Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

Κάτω τα χέρια από τις κορυφογραμμές της Ελλάδας


Μεταφέρω εδώ μία "ήπια" εκδοχή της αγανάκτησης των θυμάτων της αιολική απάτης. Το έχω ξαναπεί. Τα αιολικά και οι μεθοδεύσεις αυτών που τα προωθούν έχουν φτιάξει, και φτιάχνουν, σοβαρό αντιευρωπαϊκό μέτωπο. Δεν είναι απλά "δεν μου αρέσει να τα βλέπω ή να τα πληρώνω" . Αν ενδιαφέρει..

"Στείλτε στον διάβολο τον Μπαρόζο και τα πολιτικά διευθυντήρια της Ευρωπαϊκής οικονομικής ολιγαρχίας.  Δεν πρέπει να περιοριζόμαστε στην αναγνώριση του δίκιου μας από το νόμο και το ΣτΕ

Θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις εταιρείες που αρπάζουν τις κορυφογραμμές των γενέθλιων τόπων μας ως κατακτητές και το ΣτΕ ως βραχίονα πλέον του ρηχού παρακράτους των Αθηνών και των Οδηγιών του Ευρωπαικού Συμβουλίου

Ο αγώνας μας είναι απελευθερωτικός, ενάντια στο πολυεθνικό αιολικό λόμπυ

Δώστε προσοχή παρακαλώ σε αυτό που σας λέω και το επαναλαμβάνω. Δεν σας λένε την αλήθεια για την δανειακή σύμβαση, αυτή η σύμβαση είναι ένα μόνο τμήμα του τροποποιημένου συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης που καταλύει οριστικά την Εθνική μας Ανεξαρτησία. Την τροποποίηση αυτή υπέγραψε ο δοτός Πρωθυπουργός Παπαδήμος και η ψευτοκυβέρνηση ΠαΣοΚ-ΝΔ και η Ελλάδα πρέπει να πάρει πίσω την υπογραφή της μαζί με την ακύρωση της δανειακής σύμβασης. Υπέγραψε επιπλέον και τις κυρώσεις που πρέπει να επιβάλλονται στις ανυπάκουες κυβερνήσεις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ, ΤΟΝ ΣΥΝΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ".

Το παραπάνω, σε συνεχεία της αναβολής απόφασης για τα υβριδικά υδροηλεκτρικά:

Ούτε την Πέμπτη 17-5-2012 πήρε απόφαση για το θέμα του Παγκρήτιου υβριδικού υδροηλεκτρικού σταθμού των 100 ΜW, η επιτροπή περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η δεύτερη συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος στην οποία συζητήθηκε το θέμα.

Στην πρώτη συνεδρίαση, ο προεδρεύων ανέβαλε τη λήψη απόφασης επικαλούμενος την απουσία ολοκληρωμένων εισηγήσεων από τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στη χθεσινή, δεύτερη συνεδρίαση, υπήρχαν πλήρεις εισηγήσεις των υπηρεσιών περιβάλλοντος και υδάτινων πόρων, από τις περιφερειακές ενότητες Λασιθίου και Ηρακλείου, οι οποίες ήσαν αρνητικές για τη Μ.Π.Ε. του συγκεκριμένου έργου. Όπως, επίσης αρνητική ήταν και η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Νικολάου.

Το γεγονός των αρνητικών εισηγήσεων από τις υπηρεσίες των Π.Ε. Λασιθίου και Ηρακλείου είναι πολύ σημαντικό, αφού εκεί χωροθετείται το κύριο και βασικό τμήμα του έργου, οι αντλησιοταμιευτήρες.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος κ. Καλογερής διέκοψε τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος, με πρόσχημα μια ένταση που δημιουργήθηκε ανάμεσα σε κατοίκους από το Αποπηγάδι Χανίων και τον εκπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρίας, και παρέπεμψε τη λήψη απόφασης σε επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής. Το λεκτικό επεισόδιο που χρησιμοποιήθηκε ως δικαιολογία για την αναβολή της απόφασης ήταν η λογική κατάληξη μιας προκλητικά αντιδημοκρατικής διαδικασίας. Συγκεκριμένα: πολίτες και μέλη επιτροπών που έχουν καταθέσει τεκμηριωμένη ένσταση κατά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, παρακολουθούσαν εξ αρχής με υποδειγματική ηρεμία την συζήτηση. Αρχισαν όμως να χάνουν την υπομονή τους καθώς επι δύο περίπου ώρες, ο προεδρεύων κ. Καλογερής, παρά την αρνητική για το έργο έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας, έκανε απίστευτους λεκτικούς ελιγμούς και μεθοδεύσεις υποτιμητικές, ακόμα και για την πιο χαμηλή ανθρώπινη νοημοσύνη, προκειμένου να μην οδηγηθεί η επιτροπή σε αρνητική για το έργο απόφαση.

