Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Περιμένοντας την Παρασκευή

Να παράξενη κατάσταση: Περιμένω εξελίξεις σε δύο μέτωπα, που καλώς-κακώς με ενοχλούνε. Το μέτωπο της «Ευρώπης» και το μέτωπο του Durban. Τι θέλει η Γερμανία, τι θέλουν οι άλλοι Μεγάλοι, και ελπίζω οι δικοί μας νά ξερουν τις δικές μας ανάγκες.

Το μέτωπο του Durban και του Κυότο είναι εύκολο. Όλο το Κλιματολογικό παραμύθι, ό,τι και να λένε οι παπαγάλοι της WWF ή του Σκάϊ, είναι ψεύτικο, πλαστό. Η τελευταία εκδοχή αυτής της ψευτο-θρησκείας είναι ότι πρέπει οι πλούσιες χώρες να δώσουν $100 δις στις φτωχές για να σώσουν το κλίμα. Τα 100 δις θα είναι η μαγιά για να αγοράζουν οι φτωχοί Πράσινα προϊόντα από κάπου στην Κεντρική Ευρώπη. Η Αμερική, η Ρωσία, ο Καναδάς, και η Ιαπωνία, λένε εδώ και καιρό ότι «δεν θα δώσουν». Η «Ευρώπη» λέει ότι θα δώσει εάν δώσουν και οι …άλλοι. Οι Κινέζοι λένε ότι θα μειώσουν εκπομπές αφού πρώτα έχουν εκπέμψει ό,τι εξέπεμψαν οι (τέως;) πλούσιοι. To cap&trade πέθανε. Τα «ευρωπαϊκά» δικαιώματα CO2 είναι αισίως στα €7, και οι Γερμανοί ανακάλυψαν ότι δεν χρειάζεται να πληρώνουν για να βάζουν οι ηλίθιοι αιολικά και φωτοβολταϊκά, απλά θα δίνουν εντολή. Εμείς το έχουμε εμπεδώσει αυτό με το Helios. Η θρησκεία του Ανθρωπογενούς Φαινομένου του Θερμοκηπίου θα πεθάνει από βαρεμάρα και φτώχεια, αν και όπως είδα στο προηγούμενο εμείς οι Έλληνες είμαστε κλιματοφοβούμενοι.


Το μέτωπο της «Ευρώπης» είναι πιο μπερδεμένο, γιατί κάποια εκδοχή της Αμερικής θέλει κάποια εκδοχή Ευρώπης, και αυτό δεν μου αρέσει καθόλου, γιατί έχω καταλήξει, ότι τουλάχιστον από το 1985 και μετά η «Ευρώπη» έχει καταστρέψει την χώρα μου. Η «Ευρώπη» διέλυσε το «κακό» Ελληνικό κεφάλαιο την δεκαετία του ’80, μετά διέλυσε με τις επιδοτήσεις τον αρχέγονο παραγωγικό ιστό της χώρας, έφτιαξε νέα Τζάκια, εξευρωπάϊσε την Παιδεία, διέλυσε με το σύστημα των ευρωπαροχών τον κοινωνικό ιστό, φρόντισε με ευρωνομοθεσίες, λαδώματα και εκβιασμούς να πάρει κάθε τι που έχει σχέση με ανελαστικές Κοινές Ωφέλειες και βελτίωσε τα ισοζύγιά της με δανεισμό μας. Με αντάλλαγμα πρόσκαιρη ευημερία για τους αφελείς που ψηφίζουν το …ευρωπαϊκό ιδεώδες, και εκχωρούν την πατρίδα τους για άλλη μια δόση. 

Στην φάση που είμαστε η «Ευρώπη» απειλεί πλέον ευθέως 1) όσες ελληνόκτητες επιχειρήσεις έχουν απομείνει (διαπλεκόμενες και μη), και 2) όποιο ιδιωτικό κομπόδεμα έχει απομείνει. Αν δεν τα βλέπετε αυτά τα δύο τελευταία, και εάν δεν βλέπετε τις συνέπειες, και εάν είναι μόνο η φαντασία μου, τι να πω…

Δεν υπάρχουν σχόλια: