Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Η Αγλαΐα και οι Άραβες σοφοί της ερήμου


Για το ότι τα αιολικά είναι μία απάτη και μισή σε βάρος των υπανάπτυκτων, δεν έχω αμφιβολία. Ούτε αλλάζω άποψη επειδή έβαλαν οι Γερμανοί και οι Δανοί στην χώρα τους. Αυτοί που πήραν την απόφαση, το έκαναν και για να βγάλουν κάτι από τις εσωτερικές τους αγορές, και για κράχτη για εμάς τους υπόλοιπους.


Δεν πρόκειται για θεωρία συνομωσίας. Καθαρή και δηλωμένη πρωτοβουλία του Γερμανικού Υπουργείου (ή Υπηρεσίας) Ενέργειας, για να «προσφέρει λύσεις να σώσει τον κόσμο από την κλιματική αλλαγή» (http://www.renewables-made-in-germany.com/). Με βιτρίνα, το Club of Rome (παλιοί, δήθεν αριστερίζοντες, μελλοντο-καταστροφολόγοι), σύμμαχο τον αποτυχόντα Gore (που έχει θησαυρίσει από την άσκηση), αλλά, βασικά, Γερμανική προσπάθεια και προπαγάνδα. Κάτι σαν την οδοντόκρεμα Colgate που σε βοηθάει να βρεις γκόμενα(ο).


Στους Έλληνες, μας λένε ότι το Desertec το έστησε μια Γερμανίδα ονοματισμένη «Αγλαΐα» επειδή ήταν ...πολύ φιλέλλην ο μπαμπάς της(!)


Στους Άραβες λένε ότι ήταν φωτισμένοι Άραβες σοφοί που ήθελαν ΑΠΕ στην έρημο! Χάντρες και καθρεφτάκια αναλόγως των ντόπιων αναγκών.

Και αν ο προφανής λόγος όλης αυτής της καλοστημένης διαφήμισης ήταν να πουλήσουν τα προϊόντα τους (την δουλειά τους κάνουν), 1) εμείς δεν χρωστάμε, ούτε θα είμαστε υποχρεωμένοι, αν οι ξεπουλημένοι δικοί μας δεν είχαν στηθεί (ή στήσει) επί τούτου, και 2) το πραγματικό αντικείμενο είναι το αέριο (και, λιγότερο) το πετρέλαιο της Βορείου Αφρικής. Αυτό τους έχει εκχωρήσει η άλλη Αυτοκρατορία μετά το 1990, για να μην ψωνίζουν και πολύ από τους Ρώσους. Και τα "νεοταξικά" "social transformations" θα φτιάξουν νέες αντι-νεοταξικές ιδεολογίες as surely as I can see you, baby.

Τα άλλα είναι για τους ιθαγενείς, καθηγητές Πολυτεχνείου, πλασιέ, και ντόπια λιγούρια -- και συγγνώμη αν ακούγομαι sine nobilitate. Την οδοντόπαστα Colgate είχαμε επιλογή να μην την αγοράσουμε. Τώρα μπαίνουμε σε καταναγκαστικά...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χοντρή μπίζνα αρχαίε.
Με τεράστιο μάρκετινγκ εξειδικευμένο για κάθε χώρα και φυλή.
Δεν πάιζονται!
Τα λεφτά πρέπει να είναι τεράστια και πως να μην είναι όταν τα πληρώνουμε από τον διπλασιασμό της τιμής του ρεύματος.
Πάντα για να σωθούν οι αρκούδες της Ανταρκτικής και να βρέξει στην ταλαίπωρη Αιθιοπία. χο! χο!
Δεν βγαίνουν τα λεφτά πια από τους αφελείς φιλάνθρωπους.

Ανώνυμος είπε...

http://desertec-mediterranee.over-blog.com/article-dr-aglaia-wieland-joined-dii-in-april-2010-as-director-strategy-49650877.html

Ανώνυμος είπε...

Τελικά η κλιματική αλλαγή είναι η μόνη δικαιολογία τους και για αυτό σκίζονται να την στηρίξουν. Και προβλέπεται κρύο αυτό το χειμώνα.
http://www.meteo-news.gr/site/article/Heavy_winter_provide_foreign_meteorologists_for_Greece_/

archaeopteryx είπε...

Άσχετο, αλλά:

Μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της αρχαιολογίας και γενικότερα του πνευματικού κόσμου της χώρας, ο Γιάννης Σακελλαράκης έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, αφήνοντας πίσω ένα εξαίρετο έργο. Ο Γιάννης Σακελλαράκης κηδεύτηκε ήδη, ανήμερα του θανάτου του, στην Αθήνα.

Αν και μη Κρητικός στην καταγωγή, είχε συνδέσει την επιστημονική του και όχι μόνο ζωή με τις ανασκαφές στην Κρήτη ενώ υπήρξε και διευθυντής του αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

Ο Γιάννης Σακελλαράκης υπήρξε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης και μέλος της ελληνικής αρχαιολογικής υπηρεσίας από το 1963. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1936. Πήρε πτυχίο από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε σε πολλά μέρη της Ελλάδας, στην Κρήτη, στο Μουσείο Ηρακλείου, αρχικά ως επιμελητής (1963-1968) κι αργότερα ως διευθυντής του (1980-1987) και στην Αθήνα ως επιμελητής και έφορος των Προϊστορικών Συλλόγων (1970-1980) και υποδιευθυντής (1987-1994) του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Ανέσκαψε στις Αρχάνες, μαζί με τη σύζυγο του Έφη Σακελλαράκη, καθώς και στο Ιδαίο Άντρο και τελευταία στα Κύθηρα και ανακάλυψε την Ζώμινθο.

http://markoslazaros.wordpress.com/

Aldous Huxley είπε...

Το ζητούμενο δεν είναι μόνο οι πωλήσεις υλικού και εξοπλισμού. Αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα του ελέγχου των λαών της Μεσογείου.

Το ζητούμενο είναι η ηλεκτρική δικτύωση και η μεταφορά ρεύματος από συμβατικές πηγές της Βόρειας Αφρικής στην Ευρώπη.

Η χώρα μας είναι ένα μικρό κουνούπι στον δρόμο.

Η πληθώρα όχι συμπτωματικών ανακοινώσεων για ευρήματα αερίου στην περιοχή μπορεί να τους χαλάσει μερικά από τα σχέδια αλλά δεν θα κάνουν πίσω.

Δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι ξεκίνησαν από την προσπάθεια των Γερμανών να βρούν και αυτοί "ζωτικό χώρο". Και στις δύο φορές, είχαν τμήμα των ΗΠΑ με το μέρος τους