Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Προσπαθώντας να βάλω τάξη στο κεφάλι μου


Τα Κυριακάτικα πρωινά, κάποτε, ήταν για να πηγαίνει ο κόσμος στην Εκκλησία.  Τώρα, προσφέρονται για ...διαπιστώσεις.
Η διαπίστωσή μου, αυτού του πρωινού, είναι ότι φωνάζω από τότε που ...υπάρχω, ότι οι επιδοτήσεις σκοτώνουν, ότι η παραβίαση της ελευθερίας της αγοράς είναι ατελέσφορη, ότι η παραβίαση του συντηρητισμού στην λογιστική απεικόνιση είναι θανάσιμη, και τέτοια φιλελεύθερα.

Είχα, και έχω, κατά την γνώμη μου, απόλυτο δίκιο.  Με την διαφορά, ότι πολύς κόσμος έγινε πλούσιος παραβιάζοντας αυτούς τους κανόνες (και όχι μόνο στην Ελλάδα, σε όλον τον Δυτικό κόσμο  -- για τον Ανατολικό δεν γνωρίζω).  Συνειδητά, με σχέδιο, ή τυχαία, ή με αρπαχτές.

Τώρα λοιπόν, που έχει έρθει η ώρα του λογαριασμού, όλοι κλαίγονται και ψάχνουν για ΄"λύσεις".  Οι λύσεις είναι, πάντα κατά την άποψή μου, στην ελευθερία της αγοράς, την συντηρητική απεικόνιση, κλπ. Βέβαια, αυτοί που ενθάρρυναν, ή επέτρεψαν, ή διαφήμισαν με τα ΜΜΕ τους, την φούσκα, σιγά μην ξαφνικά γίνουν αθώες παρθένες, και σιγά μην αντιστραφούν τα λάθη με δίκαιο τρόπο.  Αυτοί είναι οι "οικονομικοί κύκλοι" και όπως είπα στον Π-Π σε κατ ιδίαν ...αλληλογραφίες, είμαστε στην φάση του κύκλου που λέγεται "ξεφούσκωμα", "ύφεση", "αναδιανομή με πάρτα-όλα", also known as "the Horror,  the Horror".  Ωωω, θα βγουν και σε αυτή την φάση λεφτά, αλλά όχι από τους πολλούς.

Την έκφραση "the Horror, the Horror, θα την θυμούνται οι παλαιότεροι από τον κινηματογράφο.  Είναι από ένα βιβλίο του Joseph Conrad για μία μορφή Ευρωπαϊκού αναπτυξιακού μοντέλου στο ...Κογκό.  Καμία σχέση με το Βιετνάμ.  Να τους προσέχουμε αυτούς τους Ευρωπαίους... Έχουν σκοτεινό κλίμα και υγρασία στο κεφάλι τους.


Τώρα, πώς μου ήρθαν όλα αυτά μετά το γράφημα που μου έστειλε ο Π-Π, δεν ξέρω... Φυσικά και έχει πέσει η τιμή της ενέργειας.  "Ύφεση" λέγεται.  Και πού να το διορθώσεις και για πληθωρισμό... Υποθέτω ότι νευριάζω που μερικοί από εσάς έχετε χάψει ότι τελειώνει το πετρέλαιο και πρέπει να ...εξιλεωθούμε.

8 σχόλια:

spiral architect είπε...

Φύλαξε την αναλυτικότητα του νου σου και τις δυνάμεις σου για αργότερα ...

archaeopteryx είπε...

Αργότερα, εάν η ιστορία επαναλαμάβάνεται, ο κάθε ένας θα νομίζει ότι σώζει το τομάρι του εν μέσω εξελίξεων που δεν ελέγχει.

spiral architect είπε...

Τις εξελίξεις σίγουρα δεν τις ελέγχει, αλλά τα αποτελέσματά τους σε κοινωνικό επίπεδο θα αναγκαστεί, θα παλέψει και θα μπορέσει.

Όταν θα έλθει ο "φουσκωτός" που θα έχει βάλει η εφορία - "νόμιμος" πλέον - να του πάρει το σπίτι, ίσως να είναι αργά ...

porta porta είπε...

- το Μνηνομιο ειναι ευτυχια
- το ΓΑΠ ειναι τυχη για τον τοπο
- το Δανειο 110δισ ειναι με την μαγκια μας το μεγαλυτερο ( ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ! ) που εχει δωθει.. και ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ τα καταφεραμε να το παρουμε !
- το Μπεννυ εδωσε ΜΕΤΡΗΤΑ 500 εγγυηση σε Ταρανδους ! τα οποια αχχααα μετα εκανε 880 Εγγυησεις Ελλ Δημοσιου για να παρει 2.5δισ !.. δε βριζω αλλα βαρεθηκα !
- το Μπεννυ εβαλε αειφορο και αεναο ΤΟΚΟ στα ακινητα γοια να εχουν βολικες εγγραφες οι Δανειστες.
- το ΠΑΠΑΚι θα βαλει 50% στα 2δισ ? και θα μας βγαλει το αντερο με μαγικο τροπο...
- Το ΓΑΠ και Μπεννυ εστειλων ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
ωιμε.. αχχαα ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ??
- το αλλο το ιδι το Καστανιδι, μιλαει και φοβαμει μην δω εφιαλτη οτι τον εχω μπαμπα ! Εστειλε ΕΠΙΣΤΟΛΗ Απριλιο σε Μιζενς.. και απο τοτε ΜΟΥΓΚΑ.. τα βρηκαν.

- ηρθε ο βιετκονγκ να ζητησει να ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ οσα χρωσταμε σε Γερμανικες εταιριες! ηρθε μεσα στο σπιτι μας και μας την ειπε. Εδωσε πνοη και οραμα ΣΕ ΟΛΟΥΣ να ερθουν να απαιτησουν πληρωμες χρωστουμενων..
ΑΝΟΙΞΕ Η ΟΡΕΞΗ ΜΟΥ..

ΠΠ

porta porta είπε...

JP Morgan said on Friday it sees upside price risks conducive to oil prices moving to $130 per barrel for 2013 from ongoing geopolitical issues, low spare capacity, the potential for stock building, and currency-related issues.

The bank sees Brent prices for 2013 average at $121.25 per barrel and forecasts 2013 average WTI price at $114.25 per barrel.

"Our analysis suggests that supply constraints will again be reached by the end of 2013, driving a quarterly rise in our ICE Brent price forecast to $130/bbl," it said.

JPMorgan maintained its price projection of $115 a barrel for Brent crude oil, and $97.50 a barrel for WTI through 2012.

ΠΠ

porta porta είπε...

” δεν υπαρχει κανενας νομος που να απαγορευει να εκμεταλλευσαι το μαλακα ”

Ποιος Θανασης ??

ΠΠ

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=QCahD0M9cv4&feature=player_embedded

xrhxa είπε...

Κάθε φορά αυτό δεν κάνουμε; Προσπαθούμε να σώσουμε το τομάρι μας....είτε είναι καλές είτε είναι κακές συνθήκες...ακόμα και στην συνεργασία μας το δικό μας τομάρι δεν έιναι αυτό που μας ενδιαφέρει;

Προτείνουμε λύσεις και συνεργασίες , όχι γιατί προσπαθούμε να σώσουμε τον κόσμο...το τομάρι το δικό μας προσπαθούμε να σώσουμε (πάλι) αλλά, πολύ απλά μόνοι μας δεν μπορούμε να το καταφέρουμε....