Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Ποιό είναι το αδιέξοδο;


Αναρωτιέμαι... Εάν γινόταν μία δημοσκόπηση...  Με θέμα "ποιο είναι το αδιέξοδο";... Τι θα έβγαζε;  Δηλαδή... κυκλοφορούν δημοσκοπήσεις για το εάν η ΝΔ ή ο Σύριζα ή δεν ξέρω τι... Και υπάρχουν προτιμήσεις!  Μα θα ήθελα μια δημοσκόπηση για το "αδιέξοδο". Και εάν έβγαινε κάποια πλειοψηφία που να συμφωνεί "ποιο είναι", τότε και μόνο τότε θα είχε νόημα να προτιμήσει κάποιος το κόμμα Χ από το κόμμα Ψ για τους τρόπους χειρισμού του αδιεξόδου. Εμένα πάντως μου αρέσει πολύ η αναδιανομή και, μετά, η ανεύρεση ...επενδυτών.

Το αδιέξοδο είναι ότι προσπαθούμε με αναχρονιστικές συνταγές γιαλαντζί να πείσουμε ηλίθιους να μας ψηφίσουν... Για να βγούμε από το αδιέξοδο. Που δεν θα βγούμε εύκολα από κανένα αδιέξοδο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έγινε για όποιον λόγο έγινε και εξελίχθηκε όπως συνέφερε τον ...ντόπιο αρχηγό.  Δεν μου αρέσει που μπήκαμε σε αυτή την Ένωση, όχι ότι δεν μ' αρέσει η Ένωση, ή δεν μ' αρέσει το ευρώ, αλλά παραείναι "τα δικά τους δικά τους και τα δικά μας δικά τους", βασικά γιατί μας κυβερνούν περίεργοι, από όσο καιρό θυμάμαι, και είμαστε σαν αγράμματοι βεδουίνοι με παντελόνια και Αϊφόουν, σε ένα καυτό γεωπολιτικό ρήγμα. Θα μου πείτε δυοῖν κακοῖν προκειμένοιν, όχι, δεν γούσταρα τον ...Βουλγάρικο παράδεισο.

Θυμάμαι πόσο εντύπωση μου είχε κάνει που έμοιαζε να υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ ΔΝΤ και "Ευρώπης", όσον αφορά το θέμα μας. Είχα γράψει τον Οκτώβριο του 2011 σχετικά. Και, ξανά, τον Νοέμβριο του 2012.

Το ότι το χρέος μας δεν είναι βιώσιμο, το ξέρω πέρα από κάθε αμφιβολία. Το ότι οι Γερμανοί αρνούνται να διαγράψουν τα βερεσέδια που πήραν λαδώνοντας και εκμεταλλευόμενοι ότι είμαστε λιγούρια, λαμόγια, πεινάλες, ό,τι είμαστε (ή απλά εύπιστοι φτωχοί με λιγούρια, λαμόγια κλπ για κοτζαμπάσηδες), το έχω επίσης εμπεδώσει.

Διαγραφή με παραμονή στην ευρωζώνη;  Ή διαγραφή με αποχώρηση από την ευρωζώνη;

Γιατί νομίζετε ότι πήγε ο Μπένυ και παίνεψε τους Οθωμανούς;  Επειδή δεν είναι ...πατριώτης;  Όχι βέβαια... "Εάν βγούμε από το ευρώ, πρέπει να τα έχουμε πολύ καλά με τους Τούρκους". Το είχε πει αυτό κάποιος χαμηλόβαθμος αλλοδαπός, αλλά αδυνατώ να βρω σχετική αναφορά... Αλλά το είχε πει...

Και θα έσπευδα να πανηγυρίσω, ότι εάν βγούμε από την Ευρωζώνη θα γλυτώσουμε από τα αιολικά... Αλλά τα χώνουν και στην Τουρκία... Βρε μπλέξιμο...

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

​Είμαι αναγκασμένος να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ με τα 2 χέρια, αφού η ''δεξιά'' ΝΔ:

-δεν απελαύνει ούτε τους καταδικασμένους παράνομους

-Έχει φόρους στο 60% του ΑΕΠ.

-δεν απέλυσε ούτε 1 επίορκο κλέφτη

-διώχνει 100 έλληνες μηχανικούς, γιατρούς, λογιστές, κομπιουτεράδες την ημέρα και τους αντικαθιστά με ισάριθμους αναλφάβητους τριτοκοσμικούς.

-αναγκάζει μόνο τους ιθαγενείς να πληρώνουν φόρους, νοσοκομεία, σχολεία και άλλα ''δικαιώματα'' του κάθε παράνομου.

Θα ψηφίσω λοιπόν τους ανοιχτά ανθέλληνες, κομμουνιστές.

Δείτε τη λίστα παρισταμένων που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα ραντεβού στο Σίτυ. Η Bank of America έστειλε αποκλειστικά Έλληνες.

Αυτοί οι άνθρωποι έφυγαν από την χώρα, αφού τους μισθούς που τους αναλογούσαν τους δίνουμε στους Φωτόπουλους και στα άλλα αναλφάβητα κομματόσκυλα. Τους πλήρωσε όμως το Σίτυ παραπάνω. Και τώρα πάει ο Σταθάκης να τους ζητήσει κι άλλα λεφτά για τις άγαμες θυγατέρες.

Μαντέψατε τι θα κάνουν οι αποδιωγμένοι από την παρασιτοκρατία Έλληνες, ή ακόμα;​​

nikos είπε...

Αιολικά πάρκα Εύβοιας: Ετοιμάζουν παράνομες πληρωμές στην ΤΕΡΝΑ!http://www.avgi.gr/article/5016293/aiolika-parka-euboias-etoimazoun-paranomes-pliromes-stin-terna-

νεστρομ είπε...

Αρχαίε, γράψε κανένα κείμενο για τους σχιστολιθικούς υδρογονάνθρακες.
Πρόκειται για λογική εναλλακτική ή μοιάζει με την απάτη των ΑΠΕ?
Ευχαριστώ

archaeopteryx είπε...

20/12/12 http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2012/12/blog-post_20.html

13/4/13
http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2013/04/blog-post_3204.html

18/5/13
http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2013/05/blog-post_5638.html (η ...γεωπολιτική διάσταση)

15/11/12
http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2012/11/peak-oil-peak-oil-3.html (το σχιστολιθικό πετρέλαιο μπορεί να είναι μακροχρόνια πιο σημαντικό

Βέβαια όσο πιο πολλές ενδιάμεσες φάσεις, τόσο ακριβότερο το καύσιμο. Καύσιμα υπάρχουν (για μεταφορές και θέρμανση). Για ηλεκτροδότηση θεωρώ ότι το αέριο (και το σχιστολιθικό) είναι από συκυριακό έως λίγο ...παλαβό.

Και σίγουρα έχει την ψυχροπολεμική του διάσταση στην "Ευρώπη".

Για ρεύμα? Το πάσης προέλευσης αέριο είναι (κατά την γνώμη μου) για αιχμή. Για βάση, κάρβουνο και πυρηνικά.

Οι ΑΠΕ΄είναι πολύ όμορφες αλλά ακόμα κι αν ήταν δωρεάν δεν ηλεκτροδοτούν, και εάν κάποιος υπολογίσει το κόστους του όποιου καυσίμου εξοικονομούν (ΑΝ εξοικονομούν) θα πάθει λα-λά. Ασχέτως του κόστους του καυσίμου. Αν σκεφτείς από τι κατασκευάζονται οι ΑΠΕ και πόσο κρατάνε...

Ανώνυμος είπε...

υπάρχουν και άλλα κόμματα (εξωκοινοβουλευτικά, που δεν έχουν προλάβει ή δεν θέλουν να γίνουν συτημικά) περα από αυτά που σου δείχνουν με τον φακό. Και μάλιστα, διαθέτουν και οικονομολόγους και πρόγραμμα για την επόμενη ημέρα. αρκεί να μην κοιτάς μόνο σε αυτά που σου φέγγει ο φακός αλλά να πάρεις τον φακό και να κάνεις το δικό σου homework.
Καλά ξεμπερδέματα!

Professor Moriarty είπε...

Με την καθιέρωση του ευρώ αρχές της δεκαετίας του 2000 κάποιοι στην Αγγλία θυμήθηκαν ότι η αρχική ιδέα της Ε.Ε ήταν του Albert Speer, υπουργού εξοπλισμών και πολεμικής οικονομίας του Χίτλερ. Πρόθεσή του ήταν να ενσωματώσει την παραγωγή της κατεχόμενης Γαλλίας σε έναν ενιαίο οικονομικό χώρο δίνοντας κίνητρα και όχι επιτάσσοντας εργοστάσια και εργάτες. Ήταν ο πρώτος που μίλησε για κατάργηση δασμών. Προσπάθησε να την προωθήσει με την κυβέρνηση του Βισύ. Το 1942 σε σύσκεψη στο Βερολίνο ο Χίτλερ πρότεινε την “Europaische Wirtschaftgesellschaft” στα υπό γερμανική επικυριαρχία εδάφη. Οι Γάλλοι πολιτικοί χρησιμοποίησαν αντίστροφα αυτή την ιδέα ώστε να τιθασεύουν και να “εξημερώσουν” την μεταπολεμική Γερμανία και να μην υπάρξει μία επανάληψη του σκηνικού του 1ου και 2ου ΠΠ από μία ανεξέλεγκτη μελλοντική ανάπτυξη της Γερμανίας. Βέβαια η Γερμανία τότε ήταν διαιρεμένη και σε βάση επανεκκίνησης. Και υπήρχε ο ψυχρός πόλεμος. Ωστόσο, με τα νέα δεδομένα και αφού αντεπεξήλθε οικονομικά το μεσοδιάστημα της ενοποίησης η Γερμανία βρέθηκε στο τιμόνι αυτού του περίεργου ευρωπαϊκού τρένου, τα πράγματα αντιστράφηκαν και ήταν αυτή πλέον που δελέασε την Γαλλία με το ευρώ να μπει στην νέα εκδοχή της “Europaische Wirtschaftgesellschaft”. Λειτούργησε κάτι σαν εγελιανή “πανουργία του λόγου” και αντιστράφηκαν οι οραματισμοί των Μονέ, Σουμάν, Ντελόρ...

nikos είπε...

Πόσο “πράσινα”είναι τα φωτοβολταϊκά; –


http://oikologein.blogspot.gr/2014/11/blog-post_98.html