Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Το Ανθρωπογενές Φαινόμενο του Θερμοκηπίου -- από τον Ρωσικό στόλο μέχρι το Μουσείο Γουλανδρή (μέσω Τραπέζης της Ελλάδος)

Φυσικά και υπάρχει Ανθρωπογενές Φαινόμενο του Θερμοκηπίου. Εφευρέθηκε από τον Άνθρωπο, μεταξύ 1987 και 1993, "δια πάσαν νόσον και μα...ίαν".


Πριν λίγες μέρες χρησιμοποιήθηκε σαν πίεση στην Κίνα να μαζέψει τις πολλές εξαγωγές τις (και,  έμμεσα, να μαζέψει λιγάκι την ζήτησή της για πετρέλαιο).  Κάτι που η Κίνα είπε ότι προτίθεται να  κάνει, μετά το ...2030.  Κοντεύει να σκάσει από την πίεση η Κίνα, αλλά δεν έχει όρεξη για ...δασμούς.


Προχτές το επικαλέστηκε ο Πούτιν για να στείλει κάτι πολεμικά πλοία στον Νότιο Ειρηνικό, έξω από την Αυστραλία.


Το Θερμοκήπιο (ή η "Κλιματική Αλλαγή" -- αφού το Ψυχροκήπιο δεν θα ήταν εύηχο και θα μας έπαιρναν με τις λεμονόκουπες οι γύφτοι) είναι πάντα προσφιλές θέμα στην "Τράπεζα" της "Ελλάδος". Παιδιά, αν συνεχίστε να ασχολείστε με "νόσους και μαλακίας" θα κάνω βουντού να χαρακτηριστείτε άχρηστοι δημόσιο υπάλληλοι και να απολυθείτε. Βέβαια με τον μεγαλύτερο ευρωγλύφτη στην σύγχρονη ιστορία, μετά από το αφεντικό του, επικεφαλής της ΤτΕ γιατί όχι; "Τράπεζα της Ελλάδος" που ασχολείται με την Κλιματική Αλλαγή, όπως και Αστεροσκοπείο που ασχολείται με την Κλιματική Αλλαγή (και ευτυχώς που έχουμε και σεισμούς, για το Αστεροσκοπείο, που και αυτοί προκαλούνται από την Κλιματική Αλλαγή -- και μετά ψάχνετε να βρείτε που είναι οι αργόμισθοι στο Δημόσιο...).

 
Και πώς να λείψει ο Μάρτης απ' την Σαρακοστή... Το πάλαι ποτέ "σοβαρό" Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Όργανο προπαγάνδας...  Εκτός πια κι αν η ημερίδα αναφερθεί στην κοσμική ακτινοβολία (που δεν το φαντάζομαι). Κουβέντα να γίνεται, και όσο ξεκινάει από "Κλιματική Αλλαγή", τόσο θα ελπίζουμε σε επιχορηγήσεις... Ακριβά τα Μουσεία, το ξέρω, αλλά όταν τσιμπήσεις λεφτά από την Ζήμενς ή την Ντόϋτσε Μπανκ, σου φοράνε τον Λάλα στο ΔΣ κι άντε να ξεμπλέξεις...

Περισσότερα για τα Κλιματολογικά μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας (αν και η "Ευρώπη" μάλλον καίγεται για το θέμα):

http://uk.reuters.com/article/2014/11/12/climatechange-china-usa-kemp-idUKL6N0T22IU20141112

http://blogs.cfr.org/levi/2014/11/12/what-the-big-u-s-china-climate-announcement-means/

http://pjmedia.com/blog/climate-deal-with-china-u-s-makes-cuts-prc-can-increase-emissions-for-16-years/

http://joannenova.com.au/2014/11/election-over-so-us-china-agree-to-make-unenforceable-long-term-commitment-with-no-consequences/

http://wattsupwiththat.com/2014/11/12/us-china-climate-statement-is-no-breakthrough/

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.cfr.org/china/chinas-environmental-crisis/p12608

archaeopteryx είπε...

η ρύπανση από κάρβουνο είναι προβληματική. Δλδ. σωματίδια, SO2, πίσσες, πολυαρωματικά. ΑΣΧΕΤΑ με το CO2. Και η Γερμανία καίει κάρβουνο με φίλτρα, απωθειωτες (και η Αμερική με "παγίδες" μετάλλων, όπως As. Cd, Pb, κλπ

Αυτά, είναι πρόβλημα. Το CO2? Δεν νομίζω.

spiral architect είπε...

Προσωπικά το μόνο που με βρίσκει σύμφωνο με τις θέσεις των οικολόγων (όχι όλων γιατί υπάρχουν και οι σκοπίμως "οικολογούντες") είναι η υπερεκμετάλλευση πόρων και αγαθών. Ενώ υπάρχει υπερεπάρκεια πρωτογενών μορφών ενέργειας, (καύσιμα παντός είδους και νέα κοιτάσματα) αλλά και δευτερογενούς (ΗΕ) όπως και τροφίμων, πλέον η πρόσβαση σε αυτά λόγω της τιμής τους είναι απαγορευτική για μεγάλο μέρος του πληθυσμού, έστω και αν υπάρχει υπερπροσφορά. Δυστυχώς αυτά τα ζητήματα δεν τα λύνουν οι παραπομπές σε θεωρίες οικονομίας της αγοράς γιατί ήδη αυτές οι "θεωρίες" έχουν προ πολλού ανατραπεί στην πράξη. Οπότε και το "Ανθρωπογενές Φαινόμενο του Θερμοκηπίου" είναι ένα εργαλείο χρήσιμης (για το κεφάλαιο) παραγωγής χρήματος χωρίς οι λύσεις που προτείνει (ΑΠΕ κλπ) να φτηναίνουν το τελικό προϊόν.