Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Επαναδιαπραγματεύσεις, απαγκιστρώσεις και άλλα παραμύθια

Όταν έχεις συμφωνήσει τους όρους αγοράς ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου και έχεις δώσει και καπάρο, και πρόσθετη εγγύηση την κόρη σου, σε κάποιον που πουλάει μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από το πρωί ως το βράδυ, ναι, μπορείς να επαναδιαπραγματευτείς αν θα το πάρεις αύριο το απόγευμα ή μεθαύριο το πρωί (αλλά θα σε χρεώσει κάτι), ή εάν θα σου δώσει και το δεύτερο κλειδί που είναι στο πορτ-κλε (με έξτρα χρέωση για το πορτ-κλε), ή αν θα σε αφήσει να το παραλάβεις αν δεν φοράς γραβάτα, και τέτοια ουσιώδη.

Όλα τα μηνύματα και όλη η συμπεριφορά των δικών  μας (με λίγες εξαιρέσεις) είναι φιλιά σε κατουρημένες ποδιές, και ό,τι πουν οι 2-3 ντόπιοι τσιφλικάδες που ελέγχουν Πασόκ και ΝΔ.  Τα περί σκληρής γραμμής Μέρκελ και Dr. Stranglelove, τα ακούω βερεσέ. Για να εντυπωσιάσουν τους ιθαγενείς, και για να φανούν ότι υποχωρούν μπροστά στις αφόρητες πιέσεις κανενός Πορτογάλου νάνου Μπαρόζο, ή κανενός όψιμου Πράσινου που θέλει να ανέβει την εκτίμηση των ηλιθίων, για να μπορούν να λένε "να, σάς έσωσε η Ευρώπη, και η σκληρή διαπραγμάτευση των τυπάκων που έχουμε διορίσει να σας κυβερνούν".

Και εγώ σας λέω ότι το Μνημόνιο και η Δανειακές, που τόσο πρόθυμα υπέγραψαν τελικά οι πάντες, σαφώς και θα τροποποιηθούν απλά γιατί δεν βγαίνουν. Το "χ" θα γίνει "χ+Δχ".  Το "ψ" θα γίνει "ψ-Δψ", με την προϋπόθεση πάντα ότι κάποιος νέος γκαουλάϊτερ θα λέει προηγουμένως τι επιτρέπεται να σκέφτομαι από Δευτέρας.  Αλλά τα κανάλια θα λένε για μιράκολο, και θρίαμβο των επανενωμένων Γερμανικών Κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αμήν, και το πόπολο θα είναι ευτυχισμένο που θα του δώσουν πίστωση να αγοράζει αποφάγια κεντροευρωπαϊκής προέλευσης και σχεδιασμού.

Και για του λόγου το αληθές, να η απόδειξη ότι τελικά η στάση του Τσίπρα είναι η ενδεδειγμένη και η μόνη για την απαγκίστρωση, επαναδιαπραγμάτευση κλπ:  http://www.zerohedge.com/news/europe-blinks-troika-willing-change-terms-greek-bailout-deal.  Όπως με έμαθαν και στο σχολείο, ο μόνος τρόπος να πετύχεις κάτι, είναι να σηκωθείς από το τραπέζι.

1 σχόλιο:

spiral architect είπε...

Δειτε παρακάτω το υποτιτλισμένο ρεπορτάζ του Αλτζαζίρα με μερικούς τύπους που όλοι αγαπήσαμε:
Ελλάδα: Κρίση στα ΜΜΕ