Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

Υποχρεωτικοί ζητιάνοι


Τα θυμάστε τα Πράσινα τέλη κυκλοφορίας; Αυτά που σε τιμωρούν αν δεν αγοράσεις καινούργιο αυτοκίνητο; Ή την Πράσινη ενέργεια; Αυτήν που στοιχίζει 3, 4 και 5 φορές όσο και η κανονική; Την Πράσινη ανάπτυξη; Τώρα έχουμε Πράσινα πιστοποιητικά. Υποχρεωτικά. Με "Νόμο"της Ε.Ε. Δεν μπορείς να κάνεις συμβόλαια χωρίς αυτά. http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1896319

Μιλάμε για την Ελλάδα. Ο ίδιος Μήτσος που σου άφησε 100 κακοτεχνίες, ο ίδιος Μήτσος που βαριόταν να βρέξει την πλάκα ή να βάλει μόνωση για τα νερά, ο ίδιος Μήτσος που είπε «έλα μωρέ θα στο βολέψω εγώ», ο ίδιος Μήτσος θα έρθει να σε πιστοποιήσει. Θες, δε θες. Θα σου πάρει €300-€500", συν τα μαύρα, συν τις υποδείξεις και τις προμήθειες που θα πάρει για να σου βάλει αυτό ή να σου αλλάξει εκείνο.


Ήδη ξερογλείφεται η εκκολαπτόμενη Μαφία. Δείτε τι λένε μεταξύ τους οι «συνάδελφοι»: http://www.monachos.gr/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1329 «Από αυτό θα εξαρτάται η αξία του κάθε κτιρίου». Το καταλάβατε; 5-10 «ειδικοί» με το χέρι απλωμένο στην τσέπη μας. Εκβιαστές με τον Νόμο.

Και φυσικά θα προτείνουν Γερμανικές μπογιές που μονώνουν, και ειδικά Γερμανικά πλαστικάκια που σου φτιάχνουν το κέφι, και υβριδικά κουφώματα ("πρωτοποριακή"τεχνολογία 1980), και νέους Γερμανικούς καυστήρες και, νομίζω, έξυπνα παιδιά είστε, το πιάσατε.


Είμαι υπέρ της καλής κατασκευής, και του καθαρού καυστήρα, και χαμηλής ρύθμισης στον θερμοστάτη, και τέντα στο μπαλκόνι, και ανοιχτό παράθυρο την νύχτα που έχει δροσιά, και έξτρα μόνωση στην πλάκα. Είμαι κατά των ζητιάνων στα φανάρια. Οι νέοι πράσινοι επιθεωρητές, θα είναι κάτι χειρότερο: Ζητιάνοι που είσαι υποχρεωμένος να τους δώσεις κάτι.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ιδέα της ενεργειακής βελτίωσης ενός κτιρίου είναι άριστη. Το πώς θα το κάνουμε στην Ελλάδα, θα το κάνουμε Ελλαδικά. Το υποχρεωτικό είναι φασισμός.

archaeopteryx είπε...

http://www.euro2day.gr/chameleon/139/articles/612567/ChameleonArticle.aspx

Η ΡΑΕ και η… μουλωχτή προκήρυξη

Ονόματα πέφτουν στο τραπέζι για την αντικατάσταση των τεσσάρων από τα επτά μέλη της υπερδραστήριας ΡΑΕ (τουλάχιστον το τελευταίο διάστημα), η θητεία των οποίων έληξε ή λήγει οσονούπω. Πέρα όμως από την ονοματολογία, και το διαφαινόμενο «παρασκήνιο» που συνοδεύει την επιλογή των νέων μελών, αυτό που προξενεί εντύπωση είναι ο τρόπος που το ΥΠΕΚΑ διάλεξε να προκηρύξει διαγωνισμό για τις θέσεις τους.

