Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Η περίοδος 2008-2009 ήταν η τελευταία ευκαιρία να κάνει η Ελλάδα αυτό που κάνει ο Τσίπρας τώρα


Μπορώ να κάνω μία λίστα 100 πραγμάτων για τα οποία δεν χωνεύω αυτήν την Κυβέρνηση (και ειδικά τις Πρασινάδες που ΚΑΙ αυτή προωθεί).

Ωστόσο:

Αν σας ενοχλεί (όπως ενοχλεί τον Μπάμπη) που έπεσε το Χρηματιστήριο σε επίπεδα 1989, σας πληροφορώ ότι το 1989, ή το 1969,  είμαστε πλουσιότεροι από ότι τώρα:  Είχαμε εργάτες, αγρότες, βιοτεχνίες, ναυτικούς, λίγη βιομηχανία... Τώρα έχουμε ..."δράσεις" και ιντερνετ.

Οι ορδές των χαχόλων και το αποδεκτόν της διαφθοράς ("είπαμε ένα δωράκι αλλά όχι και 500 εκατομμύρια") ξεκίνησαν επί Ανδρέα Παπανδρέου.

Το ηθικό έρεισμα και οι μίζες για δήθεν ιδιωτικοποιήσεις  έγιναν θεσμός επί Μητσοτάκη του Α'.   Και είμαι ...υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, τρομάρα μου... Αλλά στα πλαίσια ελευθερίας αγοράς που δεν υπάρχει εδώ και πολύ καιρό (και μάλλον ποτέ δεν υπήρξε στην Ελλάδα).

Το τέλος φάνηκε από το ...2000.  Η φούσκα του ΧΑΑ, τότε, με τις βοήθεια και ευλογίες των 2-3 ολιγαρχών που μας κυβερνούν, από τότε, έφαγε όσα μαύρα λεφτά έκαναν το λάθος να μπούνε πίσω στην Ελλάδα, συν ρήμαξε τα ταμεία -- που από τότε είναι, στην ουσία, φαλιρισμένα.  Αυτό που δεν μπόρεσε (ή μάλλον δεν άφησαν) ο Γιαννίτσης.

Η αντιπαθέστατη τάξη των νεοηλιθίων γιάπηδων-ερζάτς επίσης είναι κληρονομιά Σημίτη (που, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, επανεξελέγη μόνο με την βοήθεια του Μητσοτακέϊκου).  Αυτοί οι νεοηλίθιοι είναι η σημερινή ελίτ.

Πανηγυρίσατε, δακρύσατε και χειροκροτήσατε (μαζί με τους νεοληλίθιους γιάπηδες-ερζάτς) τους Ολυμπιακούς Αγώνες. 3-4 κονόμησαν, οι υπόλοιποι πληρώνετε και θα πληρώνετε ΕΝΦΙΑ όσο ζείτε, εσείς και τα παιδιά σας, για να τους αποπληρώσετε και να δω τις εγκαταστάσεις να γίνονται κέντρα για μετανάστες, μπας και αποκτήσουν κάποια ...χρήση.

Από το 2007 είχε φανεί ότι πάμε για φούντο, αλλά πολλοί δεν το κατάλαβαν ούτε το φθινόπωρο του 2008... Ο φον Σημίτης από τότε είπε για ΔΝΤ.  Το ΔΝΤ, πουλάκια μου, είναι η βιτρίνα πίσω από την οποία κρύβεται η ανικανότητα των λεγόμενων πολιτικών μας.  Ο ΚΚ ο Β' στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, κάτι πήγε να πει ότι χρειάζεται λιτότητα, αλλά εσείς ψηφίσατε τον Λεφτά-Υπάρχουν-ΓΑΠ, και το ΔΝΤ "φταίει", για να μην φταίει ο όποιος Παπαδήμος του 2000.  Και για να μην φταίνε οι πολιτικοί που δήθεν δεν ξέρουν πρόσθεση και αφαίρεση.

Η περίοδος 2008-2009 ήταν η τελευταία ευκαιρία να κάνει η Ελλάδα αυτό που κάνει ο Τσίπρας τώρα -- μόνο που τότε υπήρχαν περιθώρια ανάκαμψης εκ των έσω, ενώ τώρα, πουλάκια μου, μόνο ανθρωπιστική βοήθεια...  Αν υπάρξει.

Η Ελλάδα, με διαλυμένη την οικονομία της, φαλίρισε, επισήμως, τον Απρίλιο του 2010 στο Καστελόριζο.  Την χρεωκοπία α-λα Γρεκ με sauce Allemande την ψήφισαν Πασόκ και ΝουΔου. Και λίγες μέρες μετά ψήφισαν τον Νόμο Μπιρμπίλη. Η ΝουΔου "δεν δικαιούται δια να ομιλεί".  Ήταν "Κυβέρνηση" μέχρι προχτές.

Καταλαβαίνω και συμμερίζομαι την οργή, την απογοήτευση, την ανασφάλεια, το μίσος για το Ελληνικό "Κράτος" και, ευχαρίστως θα το έκαιγα το "μπουρδέλο την Βουλή" την Παρασκευή.

Αλλά αν όλα αυτά γίνονται για να εκλέξετε τον Μητσοτάκη τον Β', εεεε... τι να πω.  Θα περάσει ο "αριστερός" Τσίπρας μέτρα, για να έρθει ο "φιλελεύθερος" Μητσοτάκης να διορθώσει το Κράτος.  Την ίδια ΑΔΕΔΥ θα έχει, απλά θα βάλει δικούς του.

ΥΓ.  ΑΝ δεν φοβόμουν ότι είναι παράνομο, θα σας πρότεινα, την Παρασκευή, να κάψετε τα γραφεία 3-4  τηλεοπτικών σταθμών, τα κεντρικά 2 τραπεζών, και τα κεντρικά 2-3 "επιχειρήσεων".  Ίσως και τα γραφεία της ΑΔΕΔΥ.  Αλλά είναι παράνομο, και δεν σας το λέω.  Αντ' αυτού προβλέπω ότι θα κάψετε ο ένας τον άλλο, όπως γίνεται στην χώρα αυτή εδώ και πολύ καιρό.

2 σχόλια:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Δηλαδή τί κάνει; Την πορεία προς το χάος επιτάχυνε

Spiros Rantieris είπε...

Ένας φίλος, που εξακολουθώ να έχω σε υπόληψη, μου είπε κάποτε: «να ρωτάς: ποιος ωφελείται;»

Πολλοί λένε όλα αυτά τα χρόνια: «και χωρίς το μνημόνιο τα ίδια θα έπρεπε να κάνουμε»...

Και 'γω έρχομαι και ρωτάω:

Ποιος ωφελείται;