Δια στόματος του Υπουργού Περιβάλλοντος Peter Altmaier, (που η Μέρκελ διόρισε για την μετάβαση στην Πράσινη Ενέργεια): Η μείωση εκπομπών CO2 δεν είναι εφικτή χωρίς πυρηνικά. Τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά δεν υποκαθιστούν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή (να μην τα ξαναλέμε... δεν είναι αδιάλειπτη η παραγωγή τους και το ρεύμα δεν αποθηκεύεται -- όχι πρακτικά, οικονομικά ή σε ποσότητες). Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν τα θέλει η αγορά (όχι ότι λύνουν κανένα πρόβλημα, σαν τα τρόλεϊ είναι... Τρόλεϊ με μπαταρίες...).
Αυτά αφορούν τους πλούσιους Γερμανούς. Εμείς, οι φτωχοί, τι ενεργειακή πολιτική έχουμε; Πανάκριβο αέριο; Ή ακόμα ακριβότερο συνδυασμό αερίου και ΑΠΕ; Τα αιολικά είναι βιτρίναι, δικαιολογία, για αέριο. Αν αισθάνονται πλούσιοι στην Κυβέρνηση ή στην ΡΑΕ, ας βάλουν σκέτο αέριο. Πιο φτηνό θα τους έρθει από αέριο+ΑΠΕ... Ή δεν είναι, πια, το χαμηλό κόστος ζητούμενο; Ή "πολιτική" είναι "τι έχουν να πουλήσουν οι Κοπελουζομυτιληναιορέστηδες";
Προσωπικά, δεν με ενοχλεί το CO2... Και αυτό θα το παραδεχτούν οι Υπουργοί της Μέρκελ...
10 σχόλια:
Έχουν μέλλον τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Κι όμως το παλεύουν:
[...] Η διαβόητη «ΖΗΜΕΝΣ», σε συνεργασία με τον ευρωπαϊκό σύνδεσμο βιομηχανιών ηλεκτρισμού EURELECTRIC, εγκατέστησε πρόσφατα δύο σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον εξωτερικό χώρο των γραφείων των Γενικών Διευθύνσεων Ενέργειας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εγιναν και τα εγκαίνια από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και τον επίτροπο Ενέργειας. [...]
Ναι και μερικά πρατήρια ΕΚΟ έχουν πρίζες για να φορτίσεις αυτοκίνητα. Πρίζες έχουμε, το ρεύμα από ό που θα έρχεται?
Μπαμπά μπαμπά φυσάει πάω στο βενζινάδικο. Η μακακία σύννεφο.
Μετά θα πουν ότι η ΕΚΟ είναι προβληματική
Παίζουν όμως όμορφα με το θυμικό του καταναλωτή (που ιδέα δεν έχει για βαθμούς απόδοσης κλπ) στο ότι: "α, δεν θα βάζω βενζίνη, θα το γεμίζω με φτηνό ρεύμα".
Και μετά ... κλατς το @/\@. Nάτη και η καινοτομία, να και οι νέες αγορές.
(μη χέσω)
Έπειτα όλο και κάποιος θα βρεθεί να μας πει "Que se jodan"!
Τα κάμπανάκια άρχισαν:
Παραγωγοί ρεύματος από φωτοβολταϊκά και ΛΑΓΗΕ βρίσκονται σε νομικό πόλεμο
Πίσω απ' αυτόν τον πόλεμο βρίσκονται οι τράπεζες που έχουν αρχίσει τις κατασχέσεις των Φ/Β πάρκων λόγω μη αποπληρωμής των δανείων.
Ποιοι βγαίνουν κερδισμένοι από τον πόλεμο; Μόνο οι προμηθευτές!
εμ... για ποιόν γίνεται η φασαρία... Αφού τα ζώα δεν το καταλαβαίνουν
Και τι να κατασχέσουν από τον ΛΑΓΗΕ; Τα γραφεία και τις καρέκλες 10 (ναι, δέκα!) υπαλλήλων που κάνουν τις λογιστικές εκκαθαρίσεις και πληρωμές του tranfer ενέργειας, ή τα λεφτά που έχει στο συρτάρι;
Τα πάγια (σταθμοί παραγωγής και δίκτυα) ανήκουν στη μητρική. (ΔΕΗ)
Επειδή πολλά έχεις γράψει και έχουμε σχολιάσει με βάση μόνο οικονομο-τεχνικο-πολιτικά στοιχεία, ιδού και μια λογοτεχνική προσέγγιση:
[...] Σηκώθηκα κι έφυγα λυπημένος από την παραλία σήμερα. Έριξα όμως μια ακόμα ματιά σε όλη την ακτογραμμή, πήρα μια βαθιά ανάσα και χάιδεψα με το βλέμμα μου όλους τους σιωπηλούς ορεινούς όγκους. Σαν μελλοθάνατα μου φάνηκαν τ’ αγέρωχα βουνά μας, που εκλιπαρούσαν έλεος από μένα τον τιποτένιο, τον περιστασιακό άνθρωπο της μιας αναπνοής, τον Χιώτη που γεννήθηκε, έζησε και θα πεθάνει από κάτω τους, όπως χιλιάδες πριν από αυτόν και χιλιάδες κατόπιν. Από μένα τον μικρό άνθρωπο, που δεν θα μπορέσω μέχρι να κλείσω τα μάτια μου να χορτάσω την ομορφιά του, ζήτησε βοήθεια και ενδιαφέρον ο τόπος μας σήμερα το πρωί. [...]
Ασφαλώς έτσι είναι. Χωρίς πυρηνικά δεν γίνεται. Ομως,
1. Η Γερμανία ΔΕΝ είναι στο κλαμπ των 5, δηλαδή την ομάδα των πυρηνικών δυνάμεων που έχουν όλα τα δικαιώματα στον κύκλο καυσίμων. Αυτοί μόνο δικαιούνται να φτιάξουν καύσιμο και να ανακυκλώσουν πυρηνικά "απόβλητα."
2. Η Γερμανία έχει εξασφαλίσει long-term συμβόλαια για αέριο από τη Gazprom με φιξαρισμένες τιμές έως το 2030 (περί τα $220/1000 κυβικά μέτρα).
3. Η Γερμανία έχει ένα ισχυρό αντιπυρηνικό κίνημα με λαική βάση που απαρτίζεται από κρυπτο-ναζί περιβαλλοντιστές και το λόμπι των ΑΠΕ ως ευαισθητοποιημένους πολίτες που ανησυχούν για τα πυρηνικά όπλα (όπως έχει αποκαλυφθεί σε αυτό το μπλογκ σε προηγούμενες αναρτήσεις).
Εμείς όμως τι έχουμε. Πρώτα απ όλα τι πληρώνουμε στην Gazprom? Μήπως και $400 και $600 τα 1000 κυβικά μέτρα? Μετά, πως θα καταφέρουμε ασφάλεια εφοδιασμού όταν το 40-60% της ηλεκτροπαραγωγής θα εξαρτάται από εισαγόμενο αέριο? Τελευταίο, γιατί πρέπει να πληρώνουμε και για τους μαϊντανούς των ΑΠΕ όταν γνωρίζουμε ότι το μόνο που κάνουν είναι απλά να προσθέσουν στο κόστος της ηλεκτροπαραγωγής από αέριο? Να κάνουν δηλαδή το ακριβό ακριβότερο!
το ενεργειακό μέλλον...
http://www.culturacolectiva.com/Bicimaquinas-Energia-en-cada-pedaleo
eryx-t, δες την τελευταία παράγραφο στο
http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2010/06/blog-post_3361.html
Δημοσίευση σχολίου