Για μια τόσο προβεβλημένη ανεξάρτητη αρχή, της οποίας οι αποφάσεις εν πολλοίς θα κρίνουν το ενεργειακό τοπίο της χώρας, ενόψει και της υιοθέτησης του τρίτου ενεργειακού πακέτου, το ΥΠΕΚΑ διάλεξε έναν μάλλον «μουλωχτό» τρόπο για να προκηρύξει την αντικατάσταση μελών, ο οποίος έρχεται σε αντίθεση με τις περιβόητες διαδικασίες «ανοιχτής διακυβέρνησης» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση.

Η προκήρυξη λοιπόν αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου, στις 16 Σεπτεμβρίου, αλλά βρίσκεται καταχωρισμένη ανάμεσα στην ειδησεογραφία και στα δελτία Τύπου της 7ης Σεπτεμβρίου!

Το «μπέρδεμα» -τεχνικό ας υποθέσουμε- για τον πιθανό ενδιαφερόμενο είναι προφανές, αφού αν δεν του υποδείξουν πού να βρει τους όρους της προκήρυξης, θα χαθεί. Η προκήρυξη δημοσιεύτηκε βεβαίως και στον Τύπο, όπως ορίζει ο νόμος, αλλά επιλέχθηκαν οι εφημερίδες «Εστία» και «Αυγή», οι οποίες -ας μας επιτραπεί να σχολιάσουμε- δεν είναι ακριβώς τα φύλλα εκείνα που αναζητά ένας τεχνοκράτης, υποψήφιος για μια θέση στη ΡΑΕ.

Σημειώνεται ότι ήδη έληξε η θητεία των κ. Μ. Ροβδάκη, καθηγητή στο ΕΜΠ, και Κ. Βλάχου, επίσης καθηγητή στο Alba, και αναμένουμε πολύ σύντομα την ανακοίνωση των αντικαταστατών τους από την υπουργό, κ. Τίνα Μπιρμπίλη.

Στις 26 Νοεμβρίου, δε, λήγει η θητεία των δύο αντιπροέδρων της Αρχής, κ. Μ. Θωμαδάκη και Θ. Πανάγου. Παραμένουν ο πρόεδρος κ. Ν. Βασιλάκος και τα μέλη κ. Γ. Κρεμλής και Δ. Ραχιώτης, καθώς η θητεία τους ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες

Και αυτοί, ζητιάνοι είναι, άρα δεν είναι άσχετο...

takis perreas είπε...

Νοίκιαζα το πατρικό μου σε έναν "Αλβανό οικογενειάρχη" (ανάθεμα την ώρα) και τώρα που έφυγε και ψάχνω νοίκια και επισκευές.
Έχει ολοκαίνουργια Αλουμίνια και κεραμοσκεπή επάνω στην πλάκα.
Έως εκεί φτάνουν οι οικονομικές μου δυνατότητες να το "μονώσω".
Ούτε ένα σέντσι παραπάνω!
Θα το νοικιάσω μαύρο σε έναν φίλο κι ας μου δίνει 9 νοίκια τον χρόνο.
Από το να μου παίρνει τα τρία νοίκια η Εφορία, θα παίρνει πάλι ...τρία!!!
Γι να έχουμε αυτό το σπίτι δικό μας,ο ένας παππούς πολέμησε στην Αλβανία και ο άλλος στον ΕΛΑΣ και έκανε "κοινωνικό τουρισμό" στα ξερονήσια χωρίς να υπογράψει μετάνοια ποτέ!
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να "ποινικοποιήσει" την κατοχή σπιτιού στην Ελλάδα ας κοπιάσει!
Ανοίξαμε τα "μαγαζιά" μας και τον περιμένουμε!

nikos είπε...

στα μάτια μας .. γεννιέται και πάλι ένα "κλειστό επάγγελμα" χιχχι

Ανώνυμος είπε...

Παίρνουν μία ολόκληρη τάξη ανθρώπων που έχουν τεχνικές γνώσεις και αξιοπρέπεια και τους υποβαθμίζουν σε ρόλο φοροεπιδοτούμενου εισπράκτορα. Όταν λέμε καταστροφή της μεσαίας τάξης, το εννοούμε.

Ανώνυμος είπε...

ασφαλως θα νοικιαζονται τα σπιτια χωρις να δηλωνονται με αυτη την αλητεια που προωθουν