδρια Λάλλα και Αντρίκου, και Μουσεία με χορηγίες Siemens και Deutsche Bank (και καίριο διορισμό του κατάλληλου μέλους ΔΣ). Μικρή η Αθήνα... Ψάξτε τις μία μία κάτι επώνυμες πολιτιστικές
οργανώσεις...
"...[αν] γίνει διάλογος, τότε το θέμα θα ανοίξει και η κοινωνία θα κληθεί να επιλέξει μεταξύ δύο, αν όχι περισσοτέρων, θέσεων. Εντεχνα η "οικολογική" σκέψη, συνείδηση, ευαισθησία, κλπ, έχει γίνει υποσυνείδητη προϋπόθεση στην Ελλάδα και έτσι είναι εκτός συζήτησης. Δυστυχώς, όμως, η ελληνική αντίληψη για την οικολογία είναι μια ιδιότυπη ορθοδοξία, και όχι επιστήμη. Είναι νεομαρξιστικού τύπου δόγμα. Και όλοι ξέρουμε πόσο "λάστιχο" μπορεί να γίνει ένα δόγμα στα χέρια των κατάλληλων αρχιερέων. Κάποια στιγμή θα ξεπροβάλουν και οι Ζαχάροφ, το πράγμα δεν πάει άλλο , είπε σχολιαστής.
Το προκατειλημμένο δείγμα που είδε άλλο poll (το φιλοξενώ στα links) είναι προφανώς στην μειοψηφία:
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι από αυτά που ξέρω και που διαβάζω, το "κλίμα" (όχι ο καιρός) έχει αλλάξει πολλές φορές στο παρελθόν, και οι αλλαγές δεν ήταν ανθρωπογενείς. Ο άνθρωπος και οι δραστηριότητές του μάλλον έχουν επηρεάσει περιοχές (π.χ αποψίλωση, υπερβόσκηση, υπερδόμηση Μεσογειακών "οικοσυστημάτων"), αλλά αυτό δεν είναι ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή, όπως την σερβίρουν. Αυτό που παρουσιάζουν σαν ανθρωπογενή υπερθέρμανση από το 1800 ή το 1990 και μετά είναι μάλλον μούφα. Σε κλίμακα χιλιετιών, οι αλλαγές στο κλίμα υπάρχουν, είναι μάλλον ηλιογενείς , ή δεν ξέρω τι άλλο, και εξαφάνισαν τα μαμούθ. Άρα, είναι σοβαρό θέμα. Τα περί trigger effect τα έχω δει και είναι ενδιαφέρουσες θεωρίες. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι αλλαγές από το 1800 και μετά είναι μάλλον μέρος κάποιου κύκλου που δεν ξέρουμε, και αυτά που παρουσιάζονται σαν "αντράνταχτα στοιχεία" είναι αποτελέσματα μοντέλων, (garbage in garbage out) με αρκετές ενδείξεις υπερβολής, δόλου και απάτης. Τα περί CO2 δεν με εντυπωσιάζουν, οι υδρατμοί μοιάζουν σοβαρότεροι, και ο νόμος Stefan-Botzmann μάλλον σε ισχύ.
Επομένως, το θεωρώ "σοβαρό", αλλά σε κλίμακα χιλιετιών, όχι ανθρωπογενές σε πλανητικό επίπεδο, αν και βλέπουμε τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος στην ...Αττική (αλλά σε αυτό φταίνει οι πολεοδομίες και 2-3 εθνάρχες), με πολλή δόση υπερβολής στο "τι" παρουσιάζεται, και άφθονη δόση δόλου και απάτης. Δηλαδή, είμαι στους "73". Και τι κάνω για αυτό; Κατ αρχάς, με εκφράζει αυτή η άποψη, προσπαθώ να μην είμαι σπάταλος, και να επιζώ με αυτά που έχω ή που εύλογα μπορώ να αποκτήσω. Δεν ανάβω κλιματιστικό το μεσημέρι, δεν ανεβάζω τον θερμοστάτη πάνω από 17-18), μικροαστικά πράγματα...
