Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

O Πα-πα-πα-πα-πα-κωνσταντίνου παπαγαλίζει


Διαβάστε στο energypress το κείμενο της συνέντευξης του τέως Τσάρου της Οικονομίας που προφανώς δεν καταλαβαίνει (ή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει) οικονομικά, αλλά απαγγέλλει το ποίημα για την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή που του υπαγόρευσε ο Γερμανός χειριστής του.  Εγώ θα του διορθώσω μόνο τα οικονομικά του.

товарищ Παπακωνσταντίνου, 2.500 MW από ΑΠΕ, με διαθεσιμότητα 20% (τόση είναι, αγάπη μου) είναι κατά 80% άχρηστα. Διακοσμητικά.  Προϋποθέτουν άλλα τόσα συμβατικά MW, τα περισσότερα σε θερμή εφεδρεία. 2.500 MW από ΑΠΕ (χωρίς εφεδρεία) δεν φτάνουν ούτε για ένα χειρουργείο για αμυγδαλές στην Κοζάνη (εκτός εάν θες εσύ να είσαι ο τυχερός).  2.500 MW από ΑΠΕ δεν μπορούν να υποκαταστήσουν ούτε μία μικρή συμβατική θερμική μονάδα, η δε εξοικονόμηση καυσίμου, δεν ξεπερνάει το 10% από αυτή που αντιστοιχεί στο 20% των 2.500 MW. Το λέει η εμπειρία από την Γερμανία, έως τα Falklands, Δηλαδή για να μην τσαμπουνάς περί CO2... ΟΚ, δεν ξέρεις, αλλά ρώτα να μάθεις... Ρώτα για διπλά έξοδα, διπλές διασυνδέσεις... διπλά κερατιάτικα...

2.500 MW από ΑΠΕ έχουν κοστίσει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ €2,5 δις που έχει χρηματοδοτηθεί με επιτόκιο που κάπου θα έχει Ελληνικό ρίσκο, ρώτα στο ΥΠΟΙΟ να σου πούνε πόσο πάει το WACC σε ελληνικές ΑΠΕ, εγώ σου λέω ένα φιλικό 20%.  Τα €2,5 δις είναι στην ουσία πρόσθετος κρατικός δανεισμός, πληρωτέος, μαζί με τους τόκους του, από τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Η αύξηση του 12% που έδωσες, δεν φτάνει ούτε για απεριτίφ.   Πρόσθετος δανεισμός, χωρίς όμως να παίρνουμε κάτι, αφού κατά 80% τα 2.500 MW σου, είναι ...διακοσμητικά. Απεναντίας, χάνουμε τουρισμό (θυμήσου τον υπολογισμό που σου έκανα για την Σέριφο, με αιολικά στην θέα). €2,5 δις, συν τόκοι, πεταμένα λεφτά! Με ασήμαντη εγχώρια προστιθέμενη αξία...

Και ενημερώσου:  Άλλο "μεγαβάτ", και άλλο "μεγαβατώρα"

7 σχόλια:

xrhxa είπε...

Kαλησπέρα φίλε αρχαίε....

Χρόνια πολλά ....

Καλή πρωτοχρονιά να έχεις με όσους αγαπάς.....και καλή χρονιά να μας έρθει ...με υγεία.....
και να'χεις δύναμη να συνεχίζεις να μας ξεστραβώνεις εμπεριστατωμένα...κι ας είσαι και του "πυρηνικού λόμπυ"(λολ)

nikos είπε...

Το χαρακτηριστικότερο γνώρισμα του ανερμάτιστου Νεοέλληνα κατά την περίοδο της πλαστής ευημερίας υπήρξε η σπατάλη. Ένας από τους τομείς, στους οποίους υπήρξε αυτή έκδηλη, είναι αυτός της ενέργειας,και ιδιαίτερα της ηλεκτρικής . Ζώντας το όνειρο δεν θέλαμε να μας ταράσσει η σκέψη ότι η ενέργεια είναι δαπανηρή και δεν είναι.... ανεξάντλητη(π.χ. λιγνίτης και η μονάδες βάσεις) . Ασφαλώς και στην περίπτωση αυτή στο κακό πρωτοστάτησε η Πολιτεία. έτσι εκδηλώθηκε ενδιαφέρον... δια της αρπαχτής π.χ. και τελευταία προς Α/Γ,Φ/Β ....γιατί ο μύθος της φθηνής ηλεκτρικής Ενέργειας @ θέρμανσης κλπ. έχει προ πολλού καταρρεύσει μαζί με την εξάντληση η κατάρρευση Ορυχείων λιγνίτη Τομέας -6-Καρδιά , Κλειδί, Μελίτη , Μαυροπηγή και Αμύνταιο .
Η Ενεργειακή -μεταξύ άλλον η ηλεκτρική πολιτικη... έκαψε την ελληνική οικονομία ουκ ολίγον,....... αυτή (τον Α/Γ @ φ/β) ας είναι η τελευταία!!!!ΑΜΗΝ!!

nikos είπε...

για διάψευση η ....επιβεβαίωση τον παραπάνω αρμόδιοι είναι
1. Νικολακακος Γ.Δ.Ορυχειων ΔΕΗ 2.,Ο.Κουριδου Δ/ντης ΛΚΔΜ (υποψήφια Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ)

nikos είπε...

κατά τα τελευταία 15-17 χρόνια η ΔΕΗ ΑΠΑΞΙΏΘΗΚΕ σύμφωνα με προχείρους μου υπολογισμούς σε αξία που αντιστοιχεί σε 20 δις Ευρώ.. λέτε να είναι λίγα ??

nikos είπε...

archaeopteryx---O Πα-πα-πα-πα-πα-κωνσταντίνου παπαγαλίζει και..... εκβιάζει!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δύσκολο το κλίμα για τους επενδυτές στον τομέα της ενέργειας. Κάποιοι δήλωσαν ότι αποχωρούν.
http://www.econews.gr/2011/12/30/egl-energeia/

porta porta είπε...

Ετσι για να γνωριζετε..

το ΠΑΠΑΚι πηγε στην ΠΟΛΗ, αντεγραψε..
τα εφερε πισω και τα μετεφρασε ΑΛΛΑ..

αχαχχαχααχαα

ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ !!!!

Μιλαω πολυ σοβαρα...

ΠΠ