Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Η αύξηση του CO2 ΈΠΕΤΑΙ της ανόδου της θερμοκρασίας (και επομένως είναι μάλλον αποτέλεσμα, και όχι αιτία)


Είχα πρωτοδεί, και είχα γράψει εδώ, ότι υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι η αύξηση του CO2 στην ατμόσφαιρα (απειροελάχιστη, αλλά αδιαμφισβήτητη) ακολουθεί, χρονικά, την άνοδο της θερμοκρασίας (ναι, η θερμοκρασία ανέβηκε στην Γη με το τέλος του "μικρού παγετώνα" που κράτησε μεταξύ 1350 και 1850 περίπου).

Αν η αύξηση στο ατμοσφαιρικό CO2 έπεται της αύξησης της θερμοκρασίας, δεν μπορεί το CO2 να προκαλεί την αύξηση, αλλά μάλλον συνέπεια είναι και όχι αιτία (και μάλλον εκλύεται από την θάλασσα, ο ρόλος της οποίας απέχει μακράν από το να είναι κατανοητός).

Τώρα, άλλη μία μελέτη από πάγους στην Ανταρκτική δείχνει ότι η αύξηση του CO2  έπεται της αύξησης στην θερμοκρασία κατά ...μερικές εκατοντάδες χρόνια.   Η παραπάνω εικόνα μεγαλώνει με κλικ.

Τα συμπεράσματα δικά σας...

http://thegwpf.org/the-observatory/6239-new-research-in-antarctica-shows-co2-follows-temperature-by-a-few-hundred-years-at-most.html

http://wattsupwiththat.com/2012/07/23/new-research-in-antarctica-shows-co2-follows-temperature-by-a-few-hundred-years-at-most/

Όλη η δημοσίευση σε pdf

Και για να μην ξεχνιόμαστε, ο Lindzen έδειξε, στην κλασσική του πια μελέτη, ότι ο μηχανισμός του CO2 σαν "κουβέρτα" που προκαλεί φαινόμενο θερμοκηπίου δεν φαίνεται να υφίσταται από δορυφορικές μετρήσεις θερμοκρασίας, ή εάν υφίσταται, αντισταθμίζεται από ακτινοβολία της όποιας σωρευμένης θερμότητας.   Πρόσφατα ο Lindzen επανέλαβε σε παρουσίασή του, ότι αυτό που μας σερβίρουν σαν "κλιματολογικό συμπέρασμα" είναι, απλά, λανθασμένα μοντέλα ερευνητών που ψάχνουν για κρατική χρηματοδότηση. Λεφτά για να μελετήσεις τον ουρανό που γκρεμίζεται βρίσκονται πιο εύκολα παρά να αποδείξεις ότι δεν τρέχει τίποτα... Δείτε και το http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2010/12/blog-post_24.html.

Δεν υπάρχουν σχόλια: