Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ο κύριος Πουσσαίος και η καταστροφή των Κυκλάδων


Κύριε Πουσσαίε,

Είναι κρίμα να καταστρέψετε τις Κυκλάδες για μία απάτη, και εάν θεωρείτε τις προτάσεις των αιολικών "επενδύσεις", (σελ. 9) είστε ...ανενημέρωτος, ή ...προκατειλημμένος. (Υπομονή στο άνοιγμα του link... βγαίνει σε άγνωστη γλώσσα, αλλά γυρνάει σε ελληνικά)

Τα αιολικά που προωθείτε θα καταστρέψουν μόνιμα κάθε νησί στο οποίο θα μπουν.  Δεν θα είναι άχρηστα "έργα" κάποιου Δημάρχου, ούτε πονηριές κάποιας πολεοδομίας.  Τα αιολικά είναι βιομηχανικές εγκαταστάσεις, δυστυχώς άχρηστες, εκσκαφές, μπετά, διανοίξεις δρόμων σε μοναδικά οικοσυστήματα, καταστροφή τοπίων, κατάργηση κυνηγότοπων, εκδίωξη μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων, απομοίωση αξίας ιδιοκτησιών, και, δεν ντρέπομαι να πω και καταστροφή θέας. Μια ματιά στην Νότια Εύβοια θα σας πείσει.

Την Ίο, από όπου περάσατε, την έχει πηδήξει η ΡΑΕ, και τυχαίνει να ξέρω την Ίο και όταν ήταν ένα ρομαντικό νησί που άκουγες μουσική πάνω από το λιμάνι στο ηλιοβασίλεμα, και, αργότερα, όταν ήμουν ο μόνος Έλληνας, περιτριγυρισμένος από μεθυσμένους Ιρλανδούς. Τώρα η Ίος θα γίνει σκουπιδότοπος. Και κάθε νησί όπου πάνε αυτά τα αίσχη θα γίνει σκουπιδότοπος.

Και το κάνετε γιατί;  Για να δουλέψουν δύο ταβέρνες και ο μπετατζής;  Ή για την μίζα κάποιου ντόπιου μπητσικόμη;  Μία φορά θα γίνει αυτό. Μετά;  Η εγκατάσταση θα γίνει από ξένους, η συντήρηση θα γίνεται με τηλεκοντρόλ, άντε κανένα φύλακας και κανένας χαφιές να μην τρώνε πολλά μονόβολα οι φτερωτές. Τα αιολικά είναι μία απάτη.  Παράγουν ρεύμα όταν φυσάει, αλλά το ρεύμα αυτό είναι βασικά άχρηστο. Δεν μπορεί να υπάκταστήσει συμβατικό ρεύμα, δεν εξοικονομεί λεφτά, δεν κάνει τίποτα. Κάνει πλούσιους αυτούς που πουλάνε ανεμογεννήτριες, τους διαπλεκόμενους "επιχειρηματίες της αρπαχτής" και τους κατά τόπους "διευκολυντές" τους.  Και η ερώτηση στα νησιά είναι "μα ποιος από την Τοπικούς τα έχει πιάσει", και μαντέψτε τι λένε οι Τοπικοί:  "Τα σπρώχνει η Περιφέρεια".

Έσοδα;  Κάντε λογαριασμό έσοδα από τουρισμό, από εξοχικές κατοικίες, από κυνήγι, από παραμυθιασμένους που βλέπουν εικόνες των Κυκλάδων και από πιτσιρίκια που ονειρεύονται. Θα τα χάσετε αυτά. Όπου μπήκαν στην Ισπανία ο τουρισμός έπεσε 40%, και η Ισπανία έχει αχανείς εκτάσεις σε σχέση με τα νησιά. Δημιουργούν ανεργία. Εχετε δει κανέναν να φωτογραφίζει την Σύρο με τις 4-5 μεταλλικές της οδοντογλυφίδες; Έχετε δει επισκέπτη στην Νότια Εύβοια;

Ξεχάστε τις Πράσινες Αυνανίες της Γκρηνπης και της Μπιρμπίλη. Και ο Παπανδρέου που τα τσαμπούναγε, τελειώνει. Έρχεται φτώχεια, και οι δήθεν "επενδύσεις" που προωθείτε υπάρχουν ΜΟΝΟ επειδή επιδοτούνται από ρεύμα που κοστίζει 3 φορές (300%) πιο ακριβά από το συμβατικό. Εσείς θα είστε υπεύθυνος, γιατί εσείς, λένε, πιέζετε τους Δημάρχους (έτσι λένε αυτοί, χαχαχαάα).

Οι καιροί είναι χαλεποί. Προωθείτε μία οικονομική, περιβαλλοντική και τεχνική απάτη, ο κόσμος θα δει το κόστος στον λογαριασμό της ΔΕΗ και την καταστροφή του τουρισμού και θα αναρωτιέται, "μα ποιος αλήτης τα έκανε όλα αυτά". Και οι κοινωνίες αυτές είναι μικρές... Μιλάνε. Κάθε νησάκι, ξέρει τον τοπικό "Γερμανό" του, ξέρει ότι δεν είστε μόνο εσείς. Μαζέψτε το, πείτε "δεν θέλω να καταστρέψω τα νησιά".

Η χρυσή ευκαιρία είναι για λίγες, ελάχιστες τσέπες. Όχι για τα νησιά. Και επειδή φαίνεστε "ανενημέρωτος"και εσείς και ο Μαχαιρίδης να ενημερωθείτε. Έχετε κάνει δηλαδή και επενδυτική ανάλυση στην περιφέρεια; Ανάλυση κόστους και οφελών; Δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο. Αν έχετε, να την δημοσιεύσετε, με την υπογραφή σας! Να την δούμε!  Και δείτε και το http://www.rae.gr/geo/, να πάρετε και μια ιδέα που τις βάζουν...

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κ. Αρχαιοπτερυγα
Θυμάστε πριν κανα 6μηνο συνεδριο για «Το Σύμφωνο των Νησιών και η αειφόρος ανάπτυξη στο Αιγαίο»?
οριστε και τα νησια.
http://www.dafni.net.gr/gr/home.htm
Μια που δεν εχουμε κανενα αλλο προβλημα και ειδικα στα νησια μας (εχουν κοψει νοσοκομεια, εφοριες, σε λιγο τα δρομολογια πλοιων -αεροπλανων) ,ειπαν να γινουν και οι ιπποτες της αειφορου αναπτυξης, παναθεμα τους...)
guten morgen
ΤhW

Ανώνυμος είπε...

Ειδικά για το δίκτυο νησιών Δάφνη:
Η μελέτη των δεδομένων των νησιών που εντάσσονται στον γενικό ορισμό «Δάφνη: Δίκτυο Αειφόρων Νήσων Αιγαίου» έχει ξεκινήσει πριν αρκετά χρόνια. Για κάθε νησί έχει γίνει η αξιολόγηση των ενεργειακών δυνατοτήτων αλλά και των φυσικών τους πόρων αρκετά χρόνια πριν. Για το νησί από αυτά έχει συνταχθεί από το 2006 κατάλογος δεδομένων. Δεξιά στη σελίδα σε κάθε ένα από τα νησιά υπάρχει η «Έκθεση για την υφιστάμενη κατάσταση και αειφόρο ανάπτυξη έκαστου νησιού»
Οι ημερίδες και τα συνέδρια όμως από τη στιγμή που μπήκαν (με τις προτροπές της Μπιρμπίλη και άλλων) στο Σύμφωνο των νησιών, προωθούν ΑΠΕ.
http://www.dafni.net.gr/gr/archives/archives.htm
Οι διαχειριστικές προτάσεις του Μαχαιρίδη, είναι γνωστές από την περίοδο που ήταν Περιφερειάρχης στα Δωδεκάνησα. Ιδιαίτερες και αδικαιολόγητες απαγορεύσεις παραδοσιακών δραστηριοτήτων, νομικές πιρουέτες στη χωροταξία των νησιών: π.χ.όλα τα νησιά έκτασης μικρότερης των 10.000 στρεμμάτων – γενικά – καθορίστηκαν με μια μόνο υπηρεσιακή απόφαση ως Καταφύγια Άγριας Ζωής, ενώ σε στα μεγαλύτερα, επιβλήθηκε με τον ίδιο τρόπο, να οριστεί το ½ περίπου της έκτασής του ως ΚΑΖ. Και για αυτό δεν εξετάστηκαν άλλοι παράγοντες, ούτε λήφθηκαν υπόψη οι γνώμες των τοπικών δασικών αρχών!
Φοβάμαι ότι παράξενες τακτικές διαχείρισης που είχε υιοθετήσει για τα Δωδεκάνησα θα τις επαναλάβει και στις Κυκλάδες. Είτε επειδή αυτά τα πιστεύει όντως είτε επειδή ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ του τα προτείνει.

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί είναι οι κουκουλοφόροι εγκληματιες δοσίλογοι. Πουλάνε γη για χάντρες. Να βγει ο Μαχαιρίδης καο Πουσαίος και Δήμαρχοι και οι Σύμβουλοιμε πόθεν έσχες. Τώρα και σε πέντε χρόνια. Η Ελλάδα βουλιάζει και αυτοί ξεπουλάν.

panos είπε...

Μας ανακάτεψες πρωί πρωί με τον χάρτη της ρ.α.ε. Σύννεφο οι ΄επενδύσεις΄ Αλλη φορά να προειδοποιείς : Προσοχή ακολουθεί ιστότοπος με χάρτη της ρ.α.ε.

spiral architect είπε...

Κάτι ήθελες να γράψεις, αλλά tο πρώτο link σε πάει ... στο gmail.
Just fix it!

Βάρδα τώρα να διασυνδεθούν όλα τα νησιά των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό σύστημα. Θα γεμίσουν αιολικά, με σύγχρονους αλευρόμυλους.

archaeopteryx είπε...

για δες τώρα... σελ 9 (αργεί λίγο να ανοίξει)

archaeopteryx είπε...

τον χαρτη της ΡΑΕ τον ανέβασα (κλικ στο εικονίδιο με τον χάρτη, πάνω δεξιά)με που μου τον έστειλαν... Οι απατεώνες δεν έχουν σταματήσει...

spiral architect είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
spiral architect είπε...

@ archaeopteryx:

Το έγγραφο είναι google docs και (λογικά) πρέπει να έχω δικαίωμα ανάγνωσης για να το ανοίξω.

Βάλε το στο scribd ...

archaeopteryx είπε...

http://www.scribd.com/doc/70216813/koinignomi241011

στην αρχή βγαίνει σε αλαμπουρνέζικα αλλά μετά γίνονται ελληνικά

spiral architect είπε...

Μια χαρά (σε chrome) διαβάζεται και η σελίδα 9 λέει τα συνήθη πολιτικάντικα στερεότυπα.

Π.χ.:
- Τι σημαίνει "φέρουσα ικανότητα" ενός νησιού και πως μετριέται αυτή?
- Θα μπουν Α/Γ και στα μη διασυνδεδεμένα νησιά, όπως Ίο, ή Σαντορίνη? Γιατί? Για να καλύψουν θερινά φορτία αιχμής? Το πείραμα το έκανε πριν κάτι χρόνια η ΔΕΗ και απέτυχε!
- "Είμαστε περιφέρεια που μπορούμε να αναπτύξουμε τέτοιες δραστηριότητες". Οι Κυκλάδες βγάζουν φάβα, ντομάτα pomodoro, λίγα γαλακτοκομικά και τίποτ' άλλο!
Η οικονομία τους είναι ο τουρισμός. Θα έρχονται οι τουρίστες να καμαρώνουν τις Α/Γ και να τις χειροκροτούν όπως στο ηλιοβασίλεμα στην Καλντέρα? Ας μην τρελλαθούμε καλύτερα!

- Τι θα κερδίσει ο Σαντορινιός, ο Αξώτης και ο Παριανός?

Άλλος με τη βάρκα μας!

archaeopteryx είπε...

Δες τον χάρτη της ΡΑΕ, έχουν και στην Σαντορίνη και στην Ανάφη οι αθεόφοβοι. ΄Το τι ιστορίες ακού στο gμαιλ από το πρωί δεν λέγεται. Βάζουν μέσο για ναπάρουν άδεια για μία Α/Γ. Τις θεωρούν μηχανάκια που κόβουν μονέδα (και δεν ρωτάνε τα όρνια ποιός πληρώνει την μονέδα).

ΟΙ δε Αυτοδιοικήσεις... χ.ψ.α.!