Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Πέντε ερωτήσεις με τα Χρόνια Πολλά


Aυτή η ανάρτηση δημοσιεύτηκε στις 31/12/2010, στο antinews.

Εγώ, με τις ευχές μου για Χρόνια Πολλά και ο Θεός να βάλει το χέρι του, θα ήθελα να υποβάλω, σε όσους από εσάς έχετε όρεξη, ή ξέρετε κάτι, μερικές ερωτήσεις που με τρώνε, και θα ήθελα να τις ξεκαθαρίσω πριν από το τέλος του 2011.

(Α) Ποιος χρηματοδότησε το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου; Άλλαξε κάτι το 1990 σε σχέση με τα μέσα της δεκαετίας του ’70;

(Β) Τι πιθανότητες, λέτε, υπάρχουν, να μας έκανε σοσιαλιστές ο Ανδρέας Παπανδρέου, συνειδητά, σε κάποια Ελληνική εφαρμογή, κάποιας εκδοχής στρατηγικής που βασικά δημιουργεί τάξη ανθρώπων εξαρτημένη οικονομικά από «παροχές», και εσκεμμένη κρίση, με κίνητρο την …πτώση του καπιταλισμού και την μετατροπή μας σε προτεκτοράτο. (Και πριν πείτε «σιγά τον Ελληνικό καπιταλισμό», θα σας προτρέψω να δείτε την λίστα των εισηγμένων εταιριών , και να ξεχωρήσετε ποιες από αυτές είναι μεγάλες, και ποιες από τις μεγάλες είναι ήδη μη ελληνόκτητες, ελληνόκτητες στα χαρτιά, αλλά ελεγχόμενες από ξένους στην πραγματικότητα).

(Γ) Συνδυαστική ερώτηση των (Α) και (Β): Τι πιθανότητες να μας κληροδότησε η Ανατολική Γερμανία στην Ενωμένη Γερμανία το 1990, και, με εξαίρεση την αποτροπή της εγκαθίδρυσης Ρωσικών συμφερόντων εδώ, τι ενδιαφέροντα έχει στην Ελλάδα η Αμερική;

(Δ) Εάν ισχύει ότι η Γερμανοί και οι Γάλλοι έχουν συμφωνήσει σε Ευρώπη δύο ή παραπάνω ταχυτήτων με εκχώρηση εξουσιών στις «Βρυξέλλες» για την β’ και γ’ κατηγορία… όπου, από όσο ξέρω δεν ψηφίζω, πείτε μου παρακαλώ, πώς ακριβώς θα τηρήσω το …Σύνταγμα, που θέλω να τροποποιήσω για πιο …αντιπροσωπευτική Δημοκρατία;

Συγγνώμη αν βάζω δύσκολα, χρονιάρες μέρες, η πέμπτη και τελευταία μου ερώτηση είναι

(Ε) Εάν η υποψία μου έχει κάποια βάση, ποιος θα το πει στον κόσμο; Ή τα ξέρει ο κόσμος και δεν τον νοιάζει;

Και, φυσικά, Χρόνια Πολλά σε όλους και στο Antinews.


ψυχραιμια είπε:

1) λιγο πριν το 1981 στη ΝΔ κυκλοφορουσαν φημες για Κανταφι οτι εδινε λεφτα στο ΠΑΣΟΚ.Τωρα μπορει να βγαινουν και άλλα εκ των υστερων.
Εκεινο που αλλαξε το 1990 ηταν η πτωση του ανατολικου μπλοκ.Ειναι προφανες οτι οι ΗΠΑ μετα την πτωση ειναι ειτε ουδετερες μεταξυ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ειτε και περισσοτερο με το ΠΑΣΟΚ αν υποψιασθουν οτι η επιρροη της Εκκλησιας και του εθνικισμου μπορει να οδηγησει τη ΝΔ πιο κοντα στη νεα Ρωσια.
Τωρα αν πιστευετε οτι ολη η ιστορια του ψυχρου πολεμου ηταν σικε -πολλη συνωμοσιολογια – και ολα μιλημενα τοτε μπορειτε να πιστευετε διαφορα.Αν ομως πιστευετε οπως εγω οτι η αντιπαραθεση των υπερδυναμεων ηταν πραγματικη τοτε ο ρολος του Ανδρεα ηταν να ενσωματωσει το μη δεξιο κομματι του λαου στη συμμαχια και ολα τα υπολοιπα επονταν.
2) Ο Ανδρεας κινειτο βασει συσχετισμων δυναμεων.Το 1981 πηρε μια Ελλαδα μεσα στην ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ και με προεδρο Καραμανλη.Δεν μπορουσε να παει απο την πρωτη στιγμη πιο περα.Απαλλαχθηκε απο τον Καραμανλη το 1985.Ηταν ομως αργα καθως ενα μηνα νωριτερα ειχε εκλεγει ο Γκορμπατσωφ.Υπο αλλες συνθηκες μπορει να προχωρουσε και αλλο.
3)Οτι επιρροη ειχε η Α.Γερμανια την πηρε η Δ.Γερμανια.Δε νομιζω ομως οτι ειχε πολλη απο αυτη.Τα συμφεροντα της Αμερικης στην Ελλαδα αφορουν και τη Μεση Ανατολη και οχι μονο το διαγκωνισμο με τη Ρωσια.Οικονομικα συμφεροντα σοβαρα δεν εχει αλλα εχει στρατηγικα (βαση Σουδας) και η Ελλαδα κοβει τη Μεσογειο σαν μαχαιρι.
4) Με το συνταγμα στην Ελλαδα δεν ασχολειται κανεις εφ οσον συμφωνουν τα δυο μεγαλα κομματα.Δυστυχως ετσι ειναι.Αν διαφωνησουν θα ασχοληθουν ολοι.
5) Ισχυει το απο πανω.

