Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Psy Ops (ψυχολογικές επιχειρήσεις)


Φυσικό είναι, σε καιρό ύφεσης και συρρίκνωσης να υπάρχει γκρίνια και απαισιοδοξίες. Και ποικίλες αναλύσεις, θεωρίες και παραπληροφόρηση. Είχα θέση, λίγο αφοριστικά, το ερώτημα εάν εισπράττουμε Orwell ή Huxley, και η απάντηση είναι "και τα δύο", ενισχυμένα όχι μόνο από την Τηλεόραση (όπου διαλέγεις ανάμεσα στα ψέματα, τις ξανθιές, και τα ιερά σινδόνια), αλλά και από το διαδίκτυο.

Υποθέτω ότι πάντα υπήρχε προπαγάνδα και παραπληροφόρηση είτε σαν πολεμική τακτική, είτα σαν μηχανισμός ελέγχου και επιρροής του κόσμου. Αλλά τώρα, με το διαδίκτυο, το πράγμα έχει ξεφύγει. Δηλαδή χάνεις λογαριασμό τι είναι αξιόπιστο και τι όχι, και υπάρχουν τόσες πολλές ιστοσελίδες, που μπορείς να τεκμηριώσεις σχεδόν οποιαδήποτε θέση , για οποιοδήποτε θέμα.

Έχω ωστόσο γίνει καχύποπτος με την ευκολία εύρεσης, και την αποδοχή, ορισμένων σελίδων, ακόμα και αυτών που στηρίζουν θέσεις που μου είναι προσφιλείς. Γενικά. Έχω γίνει καχύποπτος με το πόσο έχουν σαρώσει τα "αντιτραπεζικά" θέματα. Πολλά, μέσω από εξ ίσου σαρωτικές αντι-νεοταξικές ιστοσελίδες. Και, τέτοιες μέρες, τίποτα το ευκολότερο από το να αποδεχτώ ότι οι τράπεζες τα έχουν κάνει ρόϊδο (τα έχουν) και ότι φταίνε για την κρίση (ναι σε κάποιο βαθμό), και ότι υπάρχει συνωμοσία του Κεφαλαίου να αποκτήσει όλα τα κακά του Μονοπωλιακού και καταπιεστικού Κεφαλαίου. Εγώ ο ίδιος το προωθώ αυτό, αν και έχω προσπαθήσει, στο βαθμό που το έχω συμπεράνει κάπως ανεξάρτητα, να διαχωρίσω το "μυστικιστικό" από την ουσία, που θεωρώ ότι είναι τα συμφέροντα, και μόνο αυτά.

Δυστυχώς το παζλ είναι πολυδιάστατο, και οι παίκτες πολλοί και παμπόνηροι (και αυτό είναι το νόημα του Huxley). Στο θέμα της Πράσινης Ανάπτυξης, όσο το έχω ψάξει, νομίζω ότι βλέπω παντού τον Γερμανικό παράγοντα, αλλά σε συμμαχία με μερίδα του πολιτικού φάσματος των ΗΠΑ που ονομάζω (σοσιαλ)Δημοκρατικούς. Θα έλεγα ότι ακολουθεί οργανωτικές δομές, μεθοδολογίες και άτομα που θα χαρακτήριζα "αριστερά", και, αν και βλέπω σαφές Ρωσικό συμφέρον στην προώθηση αερίου, ο Πούτιν, κατά δήλωσή του, δεν αποδέχεται την καταστροφολογία της κλιματικής αλλαγής, θεωρεί την πυρηνική ενέργεια σαν μονόδρομο και θεωρεί άλλες μορφές (τις ΑΠΕ) "φλυαρία" (claptrap).

