Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Καμμία έκπληξη, η αιολική αλητεία είναι εδώ


http://www.newsbomb.gr/energeia-periballon/story/101616/ypeka-ektakto-telos-sti-lignitiki-ilektroparagogi

Η κυβέρνηση πιστεύει πως με αυτό το τέλος το οποίο θα τεθεί σε ισχύ μόνο για το 2012, θα μπει το ποσό των 55 εκατ. Ευρώ στο ταμείο του ειδικού Τέλους ΑΠΕ, από το οποίο πληρώνονται οι ηλεκτροπαραγωγοί αιολικής και ηλιακής ενέργειας. Εκτιμήσεις του Υπουργείου αναφέρουν πως φέτος θα υπάρξει έλλειμμα 200 εκατ. Ευρώ. Ακόμα, από το υπουργείο ανακοινώθηκαν δύο ακόμη μέτρα προκειμένου να ενισχυθεί το ταμείο τη νέα χρονιά. τη μεταφορά σε αυτό μέρους των εσόδων από το τέλος υπέρ της ΕΡΤ καθώς και τις προσόδους από την πώληση δικαιωμάτων εκπομπών 10 εκατ. τόνων αερίων θερμοκηπίου.

Το ότι ανέβασαν το ρεύμα και τα τέλη υπέρ ΑΠΕ δεν με εξέπληξε. Το έγκλημα (περί αυτό και μόνο πρόκειται) είναι εκ προμελέτης.  Το είχαν εξ άλλου προαναγγείλει Μπιρμπίλη και Ζερβός με το που ανέλαβαν, πριν μάθουν που είναι οι τουαλέτες στα γραφεία τους. Τότε, δεν είχα αρχίσει να γράφω, αλλά είπα μέσα μου:  "Φρούτα σε εντεταλμένη υπηρεσία για αρπαχτή".  Ούτε ξεχνάω ότι η ΝΔ υπερψήφισε τον Νόμο Μπιρμπίλη για ΑΠΕ. "Εθνική προτεραιότητα" η προστασία του Κλίματος. Ποιου Κλίματος βρε χαϊβάνια; Γερμανική απασχόληση λέγεται το Κλίμα.  Να πάτε στις εκλογικές σας περιφέρειες να πείτε ότι ακρίβυνε το ρεύμα για να σώσετε το Κλίμα.

Το ότι τόλμησαν με την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη να το κάνουν επίσης δεν με εξέπληξε. Εντολοδόχοι, συνεργάτες, τσιράκια των Γερμανών και από Γερμανικό κυνισμό έμαθαν οι παππούδες μας στην Κατοχή.

Ο enrergypress ρωτάει από τουλάχιστον τον Φεβρουάριο του 11 "γιατί ανεβαίνει η οριακή τιμή του συστήματος"; (Τον αντέγραψα εδώ).  Από τον Ιούνιο του '10 έγραψα ότι είχαμε το φτηνότερο ρεύμα στην Ευρώπη,  με βάση στοιχεία της ΕΕ, και η Δανία από τα ακριβότερα, και ξανά τον Δεκέμβριο του 2010. Το έγκλημα είναι εκ προμελέτης. Γιατί να έχουν φτηνό ρεύμα οι Έλληνες;  Γιατί να έχουν βιομηχανία που όλο και κάτι εξάγει;  Ενοχλεί και η λίγη βιομηχανία μας και η ΔΕΗ και για αυτό έχουν βαλθεί οι "Ευρωπαίοι" να την ξεκάνουν.

Ούτε με εξέπληξαν τα σχόλια στην ειδησούλα του Σκάϊ.  Ο ίδιος, βασικά αγράμματος, αλητάκος, αλλά με ποσοστά σε "πάρκα", που λέει τα ίδια ανεκδιήγητα παραμύθια περί φτηνού ρεύματος και παραμύθια της Χαλιμάς. Τουλάχιστον εισέπραξε απαντήσεις, όχι ότι ιδρώνουν τα αυτιά του, τα κατ επάγγελμα κλεφτρόνια δεν ιδρώνουν.

