Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Φοβού τους Γερμανούς όταν ανακαλύπτουν την κεφαλαιαγορά. ΔΕΝ ΕΧΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ


http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2205947 και στο scribd.

Κάτω από φυσιολογικές, ή "ελεύθερες" συνθήκες, κάτι τέτοιο θα με ενθουσίαζε. Είμαι υπέρμαχος των κεφαλαιαγορών,  και οπαδός του project finance.  Τι καλύτερο από το να αυτοχρηματοδοτείται ένα έργο, από τους χρήστες τους, από αυτούς που το θέλουν και από την δημιουργία μίας νέας αγοράς εργαλείων χρηματοδότησης. Όπου "όλοι" βγαίνουν κερδισμένοι.  Ωστόσο οι Γερμανοί απεχθάνονται την "ελευθερία", είναι υπέρ του Κεντρικού Σχεδιασμού, όλα είναι για πάρτη τους (φροντίζουν και τους δικούς τους) και είδαμε πώς εννοούν και την ελευθερία και τις ...κεφαλαιαγορές.  Να τα προσέξετε το "ομόλογα έργων". Θα είναι σαν το Κατοχικό Δάνειο. Θα πληρώνουμε εμείς στο μέλλον για υποχρεωτική αγορά "Ευρωπαϊκών" σκουπιδιών, σήμερα.  Αλλά θα δώσουν και λίγα χωματουργικά στην Διαπλοκή...

Το αρθράκι της "Ν" και οι δηλώσεις του Γερμανού με έκαναν καχύποπτο, και πίσω από την καχυποψία μου υπάρχει η άποψη ότι δεν υπάρχει τίποτα το ελεύθερο, σε ο,τιδήποτε βγαίνει είτε από την "Ευρωβουλή" (ένα αχυρένιο κατασκεύασμα που εκφράζει βασικά τα Γερμανικά γεωπολιτικά και μερκαντιλιστικά συμφέροντα, με Γαλλική σάλτσα και λίγη Αγγλική αντιπολίτευση και ψευδαίσθηση συμμετοχής από τους διακοσμητικούς λοιπούς).

Να αρχίσω από την δήλωση του κυρίου που είναι Πρόεδρος της ΕΤΕπ:  "Δεν βαρύνουν τους προϋπολογισμούς ούτε το δημόσιο χρέος".  Μία από τις απάτες της "Ευρώπης" είναι η μεταφορά δημόσιου χρέους σε ιδιωτικό χρέος ή, πιο σωστά, σε off-balance sheet debt. Παράδειγμα:  Αν το κράτος δεν έχει λεφτά (από φόρους) να φτιάξει μια Αττική Οδό, φτιάχνει ένα σχήμα όπου η Αττική Οδός χρηματοδοτείται από διόδια -- μέσω Τραπεζών που δανείζουν τα λεφτά, έναντι μελλοντικών εισπράξεων.  Και για τον φόβο των ανεπαρκών εισπράξεων, (α) γίνεται περίπου υποχρεωτική η χρήση της Αττικής Οδού, (β) τα διόδια τα ορίζει περίπου η ίδια η Αττική Οδός (ανάλογα με το αν την φτάνουν) και (γ), καλού-κακού δίνει και μία εγγύηση το Δημόσιο, δηλαδή ο φορολογούμενος, ότι τα έσοδα για την εξυπηρέτηση του δανείου (και του κέρδους) θα υπάρχουν. Πού είναι το μεμπτό ή το "λάθος";   Μα μόνο στο εάν η Αττική Οδός ήταν επιθυμητό έργο. Αν μας αρέσει η Αττική Οδός, χαιρόμαστε να την πληρώνουμε. Αν είναι υποχρεωτική πρόκειται για χαράτσι, με προσωπείο.

Προσωπικά και μου αρέσει η Αττική Οδός, αλλά συνήθως πάω από αλλού για να γλιτώσω τα διόδια.  Δεν έχω περισσευούμενα για διόδια.