Στο θέμα των τραπεζών, παρ' ότι τους αποδίδω ευθύνη για τα μύρια όσα, πολλές από τις αντιτραπεζικές, και αντι-νεοταξικές καρυγές, και η υπερπληθώρα υλικού που εμφανίζεται στο διαδίκτυο με κάνει κα υποψιάζομαι διαφορετικούς παίκτες. Υπάρχει πολύ, μα πολύ διαδικτυακό μπούρου μπούρου με αποδέκτη τους Αμερικάνους κυρίους και πολεμική κατά του αγγλοαμερικανικού τραπεζικού κατεστημένου. Μέχρι και o ...Abraham Lincoln έχει επιστρατευθεί κατά των τραπεζών (οι Αμερικάνοι τον έχουν περί πολλού τον συγκεκριμένο). Του αποδίδουν την εξής ρήση:

"The money powers prey upon the nation in times of peace, and conspire against it in times of adversity. The banking powers are more despotic than a monarchy, more insolent than autocracy, more selfish than bureaucracy. They denounce as public enemies, all who question their methods or throw light upon their crimes. I see in the near future a crisis approaching that unnerves me and causes me to tremble for the safety of my country; corporations have been enthroned, an era of corruption in High Places will follow, and the Money Power of the Country will endeavor to prolong its reign by working upon the prejudices of the People, until the wealth is aggregated in a few hands, and the Republic is destroyed. I feel at this moment more anxiety for the safety of my country than ever before, even in the midst of war".

Εντυπωσιακό δεν είναι; Με μία διαφορά... Πουθενά κανείς δεν έχει βρεί πού, και πότε, και σε ποιό κείμενο υπάρχει αυτή η επαναστατική αντιτραπεζική ρήση (και αν ποτέ βρώ την πηγή, θα επιστρέψω εδώ για να την αναφέρω). Αλλά, με το που το είδα, ...δάκρυσα. Άσε που κυκλοφορεί και κλιπάκι που λέει ότι για αυτό δολοφονήθηκε. Πολλά, που αποδίδονται σε επώνυμους, σε ιστοσελίδες και βιντεοκλιπάκια, δεν έχουν παραπομπή αναφοράς... Να τα υποψιάζεστε αυτά... Ο,τιδήποτε αποδίδεται σε ειδικούς σε κοινή γνώμη, αν δεν έχει ονοματεπώνυμο και ημερομηνία, να κουμπώνεστε.


Και η μανία με το Federal Reserve... Οι πιο απίθανες ιστορίες κυκλοφορούν μέσα στην Αμερική, φυσικά για τοπική προπαγάνδα. Και ο απλός άνθρωπος τα αποδέχεται αυτά ευχαρίστως, όταν οι αγορές είναι στον βυθό της θάλασσας... Όταν δεν είναι, τους έχουν εικόνισμα σε κάντρο... Όποιος πραγματικά έχει αϋπνίες, μπορεί να ενημερωθεί εγκυκλοπεδικά... Ναι, ναι, έχω δει διάφορα τρομοκρατικά κλιπάκια για το Fed, και τους Rothschilds, μερικά είναι ψυχαγωγικά σε εμφάνιση... Για μένα, το Fed είναι το παραπάνω γράφημα (και ο,τι, φυσικά, περιέχει). Αλλά δεν με ενδιαφέρει το Fed αυτήν την στιγμή. Με ενδιαφέρει η ποσότητα και το ύφος της προπαγάνδας, γιατί περί αυτού πρόκειται. Να ένα δείγμα:


Αν εσείς καταλάβετε ποιόν εξυπηρετεί αυτή η ρητορεία, θα με ενδιέφερε να μάθω. Θα τα ονόμαζα όλα αυτά psy ops. Πρόλαβα τις ψυχολογικές επιχειρήσεις άλλης εποχής... Όσοι είστε κάτω των 40 ή 45 ετών, δεν έχετε ιδέα τι τρομερό μήνυμα είχε και πώς άλλαξε τον σύγχρονο κόσμο (άσε που εμφανίστηκε το χάπι και το AIDS). Και ενώ δημογραφικά ή κάπως, ο κόσμος ήταν έτοιμος για αυτό, όσο μεγαλώνω, δεν πιστεύω καθόλου ότι ήταν αυθόρμητο. Είχε σκοπό και παρ' ολίγον να τον πετύχει:


Την εικόνα με τον τύπο με το τρίτο μάτι, την βρήκα εδώ. Μια ιστοσελίδα που έχει και ήχο. Η εικόνα, μου λέει (εάν είμαι «Αμερικάνος Πατριώτης») να μην παίρνω σοβαρά τις φήμες ότι αυτά που γίνονται είναι μέρος Ρωσικού ψυχολογικού πολέμου. Έχει και ήχο. Η φωνή μοιάζει με τον Alex Jones, αλλά δεν είναι. Τον άκουσα για 10 λεπτά. Καθαρή προπαγάνδα. Μας είπε ότι είναι «μόνος» και δεν έχει βοήθεια. Έθαψε κανονικά την Blackwater και τι κακοί που είναι και γιατί τους πληρώνουμε και είναι …CIA. Είπε για τις κακές Τράπεζες, κακούς ακροδεξιούς που οργανώνουν τρομοκρατία… Ηλιακούς αποστακτήρες νερού… Ελευθερία και την κακή Κυβέρνηση και τον …αφελή κόσμο. Αυτά μυρίζουν, έχουν γεύση και μοιάζουν με Σοβιετική προπαγάνδα. Τώρα ποιος είναι από πίσω, τρέχα γύρευε... αν μοιάζει, δεν θα είναι... ή το ανάποδο;…

Και επειδή αυτοί είναι χώροι γεμάτοι με ψευδοσκόπια, και άντε να πιστέψεις ή να καταλάβεις ποιός λέει τι -- ιδίως αν δεν είσαι και εσύ του χώρου, να άλλη μία ιστοσελίδα http://www.grademastersales.com/Jed.html . Και αυτός, όπως όλοι, δηλώνει πατριώτης. Μάλλον έχει άλλη άποψη από (και για) τον Alex Jones, και θέλει υπομονή. Θα κάνω μία παρατήρηση, σε συνέχεια του follow the money του φίλου παγωτατζή: Δεν έχω δει τραπεζίτη, σαν αυτούς του Alex Jones, να θέλει να βάλει σε προβλέψιμο και καταπιεστικό καλούπι τους πελάτες του. Οι τραπεζίτες, αυτοί που ξέρω εγώ, βγάζουν λεφτά από volatility... Βέβαια εγώ δεν ξέρω τους πάρα πολύ μεγάλους, αν και αυτοί, στο σενάριό του, παίζουν με global long wavelength volatility... χμμμ...

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τμήμα της αποστολής των «Ρώσων κατασκόπων» ήταν να ζουν ως παντρεμένα ζευγάρια στις ΗΠΑ, κάνοντας μέχρι και παιδιά, τα οποία δεν γνώριζαν την πραγματική ταυτότητα των γονιών τους. Η δράση τους φαίνεται σαν βγαλμένη από μυθιστόρημα: Ένας κατάσκοπος φέρεται να αντάλλαξε τη τσάντα του με έναν Ρώσο αξιωματούχο, ο οποίος κρατούσε την ίδια τσάντα, καθώς περνούσαν ο ένας δίπλα στον άλλο στις σκάλες ενός σιδηροδρομικού σταθμού. Άλλοι κατάσκοποι φέρεται να έγραφαν μηνύματα με αόρατη μελάνη ή να έστελναν κρυπτογραφημένα μηνύματα στα βραχέα.

Όπως υποστηρίζεται, πρόκειται για ένα σχέδιο της ρωσικής κυβέρνησης, το οποίο οι αμερικανικές αρχές αποκαλούν «Illegals Program» -μια προσπάθεια των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών να εγκαταστήσουν κατασκόπους στις ΗΠΑ, προκειμένου να συγκεντρώνουν πληροφορίες και να εισχωρούν σε κυβερνητικούς κύκλους λήψης αποφάσεων. Το πρόγραμμα αυτό φέρεται να έχει τεθεί σε εφαρμογή και σε άλλες χώρες

http://tvxs.gr/news/%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82/%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%C2%AB%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B9%CE%AC%C2%BB-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B7%CF%80%CE%B1

Professor Moriarty είπε...