Τα όρια της ανοχής και της αντοχής των παρευρισκομένων πολιτών δοκιμάζονταν συνεχώς ανάμεσα στην κομματική έπαρση και στην προκλητική «ευθιξία» ορισμένων συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης: Στην δραματική έκκληση κάποιου πολίτη να μη παραδοθούν τα βουνά μας στις ξένες εταιρείες, ένας ιδιαίτερα γαλαντόμος προς τον «επενδυτή» Σύμβουλος της πλειοψηφίας, ακράτητος, άρχισε να κραυγάζει «Με ποιο δικαίωμα μου λες εσύ τι να ψηφίσω»!

Όπως ήταν επόμενο, μπροστά, και, στα ειρωνικά χαμόγελα του μελετητή της ΜΠΕ (και συγχρόνως μετόχου και εκπροσώπου της εταιρείας) ένας από τους ηλικιωμένους αγωνιστές του Αποπηγαδιού δεν άντεξε και ξέσπασε.

Τονίζουμε εδώ, ότι ενώ η ολιγόλεπτη ένταση ξεπεράστηκε, οι τοποθετήσεις των πολιτών συνεχίστηκαν κανονικά και θα μπορούσε να παρθεί απόφαση, ο κ. Καλογερής έχοντας διαπιστώσει ότι κάποιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης του θα καταψηφίσουν την μελέτη, άδραξε την ευκαιρία του λεκτικού διαπληκτισμού και ανέβαλε για δεύτερη φορά την λήψη απόφασης.

Η παράταξη του Περιφερειάρχη κ. Σταύρου Αρναουτάκη είναι ήδη έκθετη από τους χειρισμούς της σε αυτή την τόσο σημαντική υπόθεση, που απασχολεί έντονα τις τοπικές κοινωνίες και στους 4 νομούς του νησιού. Όμως απ΄ότι φαίνεται οι πιέσεις από την κατασκευαστική εταιρία και από κομματικούς παράγοντες του είναι ισχυρές και γι΄ αυτό η λήψη απόφασης αναβάλλεται συνεχώς.
Πρόκειται για μια στάση ανευθυνότητας που υποβαθμίζει πλήρως το ρόλο της αιρετής Περιφέρειας Κρήτης και της Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Είναι φανερό ότι όλοι αυτοί οι αναβλητικοί χειρισμοί από την πλευρά του κ. Καλογερή και της παράταξης του Στ. Αρναουτάκη γίνονται με προφανή στόχο να παρακαμφθούν οι αντιδράσεις των κοινωνιών και οι αρνητικές εισηγήσεις των υπηρεσιών, με στόχο να βρεθεί κάποια πρόφαση κάποια στιγμή για να εγκριθεί η ΜΠΕ, για την οποία έχει κατατεθεί εμπεριστατωμένη ένσταση υπογεγραμμένη από εμάς και άλλους φορείς και ομόφωνη αρνητική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Νικολάου. Όμως σε περίπτωση που προχωρήσουν, η πολιτική ευθύνη θα βαρύνει αποκλειστικά όσους κινηθούν σε αυτή την κατεύθυνση.

Πρωτοβουλία κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων, Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα - ΑΠΟΠΗΓΑΔΙ

Επιτροπή Αγώνα Βραχασίου κατά των Βιομηχανικών ΑΠΕ Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ρεθύμνου

Επιτροπή Αγώνα στο Κράσι για το υβριδικό στην Ανατολική πλευρά του Δήμου Χερσονήσου

Μέλη του Παγκρήτιου Δικτύου κατά των Βιομηχανικών ΑΠΕ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"το ΣτΕ ως βραχίονα πλέον του ρηχού παρακράτους των Αθηνών και των Οδηγιών του Ευρωπαικού Συμβουλίου"

Εδώ και πολλά χρόνια! Αλλά παλιά έπληττε άλλες κοινωνικές ομάδες και κανείς δεν ασχολείτο.

Διαβάστε το βιβλίο "Δωδεκάδελτος του Περιβάλλοντος", του τέως προέδρου του Ε τμήματος του ΣτΕ, για να δείτε πως προώθησε την Ατζέντα του Ρίο μέσα από ένα ιδιότυπο δικαστικό one man show. Πρόκειται για πρωτοφανή περίπτωση δημιουργικής δικαστικής και επιβολής αξιών που ποτέ δεν πέρασαν την "βάσανο" της λαϊκής κυριαρχίας.

Ο ίδιος δικαστής έδωσε θεσμικό ρόλο σε ΜΚΟ και ειδικά αυτές που αυτοπροσδιορίζονται ως "οικολογικές", ακόμη και αν δεν έχουν ούτε ένα μέλος με ανάλογη επιστημονική κατάρτιση.

Πρόκειται για δικαστικό μεσαίωνα που πέρασε απαρατήρητος. Διότι τότε ήσασταν όλοι λίγο πολύ "οικολογίζοντες".

Kaymakchalan