Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Οι μπαταρίες των λαϊκών αιολικών της Γιαπωνέζικης Ανάβρας και η κάψα του Ζήκου

 

Όταν διαβάζετε κάτι, ακόμα κι αν ενστικτωδώς σας αρέσει, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε τα δαχτυλάκια σας και να πληκτρολογήσετε 2-3 λέξεις-κλειδιά, για να ελέγξετε, στοιχειωδώς, εάν αυτό που διαβάσατε είναι χοντρή αρλούμπα, πριν την δεχτείτε σαν αλήθεια.  Αυτό, στα αγγλικά, λέγεται "sanity check", αν και θα ήταν πιο σωστός ο όρος "total idiocy test".

Αυτή η συμβουλή ισχύει πρώτα από όλα με αυτά που σας γράφω εγώ.  Μην "πιστεύετε" τι λέω εγώ, ελέγξτε τις πηγές και να προσέχετε τα ψιλά γράμματα.

Γράφει σχολιαστής ότι είναι παράδειγμα προς μίμηση και ενεργειακή ανακούφιση οι μπαταρίες στην Ιαπωνία με ή χωρίς (δεν πρόσεξα) τα συνεταιριστικά, ή λαϊκά αιολικά τύπου Ανάβρας. Επειδή το είπε κάποιος ψευδεπίγραφος παπαγάλος που δηλώνει ότι είναι πολύ σημαντικό άτομο στην ...Ιαπωνία, αλλά ζει εδώ και πλασάρει αρλούμπες.


Μα εάν πληκτορολογήσετε "Japan electricity generation", και δεν μπείτε καν στον κόπο να διαβάσετε την σωρεία εύκολων άρθρων, μόνο τις ζωγραφιές να δείτε, άντε και να διαβάσετε τις λεζάντες, θα δείτε ότι:  1) Η Ιαπωνία μετά το τσουνάμι του 2011 έκοψε τα πυρηνικά της. 2) Αύξησε την χρήση κάρβουνου. 3) Μείωσε την συνολική ηλεκτροπαραγωγή (κι αν ψάξετε θα δείτε και αντίστοιχα το ΑΕΠ της.  4) Είχε και έχει κάτι που λέει "ΑΠΕ| και είναι κυρίως υδροηλεκτρικά και βιομάζα (όπως λέγονται στα αλαμανικά τα καυσόξυλα.


Ή εάν θέλετε άλλα χρώματα,


Κι αν επιμένετε για τις Ιαπωνικές ΑΠΕ (η συμβολή των οποίων δεν έχει αλλάξει μετά την Φουκουσίμα,


Ή μπορεί να μην τα κοιτάξετε όλα αυτά, και να παραμυθιάζεστε με αρλούμπες, εκτός εάν πληρώνεστε σαν τον καλό Δόκτορα, για να τις παπαγαλίζετε.  Μικρό το μεροκάματο κι κάψα μου μεγάλη, που έλεγε κι ο Ζήκος.

Η ανάρτηση αυτή μου έφαγε ολόκληρα 10 λεπτά. Με 15 λεπτά δεν θα είσαστε 100% ανενημέρωτος

1 σχόλιο:

archaeopteryx είπε...

Διαφήμιση σε παπαρολόγους δεν κάνω ανωνυμε. Αρκετή του έκανα