Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Υποσχέσεις μελλοντικής φτώχειας

Με προβλημάτισε η πρόταση του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής για την επίτευξη των στόχων 20-20-20… Την διαφημίζουν οι εφημερίδες σαν «λεφτά, λεφτά» αλλά εγώ βλέπω μέσα περίεργα…

Το πρώτο, μην το γελάτε, είναι, πάντα, ο τίτλος του Υπουργείου: «Κλιματική Αλλαγή»: Όλη την Ελλάδα να γεμίσει φύκια και αιολικά, η κυρία Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής, το μόνο που θα πετύχει είναι να δώσει δουλειά σε 3-4 βιομηχανίες της Γερμανίας της Δανίας και της Ισπανίας, στους Έλληνες προαγωγούς, που προωθούν την άσκηση από την εποχή Σημίτη, και στην παρεούλα που μάλλον κάνει μπίζνες όμορφα και παρασκηνιακά μέσω ΜΚΟ, και συμβούλων για εμπορία αδειών και δικαιωμάτων κάρβουνου. Καμία σχέση με "Κλιματική Αλλαγή".

Το δεύτερο είναι το ίδιο το 20-20-20. Βρήκα μια ιστοσελίδα της ΕΕ, που λέει μεν ότι είναι υπό αναθεώρηση και έχει ανακρίβειες, αλλά πουθενά δεν λέει για 40% ηλεκτροπαραγωγή, από ΑΠΕ. Καμία χώρα δεν έχει 40% ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ. Το 20%, το πληρούμε ήδη με τα Υ/Η… άρα; Κάποιος μας δουλεύει με την ερμηνεία 20-20-20 που έγινε 20-20-20-40! Όσο για την μείωση των αερίων θερμοκηπίου κατά 20%, η Δανία ή ίδια και η Γερμανία η ίδια παραδέχονται ότι δεν έχουν κάνει τίποτα και ούτε είναι τίποτα εφικτό επ’ αυτού (παρά μόνο με εισαγωγές πυρηνικού ή Υ/Η ρεύματος).

10% βιοκαύσιμα στις μεταφορές… Βιοντήζελ ή ρακή θα καίτε στα λεωφορεία; Ποιούς κοροϊδεύετε κυρία μου; Από τον καιρό της ΝΔ σας έχει απορρίψει κάθε υποψήφιος επιχειρηματίας, άρα ή εσείς, θα το παράγετε, ή θα το εισάγετε το βιοκαύσιμο: «καλούνται οι παραγωγοί και εισαγωγείς βιοντήζελ να υποβάλουν προσφορές (δηλαδή τις τιμές πώλησης του βιοντήζελ που προσφέρουν...)»


Και θέλει να βελτιώσει τις εκπομπές CO2; Πρώτα από όλα είμαστε ήδη εντός προδιαγραφών Κυότο , που δεν ξέρω γιατί πρέπει να με ενδιαφέρει, δεν με ενδιαφέρει, αλλά είμαστε καλύτεροι από την Γερμανία, την Δανία και την Ισπανία, κοινώς, και εδώ μας δουλεύετε. Εισαγωγές προωθείτε κυρία μου, όχι μείωση του CO2, εισαγωγές. Και είναι αλήθεια ότι μας επέτρεπαν πιο χαλαρά κριτήρια CO2, αλλά οι εκπρόσωποί μας (κρυφοί υπάλληλοι αιολικών;) τα ήθελαν πιο αυστηρά; Και με το άδοξο τέλος της Κοπεγχάγης, δεν πήγαν περίπατο όλα αυτά τα κλιματολογικά;

Οι παραδοχές για το ΑΕΠ… Το ΑΕΠ μας θα φάει βουτιά δεκαετίας, και μόνο ένας παγκόσμιος πόλεμος και διαγραφή χρεών και reset στο μηδέν θα μας επαναφέρει σε κάτι που να θυμίζει θετικό ΑΕΠ (άσχετα με το τι λέει ο προϊστάμενός σας κυρία μου, εντυπώσεις προσπαθεί να φτιάξει, ο λόγος του δεν είχε και δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα). Όσο για την τιμή του αερίου... Την δείχνετε να ανεβαίνει λίγο... Το αέριο είναι «γεωπολιτικό». Εξαρτάται από τις ισορροπίες και τις ορέξεις των Μεγάλων Δυνάμεων. Για την ώρα, όλες θέλουν να πουλάνε φυσικό αέριο, επομένως λογική η παραδοχή ότι θα καίμε φυσικό αέριο. Το φυσικό αέριο ωστόσο εξαρτάται και από την οικονομία στην Ευρώπη. Εάν πιστεύετε σε Ευρωπαϊκή ανάκαμψη, ξεχάστε τις τιμές των παραδοχών σας, ή ανεβάστε τες κατά 30-100%. Εάν δεν πιστεύετε σε Ευρωπαϊκή ανάκαμψη, ξεχάστε τα περί 10ετούς ύφεσης στην Ελλάδα. 20ετής και βάλε.


