Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Το τέλος του Ανθρωπογενούς Φαινομένου του Θερμοκηπίου


Τώρα που οι εγκέφαλοι της «Ευρώπης» έχουν τον αντιπερισπασμό της …διάλυσής τους, να μου το θυμηθείτε, θα καταλαγιάσει και το άγχος για το Ανθρωπογενές Φαινόμενο του Θερμοκηπίου, τουλάχιστον στον Ελεύθερο κόσμο. Αυτό φάνηκε από το καλοκαίρι που η Ελλάδα προσπάθησε να πουλήσει δικαιώματα άνθρακα (τα European Union Allowances) και δεν υπήρχε αγοραστής (δείτε εδώ), και από την έλλειψη ενδιαφέροντος για το Πρωτόκολλο του Κυότο, από το βέτο της Πολωνίας. Όταν αποκαλώ «γιουσουφάκια» τους πολιτικούς μου που σε καιρό χρεωκοπίας δεν έχουν τα ούμπαλα να πουν στην ΕΕ «δεν πληρώνουμε φόρο άνθρακα», δεν είμαι σοφός, ή αυθάδης, απλά διαβάζω …ξένες εφημερίδες (και έμαθα πώς δουλεύει το …Google). Αλλά τι να περιμένω … Από την ταγάρω με τον Νόμο Εθνικής Προτεραιότητας, στον κύριο Παπακ.

Ήδη από πέρυσι το καλοκαίρι η ατζέντα της Λέσχης «Β» άλλαξε: «Financial reform, security, cyber technology, energy, Pakistan, Afghanistan, world food problem, global cooling, social networking, medical science, EU-US relations». Δεν με καλούν στην Λέσχη, και έτσι δεν ξέρω εάν εννοούν ότι ο Πλανήτης κρυώνει, ή θα βάλουν λευκαντικό στα σύννεφα για να τον δροσίσουν. Έχω ακούσει ότι ο Bill Gates έχει κάτι τέτοιες ιδεοληψίες με τα σύννεφα -- και τον ζορίζει που ο κόσμος …αναπαράγεται (δηλαδή μπορεί και να αλλάξω λειτουργικό σύστημα στο μηχάνημα). Ωστόσο, χωρίς πλάκα, πολύ περισσότερος κόσμος θα πεθάνει της πείνας, ή από κρύο, εάν ο πλανήτης πράγματι κρυώνει.

Ξεκίνησα να γράφω τον Απρίλιο του 2010. Τον Ιούλιο του 2010 πήρα χαμπάρι ότι η αγορά αερίων θερμοκηπίου είχε πεθάνει στο Chicago (CCX) από το καλοκαίρι του 2009 (πριν την Κοπεγχάγη – και μου λέτε εμένα γιατί προσκυνώ τους …κερδοσκόπους). Το Seeking Alpha το είχε γράψει τον Αύγουστο του 2009. Περιμένω να μηδενιστεί και στην «Ευρωπαϊκή» αγορά , αλλά μου τα χάλασε η καρακάξα από την Ουαλία που έγινε πρωθυπουργός στην Αυστραλία και τους έβαλε φόρο άνθρακα (και δεν ξέρει και πώς κάνουν τεμενάδες):


Όπως αναρωτήθηκε και ο αρθογράφος της Telegraph, αναρωτιέμαι και εγώ, εάν θα υπάρξει ποτέ Νυρεμβέργη για το Ανθρωπογενές Φαινόμενο του Θερμοκηπίου (και τις σαδιστικές εφαρμογές του).

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"we cannot account for the cooling, and it is a travesty that we cannot" ήταν φράση "θερμιστή" επιστήμονα που αποκαλύφθηκε από τα διαρρεύσαντα email του Climategate.

Το ήξεραν και αυτοί το πρόβλημα και προσπάθησαν να το κουκουλώσουν. Και το αποκορύφωμα είναι η πρόσφατεη μελέτη BEST που λέει ξεκάθαρα ότι δεν έχει καμία απόδειξη για την ανθρώπινη συμβολή στην θέρμανση που διαπιστώνει από το 1950. Και ας την προμοτάρουν ως τελική απάντηση στους αμφισβητίες!

Η φούσκα, όπως όλες οι φούσκες, σκάει.

Οι ΑΠΕ θα αποκτήσουν λόγο ύπαρξης όταν βρεθεί η τεχνολογική λύση που θα τις κάνει εφαρμόσιμες σε μικρή κλίμακα, άρα ένα πραγματικό Diffuse Energy System. Μέχρι τότε η υπόθεση είναι φόλα.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

http://www.radio9.gr/Media.aspx?a_id=1338&item=3522&prodId=4&prodId=4
Για τα αιολικα "παρκα":
Αλεξανδρος Μαβης - Τζιμης Πανουσης μετα το μεσον της εκπομπης του Τζιμη.