Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Και δις ιζ Πάρτα, ίσως εκτός ευρώ και the rain in Spain

Καλοί μου άνθρωποι, όταν χρωστάς 300 ή 500 και ο κόσμος είναι σε πρόθυρα ύφεσης, και οι τοπικοί γκαουλάϊτερ σου επιβάλουν λιτότητα (με την οποία δεν διαφωνώ, αλλά με ενοχλεί πάρα πολύ η προϊστορία και η μεθόδευση), δεν θέλει φιλοσοφία για το ποια θα είναι η έκβαση. Αυτό που έχει σημασία είναι τίνος συμφέροντα εξυπηρετούν αυτοί που παριστάνουν την εκλεγμένη Κυβέρνηση, αρχής γενομένης τουλάχιστον από τον απερίγραπτο εκκαθαριστή αναισθησιολόγο.
Νομοτελειακά θα κάνουμε στάση πληρωμών εξωτερικού χρέους εκτός εάν αναβλύσσει πολύ πετρέλαιο από τον ...Ιλισό.  Ο καυγάς είναι πόσο θα ξεβρακωθούμε στην πορεία.


Το πρώτο άρθρο του Bloomberg, λέει ότι μπορούμε και να πούμε this is Πάρτα. Ο φουκαράς το φωνάζω εδώ και δύο χρόνια, αλλά οι υπάλληλοι που Κυβερνούν είναι διαλεγμένοι, εκβιαζόμενοι και δεμένοι χεροπόδαρα. Δείτε το το άρθρο, λέει ότι η ΤτΕ έχει δανειστεί και ίσως ...τυπώσει και μονέδα, κάτι με Target2, μόνο όσοι διαβάζετε soberlook, zerohedge και Ζάχαρη, θα τα χαρείτε.


Το δεύτερο άρθρο του Bloomberg λέει ότι η πιάτσα εξοικειώνεται με κάποιον της ΕΕ να την κάνει με ελαφριά πηδηματάκια, δηλαδή με το ευρώ, γενικά, να τρίζει. Και ενώ εύκολα τσιμπάμε στο ότι "εμείς φταίμε" το πρόβλημα το έχει η καημένη η Ισπανία (και δεν τα λυπάμαι τα κέρατα, να βάλουν την Ιμπερντρόλα εκεί που ξέρουν να δούνε αν σφυρίζει).  Και η Γαλλία, γιατί, παραδοσιακά, οι σοσιαλιστές κάνουν πολιτική με αλλουνού λεφτά, και ο άλλος δεν είναι από αυτούς που επιστρέφουν λάφυρα (και παραδοσιακά, δεν έχει επιμελητεία).  Βέβαια, αυτό, το τρίτο άρθρο, διαφωνεί και λέει ότι εμάς φοβούνται οι αγορές. Δεν είμαι σίγουρος.


Θα ήθελα να γίνω πολύ αρχαιότερος, να δω τι θα γράψει η Ιστορία για την περίοδο 2000-2012 στην ...Ευρώπη. Περιμένοντας, διαβάστε τι έλεγε ο τ. Felix Rohatyn στο antinews.

1 σχόλιο:

eryx-t είπε...

χα-χα, κάτι για τους αντιπροέδρους της ΝΔ ψιθυρίζεται... http://www.antinews.gr/2012/05/10/160599/