Και το πετρέλαιο; $92 το βαρέλι το 2010; Τι βαρέλια έχετε στο Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής; $77 το Brent, $79 στην Νέα Υόρκη, $60-$80 το τελευταίο 12μηνο... Αχ κυρία μου... Βασίζεστε στο τι σας λέει Goldman Sachs... Να ρωτάτε εμένα... Η Goldman βασίστηκε σε ανοδική παγκόσμια οικονομία και πτωτικό δολάριο όταν σας τα έλεγε αυτά, το 2009... Λογάριαζε χωρίς τον κύριο Πρωθυπουργό ΓΑΠ, που ανέβασε το δολάριο, έριξε τις οικονομίες της Δύσης και απελευθέρωσε το γιουάν χαχαχαχα! Βρε μήπως διαλέξατε νούμερα που σας βόλευαν; Το συνηθίζουν οι ΜΚΟ και οι κλιματολάγνοι...



Καημένη Ελλάδα... Μας λέτε πόσο κάνει να βάλεις αυτή ή την άλλη μονάδα, αλλά αποσιωπείτε εντέχνως πόσο θα κάνει το ρεύμα, και πώς το αέριο είναι , στην χρήση, το πιο ακριβό καύσιμο. Για αυτό φροντίζω να σας το θυμίζω, και η πηγή μου δεν είναι κάποια ΜΚΟ, ή ο Σκάϊ. Οι «επενδύσεις» σας είναι υπόσχεση μελλοντικής ακρίβειας και φτώχειας. Υποτιμάτε πόσο πεσμένος είναι ο παραγωγικός ιστός, πόσο καταστρέφεται κάθε μέρα που περνάει και πως ακόμα και η πιο ήπια εκδοχή της αλλοπρόσαλλης ενεργειακής πολιτικής σας τον πεθαίνει. Δεν θα τα δείτε αυτά σε γυμναστήρια και συνέδρια αιολικών λόμπι, αλλά μια ματιά στον Γενικό Δείκτη και το spread των ομολόγων, τα λέει όλα.

Είναι σαφές, ότι το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής, στήνει δουλειές για λίγους, με το υστέρημα των πολλών και με πρόσθετο θύμα τα βουνά της πατρίδας μου. Οι τοποθετητές αιολικών είναι προφανείς. Οι εισαγωγείς ρεύματος και βιοκαυσίμων επίσης (καλά είχα συγκρίνει την Πράσινη Ανάπτυξη με το Γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι). Αυτό που μένει να βρούμε (και θα το είχαμε βρει αν η Αντιπολίτευση δεν ήταν στο κόλπο, ή αν δεν κοιμόταν), ποιά ελλαδική παρέα είναι στο κόλπο της εμπορίας ρύπων. Όταν βρούμε αυτό, θα έχει λυθεί το παζλ, γιατί εκεί υποψιάζομαι ότι είναι η αφανής μίζα.

Μέχρι να βρεθεί η αφανής μίζα, «θα χαρακτηρίζονται κατά προτεραιότητα ως δημόσιες δασικές, οι εκτάσεις που σχεδιάζονται να εγκατασταθούν αιολικά πάρκα και θα υποχρεούνται όλες οι Υπηρεσίες να αδειοδοτούν τα αιολικά πάρκα , ασχέτως αν υπάρχουν νόμιμες ενστάσεις και δικαστικές προσφυγές από τους ιδιοκτήτες γης». Κυρία ΥΠΕΚΑ μου, γιατί δεν ρωτήσατε τα παιδιά του ΠΕΧΩΔΕ επί Σημίτη για άλλους, πιο κομψούς, τρόπους; Αυτοί ήξεραν.

Όλη η πρόταση του ΥΠΕΚΑ εδώ, όπως κυκλοφορεί, μάλλον ιδιωτικά, δεν την βρήκα σε δημόσια ιστοσελίδα, η δημόσια διαβούλευση είναι με αποστολή email. Εμένα η θέση μου είναι απλή. Χάσιμο χρόνου και πεταμένα λεφτά. Πείτε ότι θέλετε να καίμε μόνο φυσικό αέριο. Πείτε ότι έχετε υποχρεώσεις σε Γερμανούς, Δανούς, και Ισπανούς να πετάξετε λίγη Ελλάδα. Όλα τα άλλα είναι απάτες και παραμύθια. Όσο για τις εξεταστικές επιτροπές... Το αιολικό Βατοπέδι είναι μεγαλύτερο από το ορίτζιναλ.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://data.un.org/Data.aspx?d=EDATA&f=cmID:BD;trID:04

εξαγωγείς βιοντήζελ

Ανώνυμος είπε...

