Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Είναι ψευδαίθηση ότι μπορεί να υπάρξει ηλεκτροδότηση από ΑΠΕ


Είναι ψευδαίσθηση ότι μπορεί να υπάρξει ηλεκτροδότηση χωρίς κάρβουνο (και χωρίς πυρηνικά).

http://www.spiegel.de/politik/deutschland/sigmar-gabriel-rueckt-von-klimazielen-ab-a-1001837.html

http://notrickszone.com/2014/11/09/federal-minister-of-economics-sigmar-gabriel-ending-coal-is-mass-disinformation-of-the-people-an-illusion/

Es sei "eine Illusion zu glauben, Deutschland könne gleichzeitig aus der Kernkraft und der Kohle aussteigen".  Είναι ψευδαίσθηση ότι μπορεί η Γερμανία να κόψει και τα πυρηνικά και τις ανθρακικές μονάδες.

Ο σκοπός της ηλεκτροδότησης είναι η ...ηλεκτροδότηση. Οι ενεργειακές επιλογές για ηλεκτροδότηση είναι 1) το κάρβουνο και ο λιγνίτης, 2) τα πυρηνικά, 3) τα μεγάλα υδροηλεκτρικά και 4) το φυσικό αέριο. Η ηλεκτροδότηση είναι για την ικανοποίηση αναγκών. Οι ανάγκες είναι για ισχύ βάσης και ισχύ αιχμής. Στις περισσότερες χώρες, η βάση καλύπτεται από κάρβουνο και πυρηνικά. Σε χώρες με πολλά νερά (όπως η Νορβηγία) και με υδροηλεκτρικά. Σε χώρε με πολύ αέριο και από αέριο. Το αέριο είναι ένα θαυμάσιο και καθαρό καύσιμο που προσφέρεται για ισχύ αιχμής.

Αν πιστεύετε ότι θα ηλεκτροδοτηθείτε από ...ΑΠΕ είναι πιο ειλικρινές να πιστεύετε ότι δεν θα ηλεκτροδοτείστε και ότι θα πληρώνετε πολλά για το προνόμιο αυτό. Κι αν ακούτε τι σας λένε από την ΕΛΕΤΑΕΝ, πλασιέ αιολικών είναι οι άνθρωποι, αιολικά θέλουν να σας πουλήσουν. Προμήθεια βγάζουν, δεν τους νοιάζει. Κάποτε θα σας έλεγαν ότι θα σας σώσουν και από τον καρκίνο, αλλά τώρα που θα πάρει την Βεύη ο Άκτωρ, αυτό δεν το λένε. Απλά θα τους έχουμε εγγυημένες τιμές για το ένα, και εγγυημένες για το άλλο, και θα είναι όλοι χαρούμενοι.


Τα αιολικά υπάρχουν στην σημερινή τους μορφή από το 1970. Επιδοτούνται αδρά από το 1990.   Εάν πιστεύετε ότι θα κάνουν κάτι διαφορετικό από ότι έχουν κάνει τα τελευταία 45 χρόνια, μέχρι σήμερα, προφανώς είστε ...αισιόδοξοι (ή ηλίθιοι).

Δεν υπάρχουν σχόλια: