Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Ηλίθιοι υπάρχουν! Πολλοί ηλίθιοι, και πολύ ηλίθιοι.


http://www.energypress.gr/news/Hedegaard-pros-trapezes:-Dwste-daneia-gia-APE-ohi-gia-orykta

Όλες οι "επιχειρηματικές προτάσεις" ενέχουν το στοιχείο της είσπραξης χρημάτων από πελάτες, με σκοπό το κέρδος. Αυτή είναι η "αγορά", ή, αν προτιμάτε, ο καπιταλισμός. Θες να ντυθείς, αγοράζεις ρούχα, κάποιος στα πουλάει, κερδίζει, εσύ είσαι ντυμένος, και αυτός που στα πουλάει επιχειρηματίας.  Αν τώρα είναι πονηρός και σε πείσει με διαφήμιση ότι η τάδε μάρκα ρούχου ρίχνει και γκόμενες, τότε είσαι κορόϊδο αν πληρώνεις έξτρα, αλλά είπαμε...

Οι ΑΠΕ ούτε ρίχνουν γκόμενες (ή γκόμενους) και ούτε λύνουν κάποιο ενεργειακό ή περιβαλλοντικό πρόβλημα. Οι ΑΠΕ λύνουν μόνο το πρόβλημα αυτών που τις φτιάχνουν και τις πουλάνε.  Κι αν έλυναν κάποιο ενεργειακό ή περιβαλλοντικό πρόβλημα, κι αν αισθανόσαστε πολύ πλούσιοι, ή αλτρουϊστές, ή πολύ "οικολόγοι", άντε, να πάει στα κομμάτια, πληρώστε έξτρα για ΑΠΕ. Αλλά δεν λύνουν κάποιο πρόβλημα. Το μόνο που κάνουν είναι ακριβαίνουν το ρεύμα και κάνουν άνω κάτω συνήθως παρθένες και έρημες εκτάσεις.

Οι ΑΠΕ, όπως και τα ρούχα, και κάθε δραστηριότητα, καλώς ή κακώς, θέλουν χρηματοδότηση. Δάνεια που ΘΑ αποπληρωθούν. Όταν καλείσαι να αποπληρώσεις ανεπιθύμητα κερατιάτικα, συνήθως δεν τα αποπληρώνεις.  Που σημαίνει ότι ο "επιχειρηματίας" μένει αμανάτι και η τράπεζα που το δάνεισε τρώει φέσι, και χάνει λεφτά. Τρώει από το δυσεύρετο και πολύτιμο κεφάλαιο.

Για αυτό το σούργελο που παριστάνει την Επίτροπο, ψάχνει για other people's money, σε τελική ανάλυση κρατικά λεφτά, λεφτά των ιδίων κρατών που δεν έχουν λεφτά, λεφτά φορολογουμένων, για να πουλήσει τις σαβούρες τις χώρας της, και να προωθήσει, από την πίσω πόρτα το πανάκριβο αέριο, που, πακέτο με τις ΑΠΕ, οι "οικολόγοι" ευαγγελίζονται σαν σωτηρία του ...κλίματος.

Το ότι το κλίμα αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια είναι λεπτομέρεια. Ηλίθιοι υπάρχουν. Πολλοί ηλίθιοι, και πολύ ηλίθιοι. Η Μπιρμπίλη της Δανίας είναι ένας ακόμα λόγος να απορρίπτω την "Ευρωπαϊκή Ένωση" και τους απανταχού οικοφασίστες (που παριστάνουν τους σοσιαληστές).

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάνεις λάθος αρχαιοπτέρυξ. Δεν είναι ηλίθιοι. Την δουλειά τους κάνουν...

archaeopteryx είπε...

ΕΜΕΙΣ είμαστε οι πολλοί πολύ ηλίθιοι...

Stalex είπε...

Έχει δίκιο ο ανώνυμος του πρώτου σχολίου. Οι πανέξυπνοι εμπνευστές της «μεγάλης Ιδέας» (περί κλιματικής αλλαγής) δίνουν εξουσία πάντα στους πιο άσχετους περί του κλίματος και οι οποίοι αφού λάβουν την καθοδηγούμενη εξουσία, εξελίσσονται στους πιο φανατικούς περιβαλλοντικούς Γενίτσαρους. Η κ. Connie Hedegaard είναι μία από τις πιο κλασικές περιπτώσεις του είδους. Για να γίνει αντιληπτό πρέπει κάποιος να ρίξει μια ματιά στο πλούσιο εκπαιδευτικό της υπόβαθρο που διαθέτει στην επιστήμη του κλίματος
http://ec.europa.eu/commission_2010-2014/hedegaard/about/docs/cv_en.pdf
Education (Masters degree in Literature and History from University of Copenhagen, 1979: Graduated high school (Stenhus Gymnasium), 1967-1976: Primary School (Holbæk Private Realskole)
Δεν θα είναι παράξενο να την δούμε και με Nobel!