Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Και η WWF στις Ορδές των "made in Germany" Παπαγάλων


Ο κατ εξοχήν παπαγάλος στην Πράσινη Απάτη, μέχρι τώρα, ήταν η Greenpeace. Η Greenpeace, έχει εξευτελιστεί αρκετά, τα τελευταία χρόνια (βασικά ο κόσμος το έχει βούκινο, ότι έχει «έμμισθες σχέσεις», και όχι μόνο στην Ελλάδα), και η WWF ήταν πιο διακριτική. Τώρα ήρθε και η WWF. Την WWF την ξέρω να ασχολείται με ζωάκια και αρκουδάκια και καλοπροαίρετα παιδάκια της καλής κοινωνίας. Η αστική εκδοχή της λαϊκής Γκρηνπης. Η εφεδρεία της WWF επιστρατεύτηκε, και ήρθε στο ενεργειακό προσκήνιο:

Έβγαλε μία μελέτη, με ωραίες φωτογραφίες, βατραχάκια και γραφήματα, και το βαρύγδουπο συμπέρασμα ότι «Μέχρι το 2050, είναι πιθανός (ή εφικτός) ο στόχος για 100% καθαρή και οικονομικά προσιτή ενέργεια». Αφήστε την προσεκτικά επιλεγμένη λέξη "possible". Και στον Άρη είναι πιθανό, ή «τεχνικά εφικτό» να μετακομίσουμε, όλα είναι πιθανά, και με την κβαντομηχανική είναι πιθανό να περάσουμε χωρίς πρόβλημα μέσα από έναν τοίχο... θέμα πιθανοτήτων.

Αφήστε το λογοπαίγνιο του πιθανού, εφικτού, ρεαλιστικού κλπ. Η WWF λέει για 100% μέχρι το 2050, και η Esso-Mobil λέει για ...3% μέχρι το 2030. Η κακιά Esso-Mobil ασχολείται κυρίως με πετρέλαιο, και προβλέπει αύηξση του κάρβουνου (όπως και το ...Spiegel), και η καλή WWF ασχολείται με βατραχάκια, αρκουδάκια και λόμπυϊνγκ και πιθανολογεί 100% ...Γερμανικά προϊόντα. Και ενώ δεν υπάρχει χονδροειδές ψέμα, στην μελέτη τους, το συμπέρασμα είναι non sequitur, κοινώς, αρλούμπα. Αλλά αυτό, από μόνο του, δεν είναι τόσο τρομερό. Το τρομερό είναι ότι αυτή η ΜΚΟ στοχοποιεί δασκάλους, να μεταφέρουν την αρλούμπα σε παιδάκια. Προπαγάνδα για παιδάκια.


Και πώς ξαφνικά ξύπνησε η WWF; Δείτε δύο ονόματα: Κάποιος Dr. Stefan Singer, (το "Dr." αναφέρεται σε "Soil Carbon Cycling and Agricultural Fertility" ή «Ο Κύκλος του Κάρβουνου και η Αγροτική Γονιμότητα», τρέχα γύρευε, με βιογραφικό από εδώ και από εκεί, σε Γερμανικό Υπουργείο, δημοσιογραφία, αέρα και βιομάζα, και, επισήμως, λόμπυϊνγκ, "advocacy". Καλός και άξιος άνθρωπος, δικιά του είναι η μελέτη, αλλά δεν έχει σχέση με ενέργεια ή με τα οικονομικά της.


Να και ένα άλλο όνομα: Jim Leape. Έχει σπουδάσει Νομικά και έχει εργαστεί σαν Περιβαλλοντικός δικηγόρος, αλλά δεν είναι αυτό η ειδοποιός διαφορά του. Η ειδοποιός διαφορά του είναι ότι, και αυτός, γερμανοπιασμένος. Με καλή παρεά επιφανών μεν, πολλά Νόμπελ, όλοι βάζουν την υπογραφή τους στην ...αειφορία, αλλά κανένας δεν έχει ειδικότητα, ή πραγματική απασχόληση με ενέργεια, ή οικονομικά. Σαν να βάλετε την Esso-Mobil να έχει άποψη για καλαθοπλεκτική ή κέντημα!

Πέρα από την πολύ ενδιαφέρουσα δομή και "νομιμοποίηση" μιας ΜΚΟ, οι Γερμανοί είναι πανέξυπνοι, εργατικοί και μεθοδικοί. Έστησαν αμέσως μετά την επανένωσή τους, ένα καταπληκτικό μηχανάκι να εξάγουν και να αρμέγουν τις ορδές των ηλιθίων, το πήγαν λάου λάου, πουλώντας καλοσύνη και αγάπη και σωτηρία, σε θέμα που υπάρχει, σαφώς, αλλά που η Γερμανική λύση δεν έχει σχέση με το θέμα, με Γερμανικό πλουτισμό και ηγεμονία έχει. Οι ομοιότητες με τον σιδηρόδρομο Βερολίνου Βαγδάτης (που ιδρύθηκε από τον κύριο Siemens και τον γιο του ξαδέρφου του, επίσης κύριο Siemens, αφεντικό της Deutsche Bank, το 1900), δεν κρύβονται. Η ιστορία της Ένωσης των Γερμανικών κρατιδίων σε Ράϊχ το 1870 και η παράλληλη ιστορία της Siemens και της Deutsche Bank, είναι πολύ ενδιαφέρουσες. Αλλά, εκτός εάν το πέρασμα του χρόνου ωραιοποιεί τα πράγματα, αυτά που προσέφερε η τότε Siemens και η τότε Deutsche Bank είναι λίγο πιο σχετικά και πολύ πιο εθελοντικά, από την Πράσινη Απάτη που σερβίρουν σήμερα... Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα... Europe doesn't need more Germany! Σε πολλά μέτωπα.


Όσο για τις ελεγκτικές εταιρίες... Το 50-70% της δουλειάς τους, είναι λογιστικά πιστοποιητικά: Ότι τα αποτελέσματα και τα βιβλία που ελέγχουν είναι σύμφωνα με τους ελεγκτικούς κανόνες. Ξέρουν λογιστική. Ξέρουν και τους κανόνες της λογιστικής. Σε καιρούς όπως τώρα, κοιτάζονται με τους πελάτες και λένε "Πω πω και τι να πούμε τώρα για αυτό... θα το περάσουμε φέτος και βλέπουμε του χρόνου". Και δώστου τους δίνουν προβλέψεις της πλάκας οι πελάτες... και δώστου και υπογράφουν. Έχουν και ένα 20-30% τζίρο σε φοροτεχνικά. Απλά πράγματα. Και ένα 10-15% κάνουν μελέτες, και παριστάνουν τους συμβούλους. Το 80% κάθε μελέτης είναι αυτό που θέλει να ακούσει ο πελάτης. Να μια μελέτη που λέει άλλα αντ' άλλων. Μελέτες... Φτηνό το Microsoft Word, το Excel και το Powerpoint.

Οι γνώσεις τους για ενέργεια δεν είναι καλύτερες από τις δικές μου και οι γνώσεις τους για οικονομικές αναλύσεις, όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, είναι λίγο της πλάκας. Κάτι σαν φτωχοί και ποταποί συγγενείς της Γκόλντμαν Σαξ. H Exxon-Mobil δεν είναι το Ευαγγέλιο, αλλά με όλο τον σεβασμό, σε ενεργειακά θέματα μάλλον ξέρουν περισσότερα από την όποια Price Waterhouse (και εάν θιγεί η Price Waterhouse, το τηλέφωνο της Exxon είναι 001-(972) 444-1000 (ώρες γραφείου Τέξας).

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΚΟ WWF Greenpeace και Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος εξαπάτησαν και εξαπατούν τα μέλη τους. Με το πρόσχημα της αγάπης για το περιβάλλον που σχεδόν όλοι όμως έχουμε κάνουν αισχρή προπαγάνδα.

Ανώνυμος είπε...

Αρχαιοπούλι
τι έχεις ακούσει για ενέργεια από Ηδρογόνο-Νικέλιο; Κάτι πήρε το αυτί μου για εταιρία 'Defkalion Energy' και κάποιον Andrea Rossi..
Τα "μεγάλα κεφάλι" τους έγραψαν στα παλιά τους τα παούτσια αλλά αυτοί λέει θα συνεχίσουν να παράγουν 'τζάμπα' ενέργεια!!

lemonaki

Ανώνυμος είπε...

--Υδρογόνο--
--κεφάλια--

Ανώνυμος είπε...

http://nextbigfuture.com/2011/01/multi-kilowatt-nickel-hydrogen-cold.html

Ανώνυμος είπε...

http://blog.newenergytimes.com/2011/01/15/rossi-discovery-what-to-say/

αλλά δείτε και τα σχόλια