Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Τα ρεκόρ θερμοκρασίας, οι επερχόμενοι παγετώνες και άλλα παραμύθια σε καιρό συρρίκνωσης


http://joannenova.com.au/2018/01/sydney-hottest-ever-mistake-generates-fake-news/

Ο Professor Moriarty είπε προχτές:  ...Εν τω μεταξύ εν μέσω πολικού ψύχους σε εκτεταμένες περιοχές του Β. ημισφαιρίου, η ερτ εμφατικά μετέδωσε ότι στην Αυστραλία κάνει πολλή ζέστη. Επίσης υπάρχουν και τα μεγαλόπνοα φαραωνικά αιολικά σχέδια, όπως αυτή η αιολική δυστοπία . Λένε ότι θα κοστίσει 1.5 δις, αλλά άλλοι λένε ότι το κόστος θα είναι δυσθεώρητο, και ακόμα δεν ξέρουν αν θα μπορέσουν οι Άγγλοι να την εξάγουν (απορρίψουν) στην Β. Ευρώπη. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι κάπως έτσι φαντάζονται κάποιοι τον πλανήτη, όταν αυτός τελικά θα «σωθεί» από την «υπερθέρμανση».



Αλλά και το "ρεκόρ ζέστης" στην Αυστραλία αποδείχθηκε μούφα. Ναι, έκανε ζέστη, όι μονάδες άνθρακα τους έσωσαν από εκτεταμένο μπλακάουτ (βλ. στο τέλος της ανάρτησης) αλλά όπως αναφέρθηκε εδώ, οι μετρήσεις για το "ρεκόρ" είναι από το 1995, υπάρχουν υψηλότερες θερμοκρασίες στο σχετικά κοντινό παρελθόν, και το "ρεκόρ" φτιάχτηκε με μετρήσεις ανά δευτερόλεπτο. Σήμερα τα ξημερώματα, η θερμοκρασία στην Αθήνα ήταν 9 βαθμοί. Ήταν; Αν κοιτούσα το θερμόμετρο συνέχεια, μπορεί να έπιανε και ...8,7 βαθμούς. Ρεκόρ κρύου? Μάλλον όχι.

Αν ήταν δεκαετία του 1970, τα ΜΜΕ θα μάς έδειχναν από το πρωί ως το βράδυ τις εικόνες και ρεπορτάζ για την ταλαιπωρία (και τις ζημιές ή τους θανάτους, ή τους παγωμένους καρχαρίες) στην ...ΗΠΑ.  Αλλά δεν είναι δεκαετία του '70. Έτσι η ΕΡΤ μάς θυμίζει την ζέστη του καλοκαιριού στην μισοτροπική Αυστραλία και το National Geographic (άλλο ...μέσο) κλαίει που από την ζέστη πεθαίνουν νυχτερίδες στην Αυστραλία, όχι μόνο επειδή ζεσταίνονται, αλλά, άκουσον άκουσον, αναγκάζονται να πάνε για νερό, και τις τσιμπάνε οι κροκόδειλοι!

Το κλίμα αλλάζει εδώ και ...4,5 δις χρόνια, με γνωστές , τεκμηριωμένες, αλλαγές τα τελευταία ...11.000 χρόνια ή τα τελευταία 400.000 χρόνια. Αυτές οι αλλαγές δεν έχουν σχέση με την αρλουμπολογία και την προπαγάνδα των ημερών -- που αλλάζει εξ άλλου ανάλογα με τις ...μέρες:


Δεν ξέρω πως της ξέφυγε της εφημερίδας που πρωτοστατεί στην σημερινή κλιματολαγνεία και μάς θύμισε, το 2014, πώς και την δεκαετία του '60 ..."ερχόταν η εποχή των παγετώνων".

Αλλά να πάμε πίσω στην Αυστραλία με το ...ρεκόρ ζέστης:  Χάρη στην ηλεκτροπαραγωγή από κάρβουνο, γλύτωσαν εκτεταμένο blackout (και εδώ).  Βέβαια, δεν είχαν παρά να μην ανάβουν κλιματιστικά, έτσι δεν θα μάς λένε αύριο?

Δεν υπάρχουν σχόλια: