Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Η Deutsche Welle παπαγαλίζει ψέματα, και ο Σκάϊ προθύμως αναπαράγει. Ο παπαγάλος εις τον κύβο. Αλλά η Vestas πάει για ...φούντο, χαχαχάααχα


Η DW βέβαια παπαγαλίζει την Ευρωπαϊκή ΕΛΕΤΑΕΝ, ότι "όλοι θέλουν αιολικά". Σε ποια χώρα παλικάρια;  Και εν Ελλάδι,  ο Σκάϊ, προθύμως αναπαράγει. Σύντομα και στην "Ν", εκεί που χορηγός είναι ο ΟΠΑΠ, και μετά θα το πουν και ο Περιστέρης και ο Καλιτσάντζης σε καμία πρες κόνφερανς, και θα είναι ...αλήθεια και θα το πιστέψουν και στην ΡΑΕ και στην ΝΔ.


Ευτυχώς,  η απροκάλυπτη ψευδολογία της Deutsche Welle διαψεύδεται 1) από τις ειδήσεις (nations from the US to Germany rein in support for renewable energy),  2) χαχαχαάααχα, τις Γερμανικές ειδήσεις, 3) την τεκμηρίωση για την κοροϊδία της δήθεν αιολικής Δανίας και από όλη την αγάπη που έχουμε στην Ελλάδα, για τα αιολικά. Τα αγαπάμε όπως αγαπάμε τις αιμορροΐδες. Να καμπάνια για την ΕΛΕΤΑΕΝ και την ΕΣΗΑΠΕ:  Βάλτε αιολικά για τις αιμορροΐδες σας.


1. Οι VESTAS, και τα αιολικά των Siemens και GE, υποφέρουν από υπερπροσφορά Α/Γ, και μειούμενη ζήτηση και από μειούμενες επιδοτήσεις.  Global slowdown in the renewable energy industry.  Τα αιολικά είναι τεχνολογία του 1970, και από τότε υπάρχουν ΜΟΝΟ επειδή και όπου και όταν επιδοτούνται. Ποτέ άλλοτε. Η VESTAS πάει για ...PSI ή πώληση. Καλό θάνατο της εύχομαι, αρκετά μας έχει φλομώσει στο φούμαρο, να πάνε να γράφουν παραμύθια για την Ντόϋτσε Βέλλε.

2) Το 10% της Γερμανικής ηλεκτροδότησης που αναφέρει η Deutsche Welle είναι και φούμαρο, και παραπλανητικό φούμαρο. 7% κατάφεραν τα Γερμανικά αιολικά (της ηλεκτροδότησης, όχι της υποκατάστασης καυσίμων) με 900 συμβάντα αστάθειας δικτύου, επείγουσες πυρηνικές εισαγωγές από Γαλλία και Τσεχία, και επείγουσα λειτουργία ντηζελογεννητριών για να αποφύγει η Γερμανία μπλακάουτ.  Καλά, δεν διαβάζουν εφημερίδες στην Ντόϋτσε Παραπληροφόρηση Βέλλε; Αν πάλι τα προτιμούν στα ελληνικά, εδώ και εδώ. Να ενημερώσω εγώ την Ντόϋτσε Βέλλε, ότι τα αιολικά τους τα έχουν πρήξει τα των Γερμανών!


3) Η δήθεν αιολική Δανία είναι επίσης κοροϊδία. Η Δανία έχει πράγματι πάρα πολλά αιολικά, και δηλώνει πολύ μεγάλη αιολική παραγωγή, που όμως είναι άχρηστη στην Δανία (όπως κάθε τυχαία ηλεκτροπαραγωγή). Η Δανία απορρίπτει, ξεφορτώνεται, χάνει, το αιολικό της ρεύμα στην συγκριτικά πελώρια Γερμανία (όπου είναι ασήμαντο και δεν πολυενοχλεί) και στην υδροηλεκτρική Νορβηγία, από όπου επανεισάγει Υ/Η ρεύμα (αλλά με ζημιά). Έτσι, λόγω τοποθεσίας μεταξύ της πολύ μεγαλύτερης Γερμανίας και της υδροηλεκτρικής Νορβηγίας, παριστάνει την αιολική, αλλά η ίδια ηλεκτροδοτείται από κάρβουνο, αέριο και μαζούτ, και χάρη στις αιολικές της τράμπες, έχει το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη.  Όλα αυτά, εδώ. Και στο why wind power works for Denmark

Ευχαριστώ ThW για τα links

5 σχόλια:

nikos είπε...

καλά στον "αντικειμενικό" Σκαι δεν πήραν ακόμα πρέφα οτι οι κρητικοί πήραν τα όπλα στα χέρια τους και βαράνε της ανεμογεννήτριες χιχχι

spiral architect είπε...

Vestas: Is it too big to fail, or not?

Παίζει πολύ με τα υπεράκτια πάρκα και το περηφανεύονται, αλλά ως πότε;

archaeopteryx είπε...

http://www.enikos.gr/economy/58958,Neo_xaratsi_mesw_ths_DEH.html

αφου΄δεν ντρέπονται οι αλήτες...

nikos είπε...

αφού το εφαρμόζουν είδει το έχω σχολιάσει

Ανατολή είπε...

Καλησπέρα,
Τυχαία έπεσα στο μπλογκ σου, που με ξενύχτησε χτες:)
Αυτοί που θέλουν να μετατρέψουν την Κρήτη σε ένα απέραντο νεκροταφείο από λαμαρίνες, παλούκια και σβούρους, δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα, όπως έδειξε η περίπτωση με το Αποπηγάδι στα Χανιά.
Δείτε το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ, όσοι δεν το γνωρίζετε:
http://www.youtube.com/watch?v=OwKv2RnWarw
Σημ. Τον ηρωικό δασάρχη, τον δολοφόνισαν. Μετά από ένα χρόνο βρέθηκε το πτώμα του σε μια χαράδρα, μαζί με το αμάξι του...
Αλλά οι Κρήτες δεν καθονται με σταυρωμένα χέρια. Η αρχή δόθηκε από τους Σφακιανούς:
http://www.youtube.com/watch?v=kwpTU-3p9gw&feature=player_embedded
Αυτό που πρέπει να πουν οι κάτοικοι,στα λαμόγια των ΑΠΕ και των πράσινων αλόγων, σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας που θλελουν να πατήσουν πόδι, είναι "Μολών Λαβέ" και "βάλτε τα στον απαυτό σας" όπως λες κι εσύ, Αρχεοπτέρυξ, πριν γίνει η επαρχία κρανίου τόπος.
Ο κάθε ένας από εμάς είναι υπεύθυνος να προστατέψει τον τόπο του.