Τίποτα από όσα κάνει η Κυβέρνηση δεν έχει σχέση με περιβάλλον. Αυτά είναι για δημόσια κατανάλωση. Ικανοποιεί εισαγωγείς αερίου, 2 ντόπιους αιολικούς και τίποτε άλλο. Και εντολές από την Γερμανία. Αυτά που λέει για μετά το 2015 δεν τα πιστεύει κανείς. Μου αρέσουν τα μικρά υδροηλεκτρικά μετά το 2018!

Ανώνυμος είπε...

Τα μόνα πιστευτά είναι το αέριο που έχουν δρομολογήσει εδώ και καιρό, όσα αιολικά προλάβουν να χώσουν σε Εύβοια και Λακωνία και αν βρουν λεφτά για κανένα φράγμα. Τα άλλα είναι μελλοντολογίες.

nikos είπε...

το νέο σχέδιο "Riese" του Αδόλφου ..αποθήκευσης πυρηνικών σκουπιδιών στην περιοχή μου και χωριο ΣΤΑΝΟς(με πλήρης απομαστευση υδρολογική ..και βιολογική εξόντωση του αγροτικού πληθυσμού) ) ..και θέσπισε με Νόμο 3320 ο Σημίτης Παχτας και συνεχίζουν ..μέχρι σήμερα ακάθεκτα με χρηματοδοτήσεις http://antigoldgreece.wordpress.com/2010/06/13/drilling/ δεν θα περάσει ..Στο πλευρό μας είναι μόνο η WWF ,και το παρατηρείο μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων http://antigoldgreece.wordpress.com/.. ζητάμε βοήθεια ...

Ανώνυμος είπε...

αυτό το 20 20 20 σωστά το έχεις πιάσει, οι κατά την ωφελιμιστική Birbimbo εθνικοί στόχοι

με κάτι άτομα που έχουμε μπλέξει όμως, απόγονοι κοτζαμπάσηδων εντελώς
@αλλενάκι

nikos είπε...

Αφού στην εποχή μας τα ..σκατά και απόβλητα που ..παράγουν ..λάμπουν περισσότερο ..από το χρυσό τους ..και την ζωή των κατοίκων του χωρίου μου ..ας τολμήσουν....

Ανώνυμος είπε...

Η WWF είναι κατ αρχάς υπέρ του 20 20 20. Είναι σαν να πηγαίνεις σε πόλεμο με ένα κανώ, και απέναντί σου να έχεις ένα πυρηνικό αεροπλανοφόρο. Ξέρω, το κανώ κερδίζει. Χάνοι κατεψυγμένοι

Ανώνυμος είπε...

Η ενεργειακή μας πολιτική είναι αυτό που ζήτησαν οι κύριοι που φέρνουν και καίνε αέριο. Τα αιολικά είναι πρόσχημα (αλλά να φάει και κανένας φτωχός Τέρνας)

nikos είπε...

Ο διαχειριστής έχει της θέσεις της WWF ..είναι σε θέσει να σου απαντήσει ποιο αρμοδίως

archaeopteryx είπε...

Οι θέσεις της WWF

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=gmail&attid=0.1&thid=1297e55303fc3ff1&mt=application/pdf&url=https://mail.google.com/mail/?ui%3D2%26ik%3D5db870cf8c%26view%3Datt%26th%3D1297e55303fc3ff1%26attid%3D0.1%26disp%3Dattd%26zw&sig=AHIEtbSn6eqyo3291stDbNAQkCRr1xdRoA&pli=1

nikos είπε...

Για να τον δούμε σήμερα ..πως το παιδί μας ο ΓΑΠ . ..θα μοιράζει την τρίχα του γαϊδάρου στα 5,6,7, χαχααχαχ
29 Ιουνίου 2010 12:17 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

ολο μπουρδες γραφετε

nikos είπε...

ναι εμείς ετσι είναι οπως το λες ..χιχχιεσυ ανωνημε .....χιχιχι
υπάρχει και το

http://www.wwf.gr/images/pdfs/WWF_NOMOreport%202010.pdf

Ανώνυμος είπε...

εισαγωγές βιοντήζελ. Θα ντηζελοποιούν τηγανόλαδα στην Σικελία και θα τα φέρνουν εδώ για τα ταξί

archaeopteryx είπε...

12:59, ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σου, χαίρομαι που διαβάζεις τις μπούρδες, το ψέμα και η απάτη έχει ξεσκεπαστεί, θα γλυτώσουμε από εσάς με την ύφεση, και ότι προλάβετε, θα είναι καταστροφή του Ελληνικού τοπίου και του Ελληνα καταναλωτή. Τόσο απλά.

nikos είπε...

Αφού ήμασταν τόσο ξύπνιοι ..και ξεπουλήσαμε στους λατινομαφιοζους .πριν χρόνια το δικό μας αγνό λάδι ..και δεν το πιστοποιήσαμε ..χιχιχι