Το ΔΕΝ ΕΧΩ -- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ πρέπει να γίνει σύνθημα κάθε αντιμνημονιακού. Είτε "Δεξιού" είτε "Αριστερού". Σκοτώνει την τραπεζική χρηματοδότηση της κάθε δυσάρεστης αρπαχτής, "εν τω γεννέσθαι".  Ειδεμή, θα αναγκάσουν τα ασφαλιστικά ταμεία να αγοράσουν ομόλογα για να χρηματοδότήσουν αιολικά, καλώδια χωματουργικά Σισύφου κλπ. Βρε Ούστ!

11 σχόλια:

nikos είπε...

διαβάστε να καταλαβαίτε τι γίνεται στον νεώτερο και ακριβότερο ΑΗΣ της Ελλάδας http://www.e-ptolemeos.gr/topics.php?category=7&topic=19183

nikos είπε...

συνοψίζοντας είδατε
1. κατολίσθηση στο Ορ.Καρδιας -1200 MW
2. ρήγματα Ορ.Μαυροπηγης -700MW
3. ορυχείο Αχλαδα -360 MW
4. κατολίσθηση Ορυχείο Αμύνταιου 660 mw
έρχεται βαρείς χειμώνας πολύ βαρείς και για χρόνια Αμήν.. υπάρχει κανείς υπεύθυνος στη ΔΕΗ ..

nikos είπε...

η φραου Μερκελ μας φόρτωσε τα παλιοσιδερα ανεφ αξίας .. έλαβε 20.000 στρέμματα οικόπεδα με θεά εφ όρου ζωής αυτό έκανε ο αντωνακης μας ο πατριώτης

nikos είπε...

τι είπε ο Πάνος Καμμένος για το Ήλιος

http://www.youtube.com/watch?v=ikhncrkY__s&feature=player_embedded#!
(ολόκληρη η ομιλία του στη βουλή)

nikos είπε...

απολαύστε παρακαλώ και την μπουρδολογία του καταπράσινου Αρθουρου Ζ εκ Κέρκυρας http://www.youtube.com/watch?v=vHmKeMQvM1E&feature=player_embedded#!

spiral architect είπε...

H πεπλανημένη χήρα κλαίει στο κρεβάτι της:
Μπουχουχουχου, με κορόιδεψαν!.

Ανώνυμος είπε...

Το project finance στην Ελλάδα καταλήγει σε αυτοκινητοδρόμους που τους πληρώνουμε πανάκριβους...

Αυτό είναι το θέμα και όχι το project financing αυτό καθ' αυτό.

@Α.

Ανώνυμος είπε...

''Προσωπικά και μου αρέσει η Αττική Οδός, αλλά συνήθως πάω από αλλού για να γλιτώσω τα διόδια.''

Δηλαδή να γίνουμε παρίες μέσα στην ίδια μας τη χώρα, αυτό ενθαρύνεις τον κόσμο να κάνει.
Να κατεβάσουμε όλοι τα κεφάλια και να πάμε απ'τους παράδρομους σαν τους κλέφτες.

Ανώνυμος είπε...

Λίγο παλιό αλλά το βρήκα ενδιαφέρον http://wattsupwiththat.com/2011/12/03/the-dark-future-of-solar-electricity/

Ανώνυμος είπε...

http://www.europarl.gr/view/el/press-release/news/news_2012/july2012/jul12.html

Ανώνυμος είπε...

"Κάτω από φυσιολογικές, ή "ελεύθερες" συνθήκες, κάτι τέτοιο θα με ενθουσίαζε."

Πως το είχε πει ο Γάλλος ευγενής που μελέτησε το πολίτευμα των ΗΠΑ, αρχές του πρόπροηγούμενου αιώνα: "Το πολίτευμα των Αμερικανών είναι καλό, επειδή οι Αμερικανοί είναι καλοί άνθρωποι. Αν γίνουν κακοί και το πολίτευμά τους θα είναι κακό."

Δεν υπάρχουν πλέον φυσιολογικές ή ελεύθερες συνθήκες, άν υπήρχαν ποτέ.
Οι "αγορές" μας πάνε για αλλαγή οικονομικού υποδείγματος μέσα απο καταστροφικές αλλαγές, αυτό φοβάμαι.