Όσο αστείος κι αν είναι αυτός ο παπάς, δεν λέει τίποτε πρωτότυπο. Απλώς διασκευάζει την θεωρία του γκουρού της εβραϊκής συνομωσιολογίας γύρω από την fed, του Eustace Mullins, ο οποίος τα δημοσίευσε αυτά το 1952 σε ένα συμπίλημα με τίτλο Secrets of the Federal Reserve.

Ο τύπος αυτός το 1967 δημοσίευσε και έναν γραφικό λίβελο με τίτλο The biological Jew, όπου μεταξύ άλλων γράφει:

"Although I live in joy and peace, I know that America must be restored to Christ. I would like to free her from her bondage to Satan, in the metaphysical sphere, and from her bondage to the Jews, in the biological sphere. Although I have been freed from suffering through knowing Christ, I know what suffering is doing to my people, who have been robbed of everything, and who have been converted into mindless robots who mechanically perform tasks according to instructions implanted in them by a Jewish programming, and who respond to every question with a Jewish answer."

Θα μπορούσε κάποιος να αντικαταστήσει το Jews με εξωγήϊνους, ή με alliens, και να έχει μία διασκευή της ίδιας θεωρίας.

Είναι πολύ εύστοχο που θίγεις αυτό το θέμα. Το παρακολουθώ εδώ και κάποια χρόνια. Την ογκούμενη βιομηχανία τερατολογίας στις ΗΠΑ από την οποία γίνονται μαζικές εισαγωγές και εν Ελλάδι.

Τα ίδια φαινόμενα αναπαράγονται και εδώ, και η οποιαδήποτε σοβαρή κριτική και αντίδραση στο λεγόμενο "νεοταξικό σύστημα" ευτελίζεται συχνά σε γραφικές δαιμονολογικές ασυνάρτητες κραυγές και παραληρήματα ιδεοληψίας και θρησκοληψίας.

Μιλάς για psy-op. Αυτό έχει πολλές πτυχές. Θα κλείσω με μία παρατήρηση: Η μπούρδα Ομπάμα ή ΓΑΠ θα μπορούσε να γίνει ανεκτή μόνο σε αντιδιαστολή με μία κατά πολύ γελοιοδέστερη μπούρδα. Και αυτήν την εξυπηρέτηση οι κύριοι αυτοί την παρέχουν. Ίσως και αφιλοκερδώς. Λόγω βλακείας.

archaeopteryx είπε...

Ααα καθηγητή μου, να πιάσω τον Ομπάμα... Θα με κατηγορήσουν ότι ανακατευόμαι στα εξωτερικά άλλης χώρας...

Πρόκειται για ανακυκλωμένη Μαφία Chicago. Και μερικά από τα διαμάντια του είναι στο όριο της αντισυνταγματικότητας.

(Βρήκα και you tube με την εν λόγω θησκεία, σατανισμούς, παιδοανωμαλίες... Τύφλα να χει ο Φίλιππος ο Δ με τους Ναϊτες!) Καλλιεργημένα πράγματα είναι αυτά. Και όχι από μέσα.

archaeopteryx είπε...

Και το εύκολο ερώτημα που έχω...

Α Alex Jones είναι αλήθινός, ή προπέτασμα καπνού;

Όχο ότι τα βιογραφικά λένε τίποτα, αλλά απο περίπου τίποτα βρέθηκε στα χνάρια της Νέας Τάξης;

20-30 πλούσιοι, και 2-3 βασιλικοί και οι σοφοί τους; Πιστευτο. Ή μας το λένε για να το πιστέψουμε;

http://www.youtube.com/watch?v=eAaQNACwaLw&NR=1&feature=fvwp

Ανώνυμος είπε...

Το πάζλ είναι μεγάλο και πολλά κομμάτια δεν ταιριάζουν. Σαν το eternity…….ενα πράγμα

Σιγά, σιγά με μεγάλα και δυνατά φίλτρα, ίσως φτάσουμε στην πηγή…….

Δες και αυτό, κομμάτι είναι, αν σου κάνει το κρατάς, αλλιώς πέτα το……
http://video.google.com/videoplay?docid=-515319560256183936#docid=-1656880303867390173

Δεν υιοθετούμε αυτά που λέει, αλλά μας βοηθαει να βρούμε τις πηγές και να εξακριβώσουμε ιδίοις ομμασι την αλήθεια…….

Ο Alex Jones μάλλον είδε φως και μπήκε……αν ένα 10% από αυτά που λέει είναι αλήθεια τότε είμαστε σε καλό δρόμο. Τα υπόλοιπα προορίζονται για την μεγάλη αγορά της συνομοσιολαγνιας.

Καλό είναι να περιοριστούμε σε άτομα με σχετική αξιοπιστία……. ώστε να πάρουμε αυτό που θέλουμε…….

Ανώνυμος είπε...

...ξεχασα

sawas

Ανώνυμος είπε...

Αρχαίε,μην κολλάς πολύ στούς Ρώσους,σαν τούς Αμερικανούς τού μεσοπολέμου.Σκέψου...ποιός άλλος ξέρει τίς μεθόδους και τόν τρόπο πού δουλεύει τό σύστημα και δεν τόν πειράζει να βλέπει τούς Αμερικανούς με ψυχροπολεμικά κόμπλεξ και άν μπορεί να τα υποθάλπει..να έχει συμφέρον να φαίνονται οι Ρώσοι..ναί οι ρώσοι έχουν δύναμη χρήμα,ναι αλλά δεν είναι οι μόνοι,κάποιοι άλλοι είχαν εφεύερει τήν λέξη "αυτοκράτορας" , όταν οι υπόλοιποι έφταναν μόνον στό "βασιλείς"...
Πόλεμος τής δύναμης και τού χρήματος ήταν και είναι πάντα.
Στήν Δύση τό έχουν και τό ελέγχουν οι Εταιρείες και όχι τά κράτη.Εκεί όμως είναι τό ανάποδο.Η επιθυμία λοιπόν είναι αμφίδρομη.Να επικρατήσει,ό ένας τρόπος ,έναντι τού άλλου.Και αυτό θα προκαλεί τίς ανανταράξεις.Εχεις δίκιο ώς πρός την προσωμείωση τών εποχών.Ναί, πρόκειται να ζήσουμε turbulent times ahead....Ωσπου να γίνει-προσωρινή- συνθηκολόγηση ή ανακωχή.
Αυτή είναιγια μένα ή μόνη συνομωσιολογία της πραγματικότητας..
Οι επιθυμίες,κρυφές ή φανερές, επικράτησης..
Τόσο παλιό όσο και ό άνθρωπος
@ παγωτατζής

archaeopteryx είπε...

Παγωτατζή, δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό που λές, και το συζητώ και με διάφορους στην ...Δύση.

Ο σοσιαλισμός είναι εξ αλλου "ευρωπαϊκή" εφεύρεση, που πολύ βολικά γλύτωσε την αυτοκρατορία το 1917 από αυτό που έπαθε το 45.

Μην υποτιμάς, πόσοι από αυτούς ήταν κατα της εμπλοκής στον Β ΠΠ (και ο μέγας Κέννεντυ) λαθροοινοπνευματάς μπαμπάς -- Ιρλανδός γαρ)

Οσο για την περίοδο που μπαίνουμε... Τι 1/4 από το 1929 να περάσουμε, την έχουμε βάψει, αλλά ανρωτιέμαι αν το λέω αυτό σαν θύμα κάποιο psy op.

Είχα βάλει ένα κομματάκι του Gunther Grass... αξίζει να δεις τι λέει ο διανοούμενος αριστερίζων για την Αμερική.

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/10/blog-post_14.html

σε παρέα που συμμετέχει ο τέως αντιπρόεδρος... και παρ ολίγον πρόεδρος.

Professor Moriarty είπε...

Πολύ εύστοχη και η ερώτησή σου για τον Alex J. Δεν θα μπορούσα να διακινδυνεύσω απάντηση. Ωστόσο, έμμεσα, μπορώ να ίσως να δω κάποια clues, που ενοποιούν όλο αυτό το παζλ σε μία αφήγηση που αρχίζει αρκετά χρόνια πριν.

Δεν ανέφερα τυχαία τον Mullins. Θα δεις τώρα τι σχέση έχει με την "αντινεοταξική" αφήγηση του Alex J.

O Mullins στο τέλος έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο: Curse of Canaan, a demonology of history. Σε αυτό το απόσταγμα δαιμονολογίας και συνομωσιολογίας υπάρχουν αποσπάσματα όπως το παρακάτω:

"God further warned His people against the dispersed Caanites. Deuteronomy 7:2-5: " ... thou
shalt smite them, lilt! utterly destroy them; thou shalt make no covenant with I hum [such as the
League of Nations or the United Nations- Ed.] nor shew mercy unto them. Neither shalt thou
make lIH1rriage with them: thy daughter thou shalt not give unto his son, nor his daughter shalt
thou take unto thy son. For j hey will turn away thy son from following me, that they may serve
other gods; so will the anger of the Lord be kindled against you, and destroy thee suddenly. But
thus shall ye deal with them; ye shall destroy their altars, and break down their images, and cut down their groves, and burn their graven mages with fire."
This was a direct command to destroy the groves and shrines of the demon-worshipping
Mystery cults, now known as Freemasonry. The prohibition against "graven images" has been
misunderstood by many well-meaning Christians. God did not prohibit graven images --He
prohibited the obscene images of the Baal and Ashtoreth cults, which were made to create
sexual excitement as part of their obscene rites. The battle against obscenity goes on today,
although it often seems that American Christians are losing it."

Τι σχέση έχει αυτό με to Alex J.? Το 2000 ο Alex J. πήγε σε μία παραδοσιακή τελετή του bohemian club γνωστή ως cremation of care και ισχυρίστηκε ότι με αυτό το ντοκουμέντο απέδειξε ότι ήταν "ancient Canaanite, Luciferian, Babylon mystery religion ceremony."

Είναι σαφές ότι το σενάριο είναι γραμμένο πολλά χρόνια πριν και ότι οι σημερινοί είναι απλώς αντιγραφείς και διασκευαστές. Στην καλύτερη περίπτωση προσθέτουν "νέα" επεισόδια στην αφήγηση.

Επίσης το "ηθικό δίδαγμα" βρίσκεται στην πρώτη φράση της δαιμονολογίας της ιστορίας του Mullins:

"After forty years of patient study of the crises which faces humanity, I arrived at a very simple
conclusion - all conspiracies are Satanic!"

Τώρα, αν θέλεις κάποιες συμπτώσεις (εγώ δεν θέλω να γενικεύω εύκολα), είναι γνωστό ότι ο Mullins υπήρξε φιλο-ναζιστής. Μαζί με πολλά άλλα που ξεπερνούσαν κατά πολύ τα όρια της φαιδρότητας. Επίσης, όλοι αυτοί που σήμερα ασπάζονται αυτήν την "αφήγηση", περιέργως ασπάζονται και την θεωρία της εκ των ένδον κατεδάφισης των δίδυμων πύργων. Τυχαίνει να γνωρίζω σχεδόν με βεβαιότητα (από περίεργες συμπτώσεις) ότι η θεωρία αυτή είναι Γερμανικής προελεύσεως. Είναι μάλιστα γνωστός και ο πολιτικός χώρος στον οποίον ανήκουν αυτοί που την διατύπωσαν. (Οι ίδιοι ανυπομονούν να αποκτήσει το Ιραν πυρηνική βόμβα και τα την ρίξει το συντομότερο στους Εβραίους.)

Νομίζω ότι τύποι σαν τον Alex J. κλπ, βάζω και τον Asange μέσα δεν είναι ακριβώς αυτό που θέλουν να πιστέψουμε. Αν δεν είναι complementary της "νέας κατάστασης των πραγμάτων", ή κάτι ακόμη χειρότερο, μπορεί πάντα να είναι απλώς οι ξύπνιοι που επένδυσαν στην αρχή της minimum perception effort.

Θα τους θεωρούσα απλώς απατεώνες, αν δεν φοβόμουν ότι είναι κάτι πολύ χειρότερο.

archaeopteryx είπε...

Αυτά τα σατανιστικά, συχνά γράφονται ή μπαίνουν στο περιτύλιγμα και εκ των υστέρων για να εντυπωσιαζόμστε εμείς οι φτωχοί.

Με τα psy ops δεν ξέρεις να βλέπει την εικόνα ή τον καθρέφτη. Το αντικείμενο είναι πάντα λεφτά και δύναμη, και οι άνθρωποι όχι ακριβοί, αλλά δεν ξέρω. Πολύ εύκολα εμφανίστηκε και έγινε διάσημος.. Κυκλοφορούν κάτι κλιπάκια που λένε πως ξεκίνησε την καριέρα του, χωρίς όμως άλλους υπαινιγμούς στο Coast to Coast του Art Bell. Ψυχαγωγία για εύπιστους.

Ήξερες ότι όταν το ραδιόφωνο στην Αμερική επαιζε το War of Worlds του Wells ολύς κόσμος το πίστευε (μου το έχουν πει -- δεν έιμαι τόοοσο αρχαίος). Καθρεφτες και παραπλάνηση.

Ξέρεις ότι τους Rothschild τους κατηγορούν για όλα τα κακα οι Αραβες και οι Ρώσοι (και ίσως και η Αυτοκρατορία)

Τώρα ποιό είναι το είδωλο και ποιά η εικόνα...

archaeopteryx είπε...

να και κάτι ...άσχετο
http://www.grademastersales.com/Jed.html

archaeopteryx είπε...

έχει ώρες ατέλειωτες χάζι... τώρα είναι πληροφόρηση; παραπληροφόρηση; μην τρομάξεις που αρχίζει στον β΄ΠΠ, έρχεται και στο παρόν

Professor Moriarty είπε...

"Δεν ξέρεις ποιό είναι το είδωλο και ποιά η εικόνα". Μού άρεσε αυτό!

Ναι συμφωνώ. Είναι το σημειολογικό περιτύλιγμα. Και σαν τέτοιο ίσως να μην είναι μόνο για "μαθηματική" ψυχαγωγία, αλλά να περιέχει και μία ουσιαστική σημασιολογία.

Μου κάνει πάντα εντύπωση πόσο εύκολα βρίσκω επαναλαμβανόμενα μοτίβα αυτής της, υποτίθεται,"αντισυστεμικής φιλολογίας". Αυτός ο πλασιέ Alex Jones φρόντισε τόσο πολύ το σημειολογικό (δαιμονολογικό περιτύλγμα) να παραπέμπει στον γκουρού. "This was a direct command to destroy the groves and shrines of the demon-worshipping" έγραφε ο Mullins to 1987. To 2000 o Alex πήγε στο Bohemian Grove και κινηματογράφησε το "ντοκουμέντο" Dark Secrets: Inside Bohemian Grove όπου το σενάριο στην ουσία ήταν γραμμένο στην προαναφερθείσα δαιμονολογία.

Πάντως σίγουρα ο Jones δεν είναι Wells. Ο Wells αξιοποίησε στο όριο της την δύναμη του μέσου, for the sake of it. Και είχε και χιούμορ. Εμμέσως χτυπούσε και ένα καμπανάκι για τις δυνατότητες χειραγώγησης. Ο Jones απλώς πουλάει κάτι που δεν είναι ούτε καν πρωτότυπο, αλλά διασκευή και συρραφή.

archaeopteryx είπε...

άσε... έχω κολλήσει στο grademastersales...

Professor Moriarty είπε...

Και εγώ το ίδιο έπαθα... Νομίζω έχει κάποια ενδιαφέροντα πράγματα, παρά τα έμμονα επαναλαμβανόμενα μοτίβα. Ίσως τελικά είναι πιό σοβαρό απ' ότι δείχνει. Θα το ξαναδώ αύριο.

archaeopteryx είπε...

http://www.americanthinker.com/2008/09/barack_obama_and_the_strategy.html

ένας από τους συνδέσμους στο
grademastersales

porta porta είπε...

