Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ποιος «στοχοποιεί» την Ιταλία;


Η Ιταλία έχει τις αδυναμίες της αλλά δεν έχει καμία σχέση με εμάς. Δεν είναι καν στις χώρες που χρωστάμε (Γαλλία, Γερμανία Πορτογαλία κλπ). Το χρέος της είναι στα 100% του ΑΕΠ αλλά είναι έτσι χρόνια. Με εξαίρεση το 2009, δεν έχει ελλείμματα, το Κράτος εισπράττει περισσότερα από όσα ξοδεύει, δεν έχουν τις δικές μας παροχές (σε σχέση με το πόσο μεγάλοι είναι), έχουν περάσει πολιτική αστάθεια, έχουν Μαύρη οικονομία, Ducati, γενικά είναι η Ιταλία που ξέρουμε.

Η Ιταλία ήταν στα PIIGS, αλλά δεν ήταν πρόβλημα. Ούτε είναι στην λίστα των χωρών που θα πάθει κάτι το σύστημά τους εάν εμείς φαλίρουμε. Αυτές είναι η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Γαλλία.

Και όμως με τα συνήθη μισόλογα και υπαινιγμούς και «δεν αποδόθηκε σωστά στην μετάφραση» ψέματα, και "να ρωτήσω το FDP", και είπα-ξείπα, άρχισαν οι Γερμανικές δηλώσεις ότι η Ιταλία χρειάζεται λιτότητα, όταν οι Ιταλοί πιστεύουν ότι θέλουν ανάπυξη. «Όχι ανάπτυξη, λιτότητα!» -- είναι η απάντηση. Και ξαφνικά η Ιταλία που ξέρουμε απέκτησε ξανά πολιτικό πρόβλημα, και άναψαν οι προβολείς των πάντων πάνω τους.

Και με τους προβολείς αναμμένους, έγιναν και τα αστειάκια δημόσιου χλευασμού στην από κοινού συνέντευξη της Μέρκελ με τον Σαρκοζύ, και ο Σαρκοζύ απεδείχθη ένας κοινός χαζός.

Πείτε μου τώρα εσείς: Ποιος στοχοποιεί την Ιταλία; Οι αγορές και οι οίκοι αξιολόγησης; Δεν νομίζω.



Ποιός διαλύει την Ευρωζώνη; Εγώ; Οι αγορές;  Ή οι Ευρωπαϊκές "ελίτ"; Δείτε και την μετάφραση ενός καίριου άρθρου του Krugman στους ΝΥΤ.

Στα παπάρια του έγραψε ο Σίλβιο τα καρφιά Σαρκοζί-Μέρκελ!

5 σχόλια:

spiral architect είπε...

Τα απίστευτα μαθηματικά του δημόσιου χρέους.

Τσάμπα σπούδαζα ο μ@λ@κ@ς ...

archaeopteryx είπε...

παίζουν με τις λέξεις spiral.

Υπάρχει εσωτερικό, και υπάρχει εξωτερικό κούρεμα. Κάνουμε το εσωτερικό και περιορίζουμε το εξωτερικό.

Υπάρχει στάση πληρωμών προς ξένους πιστωτές (αυτό είναι το δις ιζ Πάρτα -- επαχθές χρέος) και υπάρχει στάση πληρωμών προς εσωτερικούς --ΛΑΘΟΣ!!

ΥΠάρχει εξωερική υποτίμηση που φτωχαίνει τον Λαό αλλά διαγραφει ξένες οφειλές, υπάρχει και η εσωτερική που φτωχαίνει τον Λαό αλλά προστατεύει ξένες οφειλές.

Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει την διαφορά, και μας τον έχουν βάλει με άγκιστρο για να μην βγαίνει, για να το πώ ...γραφικά.

ΔΕΝ υπάρχει διέξοδος, εδώ που είμαστε παρά να πηδήξουμε από το παράθυρο. (Στάση πληρωμών και έξω από το ευρώ) Ποιός τολμάει; Κι ομως το άλλο είναι χειρότερο. Αλλά ποιός τολμάει;

Ανώνυμος είπε...

Ένα βασικό πρόβλημα όσον αφορά την στάση του κόσμου είναι το δημογραφικό από την αρχή ως το τέλος (υπέρογκες δαπάνες κράτους).

Αν είχαν να κάνουν με νεανικό ελληνικό πληθυσμό στην πλειοψηφία του, δεν θα μπορούσαν να μιλάνε την ίδια τρομοκρατική γλώσσα, γιατί δεν θα μάσαγε, για να το πω απλά.

Τώρα όμως που απευθύνονται σε συνταξιούχους και ημισυνταξιούχους μια χαρά τους τρομοκρατούν διότι μασάνε.

Επίσης τι απέγιναν οι πορείες και οι κινητοποιήσεις που μας είχαν πρήξει τη πενταετία 2004-2009 (μόλις τελείωσε η Ολυμπιάδα και μπήκε το 2005 δεν σταμάτησαν στιγμή, και χωρίς τα βαριά γεγονότα (φωτιές, αλέξης).