ευτυχια είπε:

Εγώ ήμουνπάντα δύσπιστη σε θεωρίες συνωμοσίας.Απλώς αναλύοντας συμπεριφορικά το ΠΑΣΟΚ του 81 – που τόζησα στο πετσί μου-γέμισα υποψίες. Πρώτα για την στόχευση στον συναισθηματισμό των Ελλήνων με αποτέλεσμα την χειραγώγησή τους. Μετά για την εξαιρετική και στρατιωτική οργάνωση που είχε από την πρώτη στιγμή του : πρασινοφρουροί, κλαδικές κλπ που του επέτρεψαν να αλώσει όλους τους χώρους και να αποτρέψει ουσιαστικά στην Ν.Δημοκρατία να κυβερνήσει, ακόμα κι όταν κέρδιζε τις εκλογές. Γιατί ποιός αμφιβάλλει ότι κυβερνάει το βαθύ ΠΑΣΟΚ εδώ και τριάντα χρόνια χωρίς διακοπή?Αυτό έγινε με την πλήρη και ακαριαία αποδόμηση της Ιεραρχίας το 81, αφού εκδιώχτηκαν με συνοπτικές διαδικασίες όλοι οι διευθυντές και τα στελέχη του Δημοσίου τομέα και των ΔΕΚΟ και αντικαταστάθηκαν από πρασινοφρουρούς.Το ότι η Νέα Δημοκρατία που πάντα είχε πολύ καλύτερους, μορφωμένους και ικανούς Ελληνες στις τάξεις της,ποτέ δεν μπόρεσε να οργανωθεί στοιχειωδώς, με έκανε να πιστέψω στην ύπαρξη κάποιας feasibility study που εκπονήθηκε σε κάποιο ξένο Πανεπιστήμιο ή Υπηρεσία του εξωτερικού κάποια χρονιά της δεκαετίας του 70.Ισως στο Πρίστον ή στην ΣΙΑ.

archaeopteryx είπε:

Ποιός ωφελείται;
Μένω σε κάτι που είπε ο Ψυχραιμίας και δεν μου φεύγει από το κεφάλι. Αλλιώς ξεκίνησε ο Αντρέας και αλλιώς του βγήκε. Να το υπεραπλοποιήσω; Ξεκίνησε σε μοντέλο Συρίας (αριστερίζοντες βεδουϊνοι — αυτο δεν είναι βασικά οι πασόκοι; αριστερίζοντες βεδουίνοι με γραβάτες), δεν του βγήκε μετά το 90 και όλοι μαζί προσκύνησαν το χέρι που τους τάϊζε, ντε φακτο ή ντε γιούρε.
Αμερική-Γερμανία-Ρωσία έχουν ένα παιχνίδι χοντρό που είναι σε εξέλιξη.
Ευχαρίστως η Γερμανία παίζει τον αντιρωσικό φόβο των Αμερικάνων για δικά της συμφέροντα (που εκ του αποτελέσματος τα πετυχαίνει: To lebensraum το αποκτά σιγά σιγά στην Δύση με την Πρασινάδα (δεν μου το βγάζει κανείς από το κεφάλι ότι είναι δικιά τους η πατέντα σε αυτό), αλλά ωραία φιλειρηνικά και οικολογικά. Ό,τι δεν κατάφερε με τα υποβρύχια το 41-42.
Ευχαρίστως η Ρωσία θα κρατούσε την Βαλτική και την Ανατολική Ευρώπη, αλλά δεν μπορεί να τα βάλει με την Γερμανία+Αμερική. Ευχαρίστως η Γερμανία θα έδιωχνε την Αμερική από την Ανατολική Ευρώπη (και δεν θα εκπλαγώ αν τα καταφέρει) αλλά κάπου φοβάται και τον κύριο ΚαΓκεΜπε
Ευχαρίστως η Ρωσία ΚΑΙ η Γερμανία θα έδιωχναν την Αμερική από την Μέση Ανατολή, αλλά οι άλλοι σε αυτό δαγκώνουν. Και τους έστειλαν τα μαμούτια στην Νέα Υόρκη, όπως παλιότερα τα υποβρύχια στην Νέα Υόρκη.
Και η Ελλάδα… στην μέση της Μεσογείου

ψυχραιμια είπε:

Εισαι σωστος οσον αφορα τις αλληλουποβλεπομενες σχεσεις αυτων των τριων δυναμεων.Καπου εκει παιζει και η Γαλλια ως εγγυητης της εξημερωσης της Γερμανιας προς τους αλλους Ευρωπαιους και ως εγγυητης της καποιας ανεξαρτησιας της Ευρωπης με το μινι πυρηνικο οπλοστασιο που δεν επιτρεπεται να εχει η Γερμανια

archaeopteryx είπε:

παραδοσιακά φιλορωσική (στο φόβο της για την Γερμανία). Και στο Ιρακ; Αντιαμερικανική (και μη μου πεις το κάνει για την αγάπη των αλγερίνων)

ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα είπε:

Βάλτε στους υπολογισμούς ότι η Gaz prom αγόρασε ένα μερίδιο της shell
h…p://www.russian.gr/news/economics/news.php?ID=61635

megalos podilatis είπε:

Μην ξεχναμε οτι επι ΠΑΣΟΚ αναδειχθηκαν δυο επιχειρηματιες με αμεση σχεση με το κομμουνιστικο μπλοκ. Μην ξεχναμε την σχεση Σημιτη Κοκκαλη απο την δεκαετια του 60 στην Γερμανια. Τα ερωτηματα ειναι πολλα και ισως τιποτα δεν ειναι τυχαιο. Δεν ειναι και συνομωσιολογικο.

kiki είπε:

Και επισης ο Κυριακου, Μηνας το ονομα, και ουχι Μηνως.
Κοκκαλης συνεταιρος με τον Βουδουρη ” Ελευθερο Τυπο “, αγοραζαν μηχανηματα για την ΔΕΗ.
Σημιτης Σπυρος αδελφος του Κινεζου, μεγαλοστελεχος ολων των Γερμανικων Κυβερνησεων, υπευθυνος ασφαλειας της Γερμανιας, δηλαδη των μυστικων γερμανικων υπηρεσιων, δεν εκανε επενδυσεις, βοηθουσε τις γερμανικες επενδυσεις στην κατεχομενη Ελλαδα, απο τους εκσυγχρονιστες.Καθοδηγουσε τον μικρο του αδελφο.

Επώνυμος είπε:

Καταρχάς, καλή χρονιά σε όλους. Φάκτορα, χρόνια πολλά για την ονομαστική σου γιορτή.
Α) Από Σημίτη και μετά το ανέλαβαν οι Γερμανοί, ε;
Β) Οι πιθανότητες είναι 100%. Αυτά που λέει ο Ψυχραιμία είναι για ξεκάρφωμα, για να μας μπερδέψει και μην καταλάβουμε τάχατες την έκταση και την ξεχωριστή ποιότητα του αμερικανικού κόλπου.
Γ) Νομίζω ότι ο κόσμος δεν μπορεί να ερμηνευθεί με αμιγώς εθνικά κριτήρια. Η Νέα Τάξη είναι υπερθνική, ο βασικός της βραχίονας ε΄ναι η κυβέρνηση των ΗΠΑ και από κει και πέρα υπάρχουν διάφορα μερικότερα συμφέροντα (ορισμένα από αυτά και εθνικά με τη στενή του όρου έννοια) που κινούν καταστάσεις.
Με βάση τα παραπάνω, ο πρώην Ανατολικογερμανός πράκτορας απλώς έγινε παρακλάδι της Νέας Τάξης στην Ελλάδα. Και ταυτόχρονα έγινε και θεματοφύλακας της όποιας γερμανικής επιρροής στην Ελλάδα. Δεν νομίζω να έκανε κάτι παραπάνω.
Δ) Σιγά σιγά αρχίζω να πιστεύω ότι η Ε.Ε. δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα καλοστημένο κόλπο της Νέας Τάξης για να ελεγχθούν τα κράτη της Ευρώπης. Συντάγματα και ιστορίες είναι ενοχλητικές λεπτομέρειες.
Ε) Κάποιοι τα υποψιάζονται, κάποιοι και να τους τα πεις δεν θα τα πιστέψουν. Ο Θεός βοηθός.
Πάντως τώρα η χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναγύρισε στη μητέρα πατρίδα. Για την ακρίβεια, στην πατρίδα της μητέρας του (κάπου το διάβασα αυτό σήμερα, δεν θυμάμαι πού, και μου άρεσε πάρα πολύ).
Άντε, καλή χρονιά.

archaeopteryx είπε:

Χρόνια πολλά.
Δεν έχω πεισθεί τίνος κόλπο είναι.
Από το ποιός ωφελείται, για την ώρα ωφελείται η Γερμανία. Και μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι ο αγώνας κατά της Νέα Τάξης στην Αμερική χρηματοδοτειται από την Exxon-Mobil (λένε…)
Επίσης στην Αμερική έχει αρχίσει το ίδιο μπούρου-μπούρου όπως και εδώ. Βλέπουν Νέα Τάξη και τα βάζουν με τους σοσιαλιστές (και τους Δημοκρατικούς). Αλλά αν ακολουθήσεις το follow the money του Παγωτατζή, θα δεις Γερμανούς με νεοσοσιαλιστική γλώσσα (και Πρασινάδες) ΠΑΡΕΑ με τους Δημοκρατικούς (που ένα κομμάτι τους θα έλεγα έχει “αλωθεί”)
Σε εμάς βλέπω ορισμένα κομματια αδιαπραγμάτευτα (για την ώρα) ελεγχόμενα από Αμερικάνους, αλλά ΟΛΗ η οικονομία είναι είτε γρμανική, είτε γερμανοελεγχόμενη, είτε υπό βελγική διαχείριση.
Το ερώτημα είναι είναι συνεννοημένοι όσον αφορά στην Ελλάδα, ή κοντράρονται. Η υποψία μου είναι και τα δύο (με τον Ρώσο πάντα παρόντα και φυσικά τον Τούρκο)
Και εμείς; Τρωγόμαστε. Όποιος δεν είναι αντιαμερικάνος, ντρέπεται να το πει (oh yes). Οι φιλογερμανοί είναι η πλειοψηφία — αν κάποιος ντρέπεται το παίζει φιλογάλλος. Και όποτε κανείς θυμηθεί τον Μόσκοβο (πραγματικά, όχι α λα ΚΚΕ) τρώει ξύλο.
Για την τελευταία σου πρόταση ρώτησα “ποιος τον χρηματοδότησε”. Τα περί Ροκφέλλερ… τι να πω… αποδίδουν σε αυτόν και την Νέα Τάξη. ΤΙ έχει να κερδίσει η Chase και η Exxon Mobil από γερμανόφιλο Μπάαθ κόμμα στην Ελλάδα;

ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ είπε:

ο ΑΓΠ ηταν ενα πιονι στο παγκοσμιο σκακι. Επικινδυνος αρα να τον φερουμε κοντα μας.. Λαμογιο αρα θα μας κανει τη δουλεια. Λαοπλανος… θα περασει – περασουμε τα παντα ολα χωρις ν ανοιξει μυτη.. θα μας λενε κ ευχαριστω μεσω ΑΓΠ..
Ανθελληνας ηταν. Αθεος. Οπορτουνιστης. Βρηκε τρυπα και χωθηκε αντιγραφοντας τα συνθηματα του ΚΚΕ και αγγιξε τις χοδρες των Ελληνων… και το περι δικαιοσυνης και ισονομιας αισθημα !! ψχαχαχχαχαα
Μετα ζητουσε δανεικα για να δικαιολογησει το κωλοσπιτο της Μιμης!!! απο τον Χαλακ και τον Παπουλια !!
Αν μιλησει ο Κατσανεβας θα κλαψει πολυς κοσμος !
ΠΠ

Επώνυμος είπε:

