Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Περιμένοντας... Επί δυόμισι χρόνια τους έχουν ταπεινώσει και διασύρει κατ εξακολούθηση και κατά συρροή


Μετά τις εκλογές αν -πισωγυρίζουμε και- νικήσουν οι Μνημονιακοί θα τελειώσουν και οι ευρωαυταπάτες μας. Στις 19 του Ιούνη θα ακούσουμε το Μεγαλειώδες ΝΑΙΝ της Αγγέλας που θα αφορά κάθε ανοησία που συζητιέται τις μέρες μεταξύ των πολιτικών μας, ή εννοείται πίσω από τους όρους αναδιαπραγμάτευση απαγκίστρωση αναθεώρηση κτλ του Μνημονιού. Το Ελληνικό πολιτικό σύστημα και τους μνημονικούς εκπρόσωπους του, στην Γερμανία τους έχουν για κλωτσιές. Επί δυόμισι χρόνια τους έχουν ταπεινώσει και διασύρει κατ εξακολούθηση και κατά συρροή. Στο τέλος τους έβαλαν να υπογράψουν ένα ανεφάρμοστο πρόγραμμα όχι τόσο γιατί δεν τους εμπιστεύονται αλλά για να τους διασύρουν ως αιχμαλώτους (και ώστε, εάν είναι να μας υφίστανται, να μας έχουν στα μέτρα τους -- λέω εγώ)

...Αυτό που ψάχνει σήμερα απεγνωσμένα η χώρα μας δεν είναι νέα κόμματα εξουσίας, νέες αρχηγεσίες και νέους λαμπερούς πρωταγωνιστές σε δευτεροκλασάτες χολιγουντιανές φαντασιώσεις του κάθε πικραμένου, αλλά νέες διαδικασίες και νέους θεσμούς διακυβέρνησης, τους οποίους θα κληθεί να υπηρετήσει ένα ανανεωμένο πολιτικό προσωπικό. Αυτό που έχουμε άμεσα ανάγκη σήμερα δεν είναι μια νέα παρέα αγγέλων που θα τεθεί επικεφαλής του διεφθαρμένου κράτους μας και θα μας βάλει όλους στο σωστό το δρόμο του αριστερού παραδείγματος, αλλά μια νέα παραγωγική βάση που θα στηρίξει ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος πρόνοιας. Δομές χρειαζόμαστε και όχι πολιτικές παρθένες... (Πολλά χρειαζόμαστε, να δούμε εάν θα τα βρούμε, ή εάν θα μας φάνε οι εξελίξεις ή η πεπατημένη)

Η συνέχεια των άρθρων στο http://kafeneio-gr.blogspot.com/2012/05/blog-post_2267.html
και στο http://kafeneio-gr.blogspot.com/2012/05/frankly-my-dear-alexis-i-dont-give-damm.html

Η εικόνα από εδώ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.theregister.co.uk/2012/05/29/science_and_maths_knowledge_makes_you_sceptical/

Εξάκτινος είπε...

Δες εδώ.

archaeopteryx είπε...

Μας ...αγαπάνε

Δεν έχουν παρά να ρυθμίσουν (πραγματικά) τα 300τόσα που χρωστάμε, και ορκίζομαι ότι θα είμαι καλό παιδί και θα στηρίζω πρωτογενή πλεονάσματα.

aldebaran είπε...

Νομίζεις αρχαίε ότι έχουν ντροπή οι δικοί μας "φιλο-μνημονιακοί"; Μόνο οι καρέκλες τους νοιάζουν και απο κει και πέρα την ροχάλα την έχουν για ψιχάλα.

archaeopteryx είπε...

εμ... δες και τα 20 χρόνια βαρεμάρας...

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/search/label/20%20%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1%20%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%AC%CF%81%CE%B1%CF%82