Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Τους πληρώνουμε, τους πληρώνουμε τους πληρώνουμε, αλλά δυσοίωνες οι προοπτικές για την αιολική "βιομηχανία"


http://www.epochtimes.de/wirtschaft/verbraucher/verbraucher-zahlen-auch-fuer-energie-die-nicht-produziert-wurde-a2252148.html σε αυτόματη μετάφραση εδώ.

Χτες είδαμε, για πολλοστή φορά, ότι όταν φυσάει και οι συμβατικές μονάδες δεν αντέχουν άλλη μεταβλητότητα, τότε πληρώνουν για να απορρίπτουν το κουτουρού ρεύμα σε γείτονες και αυτό το ονομάζουν "εξαγωγή" (αλλά επί πληρωμή).  Και όταν δεν έχουν σε ποιόν να "εξάγουν",  τότε πληρώνουν τους αιολικούς για να μην εγχέουν. Και το κόστος σε κάθε περίπτωση, το πληρώνει ο καταναλωτής, μέσω του εκεί ΕΤΜΕΑΡ, των τελών διασυνδέσεων, χρεώσεων δικτύου και λοιπών τελών και φόρων για τις ΑΠΕ. Ο Νόμος EEG (αυτό που αντέγραψε η Μπιρμπίλη και ψήφισαν οι Πασόκοι και η ΝΔ -- αλλά, τότε, όχι ο Ελντοράντο οι ΑΠΕ ΣΥΡΙΖΑ) προβλέπει α) υποχρεωτικές ταρίφες που καλύπτουν την διαφορά του ρεύματος από αυτό που χρειάζονται οι αιολικοί για να δικαιολογούν τις ΑΛΛΕΣ επιδοτήσεις τους, β) υποχρεωτική και κατά προτεραιότητα απορρόφηση του κουτουρού ρεύματος στο δίκτυο (είτε χρειάζεται είτε όχι, είτε μπορεί ο διαχειριστής να το στείλει κάπου, είτε όχι) και γ), επειδή αυτά δεν φτάνουν για να πουλάνε συνέχεια αιολικά,  δεσμευτικές ποσοστώσεις.

Λες και είναι αυτοσκοπός να πληρώνουν οι Γερμανοί και να πληρώνουμε και εμείς για να βάζουμε κάτι που αποδεδειγμένα δεν δουλεύει! Με την διαφορά, που θερμά παρακαλώ μην ξεχνάτε, αυτοί εξάγουν το 70-80% των αιολικών που κατασκευάζουν και το 70-80% όλων των συμπαρομαρτούντων γκάτζετς. Εμείς τα εισάγουμε. Εκείνοι έχουν βολικούς γείτονες και εμείς έχουμε... Τι έχουμε?

Και φυσικά, η Γερμανική "ΕΛΕΤΑΕΝ" (κάθε χώρα έχει και την δικιά της) κλαίγεται...  Και τι θυμάται? Την ...απασχόληση αυτών που φτιάχνουν (και πλασάρουν) αιολικά:


https://www.shz.de/regionales/schleswig-holstein/wirtschaft/windenergieverband-die-branche-wird-in-den-ruin-getrieben-id18681436.html

"Δυσοίωνες (ή ζοφερές) οι προοπτικές για την αιολική "βιομηχανία" στο Schleswig-Holstein για το νέο έτος.  "Η πολιτική θα καταστρέψει τον κλάδο και ικανοί εργάτες θα ψάχνουν για δουλειά" λέει ο Πρόεδρος της Γερμανικής ΕΛΕΤΑΕΝ. Αυτοί οι "Πρόεδροι" όταν δεν μάς παραμυθιάζουν με εξωφρενικές αρλούμπες, κλαίνε με πικρά δάκρυα... "Ο κλάδος θα καταστραφεί" (ο κλάδος παραμυθάδων αιολικών απετεώνων).

Και η "λύση" που θα καλλιεργούν οι αιολικοί είναι κι άλλες επιδοτήσεις ή και ...πρόστιμα και σε ηλεκτροπαραγωγούς (για να έχουν κίνητρο ή να αναγκαστούν να αυξομειώνουν την ισχύ τους)!

Να είστε σίγουροι ότι και στην Γερμανία, το αιολικό λόμπυ "επηρεάζει" πολιτικούς, αλλά "δεν πάει άλλο", κι ο κλέφτης κι ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο την πρώτη δεκαετία χαίρονται. Μετά αυτό που ήξεραν και έλεγαν οι λίγοι φαίνεται στον λογαριασμό και το καταλαβαίνουν και οι πολλοί.

Και στην Ελλάδα έχουμε κλέφτες και ψεύτες:  Όλοι οι αιολικοί και οι παπαγάλοι τους. Έχουν στήσει αρπαχτή χειρότερη από το Χρηματιστήριο του 1990-2000. Τότε ήταν μια κι έξω. Τώρα είναι στο ...διηνεκές.  Και έχει, για κάποιον περίεργο λόγο και την φαινομενική στήριξη στης Κυβέρνησης. Της κάθε Κυβέρνησης. Και κάθε κόμματος -- με εξαίρεση τον ΣΥΡΙΖΑ του 2010 (που προφανώς δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του 2018). Λες και είναι όλοι ελεγχόμενοι. Λες και είναι όλοι αγράμματοι. Λες και δεν διαβάζουν ..ειδήσεις. Λες και είναι ...πιασμένοι. Ή πρόκειται για ...θαύμα. Miracolo!

Δεν υπάρχουν σχόλια: