Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Ο επαγγελματίας κλιματοαλλαγολόγος ανησυχεί για τα ...δάση (αλλά του έχω ένα κουίζ)


Το βρήκα εδώ.  Από μια πρόχειρη ματιά στον χάρτη της ΡΑΕ, θα δείτε ότι μετά τις πυρκαγιές και την ανάγκη για ...καυσόξυλα, η μεγαλύτερη απειλή για τα Ελληνικά δάση είναι τα αιολικά, και όχι η κλιματική αλλαγή.  Και βέβαια,, τελικά φταίει η "κλιματική αλλαγή" αφού αυτήν επικαλούνται σαν δικαιολογία, τα απανταχού λαμόγια, για να δικαιολογήσουν τα αιολικά. Και η κυρία Σιούτη που προκρίνει αιολικά σε καμένα δάση...  Άσχετα που τα αιολικά δεν κάνουν απολύτως τίποτα (και κατά γενική πλέον ομολογία) για την όποια κλιματική αλλαγή. Δεν μειώνουν ρύπους, όπου μπαίνουν. Δεν υποκαθιστούν μονάδες, δεν εξοικονομούν καύσιμα.

Τα δάση απορροφούν CO2.  Και με αυξημένο το CO2 (που αυξάνεται τα τελευταία ...7.000 χρόνια) η Γη πρασινίζει ακόμα και σε σχετικά άνυδρες περιοχές.  Δεν γνωρίζω τι ξέρει ή δεν ξέρει ο κ. Λάλας, αλλά από το 2005 και μετά,κάπως, ό,τι κάνει, έχει σχέση με ...κλιματικές αλλαγές. Ο κ. Λάλας ζει από τις κλιματικές αλλαγές. Επάγγελμα;  Κλιματοαλλαγολόγος.

Να ένα δειγματάκι:


23/8/07 Πολιτικό blog     Συμπόσιο στην Πάρο
27/5/10 Καφενείο            Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις
19/9/10 Ελευθεροτυπία   Σύμβουλοι της Υπουργού ή επιχειρηματίες
2/2/11   Euro2day            Οι Πράσινοι μυστικοσύμβουλοι της Τίνας


Τον κ. Δ. Λάλα, θα τον βρείτε και πιο παλιά να προωθεί το παραμύθι... 
Και το 2011 σε debate με τον Κουτσογιάννη. Στον Κουτσογιάννη, βγάζω το καπέλο μου που τόλμησε. Για τον κ. Λάλα, δεν έχω την ίδια άποψη (και δεν έχει σχέση με την επιστήμη του ή με τις απόψεις του)...  Αναρωτιέμαι με τι κριτήρια γίνεται κάποιος Πρόεδρος στο Αστεροσκοπείο... Πάντως, αφού ο κ. Λάλας δηλώνει "καθηγητής" να ένα κουίζ για σένα κύριε καθηγητά μου.


Άσχετο τώρα, αλλά πήρε το αυτί μου ότι ήταν και η Χριστοφιλίδου (του εκονιουζ του Σκάϊ) στην εκδήλωση.  Η εργολαβία της σίγουρα περιλαμβάνει να παπαγαλίσει τις αρλούμπες του κ. Λάλα στην εκπομπή της. Μα ποιός τους πληρώνει, ποιός;...  Και έμαθα ότι αναρωτήθηκε και ...ποιός είναι ο αρχαιοπτέρυξ... Κατερίνα μου, κι άλλοι αναρωτιούνται, κράαα, κραααάαακραα!

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βρε μπας και η Χριστοφιλιδου ονειρευεται να γινει η επομενη Hedegaard (!)??
ΤhW

archaeopteryx είπε...

έχεις δει το βιογραφικό της Χεντεγκααρντ? Εκφωνήτρια ήταν.

Ανώνυμος είπε...

Α ρε Γιωργακη τι εκανες με την Πρασινη αναπτυξη.... Βρε Ανωνυμε 12.38 η επιδοτηση της μαριχουανας ειναι για φαρμακευτικους λογους κι οχι για να την παιρνεις ΕΣΥ...!
ΤhW

spiral architect είπε...

Ειδες ΤhW που σού' λεγα να το πνίξουμε στο νεροχύτη, όσο ήταν μικρό;
Click ρε!

Ανώνυμος είπε...

Το 2010 είχαμε (σύμφωνα με τον σύνδεσμο στη ανάρτηση):
"Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ. η κ. Σιούτη ανέφερε στην εισήγησή της ότι είναι παράλογο να αξιώνει κανείς να ολοκληρωθεί η αναδάσωση, προκειμένου να επιτραπεί η κατασκευή μονάδων ΑΠΕ, που σημαίνει ότι θα πρέπει να κοπούν κάποια από τα δέντρα, τα οποία στο μεταξύ θα έχουν αναπτυχθεί.
Στην ίδια ημερίδα ο ειδικός γραμματέας Δασών του ΥΠΕΚΑ, Γ. Αμοργιανιώτης, ανέφερε ότι η ανάπτυξη των ΑΠΕ πρέπει να προχωρήσει παράλληλα με την προστασία του περιβάλλοντος.
Ο ίδιος τόνισε ότι σε ετήσια βάση εγκαθίστανται 100 - 150 μεγαβάτ νέων μονάδων ΑΠΕ, αλλά για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για το τέλος της 10ετίας, οι επενδύσεις θα πρέπει να δεκαπλασιασθούν σε 1.000 μεγαβάτ ετησίως."
Το 2012: "Ένα νέο ΣτΕ μετά την επίσκεψη της Τρόικας".
http://www.alterthess.gr/content/ena-neo-ste-meta-tin-episkepsi-tis-troikas
Τώρα οι φιλοδασικές και περιβαλλοντικές ΜΚΟ τα χειροκροτούν όλα αυτά και δημόσια, επειδή το πακέτο των χρηματοδοτήσεων στα οποία αποβλέπουν, από την της Ε.Ε. και άλλους διεθνείς οργανισμούς εκταμιεύονται με μία και μόνο προϋπόθεση: "να συνάδουν με τους όρους και τις προϋποθέσεις... του γενικότερου πλαισίου, για την προστασία από την κλιματική αλλαγή.

spiral architect είπε...

Σίγουρο είναι ότι οι Χριστοφιλίδου και ΣΙΑ πληρώνονται για να τα λένε.
(και κάποιοι άλλοι για να τα προωθούν νομοθετικά)
Το άσχημο είναι ότι υπάρχει άνθρωποι που δεν έχουν μάθει ακόμα ότι κάποιοι πληρώνονται για να παπαγαλίζουν και συνεχίζουν να πετούν διαδικτυακές μπαρούφες και λάσπη αμισθί.
Αναρωτιέμαι αν οι τελευταίοι νιώθουν λίγο σαν την τελευταία πόντια πουτάνα του ανεκδότου ...

spiral architect είπε...

Ομοιος ομοίω αεί πελάζει.

archaeopteryx είπε...

τα κρατάω κι έννοια σου...

spiral architect είπε...

Gauleiter
Γκουγκλίζουμε κομματάκι ε;
(το ίντερνετ για μερικούς-μερικούς θα' πρεπε να' ναι read only)