Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Η απάτη των "Ενεργειακών Κοινοτήτων" -- κάτι σαν την ενθάρρυνση μικροπενδυτών να αγοράζουν μετοχές το 2000


Με τις λεγόμενες Ενεργειακές θα "κερδίσουν" και οι μικροί από το Ελντοράντο των ΑΠΕ. Δηλαδή θα δανειστούν να αγοράσουν αιολικά (ή ότι δεν πουλιέται στον πολιτισμένο κόσμο) και θα ηλεκτροδοτούνται από αυτά (δηλαδή δεν θα έχουν πάντα ρεύμα και θα ανάβουν τηλεόραση και ψυγείο και θα βάζουν πλυντήριο μόνο όταν φυσάει σταθερά και στρωτά) -- αλλά ευτυχώς θα έχουν την εναλλακτική του φθηνού ...αερίου, εάν υπάρχει.

Θα είναι χαρούμενοι που θα δώσουν τα χωράφια τους. Θα "πείσουν" τον Δήμο (όπου όλο και κάποιος θα είναι ήδη στο κόλπο με όλες αυτές τις Κοινσέπ που αλωνίζουν) να δανειστεί και αυτός (αφού, πού να βρεθούν λεφτά μόνο από τους καημένους τους μικρούς).  Ο Δήμος θα έχει πάντα λεφτά να αποπληρώνει το δάνειό του -- δεν έχει παρά να αυξήσει τα Δημοτικά τέλη, λεφτά υπάρχουν.

Και σε όλα αυτά, σιγοντάρει η Κυβέρνηση, τα ΜΜΕ και φυσικά οι "Ευρωπαίοι" που "αυτοί ξέρουν". Φυσικά, όλα αυτά τώρα, που αναγκαστικά θα μειωθούν οι επιδοτήσεις και θα είναι ασύμφορο για τους καρχαρίες να παίρνουν τις αιολικές δουλειές, αλλά η Γερμανία και η Δανία έχουν πολλά απούλητα αιολικά

Το σκηνικό είναι ίδιο και απαράλλαχτο με αυτό του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών του 2000


Τον Μάρτιο του 2000 όλοι όσοι ήταν "στα πράγματα" ήξεραν ότι το ΧΑΑ καταρρέει. Οι ξένοι θεσμικοί την είχαν ήδη κάνει με ελαφριά πηδηματάκια , οι Έλληνες θεσμικοί και οι Τράπεζες είχαν τον μουτζούρη και έπρεπε να βρεθεί κάποιο άλλο κορόϊδο να απορροφήσει την ζημιά. Το κορόϊδο ήταν οι μικροεπενδυτές που αφού τους παραμύθιασαν οι παπαγάλοι των ΜΜΕ τους βοήθησε η Τράπεζα της Ελλάδος, με νέα εύκολα δάνεια, και ο τότε Υπουργός Ανάπτυξης με χυδαία ψέματα περί δημιουργικών σφαιρών.

Την συνέχεια την ξέρετε, κι αν δεν την ξέρετε, ρωτήστε τον μπαμπά ή τον θείο, "πόσα έχασε από την Μεταλλοπλαστική Καρπενησίου ή την Βιδοφάρμ".

Έτσι θα την πατήσουν και τα ζώα των Ενεργειακών Κοινοτήτων:  Θα δανειστούν λεφτά, θα φυτέψουν ΑΠΕ και θα τις κοιτάνε προς δόξαν της αποανάπτυξης -- που δεν είναι τίποτε άλλο από την επιστροφή στην οικονομία χωρίς ενέργεια.  Δεν είχαμε ρεύμα στα χωριά πριν το 1950-1960, αλλά πάλι δεν είχαμε δανειστεί για να παριστάνουμε ότι θα έχουμε ρεύμα.

Αλλά πώς θα πουλήσουν αιολικά οι "Ευρωπαίοι"; Πώς θα πάρουν την μίζα τους οι ...insiders?

Και ο Υπουργός Ανάπτυξης τι λέει για όλα αυτά;  Ό,τι και ο Υπουργός Ανάπτυξης του 2000. Και η ΡΑΕ; Ό,τι και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το 2000. Και δεν υπάρχει ο Έβερτ να γκρινιάζει ή έστω ο Μάνος...

Άρα θα την πιείτε και δεν θα την απολαύσετε. Μια ζωή εύπιστα κορόϊδα...   

Την "σοβαρή" Καθημερινή του μοιραίου Μαρτίου 2000 θα την βρείτε εδώ.

2 σχόλια:

spiral architect είπε...

Φρέσκο "τι κάνει νιάου-νιάου":
Η ΔΕΗ για τις διακοπές ρεύματος στη Ρόδο

archaeopteryx είπε...

έχει πέσει λογοκρισία και καπέλωμα... Ασε που τώρα θα δώσουν ΑΔΙ στον λιγνίτη για να πουλήσουν τις μονάδες. Το τίμημα δεν ξέρω ποιος θα το πάρει, αλλά τα ΑΔΙ ξέρω ποιος θα τα πληρώνει