Κάτσε, γιατί αυτό με την Exxon-Mobil δεν το κατάλαβα καθόλου! Έχεις πηγή;;; Ρε σείς, λέτε να πάνε να μας ελέγχξουν όπως ελέγχουν τα Indymedia; Όλα να τα περιμένεις!
Νομίζω ότι η κρίσιμη αλλαγή συμμαχιών έγινε το 1990 και νομίζω συγκεκριμένα ότι αυτό που έγινε στις 31-1-1990 με το γιο του Πέτρου ήταν το κλειδί. Τότε μπήκε η Γερμανία στο παιχνίδι, με εγγυητή (φυσικά…) το Μητσοτάκη. Μην ξεχνούμε κάτι σημαντικό, Αρχαίε. Ότι το 1990 (και ακόμη λιγότερο το 1974-75) τα συμφέροντα Γερμανίας και ΗΠΑ ΔΕΝ είχαν αρχίσει ακόμη να αποκλίνουν, αν και το 1990 υπήρχε ένας ενδόμυχος αμερικανικός κλπ. φόβος για την πορεία της Γερμανίας μετά την επανένωση. Ωστόσο, το κυρίαρχο μοτίβο ήταν η διάθεση να ελεγχθεί η Γερμανία και το να τη βάλουν στο παιχνίδι του ελέγχου της Ελλάδας αξιοποιώντας Ανατολικογερμανικές υποδομές που για αλλού ξεκίνησαν, δεν φαινόταν καθόλου άσχημη ιδέα.
Μετά ήρθε κι ο λογιστάκος και οι δυνατότητες των Γερμανών να ελέγξουν το παιχνίδι πολλαπλασιάστηκαν. Ο Σημίτης όμως ήταν κι εξαιρετικός υπάλληλος των ΗΠΑ – μην ξεχνούμε ότι ήταν ο μόνος που τόλμησε να “ευχαριστήσει” τους Αμερικανούς, και μάλιστα για το ξεπούλημα ελληνικού εδάφους, καθώς μην ξεχνούμε και την παράδοση Οτσαλάν. Δηλαδή, το πράγμα εξακολουθούσε να είναι υπό πλήρη πολιτικό έλεγχο των ΗΠΑ.
Στην πραγματικότητα, η πρώτη φορά που υπήρξαν αντιτιθέμενα αμερικανικά και γερμανικά συμφέροντα στην Ελλάδα ήταν το 2007 με την πολιτική αγωγών του Κωστάκη. Κι εκεί πάλι όχι άμεσα, αλλά έμμεσα, μέσω Βλαδίμηρου. Εκεί αλλάζει για πρώτη φορά η εξίσωση από εκεί που ισορρόπησε το 1990. Και που ήταν: Πολιτικός έλεγχος στις ΗΠΑ και οικονομικός στη Γερμανία (μια που στους Αμερικανούς απαγορεύεται αυστηρά το λάδωμα παγκοσμίως). Μετά το 2007 αποφάσισαν να ελέγξουν το παιχνίδι ΚΑΙ οικονομικά, και γι’ αυτό αποφάσισαν να μας στείλουν και το ΔΝΤ μέχρι το 2024 ή όσο πάει, για να μας “σωφρωνίσουν”.
Τώρα, γιατί η Αγκέλα ζήτησε πρώτη να μας βάλουν το ΔΝΤ καπέλο; Εκεί είναι που μου χαλάει το σενάριο και το μόνο που μου το ξαναφτιάχνει είναι ενδεχόμενο ντηλ με την Ουάσινγκτον για τη διάλυση του ευρώ.

archaeopteryx είπε:

μα η απορία μου από τον γιο του Πέτρου ξεκινάει και κάτι δώρα σε Πανεπιστήμια που έκανε μετά…

ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ είπε:

Καλη Χρονια να εχουμε.
Ο Αντρεας μεσω Αμερικης και Αν. Γερμανιας πληρωθηκε για να διαλυσει ην Ελλαδα. Τα ηθη τα εθιμα την κουλτουρα τη γλωσσα το στρατο και να μοιρασει χρημα σε καθε κοπριτη του Παγκαλου. Το καταφερε. Το τσαμπα χρημα και το λαι σταιλ, ο Τσοβολας, ο Λιβανης, η Κοκολα, ο Πετσος η Μελινα ο Παπουλιας ο Ακης ο Λαλιωτη και ολα τα καλοπαιδα εβαλαν το λαο σε τροχια γυρω απο τα φραγκα.
Τυποι σαν τον Τσουκρατο, πεταξαν το αμπεχονο και πηγαν Κολονακι και Μυκονο για να γλετνησουν την ελευθερια τους απο τη Δεξια με τα δανεικα φραγκα του Αντρεα του λαοπλανου.
Οι ερωτησεις σου Αρχαιε ειναι εκνευριστικα επικαιρες. Ευχομαι ο κοσμος να διαβασει την ιστρορια, ν ανοιξει τα ματια του στο διαδικτυο να ψαξει για τις αληθειες και για το ποιος τον κυβερνα. Να ελευθερωθει απο τα νταβατζιλικια και να εχει αποψη δικη του και οχι την αποψη της Τρεμη και του Πρετεντερη και του Παπαχελα.
Θα κλεισω με μια ρηση του Ηρακλειτου..
” ϡ ανθρώποισι πᾶσι μέτεστι γινώσκειν ἑωυτοὺς καὶ σωφρονεῖν.
Σ’ όλους τους ανθρώπους έχει δοθεί η αυτογνωσία και η σωφροσύνη.”
ΠΠ

archaeopteryx είπε:

Το μοίρασμα χρήματος (που όλως τυχαίως χρωστάμε σε Γαλλία Γερμανία) μοιάζει τρομερά με Cloward Piven (h++p://en.wikipedia.org/wiki/Cloward%E2%80%93Piven_strategy). Οι Αμερικάνοι σε αυτό βλέπουν παλαιοσοβιετικές τακτικές, και αναρωτιέμαι, βρε μπας και οι Γερμανοί από όπου ξεκίνησε όλο το τραγούδι τα μεθοδεύουν και εμείς κοιμόμαστε (και καλά εμείς… κατι άλλοι πιο μεγάλοι από εμάς). Ακου παράδειγμα: Εκδήλωση solar competition στις ΗΠΑ, πρώτο τραπέζι πίστα, Πανεπιστήμιο Darmstadt, και πιο πέρα οι γνωστή και μιά εξαιρετέα χρηματοδότης Τσουκράτου,

ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ είπε:

Το μελετησα μετα την αναρτηση σου !!! ανακαλυψες μια πηγη..!
ΠΠ

archaeopteryx είπε:

εγώ την ανακάλυψα; Χαχαχα… Οι σκληροπυρηνικοί ρεπουμπλικάνοι… Ετσι και πιάσεις κάτι μυστήρια μπλογκς αμερικάνικα τρελαίνεσαι. Και τον Alex Jones τον κοιτάνε με μισό μάτι (κι ας ήταν υποψήφιος με το R). Πιστέυω ότι και στις ΗΠΑ (σε αυτά που βλέπουμε εμέις — δεν ξέρω πιο μέσα) έχουν μπερδεψει την Κεντρική Ευρώπη με την Ρωσία. Λέω να αρχίσω να μοιράζω το “Die gekaufte Revolution”. Για μένα οι Cloward-Piven αποκτούν σημασία αν σκεφτείς ποιος έφτιαξε την ΕΣΣΔ για να ξεφορτωθεί το Ανατολικό μέτωπο. Φυσικά το πλήρωσε το τζίνι που βγήκα από το μπουκάλι, αλλά να τοι πάλι στα χάϊ τους. Οι Γερμανοί ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ. Όχι ότι οι άλλοι είναι Παναγίες (ένθεν και ένθεν

Επώνυμος είπε:

Καταπληκτικο αυτό με το Cloward-Piven! Βασικά, περιγράφει το ΠΑΣΟΚ! Πώς φαίνεται ότι ήταν αμερικανοσπουδαγμένος ο Ανδρέας…
Ο γιος του Πέτρου έδωσε τα αναγκαία διόδια και έγινε “δικό τους παιδί”.

ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα είπε:

1. Ροκφέλερ
2. 100%
3. Το σχέδιο ήταν η Αν Γερμανία να μην ενοποιηθεί με την Δυτ. Γερμανία.
Μαζί με τη Ρωσία αποτέλεσαν τον αστάθμητο παράγοντα στη Νέα Τάξη.
Οι ΗΠΑ έχουν γεωπολιτικά συμφέροντα στην Ελλάδα.
4. Το σύνταγμα της χώρας είναι πιο ισχυρό από το Ευρωπαϊκό μέχρι σήμερα.
Απλά δεν το εφαρμόζουν. Το ευρωπαϊκό σύνταγμα πρέπει να το συντάξουν δεξιοί ηγέτες. Όχι ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ με προεκτάσεις…
5. Θα το πουν τα blogs

archaeopteryx είπε:

OK… αλλά εξαρτάται ποιοί είναι η Νέα Τάξη. Η συνταγή χαλάει στο ότι επί Ρήγκαν έγινε η επανένωση, η ρητορεία Ρήγκαν είναι όσο αντι-νεοταξική βρίσκεις, και εκτος αν έχουμε παραπληροφόρηση της παραπληροφόρησης, οι ρεπουμπλικάνοι, οι tea party και η Exxon-Mobil γκρινιάζουν κατά της Νέας Τάξης. Κάτι μπερδεύει και δεν το βλέπω. Το πιθανότερο είναι ότι δεν είναι μονοσήμαντοι οι ορισμοί ή δεν βγαίνουν τα σχέδια… Χρόνια Πολλά

ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα είπε:

Ρήγκαν σαν ηθοποιός γύρισε αντικομμουνιτικές ταινίες. Δεν ήταν μυημένος. Με τον Ρέηγκαν έγινε η επανένωση. Για να επανέρθει το ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ σύστημα ο Σρέντερ έβαλε 600.000 Τούρκους να ψηφίζουν
Το δημοκρατικό κόμμμα των ΗΠΑ είναι υπέρ της Νέας Τάξης, η Χίλαρυ δεν μπήκε τυχαία δίπλα στον Ομπάμα. Το Ρεμπουμπλικάνικο κλωτσάει λίγο.
Τα σχέδια χάλασαν στην Αν. Γερμανία, στην Ουγγαρία, στην Ουκρανία, στη Γεωργία στη Ν.Αμερική. Το τι θα φέρει το ανεξάρτητο Κουρδιστάν θα δείξει στη Θράκη και στο Αιγαίο. Στις άλλες περιοχές έχουμε πλεονέκτημα αν δεν αλλοιωθούν, από μουσαφιραίους, οι εκλογικοί κατάλογοι

η Dimi είπε:

«Το δημοκρατικό κόμμμα των ΗΠΑ είναι υπέρ της Νέας Τάξης, η Χίλαρυ δεν μπήκε τυχαία δίπλα στον Ομπάμα. Το Ρεμπουμπλικάνικο κλωτσάει λίγο.»
Ιδού ο πολιτικός θάμνος, o φυγόδικος γιά πολλαπλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητος και από τους πλέον ένθερμους (μετά του πατρός του) υποστηρικτές της παγκόσμιας νέας αταξίας, George W. Bush, πασίγνωστος και ως: «the builder of international terrorism culture», και το σοκαριστικό video ομιλίας του «State of the Union» στην Elite, και το οποίο, λυσσαλέα (αλλά μάταια), προσπάθησε επανειλλημένα να σβύσει και δεν θέλει να δούμε http://bit.ly/1d1LYM

ψυχραιμια είπε:

Eγινε γιατι δε γινοταν αλλιως και γιατι οι Αμερικανοι δεν υπολογιζουν τη Γερμανια ως ισοδυναμη.
Εκεινο που ολοι εμεις δεν καταλαβαινουμε ειναι οτι ολη η ΕΥρωπη παρακμαζει πληθυσμιακα και χανει εδαφος.
Το 2050 οι ΗΠΑ θα αριθμουν μισο δις πληθυσμο -εχουν μεγαλυτερη γεννητικοτητα + μεταναστευση.
Το μεριδιο των ΗΠΑ στη παγκοσμια οικονομια ειναι 25% του παγκοσμιου ΑΕΠ και κατα τις προβλεψεις θα μεινει σταθερο ενω της ΕΕ που ειναι 30% + σημερα θα πεσει στο 10% υπερ της Κινας,της Ινδιας και αλλων ανερχομενων δυναμεων.
Γιατι να μην επιτρεψουν την επανενωση της Γερμανιας οταν ολη η Ευρωπη παει για μειωση της επιρροης της;

Επώνυμος είπε:

Παιδιά, επί Μπους έγινε η επανένωση και όχι επί Ρήγκαν. 1989-90. Ο Ρήγκαν ηταν μέχρι το 1988. Και όλοι ξέρουμε ΠΟΙΟΣ ήταν ο Μπους (πατήρ).

archaeopteryx είπε:

Σωστά, κακώς ταυτίζω την ομιλία στο Βερολίνο το 87, με το άνοιγμα στην Ουγγαρία (λίγους μήνες μετα τον Ρήγκαν) με την επανένωση. Ελπίζω να μην δικαιωθούν οι φόβοι της Θάτσερ

A.M. είπε:

Απαντήσεις
(Α). Πάντως ΌΧΙ τα μέλη του πασοκ! ούτε εγώ. σίγουρα οι ΗΠΑ.
(Β). 100%.
Γνωστή στρατηγική για να είσαι αιώνια στην εξουσία.
Δημιουργείς πολίτες απόλυτα εξαρτώμενους από σένα
τους οποίους μάλιστα εξαγοράζεις με τα «δικά τους» λεφτά.
Το περιγράφει και ο Μακιαβέλι στον «Ηγεμόνα».
(Γ). Ασαφής και μπερδεμένη ερώτηση.
Δεν σε αντιλαμβάνομαι.
(Δ). Σιγά το δύσκολο!
Μέχρι και εγώ το γνωρίζω!
Βγαίνοντας έξω απ την ΕΕ!!!
(Ε). Εσύ, εγώ, ο καθένας μας θα το πεί «στον κόσμο».
Στόμα για να μιλήσουμε και δάχτυλα για να γράψουμ έχουμε (πιστεύω).
Καλή χρονιά!

