Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Είμαστε ο επιδοτούμενος σκουπιδότοπος των Γερμανών


http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=15762

Εδώ και καιρό υποψιάζομαι ότι η χαμηλή απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ δεν είναι τυχαίο προϊόν Ελληνικής ανικανότητας. Το ΕΣΠΑ όπως και όλες οι "Ευρωπαϊκές" επιδοτήσεις έχουν ένα και μόνο ένα σκοπό. Τον πλουτισμό ή την βολή αυτών που δίνουν τις επιδοτήσεις. Είτε είναι αγροτικές επιδοτήσεις, είτε ΕΣΠΑ. Ναι. λάδωσαν τ'αντεράκια των ευρωλιγούρηδων, χωρίς συνεταίρους δεν θα τα κατάφερναν. Το ΕΣΠΑ είχε χαμηλή απορροφητικότητα γιατί το είχαν καπαρώσει "άλλοι".

Οι κατασκευαστές φωτοβολταϊκών κλείνουν, ο ένας μετά τον άλλο. Μπορεί τα φ/β να μην ενοχλούν όπως τα αιολικά, αλλά είναι ακριβή πολυτέλεια που απέρριψαν οι ίδιοι οι "Ευρωπαίοι" που ψάχνουν για σκουπιδότοπους, χώρο, χωράφια, εκτάσεις, να τα βάζουν. και κορόϊδα (εμάς) να τα πληρώνουν. Το ΕΣΠΑ θα πάει για την αρχική εισαγωγή και εγκατάσταση. Η αποπληρωμή θα γίνει από το 5πλασιασμένο και 10πλασιασμένο ρεύμα που θα είμαστε υποχρεωμένοι να αγοράζουμε.  Καταλαβαίνετε τι σημαίνει "μερκαντιλισμός";  'Εχετε αμφιβολία ΤΙ είναι η Ελλάδα και τι η "Ευρώπη";

Τα περί εξαγωγής ρεύματος είναι παπάρα. ΔΕΝ συμφέρει, να εξαχθεί, ΔΕΝ συμφέρει να μπει καλώδιο για ρεύμα 4-5 ώρες την ημέρα, 6-7 μήνες τον χρόνο.  Ευχαριστώ τον Ν. για το link.

4 σχόλια:

nikos είπε...

παρακαλώ .. φίλος και η συνεργάτης σημαίνει παν από όλα για μένα υποχρεώσει μου dzien dobry przyjacielu

Ανώνυμος είπε...

Δεν βρήκα ημερομηνία, αλλά μήπως εννοείς κάτι τέτοιο;

Για την τροποποίηση του ΕΣΠΑ στην Κέρκυρα.
Στην συζήτηση αποδείχθηκε ότι:
α) το περιφερειακό συμβούλιο δεν έχει κανένα ουσιαστικό ρόλο. Τα έργα αποφασίζονται από τους μηχανισμούς της Ε.Ε με τα κριτήρια επιλεξιμότητας που έχει καθορίσει η Ε.Ε. έτσι πετιούνται έξω από οποιοδήποτε προγραμματισμό υλοποίησης έργα και δράσεις που καλύπτουν ορισμένες λαϊκές ανάγκες π.χ. αντιπυρική, αντισεισμική και αντιπλημμυρική προστασία, βιολογικοί καθαρισμοί, επαρχιακό οδικό δίκτυο, αγροτικό οδικό δίκτυο.
β) Ότι γίνεται τεράστια σπατάλη πόρων: έργα αρχίζουν μένουν ημιτελή, ξαναπροκηρύσσονται, μετά από χρόνια. Έτσι σχεδόν διπλασιάζεται το κόστος τους.
γ) Ότι τα χρήματα είναι λίγα και αυτά δεν αξιολογούνται με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, αλλά με το τι συμφέρει τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες.
Εμείς καταψηφίσαμε τα δύο θέματα για τον γενικότερο πολιτικό προσανατολισμό τους αλλά γιατί στην περίφημη Εθνική Παλ/τσας οι όποιες παρεμβάσεις έχουν περιοριστεί μέχρι το 9ο χμ, ενώ το υπόλοιπο τμήμα της μήκους 14 χμ όπως και ο κεντρικός δρόμος Τζάβρου- Πυργί πετιούνται έξω από κάθε παρέμβαση βελτίωσής τους. Βεβαίως τα έργα αυτά πρέπει να γίνουν, όμως δεν μπορεί να μείνει στο απυρόβλητο μια απαράδεκτη διαχείριση των λεγόμενων έργων υποδομής.

http://www.corfupress.com/news/%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97/12844-%CE%9F-%CE%98-%CE%93%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%95%CE%A3%CE%A0%CE%91

spiral architect είπε...

... Τα περί εξαγωγής ρεύματος είναι παπάρα. ΔΕΝ συμφέρει, να εξαχθεί, ΔΕΝ συμφέρει να μπει καλώδιο για ρεύμα 4-5 ώρες την ημέρα, 6-7 μήνες τον χρόνο.

Δεν υπάρχει καλώδιο και δίκτυο που θα μεταφέρει ρεύμα από την Ελλάδα στη Γερμανία. Ούτε smart grid, ούτε ... silly grid, ούτε ο θεός, ο Αλλάχ και ο Μαρξ να κατέβουν παρέα στα ξεσκισμένα τούτα χώματα δεν θα καταφέρουν να μεταφέρουν το ρεύμα από δω εκεί.

Εικονική ενέργεια μπορείς να μεταφέρεις όμως ακόμα και στον ουρανό. Επειδή όμως η ενέργεια τιμολογείται και πληρώνεται, εκεί μπορούν να γίνουν ένα κάρρο swaps κλπ χρηματιστηριακές αρκουδιές.

Ερωτήματα:
- Πως το'παμε το τελευταίο;
- Παραγωγή υπεραξίας και μάλιστα από το πουθενά;
- Φρέσκο χρήμα που διακινείται στις τράπεζες από τις τσέπες μας;
- Θέλετε ακόμα το ευρώ στην κατάσταση που είμαστε;
- Ακόμα φοβάστε αν θα μας διώξουν από το ευρώ;
- Πως τσουλάει το καροτσάκι του Βόλφραγκ;
- Ποιος έκανε να νιώσει γυναίκα η Ανγέλα; Ο Σόιμπλε, ή ο Μπαλοτέλι;

spiral architect είπε...

...και για το τελευταίο:
Gulag, α λα Ιταλικά