Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Καλοκαιρινές αρλούμπες 2012 #1: Το CO2 της Ναυτεμπορικής


http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2211878

Πολλές οι αρλούμπες σε ένα πρωτοσέλιδο αρθράκι στην ιστοσελίδα της "σοβαρής" Ν.

Πρώτη αρλούμπα:  Η Κινέζα φοράει μάσκα για την αιθάλη, το smog, την σκόνη, την γρίπη, ο,τιδήποτε, πλην CO2. Το CO2 είναι άοσμο, άγευστο, αέριο, δεν ανιχνεύεται από τον άνθρωπο στις ποσότητες που υπάρχει, δεν είναι τοξικό, δεν προκαλεί βήχα, δεν ερεθίζει τα μάτια, δεν φιλτράρεται από μάσκες αλλά κάνει τα φυτά να μεγαλώνουν πιο ...ευχάριστα.  Υπάρχει σε μεγάλη συγκέντρωση σε παγωμένες μπύρες την ώρα που ανοίγονται, στην υγειά σας.
Δεύτερη αρλούμπα:  "το αποτύπωμα άνθρακα του μέσου Κινέζου έφθασε να ισούται με αυτό του Ευρωπαίου".  Δεν ξέρω και αδιαφορώ για πως φτιάχνει κανείς στατιστικές για τον μέσο Κινέζο, αλλά δεν υπάρχει μέσος Ευρωπαίος. Και δείτε τον παρακάτω πίνακα, από εδώ, για την κατανάλωση κάρβουνου από τον μέσο Ευρωπαίο, και πείτε μου εσείς σε ποιόν μέσο Ευρωπαίο αναφέρεται η μελέτη που παπαγαλίζει η βολική Ν. Τον Γερμανό που καίει τόνους κάρβουνου;  Ή τους Μαλτέζους που είναι μια φούχτα άνθρωποι και ούτε που φαίνονται οι εκπομπές τους;


Όταν αποφασίσετε εσείς ποιος είναι ο μέσος Ευρωπαίος, εγώ θα σας πω ότι 100.000 αιολικά και άλλα τόσα φ/β να του βάλετε, ΔΕΝ θα του μειώσετε τις εκπομπές του. Τόσο απλό. Οι ΑΠΕ δεν υποκαθιστούν συμβατικές μονάδες, και καμιά φορά αυξάνουν τις εκπομπές CO2... αν σας νοιάζει το CO2...Εμένα δεν με νοιάζει...

Τρίτη αρλούμπα. Η δήθεν σοβαρή Ν, παπαγαλίζει μελέτη αγνώστων λοιπών στοιχείων:  του "Κοινού Κέντρου Ερευνών (JRC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ολλανδικής Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Αξιολόγησης, η οποία αντλεί πληροφορίες από τη βάση δεδομένων EDGAR"! Hestike h forada st' alwni... Αλλά άρεσε και στον Guardian. Όλες οι Πράσινες λίγο αριστερίζουσες φυλλάδες στην υπηρεσία της Υπηρεσίας Γερμανικών Εξαγωγών.

Τέταρτη αρλούμπα:  Η Κίνα, αν βγάζει πολύ CO2 είναι επειδή καίει, και αυτή, σαν τους Γερμανούς, κάρβουνο. Αν ποτέ οι Ρώσοι και οι Καυκάσιοι αποφασίσουν να πουλάνε αέριο στην Κίνα αντί στην Ευρώπη, θα γελάσουμε.  Το CO2 είναι ένδειξη ζωής, οικονομικής δραστηριότητας, βιομηχανίας. Δεν είναι δηλητήριο, και η θεωρία ότι κάνει κάτι ιδιαίτερα περίεργο στο κλίμα εξακολουθεί και είναι στον ...αέρα.

Βέβαια, όλα αυτά τα δημοσιεύματα, δεν είναι παρά ωμή προπαγάνδα. Πες πες κάτι μένει, και η Ν είναι, φοβάμαι,  στην υπηρεσία αυτών που κάνουν πράξη το ότι "η συχνότητα των αναφορών είναι σε αντίστροφη σχέση με την σπουδαιότητα του προβλήματος"


το γράφημα από εδώ, εξαιρετική παρουσίαση, την συνιστώ (και στα παιδιά της Ν)

Δηλαδή, με συγχωρείτε... Τι σειρά ειδησεογραφικής προτεραιότητας έχει αυτό το θέμα στην Ελλάδα του καλοκαιριού του 2012... Μία μέρα πριν την 20ή Ιουλίου...

4 σχόλια:

spiral architect είπε...

Η επιστημονικοποίηση της απατεωνιάς.
(γιατί, η "Ν" θεωρείς ότι είναι "εκτός υπηρεσίας";)

archaeopteryx είπε...

"σοβαρή"? Θα μου πεις δες τι έγινε με την Καθημερινή

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=_KcEyNjEbHI&feature=related

aldebaran είπε...

O Κουτσογιάννης τους ξεβράκωσε. Ο Λιβιεράτος όμως πιπιλίζει τα.... Μπιρμπίλια. Καλύτερα να έμενε στον καββαδία και τον Εμπειρίκο. Τον είχα και καθηγητή τρομάρα μου.

Υ.Γ. Δεν ήταν και τίποτα σπουδαίος.