ΥΓ. Το ποσοστό που τρέμει το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου ανέβηκε από 82% το 2007 σε 87% το 2010. Στην ίδια περίοδο, η Ελλάδα έπεσε από την 56η θέση στην διαφθορά (οι λιγότερο διεφθαρμένοι ήταν οι Δανοί, στην 1η θέση) το 2007, στην 78η το 2010 (και στην 80η το 2011). Με την Δανία πάντα άριστη. Αν η Βέστας λαδώνει έμμεσα για να πουλάει αιολικά, αυτό δεν φαίνεται. Αν δίνει χορηγείες στην WWF και την Greenpeace, αυτό δεν μετράει.
Θα έπρεπε να κάνουμε μία στατιστική μελέτη του δείκτη διαφθοράς, του φόβου του Θερμοκηπίου, και της ακροαματικότητας του Σκάϊ. Ή της ακροαματικότητας του Σκάϊ και του διαχρονικού IQ...
3 σχόλια:
Οταν οι κάτοικοι μιας χώρας που: είναι η πιο αραιοκατοικημένη στην Ευρώπη, έχει μείωση πληθυσμού, ελάχιστη και μειούμενη βιομηχανία, ανησυχούν για την υπερθέρμανση του πλανήτη, τότε αυτό δείχνει ότι κάτι άλλο φταίει και όχι ο αντιοικολογικός τρόπος ζωής μας.
Οταν από την δεκαετία του 1980 αφήναμε να αλωνίζουν "οικολογικές ομάδες" στα σχολεία και να κάνουν προσηλυτισμό, όταν τα ΜΜΕ με την κάλυψη της δήθεν ελευθερίας της έκφρασης έδιναν χώρο για τις "καταγγελίες" κάθε τυχάρπαστου οικολόγου, λογικά φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Να νιώθουμε ενοχές για την απλή ύπαρξη μας και να ζούμε υπό το καθεστώς του φόβου για την.... υπερθέρμανση.
Πολύ θα ήθελα να δω την ερώτηση: "το κλίμα στην αρχαία Ελλάδα ήταν πιο ζεστό ή πιο κρύο από τώρα" για να μπουν στο παιχνίδι οι ιστορικοί μας, που δεν είναι όσο μάπες όσο οι "οικολόγοι" μας. Στο ίδιο μοτίβο θα ήθελα να δω ιστορικές αναφορές για την Μεσαιωνική Θερμή Περίοδο από κάποιον Βυζαντινολόγο, για να δούμε πως ήταν η ζωή τότε στην περιοχή μας.
Στα αρχεία του Βατικανού υπάρχουν αναφορές από ταξείδια καρδιναλίων στην Γρηλανδία τον 12ο-13ο αιώνα για συλλογή εκκλησιαστικών φόρων. Διότι τότε το κλίμα ήταν αρκετά ζεστό και επέτρεπε καλλιέργεια στη Γρηλανδία. Δεν υπήρχε Permafrost όπως σήμερα.
Ο Αλ Γκορ στο φιλμάκι του λέει ότι η Μεσαιωνική Θερμή Περίοδος ήταν ένα "μπλιπ" στα τελευταία 1000 χρόνια. Με διάρκεια 400 χρόνων ήταν και αμώ τα μπλίπ.
Από την Ε.Μ.Υ.,ιστορικά στοιχεία για την διαμόρφωση της μετεωρολογίας στην Ελλάδα. Δυστυχώς δεν έχει κατάλογο θερμοκρασιών ανά αιώνα...
(σύνολο σελίδων 5)
http://www.hnms.gr/hnms/greek/meteorology/full_story_html?dr_url=/docs/misc/Arxaia&dr_page_number=1
Δημοσίευση σχολίου