Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Οι δήθεν μειωμένες εκπομπές από πράσινο ρεύμα στην Γερμανία, είναι σαν τις δήθεν μειωμένες εκπομπές των αυτοκινήτων diesel


http://www.spiegel.de/wirtschaft/service/energiewende-so-klimaschaedlich-ist-ihr-stromanbieter-wirklich-a-1189598.html

"Es ist wie bei den Dieselautos"..."Die offiziellen Angaben zum Schadstoffausstoß des Stroms haben nichts mit der Realität zu tun." Είναι σαν τις εκπομπές των αυτοκινήτων diesel.   Οι επίσημες πληροφορίες για εκπομπές από ["πράσινο"] ρεύμα, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Αυτή είναι δήλωση του Γερμανικού Spiegel.  Στην Γερμανία που πρέπει οι πάροχοι να δηλώνουν πόσο "πράσινο" ρεύμα έχουν, αυτά που δηλώνουν haben nichts mit der Realität zu tun!  Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Σάς λέω  εδώ και χρόνια, ότι ο,τιδήποτε διαφημίζουν για Πρασινάδες είναι ακατάσχετη ψευδολογία. Το ότι την επικαλείται και το ΣτΕ είναι σύμπτωμα και όχι το πρόβλημα:



Διαφήμισαν "εγκατεστημένη ονομαστική ισχύ" αιολικών και φ/β  σαν Πράσινη επιτυχία. Δεν είναι. Είναι μόνο "πόσα λεφτά έχουμε πετάξει και πετάμε για αγορές ημι-άχρηστων και 100% μπελαλίδηκων και ακριβών αιολικών και φωτοβολταϊκών".

Διαφήμισαν δήθεν χιλιάδες τόνους εξοικονόμησης CO2 που δεν υπήρξαν παρά μόνο στα κομπιουτεράκια απατεώνων που παριστάνουν τους οικολόγους επιστήμονες. Οι ΑΠΕ όπου μετρήθηκαν είτε δεν μειώνουν εκπομπές CO2, είτε τις αυξάνουν!  Οι μειώσεις λόγω ύφεσης, αερίου και εισαγωγών δεν είναι μειώσεις λόγω ΑΠΕ!

Διαφήμισαν δήθεν ηλεκτροδότηση ολόκληρων πόλεων από ονομαστικές εγκαταστάσεις ΑΠΕ. Οι εγκατεστημένες ΑΠΕ δεν ηλεκτροδοτούν τίποτα. "Εγχέουν" όταν λάμπει ο ήλιος ή φυσάει αέρας. Το ρεύμα που παράγουν είναι μεταβλητό, "διαλείπον", τυχαίο και χωρίς βοήθεια όχι μόνο δεν ηλεκτροδοτεί, αλλά καταστρέφει δίκτυα. Υπάρχει "βοήθεια"? Βεβαίως:  Μεταβλητή λειτουργία σε συμβατικές μονάδες -- καίει περισσότερα καύσιμα και αυξάνει εκπομπές και φθορές. Απόρριψη σε γείτονες -- πληρώνουν για να "εξάγουν" και το λένε οι ίδιοι ότι "εξάγουν" το 60-80% του αιολικού "ρεύματος". Παραμύθια περί αποθήκευσης (επισήμως ασύμφορη η αντλησιοταμίευση στην Γερμανία, θέατρο στο El Hierro, μπαταρίες σε ημιέρημα νησιά, και πειράματα στην Τήλο).  Και, φυσικά, "διακοψιμότητα", είτε για την βιομηχανία και, προσεχώς με τους δήθεν έξυπνους μετρητές, σε εμάς, είτε στους ΑΠΕτζήδες, έξω.

Διαφήμισαν και διαφημίζουν επάρκειες και αυτάρκειες που είναι ευφημισμοί για  πανάκριβο ρεύμα και blackouts όπως στo Τέξας, ή στην Νότια Αυστραλία. Ή, εξάρτηση από την EDF στην Δυτική Ευρώπη, ή καράβια με LNG σε εμάς.

Διαφημίζουν οι παραμυθάδες ότι "θα φτηνύνει το ρεύμα" (τελευταία λένε σε βάθος χρόνου). Θα διπλασιαστεί και θα τριπλασιαστεί το ρεύμα και σε βάθος χρόνου οι ΑΠΕτεώνες θα είναι ψόφιοι, και να δούμε ποιοι απατεώνες θα πάρουν την θέση τους.

Διαφημίζουν ότι οι διασυνδέσεις θα μειώσεις τις ΥΚΩ, όταν οι ΥΚΩ έχουν εκτιναχθεί από την χρήση ακριβών καυσίμων για εφεδρείες των ΑΠΕ.

Διαφημίζουν ότι οι ΑΠΕ θα θεραπεύουν ή θα προλάβουν τους καρκίνους της ...Πτολεμαΐδας. Ή ότι θα μειώσουν τα φουγάρα, ή ότι θα απεξαρτηθούμε από το μαζούτ.  Το μόνο που θεραπεύουν οι ΑΠΕ είναι οι ανάγκες των χωματουργών μας που παριστάνουν τους ηλεκτροπαραγωγούς.  Το μαζούτ και γενικά το πετρέλαιο είναι ασήμαντο στην ηλεκτροπαραγωγή,  είναι για θέρμανση και μεταφορές! Τα φουγάρα του λιγνίτη δεν κλείνουν από ΑΠΕ. Κλείνουν από ύφεση, αέριο, εισαγωγές και ενεργειακή φτώχεια (όπου ο πελάτης δεν χρησιμοποιεί πια ρεύμα). Οι ΑΠΕ, αν δείτε ποιος τις βάζει, απλά επιδοτούν εισαγωγείς αέριου και ρεύματος.

Δεν έχω βρει ούτε μία ειλικρινή δήλωση από ΑΠΕτζήδες, με εξαίρεση ίσως τον Warren Buffett που είπε ότι βάζει αιολικά για τις φοροεπιδοτήσεις, και ότι χωρίς αυτές δεν έχουν νόημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: