Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

H Lego μάς εξοικιώνει με την ...σωτηρία


Εσείς που με διαβάζετε, είτε συμφωνείτε, είτε διαφωνείτε, τουλάχιστον βλέπετε κάποιου είδους επιχειρηματολογία, έχετε την άποψή σας… κοινώς, είστε σκεπτόμενοι. Αυτό είναι καλό, ακόμα και αν με απορρίπτετε. Τα πιτσιρίκια δεν έχουν τέτοια πολυτέλεια. Τα πιτσιρίκια προσφέρονται για πλύση εγκεφάλου.

Τον περασμένο Μάϊο, είχα γράψει ένα κομμάτι, βασικά για fuel cells υποβρυχίων, που ξεκίνησε όμως από «εκπαιδευτικά παιχνίδια» που είχα βρει στο Ευγενίδειο. Μια χαρά προπαγάνδα.


Και να που η Vestas έπιασε την Lego, και έφτιαξαν και άλλη πλύση εγκεφάλου για παιδάκια, που μου επισήμανε ο φίλος Σ, που μου έστειλε και τον σχετικό σύνδεσμο. Ξύπνιοι αυτοί οι Δανοί... Εξάγουν πολλές πριγκήπισσες και βασίλισσες, δανέζικη φέτα, κλπ.


Μία από τις μεγάλες αντιδράσεις στα αιολικά είναι η ενόχληση που προκαλούν στο τοπίο. Ενόχληση για μένα που μεγάλωσα με ελεύθερες θέες και ανοιχτούς ορίζοντες και τον Υμηττό χωρίς κεραίες, και την Πάρνηθα με …λύκους. Τα παιδάκια που είναι σήμερα 5 χρονών, σε 20 χρόνια δεν θα ενοχλούνται καθόλου ούτε από τις κεραίες στον Υμηττό, ούτε από την φαλακρή Πάρνηθα. Μία από τις καμπάνιες του αιολικού λόμπυ είναι να μας συνηθίσει στην θέα των αιολικών. Οι μπροσούρες της ΕΛΕΤΑΕΝ και του ΥΠΕΚΑ, δείχνουν αιολικά σε πράσινους λόφους, με μικρά ξανθά παιδάκια με γαλανά μάτια να κυνηγάνε πεταλούδες. Όσοι αντιστέκονται, δείχνουν σκαμμένα βουνά, καμένα δάση, και σκουριασμένες ανεμογεννήτριες.


Τα καλά νέα είναι ότι η Vestas κλείνει εργοστάσια στην Δανία και απολύει κόσμο (πίσω στην τύρφη και τα στρείδια σας, άχρηστοι πειρατές), και με λίγη τύχη από το Ρεπουμπλικανικό Κογκρέσσο, θα κλείσει και στην Αμερική. Θα αγοράζω Lego, εάν θέλω, και τα αιολικά σας να τα βάλετε εκεί που ξέρετε. Για τα ενεργειακά της Δανίας, έχω γράψει εδώ και εδώ.


Ερώτημα: Γιατί αγοράζουμε παιχνίδια που προωθούν (στα παιδιά μας) διπλασιασμό του κόστους του ηλεκτρικού και καταστροφή των βουνών μας;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τα παιχνίδια της Lego παίζουν παντού
@καλημέρα
αλλενάκι

archaeopteryx είπε...

Η απάντηση της Ευρώπης στο Χόλλυγουντ!

Ανώνυμος είπε...

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=33&artId=367934&dt=18/11/2010

εμείς στα στρείδια μας, εσείς στην πείνα

archaeopteryx είπε...

Η Κοκκινοσκουφίτσα, είναι πιο αξιόπιστη από το Βήμα.

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/10/blog-post_9377.html

Έχει και την ίδια εικόνα, και έχει και παραπομπές, ενώ η μόνη παραπομπή του Βήματος είναι τι έφαγαν χτες βράδυ. Αλλά αν θες να φοβάσαι, ελεύθερα.

Πείνα θα έχουμε γιατί παρατήσαμε την μόνη σχεδόν-αυτάρκεια που είχαμε, την αγροτική παραγωγή.

Ανώνυμος είπε...

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_21/11/2010_423335

Είναι σπέρμα ελπίδας, με απρόβλεπτη κοινωνική δυναμική, κάποιοι να θυμούνται. Να μην ξεχαστεί ποτέ, σε οποιεσδήποτε συνθήκες, η σημαδιακή «διακαναλική» συνέντευξη του πρωθυπουργού Γ. Α. Παπανδρέου, στις 25.10.2010: σε ποια έκπτωση διανοητικής στάθμης έφτασε ο πολιτικός βίος της χώρας. Να μην ξεχαστεί η προσβλητική της νοημοσύνης των πολιτών εικόνα, ο ανθρωπολογικός τύπος «νάνου τανυόμενου επ’ άκρων ονύχων». Να ηχούν πάντοτε στα αυτιά κάποιων Ελλήνων οι σολοικισμοί, οι βαρβαρισμοί, η επίδειξη αμάθειας («μηδέν στο πηλήκιο») του διαχειριστή της ιστορίας των Ελλήνων σήμερα. Κάποιοι να θυμούνται πάντα τους όρους του «Μνημονίου» που υπέγραψε ο πρωθυπουργός, όρους που μόνο φεουδάρχες επέβαλλαν άλλοτε σε δουλοπάροικους.

Η «μαγιά» της ανθρώπινης ποιότητας στην ελληνίδα γη να μην ξεχάσει ποτέ ότι ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε (ηγετική του επιλογή) να ζητήσει την ψήφο μας για Κακλαμάνη και Ψινάκη, για Κικίλια και Ψωμιάδη. Να μην πάψουν ποτέ να διερωτώνται κάποιοι Ελληνες για τα κριτήρια αξιολόγησης της ανθρώπινης ποιότητας, κριτήρια συμβιβασμού ή αυταπαρνητικής αντίστασης σε κομματικές σκοπιμότητες, που διέσωσε ο εγγονός της Πηνελόπης Δέλτα.

Στο πρόσωπό του, όπως και στο πρόσωπο του αυλικού, της πρωθυπουργικής κουστωδίας, Γερουλάνου, οι μνήμονες Ελληνες μετράνε τις αντοχές επιβίωσης της αρχοντιάς των Μπενάκηδων. Νοσταλγικού μέτρου φιλοπατρίας