Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Ανακεφαλαίωση (3): Το ξεφτισμένο και καταναγκαστικό παραμύθι με τα αιολικά συντηρείται μόνο με ακατάσχετη ψευδολογία



Αναγκαστικά, σε αυτή την ανάρτηση έχω βάλει συνδέσμους προς προηγούμενες αναρτήσεις μου, αλλά κάθε μία από αυτές έχει τις παραπομπές της...

Όσο τα "Ελληνικά" Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης παπαγαλίζουν δόξα για τον νέο κόσμο με αιολικά και φωτοβολταϊκά, τα ξένα μέσα βλέπουν άλλο κόσμο, όχι αυτόν που βλέπουμε εμείς. Τα "Ελληνικά" Μέσα απλά σκίζονται να βάλουμε όσες ΑΠΕ χωράνε.

Πρώτα από όλα και σε πείσμα των αγράμματων, υπάρχουν τα αμείλικτα δημοσιευμένα στατιστικά: Τα αιολικά και οι άλλες ΑΠΕ, μετά από δεκαετίες παραμυθιών και επιδοτήσεων εξακολουθούν να είναι ενεργειακά ασήμαντα, λιγότερο από 1% της παγκόσμιας ενέργειας.

Τα αιολικά είναι ασήμαντα και στην ηλεκτροδότηση

Η πιο γνωστή αποτυχία της "ενεργειακής μετάβασης σε ΑΠΕ" είναι στην ίδια την Γερμανία. Η Γερμανία έχει βάλει πολλές ΑΠΕ, τις πληρώνει αδρά, εξάγει πολλές περισσότερες ΑΠΕ (με κάθε μέσο) και απασχολεί μερικές εκατοντάδες χιλιάδες με αυτό και δεν ηλεκτροδοτείται από ΑΠΕ.   Ήδη από το 2017, γράφουν οι ξένοι ότι η Γερμανία έχει πολλές ΑΠΕ μόνο επειδή έχει τους κατάλληλους γείτονες, στους οποίους απορρίπτει ρεύμα (επί πληρωμή) όταν φυσάει ή έχει ήλιο, και από τους οποίους εισάγει ρεύμα (από κάρβουνο, πετρέλαιο και πυρηνικά) όταν το χρειάζεται. Και με αιολικά και φωτοβολταϊκά, η Γερμανία δεν πετυχαίνει "επάρκεια ισχύος", αλλά πλεόνασμα προβλήματος διαλείπουσας παραγωγής. Που αντιμετωπίζεται με περισσότερες μονάδες ορυκτών καυσίμων (που όμως λειτουργούν μεταβλητά, όχι αποδοτικά και απαιτούν και αυτές, επιδοτήσεις!) και με θεωρίες για αποθήκευση ρεύματος που είναι πάντα απαγορευτική. Και, με Νόμο, οι ΑΠΕτζήδες πληρώνονται για να μην παράγουν όταν η ενσωμάτωση του τυχαίου και μεταβλητού ρεύματός τους δεν είναι πια εφικτή με τα διαθέσιμα μέσα. Αυτή την περίληψη την πήρα από άρθρο του 2017 εδώ,  αλλά υπάρχει διάχυτη σε Γερμανικές εφημερίδες, και στα ίδια τα δεδομένα ηλεκτροπαραγωγής τους, όπως δημοσιεύονται. Οι ίδιοι οι Γερμανοί λένε ότι αυτό το "κόλπο" με τις πολλές διασυνδέσεις δεν δουλεύει: Σε μέρη που είναι κοντά το ένα με το άλλο, ο καιρός είναι περίπου ο ίδιος, άρα περισσότερες ΑΠΕ απλά χειροτερεύουν το πρόβλημα, και για τα απομακρυσμένα μέρη που ενδεχομένως φυσάει ...αλλιώς, απλά δεν συμφέρει η μεταφορά τυχαίου ρεύματος. Και μείωση εκπομπών; Χαχαχαχάαχα! Ούτε οι ίδιοι δεν τις παίρνουν πια σοβαρά... Αλλά, για τον Σταθάκη... ΑΥΤΟΣ (και εμείς θα σώσουμε το ...Κλίμα -- και ποιος τολμάει να πει αλλιώς στην Γερμανική Πρεσβεία ή στην Ζήμενς...)




Δεν υπάρχουν σχόλια: