Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ανάπτυξη ή Αποβιομηχάνιση;


Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, 12:30, Κάραβελ

Εκτός εάν έχετε βρει δουλειά στο Βέλγιο, στην Βουλγαρία ή σε κανένα Δημοτικό Κατάστημα, παρακαλώ προτιμήστε Ανάπτυξη. Η Ελλάδα μπορεί να σταθεί λίγο στα ποδαράκια της, φτάνει να μην χάβουμε τις Πράσινες Ιδεοληψίες που εξυπηρετούν κόπανους και ξένους.

5 σχόλια:

spiral architect είπε...

Ο Μ. τι είναι; Βιομηχανικός καταναλωτής, ή παραγωγός;
Καλουνται τα μέλη της ΕΒΙΚΕΝ να αλλάξουν πάροχο. Ελευθερία επιλογών έχουν, οικονομία της αγοράς έχουμε, κάποιοι απ' αυτούς θα πάνε παρέα με το Σαμαρά στο Κατάρ να βρουν νέους πελάτες, το σύστημα δουλεύει ρολόι.
Τι γκρινιάζουνε λοιπόν;
Εκτός αν δεν ξέρουν πως παράγεται και πως πουλιέται το ρεύμα ...

archaeopteryx είπε...

Ο Μ? Όταν τον επιδοτείς είναι παραγωγός, και δεν έχει πρόβλημα να καταναλώνει το επιδοτούμενο ρεύμα του. Η Πεσινε είναι παλιά ιστορία... Ο Μ. είναι πάντως πρώτα από όλα έμπορος. Κι όσο πονηρός κι αν είναι, είναι λιγότερο κηφήνας από τον Κ και τον Π. Όχι ότι δεν εύχομαι να του μπουν τα αιολικά εκεί που ξέρει... Αλλά όπως όλι, βλέπει τυπογραφείο για λεφτά και τρέχει

spiral architect είπε...

Oλοι αυτοί οι παραπάνω τώρα που πλέον δεν έχουν τα αναμενόμενα κέρδη, προσπαθούν εκτός από το εργατικό κόστος (βλέπε την περίπτωση της Ελλ. Χαλυβουργίας του Μάνεση) να κόψουν από την κατανάλωση ρεύματος.
Χαράτσια δεν πληρώνουν, μόνο για την ενεργό και άεργο ισχύ και ενέργεια χρεόνονται.
Θα τους κάνει έκπτωση στη τιμολόγηση ενέργειας η ΔΕΗ;
(γιατί άλλος πάροχος Υ.Τ. δεν υπάρχει γιατί δεν τους συμφέρει)
Μάντεψε ποιος θα πληρώσει τη χασούρα της ΔΕΗ;
(suckers!)

archaeopteryx είπε...

Η Χαλυβουργία του Μάνεση είναι περίπτωση. Δεν θα εκπλαγώ εάν τελικά τον συνέφερε να κλέισει την Ελευσίνα (ασπρόππυργο, όπου είναι) επειδή δεν τον συνέφερε. Αλλά έχω ακούσει και για περίέργα, κατ ιδίαν και ιδιοτελή αιτήματα από μέλη του Σωματείου. Πέρα από αυτό, το να κλέισουν και οι υπόλοιποι, δεν θέλει πολύ. Οι Πολωνοί εδώ και 2 χρόνια είπαν "τίχες" στην Κλιματική Αλλαγή της "Ευρώπης" και είπαν "εμείς καίμε κάρβουνο." Αν η Γερμανία δεν θέλει να καίει κάρβουνο, δικό της θέμα. Είναι ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ και ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟΣ καταναλωτής κάρβουνου στην Ευρώπη. Κι αν η Δαμανάκη δεν ήταν τσόκαρο λειράτο, θα το είχε κάνει όταν το έκανε ο Πολωνός επίτροπος Λεβαντόφσκι το 2011. Αλλά αν είχα ρόδες... Ασε τον Δήμα... Πάνε στις Βρυξέλες για μια καλή σύνταξη. Θα γίνω Πολωνός.

Ανώνυμος είπε...

http://www.weforum.org/sessions/summary/conversation-shimon-peres

Πώς αυτοι βλέπουν εμάς και τι μπορούμε να κάνουμε για όλα, αφού τούς ακούσουμε.