Γιάννης είπε:

Καλησπέρα και καλή χρονιά,
Παρά την έκπληξη που μου προκαλεί η αδυναμία του Αρχαιοπτέρυγα και πολλών δεξιών να κατανοήσουν όχι μόνο την άνοδο του Πασοκ στην εξουσία αλλά και την ανθεκτικότητά του (και ένεκα αυτής της αδυναμίας καταφεύγουν σε θεωρίες συνωμοσίας) θα προσπαθήσω κι εγώ με εκνευριστικό ορθολογισμό να απαντήσω:
Α) Δεν γνωρίζω ποιός ανέλαβε τη χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ το 70′ ή το 90′ αλλά η ερώτηση υπονοεί εξωθεσμικά ή εξωελληνικά κέντρα χρηματοδότησης. Δεδομένου ότι τα κόμματα στην Ελλάδα χρηματοδοτούνται απευθείας από το κράτος και οι λοιπές πηγές χρηματοδότησης δεν δημοσιοποιούνται (όπως λ.χ στις ΗΠΑ) ο καθείς μπορεί να υποθέσει ό,τι τον εξυπηρετεί. Ομοίως κάποιος θα μπορούσε να αναρωτηθεί κατά πόσο η ΝΔ χρηματοδοτείτο από την Αμερικανική πρεσβεία, το ελληνίκό κεφάλαιο κλπ. Ή ακόμη, ποιός χρηματοδήοτησε την Πολιτική Άνοιξη το 1993 και γιατί;
Β) Καμία. Το σύστημα που λειτούργησε στην Ελλάδα από το ΒΠΠ και ένθεν είναι κατά βάση ένα μείγμα σοβιετικού τύπου σοσιαλισμού που επιπλέον είχε αναλάβει και τη στήριξη του έτσι κι αλλιώς ασθενικού ιδιωτικού τομέα. Το μοντέλο αυτό υποστηρίχθηκε από όλες τις μεταπολεμικές κυβερνήσεις, της ΕΡΕ της Ε.Κ, της επταετίας, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Με τη λογική αυτή ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού πληθυσμού ήταν κρατικοδίαιτο και πριν το επάρατο 1981. Το ΠΑΣΟΚ έχτισε πάνω σε αυτή τη βάση και επιπλέον επωφελήθηκε από την απόσυρση Καραμανλή από την πρωυθπουργία το 1980 και την κούραση του εκλογικού σώματος από την μακροχρόνια κυριαρχία δεξιών κυβερνήσεων από το 1945 κι ένθεν. Όσο για το αν η Ελλάς μετετράπη σε προτεκτοράτο μετά το 1981 θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η χώρα είχε ήδη περιορισμένη εθνική κυριαρχία και πριν και μετά το ΒΠΠ. (όρα σχέσεις υποτέλειας με Βρετανία πριν τον πόλεμο και ΗΠΑ μετά).
Γ) Η Ανατολική Γερμανία σταδιακά αφομοιώθηκε από τη Δυτική επομένως η όποια επιρροή αξιωματούχων και συστήματος σταδιακά εξέλιπε. Οι δε ΗΠΑ μετά το 1991 μόνο περιορισμένα συμφέροντα μπορούν να έχουν στην Ελλάδα. Η βάση της Σούδας, τυχόν αγωγοί καυσίμων που έτσι κι αλλιώς μονοπωλούνται από την Τουρκία. Επί του παρόντος το βάρος πέφτει στην καταπολέμηση του ισλαμικού φονταμεταλισμού όπου η Ελλάς ελάχιστα μπορεί να συνεισφέρει και πρακτικούς λόγους.
Δ) Τυχόν διάσπαση του Ευρώ σε ισχυρό και ασθενές ουδέν όφελος δεν συνεπάγεται για τις χώρες που θα ενταχθούν στο δεύτερο. Αυτό θα σήμαινε αυτόματη έξοδο της Ελλάδος (της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας κλπ) από τη ζώνη του Ευρώ. Επί του παρόντος αυτό αποκλείεται καθώς θα επέφερε την αποδυνάμωση του Ευρώ που ουδόλως συμφέρει τις μεγάλες οικονομίες της Ε.Ε.
Ε) Εφόσον δεν ισχύουν τα παραπάνω ας κλείσω χωρίς να απαντήσω και αυτή την υποθετική ερώτηση, ζητώντας συγγνώμη για το σεντόνι. Χρόνια πολλά


παραέλληνας είπε:

εγώ πάντως πιστεύω πως ο καραμανλής έδωσε το χώρο και το χρόνο στον παπανδρέου να κυριαρχήσει, προκειμένου να ξυλωθεί αυτό που ονομαζόταν κράτος της δεξιάς, το οποίο σε κάποια φάση πήγε να φάει τον καραμανλή και τελικά ο καραμανλής έφαγε αυτό, χρησιμοποιώντας τον ανδρέα, αφού πρώτα καθάρισε τον βασιλιά. ο καραμανλής δημιούργησε τη φάση, βγήκε μπροστά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έβγαλε την μπαλιά και ο ανδρέας κάρφωσε το γκολ και πήρε τη δόξα. χρειάστηκαν φυσικά πολλά χρήματα ώστε να δημιουργηθεί από το μηδέν άρχουσα τάξη. τον καραμανλή τον έφεραν να ξανακυβερνήσει σίγουρα οι αμερικάνοι, εξάλλου τους μίλησε στη γλώσσα τους όταν κατέβηκε από το αεροπλάνο. τα σχέδια πάντως του καραμανλή για παράλληλη διακυβέρνηση με τον ανδρέα δεν ήταν πολύ λογικά. υπάρχει πάντως βιντεάκι όπου ο ανδρέας αφού ξαναγίνεται πρωθυπουργός, συναντιέται με τον καραμανλή πρόεδρο ξανά της δημοκρατίας και του λέει μπροστά στις κάμερες ότι αυτός είναι ο υπεύθυνος για ό,τι καλό και ό,τι κακό έχει συμβεί στη χώρα, και ο καραμανλής επιδεικνύει καμαρωτή τεχνητή οδοντοστοιχία. ο ανδρέας ήταν σίγουρα άνθρωπος των αμερικάνων, και συγκεκριμένα των δημοκρατικών, ο αντιαμερικανισμός που πουλούσε τη δεκαετία του ’80, ήταν στην ουσία αντιρηγκανισμός, δεν πιστεύω όμως πως πήρε λεφτά από κάπου βάσει σχεδίου για να καταστρέψει την ελλάδα, την ελλάδα κατάστρεψαν οι έλληνες από μόνοι τους χρησιμοποιώντας την εξουσία που τους έδωσε το πασόκ, το απόλυτο εργαλείο καταστροφής. την ελλάδα κατάστρεψε ο λαός στην εξουσία. αυτό βασικά πρέπει να το πήρε χαμπάρι ο ανδρέας και τη δεύτερη φορά που βγήκε το ’85, με το σημίτη και το πρόγραμμα σταθερότητας επιχείρησε να μαζέψει την κατάσταση, όμως τότε συνεβει αυτό που περιγράφει ο james cameron στον terminator, το skynet συνειδητοποιεί την ύπαρξή του, αυτονομείται και στρέφεται εναντίον των ανθρώπων. το πασόκ ζωντανεύει και στρέφεται εναντίον του ανδρέα, γίνεται χαμός, διασπάται η πάσκε, χάνεται η μπάλα, η επιβάλλεται η καφρίλα, ο ανδρέας σου λέει δε γαμιέται, δως τα όλα τσοβόλα κλπ. από τότε το πασόκ μαίνεται ανεξέλεγκτο. τρώει στη συνέχεια και τον μητσοτάκη και γειά σας. έχει συμβεί όμως κάτι στην πορεία, έπεσε ο κουμμουνισμός και ενώθηκαν οι γερμανοί, οπότε οι δικοί μας οι überσπεκουλαδόροι έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την υπέρτατη ευκαιρία. vorsprung dur technic, αλβανοί εργάτες, επενδύσεις στην ελλάδα, εκεί που ήμασταν για φούντο ξαφνικά θριαμβεύσαμε. ο μητσοτάκης φεύγει μαζί με τον μεγάλο bush, όπως αργότερα ο καραμανλής φεύγει μαζί με τον μικρό bush, του οποίου το χέρι πάντως δάγκωσε άσχημα. βασικά ο καραμανλής τον ξεφτύλισε στο βουκουρέστι, δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά όμως τον ξεφτύλισε άσχημα, γιατί πέραν ενός πολέμου που διάλυσε την παγκόσμια οικονομία, δεν είχε κάνει κάτι άλλο, και ήθελε να αφήσει την επέκταση του νάτο στην καρδιά των βαλκανίων, το bondsteel κλπ, κάτω από τη μύτη των ρώσων σαν παρακαταθήκη, και έφαγε την παπάρα, από τον κανένα, έτσι; και τρελάθηκε, και φεύγοντας έκαψε την αθήνα, όπως καίνε στα γουέστερν τις πόλεις οι ντεσπεράντο, και την κοπανάνε πάνω στ’άλογα ουρλιάζοντας.
ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα είπε:

Archaeopteryx χρόνια πολλά ξέχασα να σου ευχηθώ, κάθε ευτυχία
Το θέμα πιστεύω δεν απαντήθηκε.Ο σοσιαλιστικός, στρατός των δημοσίων υπαλλήλων γιατί δημιουργήθηκε? Μόνο για να κερδίζει τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ?
Ή για τη μετάλλαξη της κοινωνίας, διαβάζοντας Έθνος και ελευθεροτυπία?

archaeopteryx είπε:

όχι φίλε, δεν απαντιέται εύκολα… Ούτε με το follow the money γιατί ποιός ξέρει τι συναλλαγές έχουν γίνει που δεν ξέρουμε. Και αυτό που λες για Έθνος… Που την έμαθε την δουλειά το Έθνος… Βέβαια και άλλοι έμαθαν εκεί την δουλεια και μπήκαν στην δούλεψη της Γερμανίας…
Ο Παραέλληνας βέβαια είπε για το μπάχαλο στο Πασοκ. Υπήρξε μεγάλη κόντρα μεταξύ εκσυγχρονιστών και προεδρικών επί Σημίτη. Στο ασφαλιστικό πχ. Θα είχε φτιαχτεί κάπως εάν δεν αντιδρούσε το …Πασόκ. Βέβαια, 1) ποιός το έφτιαξε αυτό το Πρεοεδρικό πασόκ; και 2) έγινε ξεπούλημα και επί Σημίτη… Που μου θυμίζει άλλο αναπάντητο ερώτημα. Γιατί παρέδωσε ο Σημίτης στον ΓΑΠ;

Maya είπε:

(A)* Σαν τι να έχει αλλάξει;
Το πολιτικό διευθυντήριο του Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος (ΠΑΚ) είχε ως έδρα μάλλον περισσότερο τη Γερμανία και από κοντά τη Σουηδία παρά την ίδια την Ελλάδα.
Πρωτοεμφανίστηκε το Δεκέμβρη του 1968 στη Δυτική Γερμανία με τη σύσταση της Προσωρινής Κεντρικής Επιτροπής, Γραμματέας της οποίας ήταν ο Τσουγιόπουλος. Ο Τσουγιόπουλος είχε εκπαιδευτεί σε στρατόπεδο των Παλαιστινίων στο Λίβανο, αργότερα επί ΠΑΣΟΚ έγινε επικεφαλής των γραφείων της ΕΟΚ στην Αθήνα και διευθυντής της ΕΡΤ2.
Γενικά η στρατιωτική εκπαίδευση των ανταρτών (με κανονικό μισθό) λάμβανε χώρα στη Λιβύη, την Ιορδανία, το Λίβανο, τη Συρία, την Υεμένη, και τη Λατινική Αμερική. Εστίες-χώρες, βασικά φιλοαραβικές στις οποίες ο ΑΠ διατηρούσε ισχυρά κέντρα επιρροής και προσωπικής σχέσης (πχ Αλ Φατάχ).
Άλλα στελέχη του ΠΑΚ, ενδεικτικά για να θυμηθούμε λίγο το “κλίμα”:
Γιώργος Γιαννόπουλος, του ΠΑΚ Αγγλίας. Εκπαιδεύτηκε με στελέχη της Al Wicad στη Λιβύη.
Γιάννης Τσεκούρας: ΠΑΚ Ελβετίας, αργότερα μέλος του ΕΓ ΠΑΣΟΚ. Είχε εκπαιδευτεί στρατιωτικά σε στρατόπεδο της Νότιας Υεμένης.
Μάνος Καφετζόπουλος: ΠΑΚ, Λιβύη. Αργότερα έγινε και πρέσβης μας εκεί.
Αντώνης Τρίτσης, Υεμένη.
Άλλα πολιτικά στελέχη:
Άκης (Τσοχατζόπουλος για), Μόναχο, Φίλοι του ΠΑΚ. Ήταν να πάει και για στρατιωτική εκπαίδευση στο Λίβανο, αλλά έστριψε διά του αρραβώνος. (Παρόλαυτα, επειδή τέτοια ακριβώς ήταν η αγάπη του και η εξειδίκευσή του στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, έγινε αργότερα όπως ξέρουμε υπουργός Εθνικής Άμυνας του Πασοκιστάν.)
Παπούλιας, Φίλοι του ΠΑΚ, Μόναχο. Πρόεδρος της Δημοκρατίας σήμερα.
Α, ναι και ο Βαλυράκης, που κάτι πήγε να κάνει στη Λιβύη.
Μανιφέστο του ΠΑΚ: Η κατοχή είναι αμερικάνικη, έξω οι Αμερικανοί, ζήτω η Κούβα και όλες οι χώρες του Τρίτου Κόσμου.
“Πολιούχοι”: Καντάφι, Κάστρο, Αραφάτ. (η χρηματοδότηση του Αραφάτ μόνο από Σαουδ. Αραβία, Ιράκ, Συρία, λέγεται ότι έφτανε τα 120 εκατ. δολάρια το χρόνο, χωρίς να υπολογίζεται το εμπόριο “μαύρου” που είχε αναπτύξει από μόνος του)
Οπότε; Τι να έχει αλλάξει; Είτε εστιάσουμε στο σκάνδαλο της SIEMENS (πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής του οποίου είναι ο Βαλυράκης τον οποίο ο Παπούλιας υποδέχτηκε στο Προεδρικό ένα ωραίο πρωινό ρωτώντας τον “πώς τα πας τώρα που έμπλεξες με κάτι κατσαρόλια”) είτε στις οδηγίες χρήσεως του ΠΑΚ-ΠΑΣΟΚ για το πώς δημιουργούμε πχ την προπαγάνδα στα αραβοχρηματοδοτούμενα ελληνικά ΜΜΕ όταν θέλουμε να καλύψουμε γεγονότα όπως το Μαβί Μαρμαρά, είτε απλά γυρίσουμε το χρόνο 4 δεκαετίες πίσω, στον ίδιο παρανομαστή γυρνάμε.
Οκ, η κυβέρνηση Σημίτη εμφανίστηκε συνεργάσιμη με Αμερικανούς και Άγγλους που του είπαν “πιάστε μωρέ 2-3 εκεί να τελειώνουμε να κάνουμε τους αγώνες” but where is Christoforakos?
(Β) Θα το θελε πολύ αν μπορούσαμε να γίνουμε ακόμη και η Κούβα της Μεσογείου και βγάλε.
(Γ) Οι ΗΠΑ λογικά έπαψαν να ασχολούνται μαζί μας από την Κύπρο και μετά. Θέλανε ένωση για να λειτουργούμε ως ανάχωμα στη σοβιετική δυναμική, αλλά δεν υπολόγιζαν τον αγγλοαριστερό Μακάριο που ήθελε να γίνει αντιβασιλέας και πάνω (μπορεί και θεός).
Στο μεταξύ έχουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα, Ιράκ-Αφγανιστάν όπου χάνουν, τη θέσπιση του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ, την ευρωπαϊκή υποστήριξη που σταδιακώς επίσης χάνουν, και εσωτερικά προβλήματα όπως την μετανάστευση και διάφορες εμπνεύσεις του θεού του ΓΑΠ που ονειρεύεται τζαμί στο σύμβολο της δυτικής οικονομίας όπως ήταν οι Δίδυμοι Πύργοι που όμως έπεσαν υπό τις ιαχές των τζιχαντιστών.
Γεωστρατηγικό φαίνεται να ήταν το πλαίσιο της όποιας σχέσης αλλά προσφάτως δεν υπολόγιζαν ούτε τον γερμανοσπουδαγμένο Καραμανλή που μας έφερε και για πτδ τον Κάρολο.
Στο IMF μπορεί να συμμετέχει η κυβέρνηση των ΗΠΑ αλλά επικεφαλής του είναι ο αυριανός όπως μας λένε τα ΜΜΕ Γάλλος Πρόεδρος. Το χρήμα ποτέ δε γνώριζε εθνικότητα και κάπως έτσι δημιουργούνται άλλωστε και οι διπλοί πράκτορες.
(Δ) Προσωπικά νομίζω ότι είναι αργά πια. Οι Γερμανοί κρατάνε γερά το πολιτικό μας σύστημα και όλοι μαζί μας έχουν ήδη δώσει στεγνά.
(Ε) Υπάρχουν αυτοί που πολεμούν με τα δάνεια, με την καθημερινότητα γενικά και δεν προλαβαίνουν να ψάξουν, ούτε καν να σκεφτούν, ίσως και να μην τους ενδιαφέρει πια. Υπάρχουν αυτοί που δεν θα τους ενδιέφερε ποτέ να ακούσουν έστω κάτι διαφορετικό καθώς το καλύτερο που μπορούν να προσεγγίσουν είναι οι περιλήψεις των τούρκικων σήριαλ και τα νούμερα της συζύγου Αδώνιδος Γεωργιάδη είτε είναι αριστεροί είτε ευνουχισμένοι δεξιοί. Υπάρχουν αυτοί που ξέρουν από αρκετά ως πολλά αλλά δεν τους ακούει κανείς, γιατί έχουν μηδενική επιρροή στους άλλους για να τα πουν. Και τέλος υπάρχουν και αυτοί που τα ξέρουν όλα και έχουν τεράστια επιρροή αλλά έχουν πουλήσει τη σάπια τους ψυχή στο διάολο για αυτό και δεν μπορούν ούτε και θέλουν να σώσουν εμάς τους υπόλοιπους.
Εξαρτάται δηλαδή τι εννοούμε όταν λέμε κόσμος…
*Με στοιχεία-πληροφορίες από τους Οπλοφόρους του ΠΑΚ – Η πολιτική τρομοκρατία στην Ελλάδα (Δήμος Μπότσαρης) όπου μεταξύ άλλων διαβάζουμε και για μια “πράσινη ελληνική μαφία” που μεσουρανούσε κάποιο διάστημα στο λαθρεμπόριο όπλων σε χώρες όπως η Λιβύη…
Καλή χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: