Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ξεθάρρεψε...


Τα οικονομικά, δεν έχουν αλλάξει. Κάθε αιολική ή φωτοβολταϊκή εγκατάσταση, ακριβαίνει το έλλειμμα του ΔΕΣΜΗΕ ή/και τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Κάθε αιολική ή φωτοβολταϊκή εγκατάσταση μας βάζει σε εσαεί ύφεση. Η κουβέντα ότι «θα εξάγουμε ρεύμα από ΑΠΕ» είναι απατηλή και βλακώδης. Οι γείτονες δεν έχουν καμία όρεξη να αγοράζουν πανάκριβο στοχαστικό ρεύμα όταν έχουν φτηνό από κάρβουνο ή πυρηνικά, και το ρεύμα, πρακτικά, δεν μεταφέρεται σε μεγάλες αποστάσεις. Όταν οι Γερμανοί ή τα τσιράκια τους εδώ μιλάνε για νέες διακρατικές διασυνδέσεις, σιγά μην μπούνε καλώδια για ρεύμα όταν φυσάει, ή για 4-5 ώρες την ημέρα όταν δεν έχει σύννεφα. Απλά, ΔΕΝ συμφέρει, και η μόνη "απάντηση που διαρκεί" είναι ότι λένε αρλούμπες, και ότι είμαστε κορόϊδα. Βέβαια, αυτοί πουλάνε, και εμείς πληρώνουμε, θέλουμε δεν θέλουμε, για να μην έχουμε ρεύμα.

Οι «μελέτες» των ντόπιων πλασιέ για Μακρόνησο, Κρήτη, Λακωνία κλπ, ήταν με φτηνό αέριο… Περιμένετε και θα δείτε το φτηνό αέριο, όταν ο γκαουλάϊτερ μας ανακοινώσει ότι το αέριο είναι για την Μητρόπολη, και όχι για ασυνεπείς περίοικους και είλωτες.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα βρήκαν και τρύπα όζοντος στην Αρκτική που φταίει το πολύ κρύο!!! Η Κλιματική Αλλαγή μας κρυώνει. Μεχρι πρόπερσι μας ζέσταινε. Κάνει κρυοζέστη.

Ανώνυμος είπε...

Μια προσέγγιση για το μύθο της Γερμανικής ¨πράσινης¨ενέργειας και για την επίσκεψη την Πέμπτη του Γερμανού Αντικαγκελάριου,
στο: http://envthink.blogspot.com/2011/10/blog-post_03.html
@katalytikos

vilanden είπε...

Σε ανύποπτο χρόνο είχε αναφερθεί ότι ο σκοπός του Helios δεν ήταν η εξαγωγή του ρεύματος στη Γερμανία αλλά σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ουγγαρία, που θα δυσκολευτούν να πιάσουν τους στόχους του 20-20-20...

Να δω την Ουγγαρία να χρηματοδοτεί την "πράσινη" ανάπτυξή μας και τι στον κόσμο...

archaeopteryx είπε...

το καλώδιο για Ουγγαρία (που με ηλιακά θα είναι "άδειο" 80%) ποιός το πληρώνει. Καιεάν μπει καλώδιο, γιατί να παίρνουν φ/β έναντι 100 ή 400 και όχι βουλγάρικο πυρηνικό έναντι 50 ή 70?

spiral architect είπε...

Έχω ξαναγράψει εδώ ότι, δεν αρκεί ένα καλώδιο για να μεταφερθεί ενέργεια από ΑΠΕ της Ελλάδας στην Ευρώπη.
Πρέπει να ενισχυθούν και να πολλαπλασιαστούν οι υφιστάμενες δικές μας διασυνδέσεις με τα Βαλκάνια και ταυτόχρονα να ενισχύσουν τα δίκτυα μεταφοράς τους και όλοι οι γείτονές μας, μέχρις ότου φτάσουν ενισχυμένα πλέον στο κέντρο της κατανάλωσης (Γερμανία)

Ποιο άλλο κράτος θα δεχθεί να τα πληρώσει όλα αυτά?

spiral architect είπε...

... και καλά εμείς έκοντες (η κυβέρνηση δηλαδή) βάλαμε τους νταβατζήδες στο κεφάλι μας!
Οι γείτονες?
Θα δεχθούν να πληρώσουν το κόστος πολλαπλασιασμού και ενίσχυσης των δικτύων τους?
Τα κόστη είναι τεράστια!

Παρ' εκτός και έχει αλλάξει η "λογική" χρηματοδότησης, υποχρεώνοντας τον αντισυμβαλλόμενο να χρεωθεί θέλει, δεν θέλει ...