*Την αποχώρησή της από την ελληνική αγορά ανακοίνωσε και επισήμως η αυστριακή επιχείρηση παροχής ηλεκτρικής ενέργειας Verbund, καθώς δεν θεωρεί ότι η χώρα περιλαμβάνεται στις βασικές της ξένες αγορές. Η APT-Energa Hellas, στην οποία η Verbund διατηρεί ποσοστό 55%, είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της ΔΕΗ. Στο μετοχικό σχήμα συμμετέχει με 45% και η ελληνική Energa.

παει αυτος !! μπηκε στον κουβα οπως ειχα πει.-

ΠΠ

Professor Moriarty είπε...

Αυτό ακριβώς του american thinker διάβαζα μέχρι αργά χθες την νύχτα.

Ανώνυμος είπε...

Ότι και να είναι ο A.Jones πάντως, μέχρι στιγμής πολλά από αυτά που λέει επιβεβαιώνονται κατά γράμμα.
Οταν υπήρχε το αντίπαλο δέος, η Σοβ.Ένωση τα ίδια λέγονταν, αλλά δεν θεωρούνταν συνωμοσιολογία ούτε τερατολογία, ούτε τερατολογούσαν αυτοί.
Τώρα, ελλείψει τυπικά αντιπάλου δέους, το μεμονωμένο άτομο που λέει τα ίδια, χαρακτηρίζεται γραφικό, συνωμοσιολόγος, και οτιδήποτε άλλο.
Τα ίδια όμως λέει και ο Κeiser, μόνο που αυτός επειδή είναι τεχνοκράτης και ήταν/ειναι μέρος του χρηματοπιστωτικού συστήματος και το ξέρει απέξω κι ανακατωτά, έχει το απυρόβλητο της άποψης και δεν τον κατηγορεί κανείς ως γραφικό.

Για τους πύργους δεν ξέρω, η τραγωδία είναι υπαρκτή, η άποψη όμως που λέει ότι τα κτίρια ίσως έπεσαν από εσωτερική έκρηξη έχει επιχειρήματα.

Στη θέση των αμερικανών ξέρεις τι θα έκανα;
Αναπαράσταση.

Θα έστηνα σε μια έρημο στην Αμερική δύο δίδυμους πύργους, ίδιους ακριβώς με εκείνους, με το ίδιο φορτίο, ανθρώπων (όχι φυσικά κανονικών ανθρώπων, αλλά ομοιωμάτων), μηχανημάτων, εξοπλισμών κλπ. και θα έκανα αναπαράσταση, τηλεκατευθύνοντας ένα αεροπλάνο πάνω τους.
@αλλενάκι

archaeopteryx είπε...

αλλενάκι, αν ο Alex Jones έμενε στα πρώτα 4/5 του κλιπ του, θα τον άκουγα με ενδιαφέρον.

Το ότι λέει για τους δίδυμους πύργους, και τα αεροπλάνα τα είδα (το δεύτερο ειδα), και γνωστούς είχα μέσα στα κτίρια και έξω απ τα κτιρια, και ξέρω κόσμο που είχε γνωστούς μέσα στα αεροπλάνα. Ένα αυτό.

Το να ισχυρίζεται ότι η Αλ Κάϊντα είναι δμηιούργημα της CIA, εξαρτάται πώς ορίζει την λέξη δημιούργημα. Και οι Βιετκόνγκ μπρεί να ήταν...

ΔΕΝ ξέρω τίποτα με βεβαιότητα, αλλά η μύτη μου μου λέει ότι κάτι δεν μου αρέσει. Και η μύτη μου δεν είναι αλάνθαστη, αλλά επιμένει...

Ανώνυμος είπε...

Αν δεις τι λέει μόνο η εικόνα από το new word order είναι 100% αντιαμερικανική προπαγάνδα δύσκολα γραμένη από αμερικανό. Παιχνίδια