Το κέντρο της Αθήνας παρέλυε κάθε Τρίτη, Τεταρτη και Πέμπτη συστηματικά το 2005, το 2006, το 2007, το 2008, το 2009, η κυβέρνηση εκείνη δεν μπορούσε να σταθεί ούτε στιγμή, από την αρχή, για ήσσονος σημασίας αιτίες συγκριτικά με το σημερινό ξεπούλημα.

Τούτην εδώ όμως μια χαρά την αφήνουν να στέκεται δύο χρόνια πάνω στα αριστερά της δεκανίκια (τελικά όλη η προς τα αριστερά πτέρυγα του πασοκ είναι δεκανίκι του), εκτός από τα ακροδεξιά νεοφιλελεύθερα εξαπτέρυγα που απέκτησε πρόσφατα (λάος, δησυ και άλλα ζόμπι).

Κανονικά οι α/α και οι τσιπραίοι έπρεπε να είχαν ξεσηκώσει το σύμπαν κάθε μέρα.

Μόνο το αυθόρμητο κίνημα των αγανακτισμένων από Μάιο έως Ιούνιο κάτι πήγε να κάνει και γι' αυτό το κατέστειλαν έτσι άγρια.

Το πρώτο μέλημα κάθε πατριωτικής κυβέρνησης θα ήταν να αναγγείλει πριν από κάθε τι άλλο, ΓΕΝΝΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ.

Διαφορετικά, 40 φυλές και η μοίρα της Λιβύης!!!
Υπάρχει μελέτη κάποιου γαμωθινκ τανκ ότι τα Βαλκάνια είναι το επόμενο tinderbox μετά τη Λιβύη!!!
_____________________________

Υπάρχει και ένα άλλο θέμα:
Χθες ο Χαρακόπουλος της ΝΔ. κατέθεσε επερώτηση πόσος είναι ο ελληνικός πληθυσμός που μετρήθηκε κατά την απογραφή. Δεν έχουν βγει αποτελέσματα τελικά.

Έχει σημασία για τις εκλογές και την κατανομή των εδρών και δεν τον έχουν ανακοινώσει. Είναι ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή έχει δημοσιεύσει διάφορετικά νούμερα (11,3 και 10,6 εκ).

Τα αποτελέσματα της απογραφής προφανώς δεν τους βγήκαν όπως τα περίμεναν μάλλον...

Έχω πετύχει και ένα κείμενο στο ίντερνετ που ισχυρίζεται ότι ο μεταναστευτικός πληθυσμός μειώθηκε κατά 400.000 (βάσει της απογραφής), αλλά ο τύπος που το γράφει είναι ακραιφνών φιλομεταναστευτικών αντιλήψεων και δεν ξέρω αν πρέπει να δώσω βάση.
@αλλενάκι

Ανώνυμος είπε...

από capital.gr

Του Γιώργου Κράλογλου
"Ευρωβαλκανικό" μέλλον για την Ελλάδα, στα όρια ενός Βαλκανικού περιβάλλοντος με αντίστοιχο οικονομικό επίπεδο και ποιότητα ζωής.

Πρόκειται για την νέα «ταυτότητα» που ετοιμάζουν για την Ελλάδα οι δανειστές μιας και δεν τους συμφέρει (ακόμη ίσως) να την αποπέμψουν από την Ευρωζώνη και συνεπώς υποχρεούνται να την ανεχθούν και να την «σώσουν».

Αυτά όμως θα γίνουν με τον δικό τους τρόπο και τα δικά τους μέτρα και θα επιβληθούν στην Ελλάδα με την «απειλή» ότι αν δεν τα τηρήσετε δεν θα έχετε να πληρώσετε μισθούς και συντάξεις.

Λύση όμως που θα μας οδηγήσει τόσο και εκτός Βαλκανίων που μπροστά μας οι Βαλκανικοί λαοί θα φαντάζουν ως προχωρημένοι Ευρωπαίοι.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξεχάσουμε με τα δεδομένα αυτά (που ασφαλώς και δεν μπορεί να είναι αποτυπωμένα σε κάποια πρακτικά αλλά διακρίνονται με γυμνό οφθαλμό σε όποιον πράγματι θέλει να τα δει) είναι ότι η νέα Βαλκανική μας ταυτότητα (εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός της Ευρωζώνης) δεν θα επιτρέπει τους μέχρι χθες (ασφαλώς εκτός πραγματικότητας) οραματισμούς ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο στα Βαλκάνια... Η Ελλάδα θα έχει ρυθμιστικό ρόλο στις ενεργειακές εξελίξεις... Και άλλες παρόμοιες ιστορίες για αγρίους.

Το δεύτερο που πρέπει να ξεχάσουμε μαζί με την φτωχή Ελλάδα των πλουσίων Ελλήνων είναι η βιομηχανία, η βιοτεχνία, οι Τράπεζες και το εμπόριο που γνωρίζαμε μέχρι το 2009.

Υπό τις σημερινές συνθήκες μέσα στην διετία 2012-2014 η εικόνα στην μεταποίηση, στο εμπόριο, στην διακίνηση και στις σχέσεις με το Τραπεζικό σύστημα θα είναι «μαγική». Ενώ στα χαρτιά και στους κυβερνητικούς απολογισμούς θα μιλάμε για εθνική παραγωγή και σχέδια ανάπτυξης στους δρόμους και στα Ταμεία, θα τριγυρνούν πάνω από 1.000.000 άνεργοι (ίσως και 1.500.000) ενώ η ενοικίαση καταστήματος και η πώληση κεντρικού διαμερίσματος θα είναι είδηση για τα μέσα ενημέρωσης...

Η επόμενη εικόνα που θα πρέπει να συνηθίσουμε θα είναι ο ανταγωνισμός των Ελλήνων εργατών και υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα με τους μετανάστες και τους λαθρομετανάστες στο 90% των προσφερομένων θέσεων εργασίας των 300-400 ευρώ τον μήνα. Γιατί ο αριθμός των μεταναστών και λαθρομεταναστών παρά την κρίση θα αυξηθεί στην Ελλάδα, πρώτον επειδή δεν τους θέλει η υπόλοιπη Ευρώπη και δεύτερον διότι δεν έχουν πρόβλημα να «χτυπήσουν» τις ίδιες δουλειές και με 200 ευρώ.

Άλλωστε στην επαρχία (με βασικό κέντρο την Πελοπόννησο και ειδικότερα την Αργολίδα, την Τροιζηνία και την Μεσσηνία) παίρνει ήδη μεγάλες διαστάσεις το φαινόμενο εξασφάλισης ύπνου και φαγητού σε Πακιστανούς και Ινδούς λαθρομετανάστες έναντι 2-3 ευρώ την ημέρα, αλλά σε ομάδες 50-100 ατόμων (οπότε το κέρδος για τον «λοκαντιέρη» είναι 150-200 ευρώ και άνω την ημέρα). Οι ομάδες αυτές που κοιμούνται και τρώνε σε πρώην στάβλους που μετατρέπονται σε «στρατώνες» διπλών κρεβατιών μαζεύουν αγροτικά προϊόντα και πληρώνονται με το κιλό της σοδειάς που μάζεψαν...

Εικόνα ντροπής όμως που θα φανεί μέσα στην επόμενη διετία θα είναι στην παιδεία όπου η έλλειψη πόρων για την χρηματοδότηση και την συντήρηση της (αναγκαστικής για τα ελληνικά δεδομένα) παραπαιδείας και του ιδιωτικού τομέα θα οδηγήσει τα μικρά σημερινά παιδιά στην εξαιρετικά ελλιπή εκπαίδευση μιας και το σύστημα μας θα συνεχίσει να ζει και να υποφέρει υπό την κατοχή ομάδων που θα αντιδρούν για να αντιδρούν και θα κάνουν καταλήψεις για χαβαλέ.

Η πορεία προς την αθλιότητα είναι, κατά την γνώμη μου, βεβαία και μη ανατρέψιμη.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ με τις ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ του ρίζες θα παρουσιάζεται ότι έχει επιτύχει επιτέλους τον ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ που (δήθεν) πίστευε. Και άρα θα βρει τρόπο να δικαιολογήσει την κατάσταση.

Η Νέα Δημοκρατία θα δικαιολογήσει επίσης την κατάσταση αφού έχει αποδείξει μέχρι τώρα ότι δεν έχει σαφή ιδεολογική ταυτότητα και ιδίως ικανότητα να φέρει στον τόπο πραγματικά ριζοσπαστικές λύσεις.

Και τα υπόλοιπα μικρά κόμματα είναι απλώς στον κόσμο τους...

_____________________________
@αλλενάκι

Ανώνυμος είπε...

Οικολόγοι Πράσινοι υπέρ «Τούρκων και Μακεδόνων»
Απόσπασμα από τις εργασίες του συνεδρίου των Οικολόγων Πράσινων (21 Οκτωβρίου 2011).

http://www.youtube.com/watch?v=0iVaO_OaRDk&feature=player_embedded

Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιδοκιμάζουν με ιδιαίτερη θέρμη τον εκπρόσωπο της ΜΚΟ «Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι», ο οποίος έκλεισε το χαιρετισμό του με την ακόλουθη τοποθέτηση:

« ... διεκδικείτε την πρόσληψη αλλοδαπών και Ρομά στην αστυνομία για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της. Γενικά, υποστηρίζετε συστηματικά τις εκθέσεις των οργάνων για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΗΕ. Γι' αυτό και προσδοκάμε πως θα αγωνιστείτε μαζί μας για να εφαρμοστούν οι συστάσεις τους και για τις εθνικές μειονότητες που αποτελούν "ταμπού" στην Ελλάδα, δηλαδή για τους ΤΟΥΡΚΟΥΣ και τους ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.»
_____________________________


την ανοιχτή πρακτόρευση ξένων συμφερόντων τη βρήκα στο Εγκληματικότητα

@αλλενάκι