Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Είναι διαφορετικοί οι ΟΤΑ στο Καρπενήσι από ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα;


"...Δεν είναι τυχαίο ότι στο Δήμο Καρπενησίου που έχει χαρακτηριστεί εξ ολοκλήρου ΠΑΠ2 για τα αιολικά σε αλπικές ζώνες και αρχέγονα δάση, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο έχουν αρνητική γνωμοδότηση αλλά το Περιφερειακό Στερεάς Ελλάδας δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια επένδυση τριών αιολικών σταθμών σε συνέχεια από τα Κοκκάλια μέχρι τη Σαράνταινα, ολόκληρη τη νότια Πίνδο. Εκφράστε την αλληλεγγύη σας στον επίσημο αγώνα αντίστασης κατά των μη αναστρέψιμων μεγάλου μεγέθους έργων βιομηχανίας ενέργειας στα βουνά μας του Δήμου Καρπενησίου και των κατοίκων του..."

Β.-. Εκπαιδευτικός

Το τελευταίο 18μηνο είδα ότι όλοι οι ΟΤΑ είναι με την γλώσσα έξω για αιολικά. Ο λόγος είναι απλός. Μίζες. Πολλών ειδών μίζες. Τα χωματουργικά στον κολλητό, τα μπετά στον κουμπάρο, υλικά περίφραξης από τον μπατζανάκη, και θα πάρουμε και τον γιό σου φύλακα, και αφανή μελλοντικά ποσοστά (ναι, το είδα και αυτό). Και κάποιο επίσημο ποσοστό στην Δήμο, που σιγά μην το πάρει ποτέ, μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα θα έχουν αλλάξει τα δεδομένα, "ξέρεις μας έκοψαν την ταρίφα, δεν βγαίνει".  Οι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια, βέβαια, ντρέπονται:  Οι δημότες (πλην μπατζανάκη και κουμπάρου) είναι έξαλλοι, και όλο και κάποιο οικοπεδάκι θα έχουν και οι αξιωματούχοι και θέλουν να το προστατεύσουν. Έτσι, έρχεται η "Περιφέρεια" σαν από μηχανής θεός και τα ρυθμίζει όλα παρασκηνιακά, και δημόσια και αυτοί καμιά φορά λένε "όχι", και "μα", και "μου", και πίσω από την πόρτα είναι με τα βρακιά κάτω και την γλώσσα έξω.

Η Ελλάδα έχει την μεγαλύτερη διαφθορά στην Ευρώπη, οι ΟΤΑ είναι πρώτο τραπέζι πίστα, και ο,τιδήποτε έχει επιδότηση και χωματουργικά, έχει διαφθορά και μαύρο χρήμα. Και οι ΑΠΕ είναι μανούλες για τέτοια. Τα αιολικά ΔΕΝ είναι επένδυση. Είναι παρασιτική, επιδοτούμενη, ελάχιστα ανταποδοτική δουλειά. Φόρος υποτέλειας στα ξένα αφεντικά των ΑΠΕτεώνων. Όποιος έχει απορίες, να ρωτήσει τον Απόστολο (δεν υπαινίσσομαι κάτι για αυτόν).

Ο χάρτης της φρίκης μεγαλώνει με κλικ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το χωροταξικό των ΑΠΕ εγινε για ένα και μόνο λογο: Για να νομιμοποιησει έναντι προσφυγων στο Συμβ. Επικρατείας τις υφισταμενες άδειες.
Δηλαδή σχεδιάστηκε από τις ίδιες τις εταιρείες για να ξεμπλέξουν από το ΣτΕ, επί Υπουργίας Σουφλιά (πούντος?), τις άδειές τους. Προφανώς ευνοεί ΤΕΡΝΕΣ κλπ.
Τα υπόλοιπα είναι φιλολογιες αφελών μπλόγκερς

archaeopteryx είπε...

μωρε αφελείς είμαστε, το ερώτημα είναι τίνος είναι τα βουνά, ποιός πληρώνει τις ΤΕΡΝΕΣ, (εγώ) και τι παίρνει σε αντάλλαγμα (θα σου έλεγα, αλλά είναι σόκιν).

Εχω δει μαγείρεμα χωροταξικό να γίνεται από την πρώτη τετραετία Σημίτη (από ΤΕΡΝΕΣ), άντε να καταλάβω τότε, γιατί. Τώρα...

archaeopteryx είπε...

και εννοώ μαγείρεμα με τους ΟΤΑ στην κουζίνα, να τσιμπολογάνε

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσε να γραφτεί η "πηγή" του άρθρου ?

archaeopteryx είπε...

αν εννοείς ποιός μου έστειλε αυτά που είναι σε εισαγωγικά, άλλο χρώμα και με italics, μου το έστειλαν: Επώνυμα, άτομο που του το είχε πάρει με email, επίσης επώνυμα, από τον Β.-. Ο Β._ συναίνεσε στην αναδημοσίευση του κομματιού που είναι σε εισαγωγικά, italics και διαφορετικό χρώμα Υπάρχει κατι λάθος ή παραπλανητικό;

Τα υπόλοιπα είναι δικές μου απόψεις,δε αναφέρονται σε συγκεκριμένο Δήμο ή Περιφέρεια, με βάση την κατάταξή μας στην διαφθορά το 2011 σε σχέση με το 1996-97, μία προσφατη έκθεηση του Ρακιντζή (όχι κολλακευτική για τους ΟΤΑ), δική μου εμπειρία με ΟΤΑ, εμπειρία γνωστών μου με ΟΤΑ, και σχόλια ή επικοινωνίες με διάφορους που δεν θέλουν ΑΠΕ ή β-ΑΠΕ από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, από Θράκη μέχρι Κρήτη, και από Ανατολικό Αιγαίο μέχρι Ιόνια, και είναι (με εξαιρέσεις)έξω φρενών με τους ΟΤΑ. Μα γιατί δεν τα θέλουν τα αιολικά, αναρωτιέμαι...