Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Ήρθαν τα μαντάτα σου, πάτησες την γάτα σου και σου τα φάγανε οι ΑΠΕτζήδες


http://www.paratiritis-news.gr/details.php?id=177986

http://argolika.gr/?p=4638

http://energypress.gr/news/erotisi-25-galazion-voyleyton-gia-tin-parakratisi-poson-pros-dimoys-apo-ta-aiolika

http://www.capital.gr/story/3103718

http://www.stixoi.info/stixoi.php?info=Lyrics&act=det2edit&song_id=10630

Έχουν πλάκα τα κατάλοιπα της Ελληνικής "δημοσιογραφίας".  Βγαίνει μία είδηση (στην προκειμένη περίπτωση, "δεν φτάνουν τα λεφτά από τα ΕΤΜΕΑΡ για να δίνουμε αυτά που τάζαμε σε Δημάρχους για να πούνε "ναι" τα Δημοτικά Συμβούλια") και ξαφνικά, η είδηση είναι "ααα... χρωστάει λεφτά το Κράτος στους Δήμους από τα τέλη υπέρ ΑΠΕ".


Η πραγματική είδηση είναι ότι στήθηκε, υπό την αιγίδα της "Ευρωπαϊκής Ένωσης" μια απάτη σε βάρος του κοσμάκη και της βιομηχανίας των όχι πλούσιων (και μη πυρηνικών) χωρών, να μας χώσουν ΑΠΕ δήθεν για την σωτηρία του ...Πλανήτη.

Οι ΑΠΕ υπάρχουν μόνο επειδή

α) εμφανίζονται σαν υποχρεωτικές (και ...σωτήριες),
β) επιδοτούνται, υποχρεωτικά, από τον λογαριασμό της κάθε ΔΕΗ
γ) λαδώνονται πολιτικοί κάθε επιπέδου, και στους ΟΤΑ, για να λένε "ναι"
δ) ταΐζονται ένα σωρό παπαγάλοι για να λένε "βάλτε ΑΠΕ για να σωθείτε"


Δυστυχώς για εμάς τους υπόλοιπους, τίποτα σε σχέση με τις ΑΠΕ δεν είναι ανταποδοτικό αφού:

1) Πληρώνονται χωρίς να ηλεκτροδοτούν
2) Πληρώνονται χωρίς να υποκαθιστούν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή
3) Πληρώνονται χωρίς να  εξοικονομούν πραγματικά καύσιμα
4) Πληρώνονται χωρίς να μειώνουν οποιονδήποτε "ρύπο"

Ποιος είναι ο τσιλιαδόρος και ποιος ο αβανταδόρος...


Ήρθε και η πτώχευση που σέρνεται στην πόρτα μας από το 2008, και επίσημα από το 2010, πριν την ψήφιση από τους καραγκιόζηδες που παριστάνουν τους βουλευτές τους ΠΑΣΟΚ και της ΝουΔού (αυτοί ψήφισαν τον Νόμο Μπιρμπίλη, λίγες μέρες αφού ο Γιωργάκης κλαψούρισε από το Καστελόριζο), και, με μερικά χρόνια καθυστέρηση διαλύονται τα πάντα, και περιμένει ο ίδιος συρφετός που μας έφερε εδώ (οι "βουλευτές") να πληρώνουμε και άλλο, πρόσθετο ΕΤΜΕΑΡ -- που δεν είναι παρά μη ανταποδοτικός φόρος -- για να πάρουν το κατιτίς τους οι Δήμοι που είπαν "ναι στην απάτη".


Να πάνε οι Δήμοι να βρουν τον "γνωστό πανελληνίως" τέως Δήμαρχο Ανάβρας, που την έχει βρει να παραμυθιάζει τον κόσμο, και κυκλοφορεί, αυτός και οι άλλοι διαφημιστές, ελεύθερος μπας και σας αρπάξει κανένα φράγκο, για λογαριασμό αυτών που τον στέλνουν βόλτα. Που δεν είναι άλλοι από το αιολικό λόμπυ που στην Ελλάδα είναι και το λόμπυ των Αεριτζήδων (είτε το καταλαβαίνει ο γνωστός πανελληνίως, είτε όχι).  Να τους πει πώς να αυξήσουν ακόμα λίγο το λογαριασμό της ΔΕΗ μπας και πάρουν και αυτοί τα ποσοστά τους.

1 σχόλιο:

nikos είπε...


Στην ΔΕΗ επιτέλους αντελήφθησαν ότι εκτός από τον τόνο υπάρχει και το Kjoule

http://olympia.gr/2016/02/19/%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CF%86%CE%B8%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%B5/comment-page-1/#comment-2571059

τώρα έμαθες γιατί βιάζονταν να συμβολεοποιήσουν την 5 Μονάδα