Αυτό που με εξέπληξε ήταν η τηλεόραση του Σκάϊ.  Βγήκε άλλη ξανθιά με μαύρες ρίζες (πολλές έχει ο Σκάϊ) και σχολίασε την κατάθλιψη και τις φοβίες των Ελλήνων, και πάνω εκεί ψηλά, κάτω από τον 63% φόβο της ανεργίας, ανέφερε την Κλιματική Αλλαγή!  -- το είχε πει και η παρουσίαση του ΕΜΠ:  Φοβόμαστε την Κλιματική Αλλαγή.

Και ποιος καλή μου ξανθιά με τις μαύρες ρίζες φταίει για αυτό παρά ο βρωμερός σταθμός που σε απασχολεί;

Να σας κάνω άλλη μία πρόβλεψη σήμερα: Το έκτακτο τέλος στην λιγνιτική ηλεκτροπαραγωγή μόνο έκτακτο δεν θα είναι. Απλά, θα ανεβαίνει.  Και λογικό. Τα αιολικά δεν θα παράγουν ποτέ αρκετό ρεύμα για να αυτοεπιδοτούνται, και οι δηλώσεις περί τόνων CO2 είναι για τα κορόϊδα που άκουσαν το άλλο φρούτο, που κάνει τον εξπέρ σε δικαιώματα άνθρακα που είχε πάει και στον ΣΕΒ με την ...WWF, και ...έχασε και την ψυχραιμία του... Μεγάλε, τους έλεγες για 25 και είναι στα 7...

Και όλες αυτές οι επιδοτήσεις, ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ. Το είδαμε στην Γερμανία, την Δανία, την Ιρλανδία, την Αγγλία,τις ΗΠΑ, τα ...Falklands. Λεφτά πεταμένα υπέρ των ίδιων Γερμανών που λάδωναν (τώρα λαδώνουν μέσω ντόπιων συνεταίρων (Μ, Κ, Π, κλπ) την WWF και τον Σκάϊ).  Για να ΜΗΝ έχουμε ρεύμα.

11 σχόλια:

nikos είπε...

Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις
11 Ιουνίου 2008
E-2452/2008
Απάντηση του κ. Piebalgs εξ ονόματος της Επιτροπής
Η οδηγία 2005/89/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 18ης Ιανουαρίου 2006, περί μέτρων διασφάλισης του εφοδιασμού με ηλεκτρισμό και περί επενδύσεων υποδομής(1), ορίζει διατάξεις διασφάλισης της παροχής ηλεκτρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, τα κράτη μέλη είναι υπεύθυνα για την επάρκεια παραγωγής και δικτύου, η δε οδηγία δεν προβλέπει μηχανισμό ενισχύσεων σε κοινοτικό επίπεδο.

Ο ορισμός και το πεδίο εφαρμογής της ασφάλειας του εφοδιασμού με ηλεκτρική ενέργεια διατυπώνονται στο άρθρο 1 παράγραφος 1 και στο άρθρο 2 στοιχείο β) της οδηγίας 2005/89/EΚ. Στην πράξη, ασφάλεια του εφοδιασμού με ηλεκτρική ενέργεια σημαίνει επάρκεια παραγωγής και δικτύου, δηλαδή ικανότητα παραγωγής και μεταφοράς ηλεκτρισμού ώστε να ικανοποιείται η ζήτηση. Ο κυριότερος παράγων που δυνητικά μπορεί να απειλήσει την ασφάλεια του εφοδιασμού με ηλεκτρική ενέργεια είναι το χαμηλό επίπεδο επενδύσεων τόσο σε ικανότητα ηλεκτροπαραγωγής όσο και σε δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρισμού (τόσο στο εσωτερικό των μεμονωμένων κρατών μελών όσο και σε διασυνδέσεις μεταξύ διαφορετικών κρατών μελών). Η συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ επιχειρήσεων εκμετάλλευσης δικτύων ηλεκτρισμού (διαχειριστών των συστημάτων μεταφοράς) είναι επίσης ζωτικής σημασίας επειδή βοηθά στην πρόληψη πιθανών γενικών διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος.

Στο άρθρο 4 παράγραφος 1 της οδηγίας αναγράφεται ότι οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης συστημάτων μεταφοράς είναι υπεύθυνες για τους κανόνες ασφάλειας του ηλεκτρικού δικτύου, καθώς και για την επί καθημερινής βάσεως διαχείριση του ηλεκτρικού συστήματος και για τον έλεγχο πιθανών περικοπών/ελλείψεων.

Οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης των συστημάτων μεταφοράς συνεργάζονται επίσης σε εκούσια βάση και συνάπτουν μεταξύ τους συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρισμού με σκοπό τη διασφάλιση επαρκών επιπέδων ασφάλειας του εφοδιασμού.


(1) ΕΕ L 33 της 4.2.2006.

nikos είπε...

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΕΗ
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=S_yu5Fij8L4#!

nikos είπε...

ένας "άνθρωπος" όπως ο Παπακωνσταντινου που δεν εργάστηκε ποτέ στην ζωή του μπορεί να πραγματοποίηση .. κάτι θετικό .. θεία φώτιση έχει, εδώ διάλυσε ολόκληρο κράτος με όνομα Ελληνική Δημοκρατία,Ε.Ε. ..τι είναι γ αυτών ένας.. ενεργειακός Τομέας.. άλλωστε μην ξεχνάτε και ο παππούς του διέλυσε μια επιχείρηση στην Πτολεμαιδα . Αυτός απλά.... γεννήθηκε να τα Διαλύσει ούλα χιχχι

Ανώνυμος είπε...

Τι λέτε ρε ;
Η ΝΔ τι κάνει; Έχει κάνει καμιά ερώτηση; έχει κάνει καμιά παρέμβαση; ΟΧΙ
Ναι σε όλα λέει, και πρασινη ανάπτυξη στο φούλ λέει κι αυτή, γιατι ο Περιστερης και ο Κοπελούζος τους έχει στο payroll τους ΝΔουληδες.

Μην κάνετε φτηνή αντιπολίτευση ρε κουτσαβάκια του αντινιούζ

spiral architect είπε...

Δείτε αυτό το βίντεο.

Με αφορμή το κλείσιμο του ΙΓΜΕ από τους φραγκοφονιάδες ο Δ. Καζάκης τεκμηριώνει γιατί δεν πρέπει να υπάρχουν κρατικά ερευνητικά ινστιτούτα.
Τι σχέση έχει με τη ΔΕΗ και τα ΑΠΕ το κλείσιμο του ΙΓΜΕ? Εχει και παραέχει! Αφού ακούσετε την τεκμηρίωση του Καζάκη, βάλτε τη ΔΕΗ στη θέση του ΙΓΜΕ. Τι συνάγεται?

Φως μπορεί να μην έχουμε αλλά, χρηματιστηριακά παιχνίδια με την ενέργεια θα παίζονται με τρελλά κέρδη.

Για πείτε μου πως θα μεταφέρεται ενέργεια με ασθενή, ή με ανύπαρκτα δίκτυα? (πχ, μη διασυνδεδεμένα νησιά για την τελευταία περίπτωση)

Υ.Γ.: Ανώνυμε 22 Δεκεμβρίου 2011 8:08 π.μ.,
α. προσωπικά και nickname έχω και
β. Στο αντινιούζ ούτε που πατάω το πόδι μου, γιατί δεν με σηκώνει το κλίμα εκεί μέσα.
(ποιον θα πείσω?)

nikos είπε...

ανώνυμε -το αντινεβς το έχουμε εγκαταλείψει όλοι μας εδώ και καιρό ..δεν βλέπεις δεν ήταν άλλωστε δικό μας .. εμένα προσωπικά μου ζητήθηκε εξ αρχής συνεργασία και βοήθεια .. όταν όμως το παράκανε με τα βρισίδια του ο Βασιλάκης πράγμα απαράδεκτο και ανήθικο του εστάλη το do zobaczenia απλά είναι

porta porta είπε...

καλημερα
α. ο Νομος Τιτινας ηταν ουρα μην πω copy/paste νομου της ΝΔ

β.Θυμασαι που σου ειχα πει οτι θαα βαλουν κατω τα "κοστα" δλδ ποσο μου κοστιζει το προστιμο και ποσο το τελος ΑΠΕ και θα το βγαλουν υπερ ΑΠΕ ? χαχαα

γ. 2 μηνες δεν πληρωσαν τους ΑΠΕτζηδες ! Σεπτ/Οκτ

δ. Μια Μαγνητικη ΚαταιΓΙΔΑ μας σωζει

ε. Εσυ δεν λες οτι " η ενεργεια δεν χανεται ποτε"? το μομεντουμ ρε παιδι μου...

στ. Που να δεις τι θα πληρωνουμε για το ΗΛΙΟΣ !!10GW...

ζ. Εχει πει πολλα ΟΧΙ ο Αντωνακης? Πλακα μου κανεις? ρε συ η μπιζνα της Ενεργειας με ΠΑΠΑΚι εχει πολλους Ελληνες παικτες... η μπιζνα του Χρεους δεν ειχε... αυτη ειναι η διαφορα...

ΠΠ

archaeopteryx είπε...

Ναι, Π-Π αλλά με μία διαφορά. Σε κάθε μπιζνα, και αυτή της ενέργειας, πρέπει να παράγεις αυτό που διαφημίζεις. ΟΥΤΕ τα αιολικά, ΟΥΤΕ τα φ/β παραγουν ενέργεια. ΟΛΑ τα Βαλκάνια να γεμίσουν αιολικά και φ/β, δεν θα ξεπεράσουν το 10% της Ελληνικής κατανάλωσης. Όχι πόσο θα παράγουν θεωρητικά, πόσο θα παίρνει το σύστημα.

Άσε το κόστος...

Αρα, είτε μιλάμε για ενεργειακή συμβολή, είτε μιλάμε για ενεργειακή απόδοση σε επενδεδυμένα κεφάλαια, ζήτω που καήκαμε.

Εδώ δεν έχουμε απλά μια αρπαχτή, έχουμε αρπαχτή χωρίς καν αντίκρυσμα, όχι επειδή το λέω εγώ, αλλά επειδη το λέει η εμπειρία στην Αγγλία, την ίδια την Δανία και Γερμανία (αλλά εξάγουν) την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Β. Αμερική, και το εξαιρετικό παράδειγμα των ταπεινών Falklands...

porta porta είπε...

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ

προσεξε,

εισαι επενδυτης, η Τραεπζα σου γινει μια τριχα απ το νινι της, οι μετοχες ειναι για τον πεοκλη, τα ομολογα επισης, τα συνθετα προιοντα πλεον θα βαζουν και καλα υπο ελεγχο..δλδ στην χωνουν ελεγχομενα, και τι μενει για να βγαλεις $$ ???

ελαχιστες δραστηριοτητες, και εξαρταται απο το ποσο βιαζεσαι και ποσο χρονων εισαι ! χαχαχαα

Αν λοιπν βαλεις 20-30 equity και εχεις ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΣΟΔΟ και Δανεισμο με 7% ( αν και σημερα παει στο 12% και δεν.. ) τοτε ξερεις σε ποσα χρονια βγαζεις τα 20-30% ? σε 5 χοντρα χοντρα !
εχεις συμβαση για 20 χρονια.. και τα 15 χρονια εσοδσ-εξοδα σου μενουν τσεπη.

Ερχεσαι λοιπον και λες... Πρασινη και Αειφορος Αναπτυξη. Το Αιφορος παει στην τσεπη και οχι στο περιβαλλον. Βαζεις λυτους και δεμενους να σπρωχνουν το μοντελακι για να εχεις στις ραγες την επενδυση. Αν βγει απ τις ραγες η εμενδυση με

- πτωση ταριφας
- αβεβαιοτητα εσοδων

τη γαμησε Η ΤΡΑΠΕΖΑ με το 70-80% χρηματοδοτηση

εσυ θα βγαλεις τα δικα σου σε 7-8 χρονια..αντε 10...

Ποιος νομιζεις νοιαζεται για οσα γραφεις και γραφω ? ΚΑΝΕΙΣ.

Κανε τους μια προταση

Να ηλεκτροδοτουν τη Βουλη και ΙΠΠΟΣΥΓΓΡΟΥ με ΦΒ/Αιολ αποκλειστικα..

αχχαα

Φταχτο

ΠΠ

archaeopteryx είπε...

Θα το κάνω... έχω εμπειρία από τα αυθαίρετό μου!

nikos είπε...

και όχι ρεύμα απο λιγνίτες και Υ/Η ..Μην αστοισης