Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Γιατί τι κλίμα αλλάζει -- Ποιά είναι η απάτη;


Η απάτη δεν είναι το μαγείρεμα των αριθμών που έβγαλε το παραπάνω γράφημα (γνωστό σαν hockey stick από το ραβδί που χρησιμοποιείται στο ομώνυμο παιχνίδι).

Η απάτη δεν είναι ότι εάν τελικά ζεσταίνεται ή όχι ο πλανήτης με τρόπο διαφορετικό από αυτόν που έχει ξαναζεσταθεί και ξανακρυώσει τα τελευταία 4,5 δις χρόνια.

Η απάτη δεν είναι καν το κατά πόσον το τωρινό ζέσταμα (εάν υφίσταται) είναι ανθρωπογενές, ή εάν το ζέσταμα είναι αιτία ή αποτέλεσμα της όποιας αύξησης στο CO2 που παρατηρείται περίπου ταυτόχρονα, από το 1800.

Η απάτη δεν είναι που ξαφνικά όλοι οι μετεωρολόγοι, και οζονολόγοι και άλλοι ερευνητές βρήκαν δουλειά και έγιναν διάσημοι παριστάνοντας τον Νοστράδαμο.

Η απάτη είναι ότι αυτό το θέμα, σε διάσταση εντελώς πέρα από
 κάθε αληθοφάνεια, έχει χρησιμοποιηθεί για την  τόνωση και την διατήρηση Γερμανικών, κατά κύριο λόγο, εξαγωγών με μικρο-συνεταίρους τους Δανούς και τους Ισπανούς.

Η απάτη γίνεται χειρότερη, γιατί στην ουσία επιβάλει έναν μη ανταποδοτικό φόρο, τον φόρο άνθρακα, μέσω πολύπλοκου μηχανισμού δικαιωμάτων και εμπορίας CO2, που βαφτίστηκε "ρύπος", ώστε να είναι αδύνατο στον φορολογούμενο καν να αντιδράσει.

Η απάτη είναι ότι αποπροσανατόλισε εντελώς το υπαρκτό ενεργειακό θέμα, που εκτός από το αμιγώς τεχνικό είναι και γεωπολιτικό, αφού εμφανίστηκαν στο προσκήνιο δισεκατομμύρια πληθυσμός που μέχρι πρόσφατα ήταν σε πρωτόγονη κατάσταση. Η απάτη έγκειται στο ότι οι κατασκευασμένες Γερμανικές λύσεις δεν λύνουν κανένα ενεργειακό θέμα, όχι επειδή το λέω εγώ, αλλά επειδή το λένε και τα παγκόσμια, αλλά και τα γερμανικά στατιστικά στοιχεία ενέργειας. Το ότι είναι "εφικτό" μέχρι το 2050 ή το 2550 να είναι όλη η ενέργεια του κόσμου από ΑΠΕ είναι ένα κακόγουστο σλόγκαν. Δεν είναι ούτε οικονομικό, ούτε πρακτικό, και σίγουρα δεν θα το κάνει η Γερμανία. Εκτός εάν γυρίσει στα 1000 μΧ., που δεν χρησιμοποιούσε ενέργεια.

Η απάτη είναι ότι αποπροσανατόλισε εντελώς το υπαρκτό περιβαλλοντικό θέμα. Η κλιματική αλλαγή, μία θεωρία, έγινε μονομανής ενασχόληση, με αποτέλεσμα να θέλουμε αιολικά για να θεραπεύσουμε ή να προλάβουμε καρκίνους και να προωθούμε υδράργυρο σε παιδικά δωμάτια για να μειώσουμε το το ...αποτύπωμα άνθρακα. Το CO2, απαραίτητο για την φωτοσύνθεση δαιμονοποιήθηκε αλλά ξεχάσαμε τα SO2, NOx, αρωματικούς υδρογονάνθρακες, τοξικά μέταλλα κλπ κλπ. Ξεχάσαμε τα φίλτρα και τους αποθειωτές, αλλά θέλουμε μπαταρίες λιθίου και μαγνήτες νεοδυμίου.

Η απάτη είναι ότι πολλαπλασίασε την διαφθορά. Όταν προωθείς μία αμφισβητούμενη θεωρία ή μία απάτη, αναγκαστικά καταφεύγεις σε διαφθορά. Διαφθορά δεν είναι μόνο να λαδώνεις κάποιον. Διαφθορά είναι να χρηματοδοτείς ΜΚΟ που προωθούν εμπορικά προϊόντα και να νομίζουν τα μέλη τους ότι σώζουν τον κόσμο. Διαφθορά είναι προωθείς πολιτικούς-μαϊμούδες, φτάνει να είναι ...πράσινοι, ή να τους πρασινίζεις με περίεργους διορισμούς και κουτουρού βραβεία.

Η απάτη είναι ότι εκμαυλίζει εκπαιδευτικούς και καλλιεργεί ψέμματα σε παιδιά και σε μια διαλυμένη χώρα σαν την Ελλάδα με τις Διαμαντοπούλου να προωθούν βιβλία σε φωτοτυπίες και τις - να μην πω - να ξαναγράφουν Ιστορία σε νοεταξικά πρότυπα, έρχεται η WWF και η Βέστας και η Τέρνα με γυαλιστερό έγχρωμο "εκπαιδευτικό" υλικό... Παράδεισος... Λες και νοιάζονται η Τέρνα και η Βέστας για το ...κλίμα. Για το τι νοιάζονται τα ζόμπυς-μέλη της WWF, μόνο ψυχίατρος μπορεί να αποφανθεί. Έχω μία θεωρία περί έλλειψης σεξ και υπερβολικού αυτοερωτισμού, αλλά ...κωλύομαι.



Για το τι κάνει αυτή η απάτη στην "ανταγωνιστικότηα" των μη Γερμανών, μπορείτε να το φανταστείτε.

3 σχόλια:

spiral architect είπε...

... Έχω μία θεωρία περί έλλειψης σεξ και υπερβολικού αυτοερωτισμού, αλλά ...κωλύομαι. ...

Έλα ρε που κωλύεσαι! Μέχρι και λήμμα στο λεξικό της slang υπάρχει!

Ανώνυμος είπε...

"we can say with great certainty tht we know fuck all"

Φράση από email μεταξύ πρωτοκλασσάτων επιστημόνων της "ομάδας" του χόκυστικ, του Μπρίφα και του Κούκ. Τα λέει όλα.

Και το θέμα συμπληρώνεται από τις αγορές δύο ακινήτων από τον αρχιερέα Αλ Γκορ. Ενώ μας τσαμπουνά ότι η θάλασσα θα ανέβει κατά 20 μέτρα, τα πανάκριβα ακίνhτα είναι πάνω στο κύμα στην Καλιφόρνια, Σαντα Μπάρμπαρα και Σαν Φρανσίσκο.

Σύγχρονη οικολογία ίσον ατιμία.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Καναδάς: «Αποχαιρετά» το πρωτόκολλο του Κιότο για την κλιματική αλλαγή.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63589286