Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Οι ΑΠΕ κλέβουν έσοδα από τις εταιρίες ηλεκτροπαραγωγής, ακριβαίνουν το ρεύμα για τους καταναλωτές, και δεν υποκαθιστούν ηλεκτροπαραγωγή. Και η παραποίηση των ειδήσεων στην Ελλάδα.


Η είδηση είναι ότι, για το ίδιο θέμα, άλλη είναι η είδηση έξω, και άλλη εδώ:

Η είδηση στο Bloomberg είναι πολλή απλή και λέει (μεταφράζω):  "Τι μπορεί να κάνει ένας ταλαιπωρημένος ηλεκτροπαραγωγός που αναγκάστηκε από την κυβέρνησή του να κλείσει τα κερδοφόρα πυρηνικά του;  Να γυρίσει στον φτηνό λιγνίτη που "ξερνάει" περισσότερα αέρια θερμοκηπίου από οποιοδήποτε άλλο ορυκτό καύσιμο. ...Αυτή είναι η κρίση πολλών αντίστοιχων ηλεκτροπαραγωγών που έκλεισαν τα πυρηνικά τους μετά την Φουκουσίμα, με τις ΑΠΕ να κλέβουν τα έσοδά τους (renewables steal away revenue) και τους καταναλωτές να διαμαρτύρονται για τα αυξανόμενο κόστος του ρεύματος. ...Η χρήση του κάρβουνου ανεβαίνει στην Γερμανία και στην Ευρώπη όσο οι χώρες προσπαθούν να αντισταθμίσουν τις πράσινες φιλοδοξίες τους με την οικονομική πραγματικότητα. ...Η ενεργειακή μεταλλαγή απειλεί να εξελιχθεί σε λιγνιτική μεταλλαγή".

Το NEWMONEY.gr βλέπει άλλες όμως ειδήσεις στην ίδια είδηση, παραπληροφορεί, παραπλανεί και κοροϊδεύει (κάποιου εντολές εκτελεί βέβαια...): 1) Αναφέρει (αληθώς) τα περί κλεισίματος πυρηνικών -- εε... να ξεκινήσουμε από μια αλήθεια. 2) Λέει ότι η RWE έχει μηδαμινή παρουσία στις "Εναλλακτικές" Πηγές Ενέργειας (οι ΑΠΕ που έγιναν ΕΠΕ) αλλά το λέει σαν μέρος του προβλήματος και όχι σαν λόγο που η RWE δεν δείχνει μεγαλύτερες ζημιές (που είναι η αλήθεια). 3) Αναφέρει ότι οι "ΕΠΕ" της RWE στο 6,4% του χαρτοφυλακίου της είναι οι μισές από ότι αυτές της Ε.On. (που απέκτησε πρόβλημα με τις ΑΠΕ και την ηλεκροπαραγωγή από αέριο).


Και μην νομίσετε ότι η παραπάνω είδηση του Bloomberg είναι ...μοναδική! Να τι έχω μαζέψει το τελευταίο 12μηνο για το ίδιο θέμα... Και φυσικά τσιμουδιά στο Μπομπολοκοπελουζοαλαφουζοστάν:

5/10/13  Οι ΑΠΕ καθιστούν αντιοικονομική και μη βιώσιμη την συμβατική ηλεκτροπαραγωγή (και από αέριο) που όμως δεν μπορούν να υποκαταστήσουν

6/4/13  Οι Γερμανικές "ΔΕΗ" (EΟΝ και RWE) δεν αντέχουν τις ΑΠΕ... Ενώ η δική μας;...

12/3/13  Η "σφαγή" των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής αερίου στην Ευρώπη

5/3/13  http://www.bloomberg.com/news/2013-03-05/rwe-to-cut-clean-energy-spending-by-half-from-2014-to-curb-debt.html και ελληνικά εδώ.

18/2/13  http://www.reuters.com/article/2013/02/18/energy-power-germany-idUSL5N0BF94820130218 και ελληνικά, εδώ.

1/2/13  Με αφορμή δήλωση της Verbund ότι "η στήριξη προς τις ΑΠΕ διέλυσε την αγορά ηλεκτρισμού"

Ανάπτυξη βασισμένη σε ψέματα, κλοπές και σύγχρονους μαυραγορίτες που φωνάζουν "βάστα Ρόμελ":  Παλιά έκφραση της Κατοχής, που την έλεγαν οι μαυραγορίτες (δηλ. κράτα γερά το μέτωπο στην Αφρική, για να κονομάμε εμείς).

1 σχόλιο:

spiral architect είπε...

Για πόσο ακόμα και με οποιαδήποτε δικαιολογία θα φουσκώνουν την τιμή ενός ανελαστικού αγαθού;
Για πόσο ακόμα θα βγάζουν αυξανόμενα κέρδη με μειούμενο το πελατολόγιό τους;
Δεν το' χουν σκεφτεί, ή μπας και έχουν εντελώς τυφλωθεί απ' την απληστία;