Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

«Μπορείτε» και «Πρέπει»


Σημειώστε το αυτό το "Πρέπει" και το "Μπορείτε", θα επανέλθω στο τέλος.

Το ότι είναι η δεύτερη ή τρίτη χρονιά στην σειρά που ο δορυφόρος δείχνει άσπρη την Αγγλία (ή την Ισπανία -- στην φωτό), δεν έχει σημασία. Ούτε το ότι πεθαίνει κόσμος από το κρύο έχει σημασία. Τον χειμώνα κάνει κρύο. Και δεν ξέρω εάν αυτό έχει να κάνει με την επερχόμενη παγκόσμια ψύξη. Και ΔΕΝ με νοιάζει (δηλαδή με νοιάζει για τον κόσμο, ιστορικά, ο πληθυσμός του Πλανήτη μειώνεται με κρύα, ελπίζω να ξεκινήσει με Νεοταξικούς Απατεώνες).


Αυτό που έχει σημασία, και βάλτε καλά στο κεφάλι σας, ότι η προπαγάνδα είναι φτηνή και εύκολη, και τίποτα πιο εύκολο για τα κανάλια να παίζουν αυτό που ξέρουν σας καθηλώνει στον καναπέ σας. Σήμερα έχει τηλεόραση και δείχνει εικόνες. Το 1900, είχε την Εστία και έγραφε.


Φανταστείτε τι λογαριασμό θέρμανσης έχουν αυτοί οι άνθρωποι (όχι οι πεθαμένοι, οι άλλοι, αυτοί που θα πληρώνουν και φόρο CO2), στην Αγγλία, την Γαλλία, την Γερμανία την Αυστρία και την Ισπανία.


Κάνετε λοιπόν τον σταυρό σας, να κρατήσει ο ήπιος καιρός εδώ κάτω, και να ξεφορτωθούμε τους ηλίθιους (ή πουλημένους) πλασιέ Γερμανικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, γιατί η λοιδωρία θα γίνει οργή, και θα βρούμε κανένα μπελά.

Οι επιστήμονες, συμβιβασμένοι ή ανεξάρτητοι, με σωστά μοντέλα ή λάθος, με πειραγμένα στοιχεία ή όχι, προσπαθούν να απαντήσουν τα ερωτήματα: (1) Τι κάνει ο πλανήτης; και (2) εάν, ό,τι κάνει, είναι ανθρωπογενές. Ως εκεί. Τα ΠΡΕΠΕΙ και τα ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΔΕΝ τα λένε οι επιστήμονες. Τα λέει η Siemens, οι ομοιόμορφες μπροσούρες χρώματος πράσινου και σιέλ που ξεκίνησαν σε κάποιο Υπουργείο Εξαγωγών ή Προπαγάνδας της Γερμανίας, και τα παραμυθιασμένα που παριστάνουν τους Υπουργούς... και δήθεν τους το είπαν τα ζόμπυς των ΜΚΟ. Αυτά. Τα (1) και (2) συζητούν οι επιστήμονες. Όχι το "πρέπει" και το "μπορούμε". Άντε για να μην τρίζει και ο εικονιζόμενος... Ποτέ δεν είπε «πρέπει».

(Οι παπαγάλοι έχουν καταλάβει ότι το κλιματολογικό με τα αρκουδάκια ξεφούσκωσε. Τώρα θα πιάσουν τους ωκεανούς. Μεγάααλο πρόβλημα, οξειδώνονται, οξύνονται, μεγάααλο πρόβλημα, δεν φαίνεται, αλλά είναι μεγάαααλο. Πάω να βρω ένα πάκο litmus paper που μου έχει ξεμείνει και πάω Βάρκιζα να αρχίσω να μετράω).

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και άμα δεν σου αρέσει ο όρος κλιματική αλλαγή, πάρε ολίγη υπερθέρμανση να στανιάρουμε

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=229953

archaeopteryx είπε...

είσαι βλαξ, αλλά συγχωρείσαι λόγω βλακείας

Ανώνυμος είπε...

Γιατί "βλαξ"? Την αλήθεια λέει

archaeopteryx είπε...

Ε.. τι να λέμε τώρα; Το γράφω ξεκάθαρα: Το ότι έχει πάγους η Ισπανία δεν σημαίνει ότι ήρθαν οι παγετώνες, και κάντε το σταυρό σας που δεν κανει κρύο και εδώ να καίμε πετρέλαιο (ή αέριο) με τα περισσευούμενα λεφτά μας.

Αλλά το έχουν καταλάβει τα λαμόγια και για αυτό και οι πάγοι είναι τώρα φαινόμενο θερμοκηπίου, καί ο ωκεανός που ξυνίζει.

nikos είπε...

ξένος ανταποκριτής από ΛΚΔΜ- με την ευκαιρία της Βαρβάρας προστάτιδας μας... τελέστηκε σήμερα η ακροάσιμη ακολουθία παρουσία αρχιμανδρίτη Νικηφόρου ,Γ.Δ.Ορ.Νικολακακου ,3 βουλευτών ΠΑΣΟΚ .... έβρεχε συνεχώς .. φαίνεται ότι βρεθήκανε οι ένοχη της σημερινής άθλιας κατάστασης... ο Γιαννάκης και Νικολακης .. περιμένουμε την άλλη εβδομάδα τον Αρθούρο ..για διαβούλευση στα Ενεργειακά μιας ημέρας στο ΤΕΕ/ΤΔΜ .. Καλημέρα υπάρχουν και άλλα εξορυκτικά μέτωπα ..οβερ

nikos είπε...

η τελευταία τους ελπίδα από ότι διαφάνηκε .. είναι η μαλα@@@ του Χρηστάκη Π.. "παιδιού του Πολυτεχνείου" και κολλητού της Μαρίας Δ... οψόμεθα .. έχουμε να σπάσουμε ...κόκκινα αβγά

Ανώνυμος είπε...

Τώρα έχουμε καινούργια σενάρια. Η θέρμανση οδηγεί σε λυώσιμο της Αρκτικής, σταμάτημα του Gulf Stream που θερμαίνει την Βόρεια και Δυτική Ευρώπη και παγετούς, καταστροφές κλπ Και αντιστοιχα στην Απω Αντολή και μόνο ένας μπορεί να σώσει τον κόσμο απότο Χάος. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Ταράζονται τα βουβάλια και θα αρχίσουν να πατάνε κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΑΡΧΑΙΕ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ?
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